Nach Genre filtern
- 19 - Den gode praktik set gennem studerendes øjne
Praktikken er central i pædagogernes uddannelse, og ikke to praktiksteder er ens. Men hvad er en god praktik og et godt praktiksted egentlig set med de studerendes øjne?
PædTalks har denne gang inviteret tre studerende i studiet der fortæller om deres erfaringer med at være i praktik, hvad der fungerer godt – og hvad der måske bør kigges lidt nærmere på.
De studerende er:
Freddi Andersen, der specialiserer sig inden for skole-fritid og er 2,5 år inde i uddannelsen.
Ida Bohne Hansen, der specialiserer sig i dagtilbud og har læst på uddannelsen i tre år.
Kim Mathilde Emmelie Jensen, der går på social-special-linjen og har læst i 2,5 år.
Det er specialkonsulent ved Absalon, Michel Bech Winckler, der styrer samtalen.Thu, 15 Feb 2024 - 18 - Praktikvejledernes rolle
I dette afsnit af PædTalks stiller vi skarpt på praktikvejledernes rolle, når pædagogstuderende er i praktik.
For vejlederens rolle er helt central, når det handler om at etablere et dynamisk læringsmiljø, hvor refleksion er i centrum.
I studiet er Naia Hawes, der er adjunkt på Center for Pædagogik på Absalon og underviser på praktikvejlederuddannelsen.
Hun har selskab af Belinda Patricia Ørnegaard Hartig, der er pædagog og praktikvejleder ved en specialinstitution for mennesker med PWS i Næstved, samt Trine Bech Nielsen, der er pædagog og praktikvejleder på en daginstitution i Holbæk. De har begge uddannet sig til praktikvejledere ved at gennemføre diplommodulet Praktikvejleder på Absalon.
Det er Michel Bech Winckler, specialkonsulent i Absalons kommunikationsafdeling, der stiller spørgsmålene og faciliterer samtalen.Wed, 24 Jan 2024 - 17 - Ældrepædagogik - Pædagoger i aktivitetstilbud
Hvad er det for et menneske, der er foran mig, og hvad er det for en historie, vi sammen kan arbejde med?
Det er bare nogle af de spørgsmål, som pædagoger er gode til at stille sig selv, og derfor kan de i høj grad sætte deres faglighed i spil i aktivitetstilbud indenfor ældreområdet.
Det er en af konklusionerne i forskningsprojektet “Pædagogfaglighed på ældreområdet”, som forskere fra Center for Pædagogik på Absalon har lavet.
I denne udgave af PædTalks er forskerne i studiet til en samtale om pædagogernes rolle på aktivitetsområdet, og hvilke udfordringer de især støder på.
Forskerne er Randi Andersen, projektleder, lektor og ph.d., Marianne Brodersen, lektor og ph.d., og Thomas Bille, lektor og ph.d., alle tre fra Center for Pædagogik på Absalon.
Vært er Michel Winckler fra Absalons kommunikationsafdeling.
Link til casesamlingen 'Pædagoger på ældreområdet': https://www.ucviden.dk/ws/portalfiles/portal/166433972/p_dagoger_p_ldreomr_det_et_casebaseret_undervisningsmateriale_ebook.pdfThu, 12 Jan 2023 - 16 - Ældrepædagogik - Pædagoger i hjemmeplejen
Pædagoger, der er ansat i hjemmeplejen, oplever ofte, at rammerne er den helt store udfordring. For hvis de skal bruge deres pædagogiske faglighed og skabe relationer, så kan det ikke altid klares på et besøg, der er rammesat til 12 minutter.
Det er et af resultaterne fra forskningsprojektet “Pædagogfaglighed på ældreområdet”, som forskere fra Absalon har lavet.
Denne udgave af PædTalks handler om udfordringer og løsninger i pædagogers arbejde i hjemmeplejen, og i studiet er Randi Andersen, projektleder, lektor og ph.d., Marianne Brodersen, lektor og ph.d., og Thomas Bille, lektor og ph.d., alle tre fra Center for Pædagogik på Absalon.
Vært er Michel Winckler fra Absalons kommunikationsafdeling.
Link til casesamlingen 'Pædagoger på ældreområdet': https://www.ucviden.dk/ws/portalfiles/portal/166433972/p_dagoger_p_ldreomr_det_et_casebaseret_undervisningsmateriale_ebook.pdfThu, 12 Jan 2023 - 15 - Ældrepædagogik - Pædagoger på plejecentre
Pædagoger har en anden tilgang til arbejdet på plejecentre end deres kollegaer, og især begrebet tid spiller en stor rolle.
For at blive klogere på hvordan pædagogerne egentlig bidrager med deres faglighed i arbejdet med de ældre - og for at finde ud af de største udfordringer, de møder - har forskere fra Center for Pædagogik på Absalon dykket ned i området.
Det er der blandt andet kommet en casesamling ud af, der skal bruges til undervisning og efter-videreuddannelse af pædagoger.
I denne udgave af PædTalks er projektets tre forskere i studiet: Randi Andersen, projektleder, lektor og ph.d., Marianne Brodersen, lektor og ph.d., og Thomas Bille, lektor og ph.d., alle tre fra Center for Pædagogik på Absalon.
Vært er Michel Winckler fra Absalons kommunikationsafdeling.
Link til casesamlingen 'Pædagoger på ældreområdet': https://www.ucviden.dk/ws/portalfiles/portal/166433972/p_dagoger_p_ldreomr_det_et_casebaseret_undervisningsmateriale_ebook.pdfThu, 12 Jan 2023 - 14 - Ældrepædagogik
Der ansættes flere og flere pædagoger på ældreområdet, men der mangler i høj grad viden om, hvordan de på den bedst mulige måde kan bringe deres faglighed i spil.
Nu har forskere fra Center for Pædagogik på Absalon gennem netværksmøder med pædagoger på ældreområdet, feltarbejde og interviews sat fokus på området og blandt andet udgivet en casesamling, der skal bruges til undervisning og efter-videreuddannelse af pædagoger.
I denne udgave af PædTalks er projektets tre forskere i studiet, hvor de fortæller om, hvilke udfordringer pædagogerne står overfor på ældreområdet - og hvordan de især kan sætte deres faglighed i spil.
Gæsterne er Randi Andersen, projektleder, lektor og ph.d., Marianne Brodersen, lektor og ph.d., og Thomas Bille, lektor og ph.d., alle tre fra Center for Pædagogik på Absalon.
Vært i dette afsnit er Michel Winckler fra Absalons kommunikationsafdeling.
Link til casesamlingen 'Pædagoger på ældreområdet': https://www.ucviden.dk/ws/portalfiles/portal/166433972/p_dagoger_p_ldreomr_det_et_casebaseret_undervisningsmateriale_ebook.pdfThu, 12 Jan 2023 - 13 - Kunst, kultur og pædagogik - Hvorfor bør daginstitutioner gå på museet med børn?
I denne podcast taler Formidlingsinspektør Jesse-Lee Costa Dollerup fra Museum Vestsjælland og Ph.d. & Lektor Martin Hoffmann om, hvorfor pædagoger skal gå på museum med børn. I podcasten trækker begge på flere års erfaring med, at tage børn og pædagoger på museum gennem et samarbejde mellem Museum Vestsjælland og Professionshøjskolen Absalon.
I podcasten får du konkrete tips og ideer til hvordan, at du som pædagog konkret kan gøre det og hvad du skal være opmærksom på når du tager børn med på museum.
Medvirkende: Martin Hoffmann, Ph.d. & Lektor Absalon, og Jesse-Lee Costa Dollerup, Formidlingsinspektør på Museum Vestsjælland.Thu, 12 Jan 2023 - 12 - Pædagogisk entreprenørskab - Hvordan kan genbrugsmaterialer forvandles til leg og kreativitet?
I denne podcast taler Karen Sieling og Mikkel Snorre Wilms Boysen sammen om FriRUM Lab, som er en socialøkonomisk virksomhed, Karen har startet. I FriRUM Lab kommer alle typer af målgrupper og udfolder sig kreativt med genbrugsmaterialer i alle former og farver.
I podacasten fortæller Karen om hendes pædagogiske visioner og intentioner med FriRUM Lab og hvad der driver hende som pædagogisk entreprenør.
I denne podcast medvirker Karen Sieling, ejer af FriRUM Lab og Mikkel Snorre Wilms Boysen, Docent Absalon.Thu, 12 Jan 2023 - 11 - Kunst, kultur og pædagogik - Hvorfor skal pædagoger og kunstnere samarbejde om børns møde med kunst og kultur?
I denne podcast taler Teamleder Kathrine Serner fra Holbæk Kulturskole og Ph.d. & Lektor Martin Hoffmann fra Professionshøjskolen Absalon om, hvorfor pædagoger og kunstnere skal samarbejde om børns møde med kunst og kultur. I samtalen trækker begge på erfaringerne fra projektet ”Børnekulturstafetten” i Holbæk og Odsherred kommune og hvor der har været positive erfaringer med tværfagligt samarbejde mellem de to faggrupper.
Medvirkende: Martin Hoffmann, Ph.d. & Lektor Absalon og Kathrine Serner, Teamleder og projektleder på Kulturskolen i Holbæk.
Podcasten er rettet mod pædagoger, pædagogstuderende og kunstnere samt undervisere på pædagog- og læreruddannelsenWed, 11 Jan 2023 - 10 - Pædagogisk entreprenørskab - Hvordan kan pædagogik, rap og beats kombineres i et musikfællesskab?
I denne podcast taler Charlie Kongsø og Mikkel Snorre Wilms Boysen sammen om, hvordan Charlie har formået at opbygge musikalske børne- og ungefællesskaber i en fritidspædagogisk kontekst og hvordan Charlie har koblet egne kunsteriske ambitioner med pædagogiske intentioner, fx via den socioøkonomiske virksomhed KompLX Records.
I denne podcast medvirker: Charlie Kongsø, Pædagog Poplen, medejer af det socioøkonomiske pladselskab KompLX Records.Wed, 11 Jan 2023 - 9 - Sciencepædagogik
Med science kan pædagoger i daginstitutioner åbne for en helt ny tilgang til, hvordan børnene oplever verden. Men det kræver, at pædagogerne tør lægge de fastlagte skemaer på hylden for en tid, og kaste sig ud i de åbne spørgsmål – uden nødvendigvis selv at kende svaret.
Det er et af temaerne, som tages op i denne uges udgave af PædTalks, hvor emnet er sciencepædagogik.
Værten er specialkonsulent Michel Bech Winckler, og han taler med lektor Annika Foxby og adjunkt Rikke Klith Jensen, begge fra pædagoguddannelsen på Absalon. Med i studiet er også Carina Olsen, der er pædagog ved naturbørnehaven Bangsebrohuset i Guldborgsund Kommune.Fri, 14 Oct 2022 - 8 - Fællesskaber og skabertrang
Hvordan kan man fremme fællesskaber i pædagogisk praksis?
Det er temaet i denne udgave af PædTalks, hvor chefkonsulent Gitte Riis taler med Mikkel Snorre Wilms Boysen, der er docent ved Center for Pædagogik på Absalon.
Han fortæller blandt andet om sine studier af Klub Roskilde Øst, der har stor succes med at bruge musik som omdrejningspunkt for at skabe fællesskaber – og om hvad der skal til for gøre børn og unge til medskabere af fællesskaberne.Thu, 12 May 2022 - 7 - Neuropædagogisk tilgang i arbejdet med børn
Hvis man som pædagog forstår, hvordan hjernen og sanserne fungerer og udvikler sig hos børn, så kan man målrette sit pædagogiske arbejde og sætte fokus på børns forudsætninger og vilkår for udvikling og læring.
Det er den neuropædagogiske tilgang i det pædagogiske arbejde med børn i dagtilbud, som PædTalks i dette afsnit stiller skarpt på.
For med neuropædagogikken, som en del af sin pædagogiske værktøjskasse, kan man på en ny og helhedsorienteret måde sætte fokus på både barnets læring, udvikling og dannelse.
Bag mikrofonen sidder Gitte Riis, der er chefkonsulent ved Center for Pædagogik på Absalon, og hun taler med Eeva Laine Jakobsen og Kristina Wacherhausen. De er begge adjunkter og undervisere på uddannelser i Center for Pædagogik, og de har begge ekspertviden og stor erfaring i arbejdet med neuropædagogik.Wed, 10 Nov 2021 - 6 - Magiske lege- og læringsmiljøer
Æstetik og magi hænger nøje sammen, og begge dele er med til at styrke børnenes leg og læring i daginstitutionerne.
Men hvordan sikrer man, at rummene i institutionen bliver indrettet på den rigtige måde, så de stimulerer både børn og pædagoger ?
I denne udgave af Absalons podcast PædTalks taler chefkonsulent Gitte Riis om de magiske læringsmiljøer med Pia Beier, chefkonsulent hos Absalon, og med Louise Friis, der er en del af firmaet Friis & Clemme.
Pia Beier arbejder især med kvalitet i de fysiske læringsmiljøer, og Louise Friis arbejder i sin virksomhed med at skabe magiske rum og gode læringsmiljøer i daginstitutioner.Mon, 03 May 2021 - 5 - Pædagogiske konsulenter
I kommuner og regioner er der lige nu en bevægelse fra central til decentral styring, og her indtager ikke mindst de pædagogiske konsulenter en nøglerolle.
I denne uges udgave af Pædtalks taler Gitte Riis med Pia Beier, begge chefkonsulenter i Center for Pædagogik på Absalon, om de pædagogiske konsulenters rolle – og om de dilemmaer og udfordringer, der ligger i deres arbejde.Wed, 27 Jan 2021 - 4 - Samarbejde med pårørende
Det er to forskellige udgangspunkter, der møder hinanden, når fagprofessionelle og pårørende skal samarbejde om et barn, en ung eller en borger på for eksempel en døgninstitution:
De pårørende kommer som følelsesmæssigt engagerede, mens de fagprofessionelle repræsenterer systemet og umiddelbart navigerer ud fra regler og pædagogik – og det kan potentielt skabe konflikter.
I dette afsnit af PædTalks, fortæller Karen Egelund, der er lektor ved Center for Pædagogik på Absalon, om erfaringer med samarbejdet mellem pårørende og fagprofessionelle, hvilke dilemmaer og udfordringer, der er, og hvordan det gode pårørendesamarbejde kan hjælpes på vej.Mon, 14 Dec 2020 - 3 - Skabende processer
Når vi skaber, forbinder vi vores indre med vores ydre og skaber identitet, nærvær og tilknytning til os selv og vores omverden. Derfor er de skabende processer vigtige, hvis vi ikke skal miste en side af os selv.
At skabe hænger sammen med at være menneske. Derfor er de skabende processer helt centrale, når børn og unge arbejder med kunst og kultur. Det skaber en forbindelse mellem krop og psyke.
I dette afsnit af PædTalks, fortæller Mette Rold, der er lektor ved Center for Pædagogik på Absalon, om arbejdet med de skabende processer og om at have en eksistentiel tilgang til pædagogik, dannelse og arbejdet med mennesker.Fri, 13 Nov 2020 - 2 - Faglige fyrtårne
De skal inspirere og understøtte deres kollegaer og være med til at skabe en mere refleksiv hverdagspraksis i daginstitutionen og dagplejen. Men rollen som fagligt fyrtårn byder også på dilemmaer og udfordringer, der kræver at ledelse, fyrtårne og kollegaer teamer up omkring den fælles opgave.
I denne uges udgave af PædTalks, fortæller Pia Beier Lund, der er chefkonsulent ved Center for Pædagogik på Absalon, om de erfaringer og indsigter hun har fra sit arbejde med de faglige fyrtårne i praksis.Wed, 23 Sep 2020 - 1 - Hvad er kreativitet?
Kreativiteten findes alle vegne, men hvordan definerer vi egentlig, hvornår noget er kreativt? Det taler docent og ph.d. Mikkel Snorre Boysen om i ugens udgave af PædTalks.
Vi taler alle sammen om kreativitet – men hvad går kreativitet egentlig ud på? Og hvordan hænger kreativiteten, vi ser hos barnet i børnehaven, sammen med den kreativitet, vi ser hos kunstnere og videnskabsmænd som Mozart og Piccaso?Wed, 23 Sep 2020
Podcasts ähnlich wie PædTalks
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- Tiempo de Juego COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- La Zanzara Radio 24
- Espacio en blanco Radio Nacional
- Les Grosses Têtes RTL
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- TED Talks Daily TED
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送
- 飯田浩司のOK! Cozy up! Podcast ニッポン放送
- 武田鉄矢・今朝の三枚おろし 文化放送PodcastQR