Podcasts by Category

Jurnal RFI

Jurnal RFI

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

4543 - Să fie găsiți cei care scriu!
0:00 / 0:00
1x
  • 4543 - Să fie găsiți cei care scriu!

    În acest episod discutăm despre detaliile planului întocmit de Securitate pentru prevenirea apariției de „înscrisuri dușmănoase”. Planul descrie categoriile de persoane „suspecte”, vorbește inclusiv despre „dușmanul din interior”, despre cei care scriu anecdote sau care inventau bancuri, proferau injurii și calomnii la adresa partidului. Disperarea regimului era subliniată de această încercare de a stopa exprimarea nemulțumirilor în creștere.

    Fri, 17 May 2024
  • 4542 - Le Monde diplomatique se întoarce în România

    Publicația franceză Le Monde diplomatique, cunoscută pentru analizele sale aprofundate, este acum disponibilă în limba română în versiune digitală. Stéphane Luçon, directorul ediției în limba română, ne spune mai multe.

    Fri, 17 May 2024
  • 4541 - Fico, operat a doua oară are o primă reacție după tentativa de asasinat de miercuri

    Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost  operat din nou astazi iar starea sa se menţine gravă, potrivit declaraţiilor directoarei spitalului unde este internat şi ale ministrului de interne de la Bratislava. Atentatorul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de crimă cu premeditare. Despre cum a renascut violenta politica in Europa vorbim in 40 de minute. 

     

    Se înmulțesc cazurile de tuse convulsivă în toată Europa

    Sunt tot mai mulți europeni care suferă din cauza tusei consulsive. 32.000  de cazuri au fost înregistrate în 30 de state europene, în primele luni ale anului, in conditiile in care tot anul trecut nu au fost mai mult de 25.000 de cazuri. Agentia de Sanatate Publica din Franta cere populatiei sa fie precauta. Cazuri de tuse convulsiva s-au inregistrat si in Romania iar medicii avertizeaza ca rata scăzută de vaccinare este principalul motiv care duce la îmbolnăviri şi complicaţii. 

    În Noaptea Muzeelor, angajații organizează proteste în Piața Victoriei

    Nenumarate muzee din tara vor fi inchise in Noaptea Muzeelor, care ar trebui sa aiba loc maine seara. In schimb, angajatii din sector vor proteste maine in Piata victoriei. Ei cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal, pentru orice poziţie profesională dar si  echilibrarea inechităţilor şi discriminărilor care există în interiorul sectorului cultural. Premierul Marcel Ciolacu spune ca Guvernul discută propunerile Ministerului Culturii iar actul normativ urmeaza sa fie aprobat săptămâna viitoare.      

    Platforma alegeri.declic.ro, un ghid pentru tinerii votanți

    Tinerii care vor sa mearga la vot pe 9 iunie dar inca nu stiu cu cine sa voteze au acum la dispozitie un instrument util. Comunitatea Declic a lansat un site pe care pot fi gasite informatii despre candidatii la alegerile pentru Parlamentul European.  Platforma alegeri.declic.ro ii prezinta pe candidatii care au fost activi in diverse domenii cat si pe cei care nu s-au remarcat cu nimic. Dezvoltam in 40 de minute.

    Fri, 17 May 2024
  • 4540 - Ce înseamnă schimbările la vârf de la Moscova?

    Moldova sfidează Kremlinul și încheie un acord strategic cu UE. Proteste în Georgia față de ”legea rusească”. Ovidiu Nahoi în dialog cu Angela Grămadă, expertă în spațiul ex-sovietic.

    Fri, 17 May 2024
  • 4539 - Jurnalul de vineri, 17 mai 2024, 17h00
    Fri, 17 May 2024
Show More Episodes