Filtrar por gênero

תזונה קשובה

תזונה קשובה

ד"ר שירלי הרשקו

בכל יום אנחנו מקבלים כ200 החלטות שקשורות לאוכל, אבל מחקרים מראים שאנחנו לא מודעים ל 90% מהן. זו גם הסיבה שמחקרים מצאו ש 95% מהדיאטות נכשלות, משום שהן עוסקות במה לאכול במקום באיך לאכול. וזו המטרה של הפודקאסט הזה. לתת את כל המידע והכלים כדי שתוכלו סוף סוף להקשיב לגוף, ולהזין אותו במה שהוא רוצה וצריך. מנחת הפודקאסט היא ד"ר שירלי הרשקו, מומחית בתזונה וקשב, מרצה באוניברסיטה העברית. המחקר שלה זכה במקום הראשון בעולם, בעקבותיו פיתחה את שיטת תזונה קשובה, אותה היא מלמדת כיום, וגם כתבה עליה ספר ויצרה קהילה בפייסבוק. כי זו הדרך לאיכות חיים אמיתית.

19 - דימוי גוף בגיל ההתבגרות - תזונה קשובה פרק 19 עם נטי לוינטון
0:00 / 0:00
1x
  • 19 - דימוי גוף בגיל ההתבגרות - תזונה קשובה פרק 19 עם נטי לוינטון

    למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠תזונה קשובה⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠".

    דימוי גוף היא סוגייה מטלטלת עבור בני נוער רבים בגיל ההתבגרות. שינויים גופניים, חוויות גופניות חדשות, מסרים שמועברים למתבגרים מהחברה והסביבה – כל אלו יכולים לגרום לדימוי גוף נמוך בגיל ההתבגרות ולהפוך את התקופה לקשה ומורכבת. איך אפשר לעזור להם לפתח מערכת יחסים טובה עם הגוף שלהם?

    על כך דיברנו בפרק החשוב הזה וגם על: מה משפיע על התפתחות דימוי הגוף, מה ההשלכות של דימוי גוף נמוך, מה תפקיד ההורים כאן, איזה סימני אזהרה יש ומחקרים מעניינים בתחום.

    Thu, 28 Dec 2023 - 33min
  • 18 - איך מחשבות גורמות לירידה במשקל - תזונה קשובה פרק 18 עם מאיה לנגר

    למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠תזונה קשובה⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠".

    בכל יום נקבל מאות החלטות. הבעיה שרובן לא מודעות ולא רציונאליות, אלא אוטומטיות ותגובתיות. מה שנחשוב על עצמנו נמצא כמשפיע ישירות על הבחירות שלנו.

    חלק מדפוסי המחשבה חוסכים לנו זמן ועוזרים לנו להבין מהר את העולם, וחלק עשויים להיות מעוותים, מושפעים מפרשנות, ורחוקים מהאמת. למשל: חברה לא ענתה לי לווצאפ, היא בטח כועסת עליי.

    חשוב לדעת שאפשר לתכנת מחדש את המוח ולהחליף דפוסי חשיבה אוטומטיים ובכך לשנות את ההתנהלות והתגובות שלנו, להחליף הרגלים לא מקדמים, ולאמץ אחרים שיביאו אותנו למטרות.

    על כך בדיוק דיברנו בפרק וגם נתנו עצות פרקטיות במיוחד (תרגילים!) איך לשנות מחשבות שתוקעות אותנו מלרדת במשקל ובכלל...

    Thu, 05 Oct 2023 - 29min
  • 17 - הסתכלות אחרת על תזונה - תזונה קשובה פרק 17 עם רן כליף

    למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠תזונה קשובה⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠".

    הפרק הזה הוא קצת אחר, מביא נקודת מבט שונה על תזונה. לחלקכם הדברים יישמעו מוזרים, ולחלקכם מעניינים! בכל מקרה, זהו פרק שלדעתי פותח מחשבה.

    לא סתם הוטמע המשפט: "אני חושב משמע אני קיים" ולא המשפט: "אני אוכל משמע אני קיים". כלומר, ההזנה הכי עמוקה שלנו היא המחשבות שלנו, הן אלה שקובעות את הקיום שלנו. המחשבות הללו גם ישפיעו על מה שנאכל ואיך הגוף שלנו יעכל את האוכל הזה.

    כלומר, אם יש בי שמחה, מה שאוכל יתעכל טוב. אם רע לי והאנשים שסביבי לא טובים עבורי, האוכל שאצרוך לא ייטיב עם הגוף שלי. כמה חשוב להעצים את חיינו באופן כללי עוד לפני שאנו מתעסקים במה בדיוק לאכול. כך למשל, לתת חשיבות גם לשתייה, למנוחה ולאור בחיינו.

    מוזמנים לצלול לפרק עמוק במיוחד...

    Thu, 21 Sep 2023 - 30min
  • 16 - ירידה במשקל והפרעת קשב - תזונה קשובה פרק 16 עם נטלי זרגריאן

    למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠תזונה קשובה⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠".

    במחקר הדוקטורט שלי בדקתי את הקשר בין תזונה וקשב, כי שמתי לב שתלונה חוזרת בקליניקה שלי היא על הרגלי אכילה או השמנה. גיליתי שיש פי 2 סיכון להשמנה בהפרעת קשב, ופי 4 סיכון להפרעות אכילה.

    בנוסף, מצאתי שאנשי הקשב אוכלים בצורה שאינה בריאה: פחות ירקות ופירות, ויותר גאנק פוד וחטיפים. גם האכילה פחות מסודרת: שוכחים לאכול, או מנשנשים בלי לשים לב.

    הסיבה לכך אינה חוסר מודעות. כלומר, לא יעזור להסביר ו"לחנך", או לתת תפריט. אנשי הקשב יודעים מה בריא לאכול, אבל הם מתקשים לעשות את זה. הסיבה היא התנהגותית, וקשורה למאפייני הפרעת הקשב: חוסר הקשב והאימפולסיביות גורמים לחטוף מכל הבא ליד.

    בפרק נדבר על התופעה בהרחבה וגם על מה אפשר לעשות כדי לשפר את הרגלי האכילה.

    Thu, 07 Sep 2023 - 29min
  • 15 - העברה בין דורית - תזונה קשובה פרק 15 עם רוני מייזליש

    למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠תזונה קשובה⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠".

    "אני נשמעת כמו אמא שלי"... "אנחנו שלושה דורות של גירושין ולכן אין לי סיכוי... אלו משפטי העברה בין דורית. הכוונה לדפוסי ההורות שלנו שעוברים וחוזרים על עצמם מדור לדור. כלומר מה שחווינו במערכת היחסים עם ההורים שלנו ישוחזר במערכת היחסים עם הילדים שלנו.

    גם באכילה ישנה העברה בין דורית. הצורה בה חונכנו לאכול תשפיע על הצורה בה אנו אוכלים ועל הצורה בה ילדינו יאכלו בלי שנשים לב לכך או נחשוב על כך. ויחד עם זאת, אפשר לעשות שינוי באמצעות מודעות.

    על כל זאת נדבר בפרק וגם נצלול לדוגמאות מעניינות וממחישות עם טיפים ואסטרטגיות להתמודדות.

    Thu, 24 Aug 2023 - 38min
Mostrar mais episódios