Nach Genre filtern

Autisme med hjertet

Autisme med hjertet

Stine Jusjong Bøgsted

En podcast om autisme, set inde- og udefra ❤️ I denne podcast vil du få viden om autisme, så dit familieliv med autisme bliver nemmere. Du vil møde gæster som har autisme tæt inde på livet. Det vil være forældre, søskende og bedsteforældre. Og det vil være mennesker, som selv er autister. Podcasten er en blanding mellem fif, gode råd, faglig viden og erfaringer fra mit arbejde som familierådgiver. Formålet er at vi alle bliver klogere på hvad autisme er og hvordan vi sammen kan gøre hverdagen nemmere for mennesker med autisme og deres pårørende. Læs mere på www.familierådgivningmedhjertet.dk

74 - #68 Belønning -hvad kan det være?
0:00 / 0:00
1x
  • 74 - #68 Belønning -hvad kan det være?

    Hvad findes der af belønning ud over skærmtid og penge, det får du ideer til og hvad kan belønning egenligt bruges til i hverdagen sammen med dit barn?


    Du hører også om, hvordan du kan bruge belønning sammen med dit barn og hvordan vi kan udnytte signalstofferne dopamin og endorfin i hjernen.


    Du finder ud af hvorfor skærmen som iPad og telefon er så tillokkende for os alle og hvorfor det er så svært at lægge den fra os.


    Husk at tryk følg i din podcastapp, så får du besked når næste episode af podcasten udgives og du er samtidig med til, at podcasten når ud til endnu flere.

    Tue, 19 Nov 2024 - 20min
  • 73 - #67 Skab balance i nervesystemet gennem samregulering.

    Hvad skal der til for at sikre trivsel og udvikling for barnet med autisme? Og hvordan kan vi benytte samregulering til det?


    I denne episode får du viden om tolerencevinduet og hvordan du gennem viden om nervesystemets reaktioner, kan hjælpe dit barn tilbage til trivsel og udvikling og hvordan du kan undgå at barnet reagerer med kaste med ting eller blive voldsom, altså gå i affekt, men også hvad du skal være opmærksom på, hvis dit barn ikke reagerer, men bliver passivt.


    Du hører om kamp, flugt, frys og fawn og hvorfor det bliver så vigtigt, at aflæse og forstå barnets reaktioner, da det over tid kan give traumer, hvis ikke vi hjælper barnet tilbage til tolerancevinduet.


    Hør også om hvad du skal være opmærksom på ift. at holde autisten indenfor tolerancevinduet og hvorfor dette vindue er ekstra smalt for autister, ofte allerede fra fødslen.


    Bliv klogere på hvorfor det er at autisten trækker sig, siger nej tak, eller nægter at udføre en handling eller være med til en aktivitet.


    Find ud af hvordan du kan se at barnet er i trivsel og i tolerancevinduet, der hvor nervesystemet er velreguleret.


    Du får også viden om samregulering, interoception (at kunne mærke sig selv indefra) og hvorfor det er forudsætningen for selvregulering.


    Og hvorfor det måske ofte går galt for barnet, når kontaktpædagogen/læren ikke er på arbejde.


    Husk at trykke følg i din podcastapp, så bliver jeg SÅ glad, samtidig med at du får besked, når næste episode udkommer.


    Tue, 05 Nov 2024 - 33min
  • 72 - #66 Udbrændthed og egensomsorg

    Egenomsorg er en del af kuren mod stress og udbrændthed og det er vigtigt at lave en god rutine, inden det går galt.


    I denne episode får du ideer til, hvordan du undgår udbrændthed, når du i længere tid lægger al din energi i dit barn med autisme, som måske i en længere periode ikke trives.


    Du får i denne episode ideer til at forebygge udbrændthed gennem at prioritere at give dig selv egenomsorg, både som fysiske, mentalt og følelsesmæssigt omsorg.


    Jeg svarer også på, hvordan du får tid til at give dig selv egenomsorg, når dit liv i en periode ikke levner meget tid, til at passe på dig selv.


    Vil du give dit barn mulighed for egenomsorg og opmærksomhed, så kan du læse mere om de kommende søskendekurser for de 6-8 årige børn i Hedehusene og i Vejle. Samt søskendekurser for de 9-12 årige og for de 13-16 årige.


    Du kan også give bedsteforældre og andre nære pårørende mulighed for at give dem selv egenomsorg og mere viden om autisme på det kommende bedsteforældrekursus. Læs mere her.

    Tue, 22 Oct 2024 - 30min
  • 71 - #65 Efterårsferien

    Hvordan sikrer du bedst muligt at efterårsferien bliver til ferie og at du efter ferien har fået ladt batterierne op og er klar til hverdagen igen? 


    I denne episode får du bud på, hvad du kan være opmærksom på ift. at få en dejlig ferie med din familie.


    Nogle af nøgleordene i denne episode er ‘pause’, ‘bevægelse’ og ‘fællesskab’.


    Du bliver klogere på:


    - Så hvordan får du skabt pauser for alle i efterårsferien?


    - Hvordan kan bevægelse være med til at skabe mere ro og glæde i familien og hvilken form for bevægelse skal du vælge, hvis dit barn slet ikke har lyst til at bevæge sig?


    - Hvordan finder du små stunder i din familie, hvor jeres fællesskabsfølelse styrkes og mærkes?


    Læs mere om søskendekurset i Vejle og


    Bedsteforældre- og pårørendekurset jeg taler om i episoden lige her.

    Tue, 08 Oct 2024 - 16min
  • 70 - #64 Low arousal -afstemt pædagogik.

    Jeg har besøg af Jakob Lentz, som oprindeligt er uddannet skolelærer, men nu afholder kurser og foredrag i low arousal tilgangen, også kaldet afstemt pædagogik.


    Jakob forklarer, hvordan low arousal bruges, men også tankegangen bag og du får konkrete ideer til at bruge low arousal i samspil med dit barn, men også hvordan du bliver ved med at stå distancen og bevarer roen sammen med dit barn.


    I low arousal er tankegangen at barnet altid gør sit bedste og at det altid er den der har ansvaret, der kan forandre gennem ansvarsprincippet. Og hvordan du gør det, fortæller Jakob.


    Du får også viden om værktøjerne: håndtering, evaluering og forandring.


    Du får svaret på, om low arousal betyder at vi ‘bare’ skal være helt rolige og så praktiserer vi low arousal tilgangen?


    Du får også viden om, hvor essentiel selvkontrollen er for barnet, hvis vi vil have low arousal tilgangen til at virke bedst muligt.


    Hør også om hvorfor straf og trussel ikke virker og hvad alternativet er, når barnet har en adfærd, vi ikke ønsker.


    Og især hvad gør man, når vi rammer vores metodeloft og kommer til at være den dårlige udgave af os selv og måske skælde ud og råbe højt.


    Jakob fortæller også om børns motivation, om den indre og ydre motivation og hvorfor den indre motivation er så vigtig at have for øje og hvordan du gør det i samspil med dit barn.


    Læs mere om Jakob Lentzs arbejde på www.lowarousal.dk


    Vil du vide mere om mit arbejde med familierådgivning, netop i at få low arousal til at fungere derhjemme, så læs mere her.

    Tue, 24 Sep 2024 - 1h 05min
Weitere Folgen anzeigen