Filtrar por género

Aiene Ayeneh | پادکست آیین آینه

Aiene Ayeneh | پادکست آیین آینه

PersianBMS

هربار در این برنامه با آنیتا همراه میشیم و نگاهی خواهیم داشت به یک اثر در حوزه اندیشه و یا هنر. جهان آنیتا پر از کتاب، موسیقی و فیلمه.

45 - قسمت ۴۶- روز جهانی بدون دخانیات
0:00 / 0:00
1x
  • 45 - قسمت ۴۶- روز جهانی بدون دخانیات

    این روز را بهانه‌ای قرار دادم تا یک مقاله از آسو معرفی کنم درمورد رویکرد دو کشور اروپایی در مقابل معضل اعتیاد. یکی پرتغال و دیگری ایسلند. 
    با این‌که این روز مخصص شده است به روز بدون دخانیات، اما این فرصت را غنیمت شمردم تا دقایقی به «اعتیاد رفتاری» بیاندیشیم. وقتی درباره یک تهدید صحبت به‌میان می‌آید همیشه کودکان، نوجوانان و جوانان هستند که ممکن است بیشترین آسیب را متحمل شوند. اگر قرار است مشکلاتی مانند اعتیاد برطرف شود، درست‌تر شاید این باشد که ما به‌ صورت درازمدت به حل‌مسئله بیاندیشیم و راه سلامت را برای نسل‌های آینده هموار کنیم. علاوه‌ بر این‌ که تلاش می‌کنیم حالِ‌حاضر را نیز دریابیم.
    هیچ شکی نیست که برای ایجاد تغییرات فرافردی، نیاز به مشارکت یکایک افراد جامعه و موسسه‌های مختلف وجود دارد اما این به آن معنا نیست که ما به‌صورت فردی هیچ توانی از خود نداریم.
    حداقل اگر در اطراف خود دوست یا نزدیکی را می‌شناسیم که با این «رفتار» درحال کشمکش است شاید بتوانیم به راه‌های خلاقانه‌ای فکر کنیم که می‌تواند در بهبود حال آن یک نفر تاثیرگذار باشد.

    Fri, 31 May 2024
  • 44 - قسمت ۴۵ - فیلم سید باب: طلیعه آئین بهائی

    در این قسمت نگاهی می‌اندازیم به فیلم سید باب: طلیعه آیین بهائی. این فیلم همان‌طور که از نام آن مشخص است درباره شخصیتی بسیار تاثیرگذار در تاریخ سرزمین ایران به نام سیدعلی‌محمد باب است.
    سید باب پیامبری ایرانی بود که مردمان به‌انتظار ظهورش نشسته و ایستاده، بر پشت‌بام‌ها دست به آسمان می‌بردند، در شب‌ها و روزها به درگاه پروردگار دعا و مناجات می‌کردند تا یا مهدی موعود باشد و ظهور کند و یا حضرت مسیحی باشد که رجعت می‌کند، ولی حضرت باب برخلاف تصور عموم افراد از غیب ظاهر نشد، او در ۵ جمادی الاول سنه‌ی ۱۲۶۰ مطابق ۲۳ ماه می ۱۸۴۴ در  ۲۵ سالگی در خانه‌ کوچک و بی‌تکلفی در گوشه‌ای از شهر شیراز اعلان فرمود که او است موعود منتَظَر که قرن‌ها اهل ایمان ظهورش را آرزو می‌کردند.
    سید باب بشارت‌دهنده ظهور حضرت بهاءالله بود. او آمده‌بود که با تعالیمش انسان‌ها را آماده‌ کند برای روزی که تاریخ برای رسیدنش سپری شده‌ بود و مژده داد که نزدیک است آن روزی که خداوند، موعود تمام کتاب‌های مقدسه را ظاهر کند.
    او تعلیم داد انسان‌ها را به تحقیق حقایق، منع از تکفیر، نهی از رفتن بر منبر، نهی از توبه و استغفار در نزد انسان‌ها، برابری زن و مرد و مجوز مکالمه و مناظره‌ رویارویی زن و مرد را به پیروان خود داد.

    Fri, 24 May 2024
  • 43 - قسمت ۴۴- به یاد حکیم عمر خیام

    در این قسمت من و بهمن، یکی از دوستان‌ام که دراین رسانه نیز هم‌کار هستیم به مناسبت سالروز حکیم ابوالفتح عمربن ابراهیم الخیامی این برنامه رو تهیه کردیم.
    برنامه این هفته یکی از دوستانه‌ترین برنامه‌هاست؛ انگار که خیام رو کنار خودمون داریم، درحالی که قدردان زحمات‌اش به‌عنوان فیلسوف، ریاضی‌دان و شاعر هستیم، هم‌چنان هم سعی می‌کنیم با او هم‌دلی کنیم در رنج‌هایی که در زندگی می‌برده، رنج‌هایی که شاید سهم عمده‌ای در شکل‌دادن جهان‌بینی او داشته.
    ما بدون داشتن نگاه کارشناسانه، راجع‌به نگاه خیام، راجع‌به تاثیر نگاه خیام در زندگی صحبت کردیم؛ درباره این گفتیم که نگاه خیام با نگاه مولانا متفاوت بوده چون یکی تمرکزش بر زمین بوده و دیگری بر آسمان.

    Fri, 17 May 2024
  • 42 - قسمت ۴۳- آزادی بیان از نگاه آی وی وی

    سومین روز از ماه می ازطرف مجمع عمومی سازمان‌ ملل‌متحد به‌عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات یا روز جهانی مطبوعات شناخته‌شده تا این روز یادآور اهمیت آزادی رسانه‌ها و هم‌چنین وظیفه دولت‌ها برای احترام و حمایت از حق آزادی بیان مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر ۱۹۴۸ باشد.
    هر ساله، سازمان گزارش‌گران بدون مرز فهرستی را انتشار می‌دهند که کشورها را بر اساس میزان آزادی مطبوعات و رسانه‌ها رده‌بندی می‌کند، این رده‌بندی‌ها بر مبنای پاسخ‌های تحقیقاتی دریافتی از روزنامه‌نگاران عضو سازمان، متخصصان هر کدام از رشته‌های مربوط، حقوق‌دانان و فعالان حقوق بشر می‌باشند. در این قسمت به موضوع آزادی‌ بیان به‌صورت خاص پرداخته نمی‌شود، بلکه یک وب‌سایت معرفی می‌کنم که بسیار مقالات و آثار ارزشمندی را می‌توان در آن مطالعه کرد و سعی کردم مقاله مرتبطی نه فقط با آزادی‌بیان، بلکه با آزادی نوع‌انسان با شما به‌ اشتراک بگذارم چرا که آزادی‌ بیان از زیرشاخه‌های آزادی بشر است و جزو حقوق ابتدایی هر انسان.
    این مقاله نوشته آی‌وی‌وی، هنرمند چینی است با ترجمه عرفان ثابتی؛ در این مقاله او به این اصل می‌پردازد که حقوق بشر به‌ مثابه یک دارایی مشترک می‌باشد، به این معنا که اگر حق یک نفر در جامعه ضایع شود، انگار حق تمام افراد زیرپا گذاشته می‌شود.

    Fri, 03 May 2024
  • 41 - قسمت ۴۲- فیلم نوری برای عالم

    می‌توانیم بگوییم عواملی مانند پیوند‌های خانوادگی، قومی، ملی، نژادی و… هستند که بین گروه‌های مختلفی از مردم نزدیکی ایجاد می‌کنند. این گروه‌ها به باورها، عادات و فرهنگ‌های مختلفی چنگ می‌زنند تا هم بتوانند پیوندهایشان را حفظ و تقویت کنند و هم در مواقع بروز چالش‌ها بتوانند به مرجع مشترکی برای حل مشکلات رجوع کنند. یک کشور از مردم مختلفی تشکیل شده که مردم‌اش می‌دانند که برای حفظ امنیت و عدالت‌شان، همه باید از سلسله قوانینی پیروی کنند.
    آئین‌ها در دوره‌های مختلف برای بشر به فراخور هر زمان قوانینی تازه آورده‌اند و دامنه پیوندهای انسانی را گسترش داده‌اند، بنابراین می‌توان گفت که از عوامل بسیار مهم ایجاد و پیشرفت تمدن‌ها هستند، اگر نگوییم که تنها عامل هستند.
    در فیلم مستندی که در این برنامه معرفی می‌کنم روایت ظهور آئین بهایی به تصویر کشیده‌شده است که در ایران آغاز شد. این دیانت مرزهایی که انسان‌ها توسط آن‌ها بین خود دشمنی و کینه و جنگ‌طلبی برپا کرده‌اند را ازمیان برمی‌دارد و ندا می‌دهد که تمام کره‌زمین مانند یک وطن است و انسان‌ها، همگی، هرچه‌که هستند، شهروندان این مملکت‌اند.
    حضرت بهاءالله، پیامبر این آئین نوظهور و جهانی، مردم را دعوت می‌کنند که تمام اوهاماتی را که بین‌شان سبب اختلاف است را با توجه به خالق هستی و محبت و خدمت به تمام عالم ازبین بردارند و بهشت را بر روی زمین بسازند.

    Fri, 19 Apr 2024
Mostrar más episodios