Nach Genre filtern

نیمه پُر، نیمه خالی - Nimyeh Por, Nimeye Khali

نیمه پُر، نیمه خالی - Nimyeh Por, Nimeye Khali

ایران اینترنشنال

نیمه پر-نیمه خالی برنامه جدیدی است از ⁦ فهیمه خضر حیدری که در آن هر هفته، مشاوران راه‌کارهایی برای روبه‌رو شدن با اضطراب‌های زندگی روزمره به شما می‌دهند.

15 - نیمه پر، نیمه خالی، قسمت پانزدهم: دوستی
0:00 / 0:00
1x
  • 15 - نیمه پر، نیمه خالی، قسمت پانزدهم: دوستی

    این هفته در پانزدهمین قسمت از #نیمه_پُر_نیمه_خالی و به مناسبت روز جهانی #دوستی بودن درباره همین موضوع حرف زده‌ایم.
    شما دوست خوبی هستید؟ دوست خوب نازنین دارید؟ صمیمیت در زندگی روزمره شما جایی دارد؟‌ رفیق گرمابه و گلستان دارید؟ اصلا داشتن دوست در زندگی چه اهمیتی دارد؟ اصلا دوستی یعنی چه؟‌
    فهیمه خضر حیدری این هفته در «نیمه پر نیمه خالی» میزبان ناهید کشاورز، روان‌درمانگر و حسین قاضیان، جامعه‌شناس است.
    @fahinprague

    Mon, 27 Jul 2020
  • 14 - نیمه پر، نیمه خالی، قسمت چهاردهم: تراجنسیتی بودن

    این هفته در #نیمه_پُر_نیمه_خالی درباره #جنسیت #هویت_جنسی و تجربه #تراجنسیتی بودن در جامعه ایران حرف زده‌ایم. می‌زنیم.
    شهروندان ترنس‌جندر یا در فارسی تراجنسیتی با اندام جنسی منتسب به زنان به دنیا آمده‌اند و به آنها گفته شده تو دختری، با اندام جنسی منتسب به مردان به دنیا آمده‌اند و به آنها گفته شده تو پسری. اما هویت جنسیتی آنها چیز دیگری بوده، با جنسی که هنگام تولد به آنها نسبت داده شده تفاوت داشته است. درک این تفاوت و روشن کردن آن برای دیگران، آغاز راهی است طولانی و رنج‌بار. نه از آنجا که تراجنسیتی بودن به خودی خود رنجی در بر دارد. بلکه از آنجا که جامعه، خانواده،‌ نهادهای اجتماعی، مردم، دوستان، پدر، مادر و همه جهان در اتحادی تنگ در برابر درک و پذیرشِ این نوع از بودن صف کشیده‌اند.
    فهیمه خضر حیدری این هفته در «نیمه پر نیمه خالی» میزبان زارا سعیدزاده، پژوهشگر جنسیت و حسین قاضیان، جامعه‌شناس است.
    @fahinprague

    Mon, 20 Jul 2020
  • 13 - نیمه پر، نیمه خالی، قسمت سیزدهم: اعتماد به نفس

    این هفته در #نیمه_پُر_نیمه_خالی درباره #اعتماد_به_نفس حرف می‌زنیم.
    اعتماد به نفس همان شرایط یا ویژگی یا موقعیت روانی است که به ما اجازه می‌دهد خودمان را، حرف‌ها و باورهامان را، حالات بدن‌مان و نظرهامان را چیزهایی واجد ارزش و در معرض تماشا و نگاه دیگران گذاشتن، بدانیم یا ندانیم.
    توی کلاس درس کسی که همیشه سعی می‌کند ردیف آخر کلاس بنشیند، از نشستن روی صندلی‌های ردیف اول پرهیزمی‌کند. در جلسه کاری، کسی که نظر دارد، اما از نظر دادن طفره می‌رود، در جمع دوستان، کسی که نگران مشارکت در بحث‌هاست،‌ در مهمانیِ رقص، کسی که دوست دارد برقصد اما نمی‌رقصد...اگر گاهی یا اغلب یا شاید همیشه خودتان را در این موقعیت‌ها پیدا می‌کنید، ای بسا اعتماد به نفس موضوعی باشد که باید درباره‌اش بیشتر بدانید.
    اعتماد به نفسی که داریم یا نداریم در طول مسیر زندگی‌مان خیلی چیزها را تعیین می‌کند؛ خیلی چیزها را تغییر می‌دهد؛ راه‌های تازه در برابر ما باز می‌کند یا راه‌های پیش رو را می‌بندد.
    این هفته فهیمه خضر حیدری همراه با دکتر شکیب نصرالله، روان‌درمانگر از دانشگاه مک‌گیل کانادا و پریسا کاکایی، روان‌شناس و کارشناس مطالعات کودکی و حقوق کودک درباره همین موضوع بحث کرده‌اند.
    @fahinprague

    Mon, 13 Jul 2020
  • 12 - !نیمه پر، نیمه خالی، قسمت دوازدهم: رکاب بزن زن

    این هفته در #نیمه_پُر_نیمه_خالی درباره دوچرخه‌سواری زنان در ایران حرف می‌زنیم. تصویر #دوچرخه‌سواری آزادانه #زنان در خیابان‌های شهر، دست‌کم برای ما زنانی که پس از انقلاب سال ۵۷ به دنیا آمده و دنیا را شناخته‌ایم تصویری ناآشناست. چرا این تصویرِ ای بسا پیش پا افتاده برای ما شبیه سینماست؟ شبیه نقاشی، شبیه هر چیزی جز زندگی‌ای که در کشور خود زیسته‌ایم؟
    این هفته فهیمه خضر حیدری میزبان ناهید کشاورز، روان‌درمان‌گر از آلمان، مریم میرزا، فعال حقوق زنان و روزنامه‌نگار در دویچه‌وله فارسی و مینا خانی، فمینیست و تحلیل‌گر مسائل اجتماعی است تا همه با هم درباره این تصویر، این تصویر ساده و کوچک و محرومیت زنان ایرانی از این تصویر صحبت کنیم.
    اگر زنی هستید که دوست دارد دوچرخه‌سواری کند یا پدر و مادری هستید که دخترتان مشتاقِ دوچرخه‌سواری است، این برنامه را بشنوید. اگر فکر می‌کنید «دوچرخه‌سواری از اولویت‌های زنان نیست!» هم این برنامه نکات تازه‌ای برای‌تان خواهد داشت.

    Mon, 06 Jul 2020
  • 11 - برنامه رادیویی نیمه پر، نیمه خالی، قسمت یازدهم: سن‌هراسی

    این هفته در #نیمه_پُر_نیمه_خالی از چیزی حرف می‌زنیم که شاید همه‌مان، هر کس به شکلی، دغدغه، واهمه و ترس و دلهره آن را تجربه کرده باشیم؛ #سِن، بالا رفتنِ عددی که سن ما را نشا ن می‌دهد، پیر شدن و#سن‌هراسی.
    سن‌هراسی نه فقط باری روانی بر دوش خود ما می‌گذارد بلکه گاه ممکن است سبب شود که آگاهانه یا ناآگاهانه #سالمندان را بیازاریم یا به حاشیه برانیم.
    جامعه مدام از ما می‌خواهد جوان باشیم، جوان بمانیم یا دست کم ادای جوانی را دربیاوریم. جامعه از ما انتظار دارد در این جهان زندگی کنیم اما سال‌های عمرمان را انکار کنیم. در۶۰سالگی برای بازگشت به ۲۰سالگی تلاش کنیم و در هفتاد سالگی زندگی، به جای لذت بردن از هفتاد سالگی، حسرت چهل سالگی‌مان را بخوریم.
    ما این هفته در این برنامه میزبان حسین قاضیان، جامعه‌شناس و ناهید کشاورز روان‌شناس هستیم تا درباره همین ترس و دلهره که جامعه به جان ما می‌اندازد گفت‌وگو کنیم.
    اگر شما هم مدام نگران بالا رفتن عددِ سن خود هستید، اگر شما هم از کسانی هستید که مدام فکر می‌کنید از من که دیگر گذشت، یا اگر در سنی هستید که رفتار سن‌هراسانه دیگران آزارتان می‌دهد، لطفا دعوت ما را برای شنیدن این برنامه بپذیرید.
    @fahinprague

    Mon, 29 Jun 2020
Weitere Folgen anzeigen