Filtrar por género
- 227 - Når barn slår og ødelegger for seg selv og andre
Før eller siden vil alle foreldre havne i en situasjon som involverer voldsbruk. Det kan være at ditt barn blir slått, og det kan være ditt barn som slår. Hvordan bør foreldre på begge sider reagere på slag, spark eller trusler? I denne episoden har vi også med oss psykologspesialist Zemir Popovac. Han har skrevet bok om barn og vold og deler sine råd med oss. Om du er Aftenposten-abonnent, kan du melde deg på Foreldrelivs nyhetsbrev her: https://www.aftenposten.no/minside/nyhetsbrev
Mon, 18 Nov 2024 - 226 - Er sosiale medier skadelig for ungdom? Hedvigs råd.
Vi går alle rundt med en liten datamaskin i lomma. Hva gjør det med ungdommer at de alltid er synlige, og at de alltid kan ta inn verden? Hedvig har fulgt SoMe-utviklingen i flere år. På noen felter er hun mindre bekymret enn før, samtidig har nye bekymringer dukket opp.
Mon, 11 Nov 2024 - 225 - Hedvigs store guide til bonusfamilien
Hvor lenge bør du vente med å introdusere kjæresten? Hva er egentlig bonusforeldres rolle? Og hva gjør du om du ikke liker eksens nye kjæreste? Hedvig gir råd til både ferske og etablerte bonusfamilier.
Mon, 04 Nov 2024 - 224 - Autoritativ foreldrestil er idealet. Hva ligger i det?
Ytterpunktene autoritær og ettergivende stil er ut. Nå gjelder det å sikte mot midten, varmt og bestemt. Det er lettere sagt enn gjort. Hedvig forklarer med konkrete eksempler for alle aldre.
Mon, 28 Oct 2024 - 223 - Del 2: Når er barnehage- og småskolebarn store nok til å...
Når er barnet stort nok til å svømmegarderoben alene? Gå på butikken selv? Eller få smartklokke? Hedvig og Amalie tar for seg lytternes spørsmål om selvstendighet for barn i barnehagen og på småtrinnet.
Mon, 21 Oct 2024 - 222 - Del 1: Når er tweens og ungdommer store nok til å…
En episode om selvstendighet! Når er barna store nok til å få smarttelefon, sminke seg og gå på hjemme alene-fest? I denne episoden tar vi for oss ulike “når er barna store nok til”-problemstillinger knyttet til tweens og ungdommer. NB! Neste uke snakker vi om barnehagen og småtrinnet.
Mon, 14 Oct 2024 - 221 - Lynkurs: Anger management for foreldre
Før barn var du blid som en sol. Som forelder er du plutselig blitt et illsint monster. Hvordan skal vi håndtere dette sinnet vi plutselig kjenner på? Og ikke minst: Hvordan skal vi møte barnas sinne? Hedvig gir deg rådene du trenger.
Mon, 07 Oct 2024 - 220 - 70 år med barneoppdragelse: Er vi blitt bedre foreldre?
Under 70-tallets frislipp døde over 100 døde barn i ulykker årlig – på 90-tallet var tallet to. På 80-tallet spiste de sjokopops, og på 2010-tallet fikk ikke barna bare hjelp til å knyte skolisser - men også til å feste borrelåsene. Ulik barneoppdragelse skaper gnisninger under søndagsmiddagen. Er det mulig å finne en fasit, eller blir det som å diskutere om Beatles eller Taylor Swift er best?
Mon, 30 Sep 2024 - 219 - Validering av følelser: Hedvig oppklarer misforståelser
Målet med begrepet «validering» var å begynne å ta hensyn til barnas følelser. Men har det tatt litt av? Hedvig oppklarer misforståelser og gir råd i hverdagslige situasjoner.
Mon, 23 Sep 2024 - 218 - Barnas venner: Det du skal – og ikke skal – gjøre
Kan du irettesette barn som er på besøk? Hvor mye ansvar skal du ta for å inkludere alle? Og er du en «myrsnipe»?
Mon, 16 Sep 2024 - 217 - Hvordan oppdra barn med eksen? Råd og feller
Kan man blande seg i hva den andre forelderen gjør? Noen foreldre klarer å feire bursdager og helligdagers sammen selv etter et brudd. Er det et mål for alle? Dessuten: Hedvig råder deg til å ha et bilde av eksen på veggen.
Mon, 09 Sep 2024 - 216 - Fra toåringer til tenåringer: Dette må du vite om søvn
Hedvig brukte mye humor for å få sine fastlåste barnehagebarn i seng. Skal storesøster få være lengre oppe enn barneskolebarnet? Og lar det seg gjøre å gi tenåringen skjermforbud? Starten av episoden gjelder alle aldre. Etter det kan du spole direkte til 09:40 hvis du kun vil høre om skolebarn, og til 18:30 om du er tenåringsforelder.
Mon, 02 Sep 2024 - 215 - Foreldre 0-2 år: Slik overlever du søvnmangelen
Søvnmangel får fram det verste i oss. Dårlig søvn generer dårlig søvn. Hvordan i all verden skal du fungere når du føler deg som en zombie? Hva gjør du når fortvilelsen tar overhånd? Og: et overraskende funn om hvem som trenger mest søvn - mødre eller fedre?
Mon, 26 Aug 2024 - 214 - To sårbare år: Søvnråd til babyer og barn 0-2 år
Ferber-metoden. Søvn-apper. Under barnets første to leveår kan man fort bli desperat etter å finne den perfekte søvnmetoden. Men hva er viktigst å vite? Søvn er individuelt, søvn er biologi. Hedvig har likevel noen gode råd - og hjelper deg å sortere hvor fokuset bør ligge.
Mon, 26 Aug 2024 - 213 - Hvordan få barna til å elske deg når de blir voksne?
At barna ikke vil ha noe med deg å gjøre når de blir voksne, er ofte foreldres store frykt. Derfor gir vi deg foreldreskapets ABC: Det viktigste du må vite for å være en god forelder – og hva du absolutt bør unngå. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 19 Aug 2024 - 212 - Stress, hamsterhjul og utbrenthet - Hedvigs beste råd
Er samfunnet lagt opp til at vi skal klare å kombinere full jobb og familie? Og hvordan overleve i hamsterhjulet? Hedvig byr på sine beste stresstips og gir deg tegnene på at du begynner å bli utbrent. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 12 Aug 2024 - 211 - «It takes a village», sies det. Men hvordan fungerer det egentlig i dag?
Før syntes Hedvig at uttrykket var fantastisk. Hva er det som gjør henne mer usikker nå? Og hvordan kan man bygge sin egen «landsby»? Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 10 Jun 2024 - 210 - Konkurranseinstinkt: Skal man tape mot barna med vilje?
Hvorfor har noen barn mer konkurranseinstinkt enn andre? Når blir sammenligning usunt? Hedvig Montgomery gir råd om tap og vinn. Både for barn – og foreldre!
Mon, 03 Jun 2024 - 209 - Forelskelse, sex og kjærlighetssorg: Slik bør du forholde deg til barnas kjærlighetsliv
Roligdans, flørting på telefonen, kjærester og playere med dårlig innflytelse. Hva er foreldres rolle når barna får seg kjæreste? Og hvorfor setter den første kjærligheten så dype spor? Hedvig Montgomery gir råd. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 27 May 2024 - 208 - Hvorfor får hun, men ikke jeg? Om økonomiske forskjeller i oppveksten
Hva gjør du hvis bestevennen til barnet ditt har mye bedre råd enn deg – eller motsatt? Hvor mye hensyn skal foreldre ta til andre familiers økonomi? Hedvig Montgomery gir råd om merkepress, konfirmasjon, bursdager og ferier.
Mon, 20 May 2024 - 207 - Identitetskrise: Hvordan finne seg selv etter at man har fått barn?
Å få barn er en identitetskrise, mener Hedvig Montgomery. Samtidig er ofte idealet at man skal være den samme som før. Vi snakker om å gjenskape seg selv som kjæreste, som venn og kollega. Og ikke minst: Hvordan man blir kjent med seg selv på nytt. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 13 May 2024 - 206 - Motivasjonens ABC: Slik gir du barna drivkraft
Tannpuss. Husarbeid. Lekser. Hvordan kan vi motivere barna på best mulig måte? Og visste du at drivkraft er noe som kan trenes opp? Hedvig Montgomery gir deg tipsene du trenger.
Mon, 06 May 2024 - 205 - Når barnet lyver eller gjør noe galt: Slik bør du reagere
Røyking, drikking, språkbruk og sterke følelser. Hedvig Montgomery gir råd til hvordan du kan håndtere ulike situasjoner når barna har gjort noe galt. Og er det bare negativt at barnet ditt lyver? Du får vite mer om hva som ligger bak løgnene.
Mon, 29 Apr 2024 - 204 - «Englebarn» og «rebeller». Hva de trenger – og ikke trenger.
Noen barn gjør som de får beskjed om. Andre tøyer grenser. Er det bare positivt å være «englebarn» og bare negativt å være «rebell»? Hedvig Montgomery forteller hvordan vi kan møte disse barna på best mulig måte. Og hva bør vi absolutt unngå?
Mon, 22 Apr 2024 - 203 - Vurderer du samlivsbrudd? Dette må du vite.
Dette er episoden for deg som vurderer et samlivsbrudd eller nettopp har vært gjennom et – og for deg som kjenner noen i en slik situasjon. Finnes det et punkt hvor man bør skille lag? Og hvordan kan foreldre ta best vare på barna i en slik fase og årene som kommer? Hedvig Montgomery gir råd og tips. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 15 Apr 2024 - 202 - Stresser du? Her er tingene du kan droppe å bekymre deg over.
Livet med barn kan være hektisk. Det finnes heldigvis en rekke ting det ikke er vits i å stresse med i de ulike fasene i barnas liv. Hedvig Montgomery gir deg råd som kan senke skuldrene noen hakk. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 08 Apr 2024 - 201 - Hvorfor blir noen barn mer populære enn andre?
Finnes det fortsatt sosiale hierarkier i skolen? Ja, mener Hedvig Montgomery. Så hvordan skal vi forholde oss til dem? Hedvig gir råd til foreldre med barn på toppen, på midten og på bunnen av hierarkiet. Programleder: Amalie Lereng.
Mon, 25 Mar 2024 - 200 - Skjermbruk: Er det egentlig så farlig?
Alle foreldregenerasjoner får sin utfordring, og skjermen er vår, mener Hedvig. Så hvordan kan vi unngå at skjerm blir en konstant kilde til dårlig stemning i familien? Hedvig gir råd til – enten du er veldig bekymret for skjerm, ikke er bekymret i det hele tatt eller ligger sånn på midten. Med Hedvig Montgomery. Programleder: Amalie Lereng
Mon, 18 Mar 2024 - 199 - Fire juleutfordringer - og fire løsninger
1217Hedvig Montgomerys overlevelsesguide for familiejulen. Vi snakker om gaver, forventninger, jul hos svigers og søtsaker. Hvordan unngå at julaften blir et stort antiklimaks? Og hva svarer du når barnet ber om pepperkake nummer 100?
Mon, 11 Dec 2023 - 198 - Fire utfordrende aldre - og hvordan du takler dem
Selvstendighetsalderen, seksårspuberteten, «preteen»-tiden og puberteten: Eksplosive faser i barnas utvikling krever at også vi foreldre endrer oss. Men hvordan? Hedvig Montogomery gir råd om alderne 3, 6, 9 og 13.
Mon, 04 Dec 2023 - 197 - Hjelp! Hvor mange barn skal vi få?
Hvor viktig er det egentlig å ha søsken? Hvor stor forskjell er det på å ha to og tre barn? Og hva vet vi om enebarna? Hedvig Montgomery gir råd til deg som ikke blir enig med deg selv eller partneren om hvor stor familien skal være.
Mon, 27 Nov 2023 - 196 - Når et søsken får mer oppmerksomhet enn andre
Forskjellsbehandling er ikke alltid negativt. Men hva bør foreldre være obs på? Hedvig Montgomery gir om råd om favorisering, store vs. små søsken og søsken med diagnoser.
Mon, 20 Nov 2023 - 195 - Hundespesial! Det du må vite om hund og barn
Vurderer familien å skaffe hund? Lurer du på hvor mye barna kan bidra? Eller har du et barn som er redd for hunder? Da er dette episoden for deg. Hedvig Montgomery er straks i gang med utdanning innen dyreassistert terapi og gir sine råd.
Mon, 13 Nov 2023 - 194 - Kommer jeg til å «fucke opp» barnet mitt?
Føler du at du kjefter for mye? Er du redd for å overføre egne dårlige egenskaper til barna? Eller kanskje har du med deg ting fra din egen barndom som er vanskelige? Hedvig Montgomery gir råd.
Mon, 06 Nov 2023 - 193 - Foreldre og barneidrett: Hva du bør gjøre - og ikke
Hvor mye skal man pushe? Er topping en god idé? Og hvilke feller bør du unngå dersom du er trener for ditt eget barn? Hedvig Montgomery gir råd.
Mon, 30 Oct 2023 - 192 - Når barnet ditt ikke klarer å gå på skolen
Hva gjør du som forelder da? Skal du pushe barnet til å dra likevel? Hvordan kan du ta vare på både deg selv og barnet i en slik situasjon? Psykolog Hedvig Montgomery gir råd.
Mon, 23 Oct 2023 - 191 - Foreldremøter og felles regler: Hvordan forholde seg til andre foreldre?
Er det en god idé med felles regler for bursdagsfeiring? Og hva gjør du om mange i klassen har fått mobiltelefon, men du selv vil holde igjen? Og hva gjør du om du plutselig blir “den kjipe forelderen”? Hedvig gir råd.
Mon, 16 Oct 2023 - 190 - Hvordan flytte med barn?
Vurderer du å flytte med barn? Eller kanskje har du allerede flyttet? Da er dette episoden for deg. Hedvig Montgomery gir råd om hvordan man kan ta vare på barna når man flytter. Dessuten: Hva gjør man dersom foreldre er uenige om bosted? Og om besteforeldrene maser om at dere skal “flytte hjem”?
Mon, 09 Oct 2023 - 189 - Er kjedsomhet sunt? Eller en lykketyv?
«Barn har godt av å kjede seg,» kan voksne finne på å si. Samtidig pøser vi på med stimuli for å slippe «kjeder meg»-gnål. Hva handler kjedsomhet egentlig om? Og hva er det som gir barna hverdagslykke, driv og engasjement?
Mon, 05 Jun 2023 - 188 - Smell på smell: 14-16 år
Kropp, kjefting, rus og opprør. De stormfulle årene kommer brått på. I denne episoden deler Hedvig sine beste råd om foreldreliv i ungdomstiden.
Mon, 29 May 2023 - 187 - Mobbingens uvesen: Hvordan gripe inn?
Mobbing. Bare ordet er nok for å fryse til. I denne episoden utforsker vi mobbingens psykologi. Hva gjør barn til mobbere og mobbeofre? Og hvordan griper du inn som forelder? Er det andre spilleregler når mobbing og utfrysing har flyttet seg fra skolegården til mobilen?
Mon, 22 May 2023 - 186 - Barn og diagnoser: Auroras historie
Hun ville bare være som alle andre tenåringer. Så fikk Aurora Østmo Monrad diagnosen. Hva skjer i en familie når et barn får en tilleggs-utfordring? Kanskje til og med en potensielt kan være livsfarlig? Hvordan balansere behovet for å beskytte mot barnas egen trang til løsrivelse og normalitet? Det er en skvis mange foreldre til barn «det er noe ekstra med» må takle. Aurora Monrad, som nå er voksen, vet også alt om hvordan det føles fra barnets perspektiv. Hun hadde epilepsi.
Mon, 15 May 2023 - 185 - Ryddingens psykologi: Er lønn for husarbeid egentlig greit?
Alle vil ha et ryddig og rent hjem. Men hvordan få barna med? Hva kan man forvente i ulike aldre? Og er belønning lurt?
Mon, 08 May 2023 - 184 - Business og pleasure: Hvor mye foreldrefravær tåler barn?
Kjenner du at det napper i reisefoten? Reiser du mye i jobben? Å reise fra barn kan kjennes godtvondt. Tårevåte avskjeder i gangen. Kald skulder når du kommer hjem. Hvor mye foreldrefravær tåler egentlig barn i ulike aldre? Hvor lenge kan du være borte? Og når kan tenåringen være alene hjemme en helg? Hedvig greier ut.
Mon, 01 May 2023 - 183 - «Grublebarna» og de selvkritiske blant oss
«Jeg klarer ikke prøven.» «Jeg er den dårligste på laget.» «Jeg er stygg og dum.» Lyder det kjent? Noen barn har nesten en kraft i seg til å se hva som kan gå galt og hva de ikke får til. Vi kan kalle dem grublebarna. Hva skal man si til barna som rutinemessig slakter seg selv? Hvordan skal du oppmuntre barna som ser halvtomme glass overalt? Oppgaven kan være krevende, men vit: Grublebarna har også ofte et verdifullt fortrinn.
Mon, 24 Apr 2023 - 182 - Skvist mellom jobb og hjem: «Hei, hjemme med sykt barn (igjen)»
Kan sjefen forvente at du bidrar når du er hjemme med sykt barn? Hvordan balanserer du jobb og omsorg? Hvor mye skjermtid er greit når barna er syke? Hvor tilstedeværende må du være? Er «vondt i magen» gyldig grunn for å bli hjemme? Når er barna friske nok til å gå tilbake til skolen? Og hvorfor kan Daffy og druer være en magisk kombinasjon i sykdomstider?
Mon, 17 Apr 2023 - 181 - Bør vi droppe deling av barnebilder på sosiale medier?
I pulken, i solveggen, i bakken, i pysjen, foran peisen. Knips, knips, knips. Ferier får oss til å gå amok med utløserknappen. Men hva gjør det med barna når de alltid skal være i fokus? Når bør du spørre dem om lov til å dele et bilde av dem? Og hva signaliserer du egentlig når du klistrer en emoji over ansiktene deres i sosiale medier? I denne episoden deler Hedvig Montgomery sitt syn på dele- og synlighetskulturen.
Mon, 03 Apr 2023 - 180 - «Greit å kaste barnetegninger?» - og 17 andre gode spørsmål
I denne spesialepisoden henter vi opp spørsmål fra lyttere som ikke ble besvart i et nettmøte sist uke. Temaer: dårlige tapere, favorisering av far, frykt for døden, ungdom som eksperimenterer med rusmidler og mye annet.
Sun, 29 Nov 2020 - 179 - Barn og moral: løgn, forbannet løgn!
Gutten sa han hadde spilt fotball mot Ronaldo. Jenta nasket sminke på kjøpesenteret, men nektet plent. I sesongens siste episode handler det om barns moralutvikling. Og litt om voksnes egne hvite løgner...
Mon, 09 Nov 2020 - 178 - Det unge mørket
Nå er ungdommen bare lei seg? Og når er det fare på ferde? Denne episoden handler om ungdomsdepresjoner og selvmordstanker. Du får blant annet møte Karoline (26), som var svært nær det aller verste. I dag er hun engasjert i psykisk helse-arbeid for unge gjennom rådgivningstjenesten Psyktærlig. Hun deler i episoden sin sterke, personlige historie, og kommer med noen klare, gode råd til foreldre som er bekymret for sine. Trenger du noen å snakke med? Akutt selvmordsfare: 113 Legevakt: 116117 Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 Nettsted: kirkens-sos.no Mental helse Telefon: 116 123. Nettsted: sidetmedord.no Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebyggings informasjonssider: nssfinfo.no
Sun, 01 Nov 2020 - 177 - Diagnoser: Barn det er «noe ekstra med»
Om det er ADHD, funksjonsnedsettelser eller diabetes – barn som krever ekstra oppfølging stiller foreldre på prøve. Hva krever det egentlig av foreldrerollen å et barn med en diagnose? Hvordan innretter man oppdragelsen? Og hvordan møtes foreldrene og barna selv av omgivelsene rundt?
Sun, 25 Oct 2020 - 176 - Motivasjon – triksene når alt er «kjedelig»
Gidder ikke gjøre lekser. Vil ikke smake på middagen. Orker ikke rydde rommet. Tør ikke prøve noe nytt. Hva kan foreldre gjøre? Motivere! Her er vår guide.
Sun, 18 Oct 2020 - 175 - Utfrysing. Utestenging. Kan foreldre gjøre noe?
Himling med øynene. Kalde skuldre. Null respons i chatgrupper. Ingen svar på meldinger. En subtil form for mobbing brer om seg blant barn og unge. Hva kan foreldre gjøre for å hjelpe barn som føler seg utestengt?
Sun, 11 Oct 2020 - 174 - Så du trodde du kunne trøste?
Hva er riktig reaksjon når 3-åringen har glemt en pinne i skogen? Når 10-åringen har mistet dagboken? Når 15-åringen ikke får svar på meldingen til jenta han er forelsket i? Trøst høres enkelt ut. Men skal det funke, må du følge noen bestemte trinn.
Sun, 04 Oct 2020 - 173 - Datter: «Jeg liker jenter!» Hvordan reagerer du da?
Eller hva med når guttene lakker negler og vil gå i kjole? Hva sier og gjør du når barna bryter med forventede kjønnsroller? Hun, han, hen: Når er det en lek? Og når handler det om legning?
Sun, 27 Sep 2020 - 172 - Bli sjef igjen. Si «NEI!»
Har vi gått for langt i å anerkjenne barnas følelser, vilje og meninger? Denne episoden er viet ordet «nei». Det er ikke et negativt ord. Det er et nødvendig ord. Men nei er ikke bare nei. Si det smart!
Sun, 20 Sep 2020 - 171 - Dine, mine, våre: Hvordan lykkes med bonusfamilien?
Når bør du flytte inn? Når kan du begynne å sette grenser? Hva kan du forvente av bonusbarna? Hvilket ansvar har du som «urforelder»? Alt om livet i den kompliserte bonusfamilien.
Sun, 13 Sep 2020 - 170 - Frustrasjon. Eksplosjon. Hvordan takle barn som fyrer fort?
En bagatell. Så utbrudd. Så vanskelig å håndtere. Og så fort gjort å føle seg som en dårlig forelder. Stopp! Lær deg heller å forstå og håndtere 5-åringen som hylskriker i en time, 10-åringen som kollapser av «ingenting» og 15-åringens voldsomme reaksjon på en helt vanlig kommentar.
Sun, 06 Sep 2020 - 169 - «SKAM deg!» – kunsten å tåle brennende blikk
Hva gjør du når tiåringen begynner å lyve så det renner? Hva sier du når tenåringen går i knas av en kommentar på Snap? Og hvordan håndterer du andre foreldres himlende øyne når ditt barn går amok? Tre raske eksempler på hva SKAM gjør med både barn og foreldre. På sitt beste gjør den at vi funker sosialt. På sitt verste kan den lede til ensomhet og depresjon. Vi gjør et dykk ned i skammens vesen.
Sun, 30 Aug 2020 - 168 - SESONGSTART: Disiplin er lov, men når skal man «ta kampen»?
Foreldrekoden er tilbake åpen og gratis – der du hører podkast! Ble det litt for mye av «møte barnas følelser» i monitor? Hedvig Montgomery greier i første episode ut om et ofte misforstått ideal. For ja, av og til må man vise hvor skapet skal stå. Tydelighet og disiplin i barneoppdragelsen er fortsatt lov – under én bestemt forutsetning! Når skal man «ta kampen»? For eksempel ved middagsbordet eller ved legging? Lytt, og du får svar.
Mon, 27 Mar 2023 - 167 - Forsiktige barn – hvordan takler vi dem?
«Jeg tolker det som en slags engstelse,» sier en mamma til Foreldrekoden i denne episoden. Hun snakker om sin forsiktige sønn. Hvert femte barn kan regnes som forsiktig. Hva kjennetegner dem? Hva er forskjellen på sjenerthet, beskjedenhet og forsiktighet? Kan man vokse det av seg? Hvorfor oppleves det så flaut og belastende for foreldre? Og hva er egentlig greia med sensitive barn?
Mon, 24 Aug 2020 - 166 - Skole- og barnehagestart: Det fineste du kan gjøre for barna
Endelig er vi i gang med ny sesong! Og denne uken er det mange som skal gjøre ting for første gang. Hvordan gir du barna en god start? Psykolog Hedvig Montgomery og programleder Bjørn Egil Halvorsen snakker om hvilken rolle du bør innta som foreldre til barn i barnehage, småskolen, på mellomtrinnet eller ungdomsskole. Gode råd og klassiske feller du bør unngå. Har du tips til temaer vi bør ta opp? Send mail til foreldrekoden@aftenposten.no, eller henvend deg via Facebook-gruppen vår.
Mon, 17 Aug 2020 - 165 - Sommerspesial: Tredagersregelen og andre nyttige ferieråd
Hvordan organisere ferien med barn i tre ulike aldre? Hvor kort/lenge bør man være på ett sted? Hvor mye bør barna være på skjerm? Hvordan skaper man en egentlig ferie barna vil huske? Og hva med skilsmissebarna? Alt dette og mer til i denne bonusepisoden. God sommer. Vi er tilbake i august!
Mon, 22 Jun 2020 - 164 - BONUS: Foreldrekoden LIVE, del 2: Hvordan takle stress?
I januar arrangerte vi et live-event i Kulturkirken Jakob i Oslo. Her kommer andre del av dette veldig givende arrangementet. Temaet er stress. Det siste kvarteret er viet spørsmål fra salen om alt fra skjermbruk til barn og ironi.Del 1 av denne livesendingen ble publisert i 13. april. Du finner den i din podkast-app, for eksempel herPS: Lydnivåene er noe lavere enn under ordinære studiosendinger. Etter vignetten i denne epiosden kan det derfor være lurt å skru opp volumet.
Mon, 25 May 2020 - 163 - Hva er «bra nok» i barneoppdragelsen?
SESONGAVSLUTNING: Senk skuldrene. Juster ned ambisjonene. Det kan ikke forme barna som du vil. Dette er episoden for deg som jobber, sliter og prøver, men opplever at du ikke alltid får det til. Hedvig avslører hva hun mener er bra nok i barneoppdragelsen.Dette er sesongens siste ordinære episode. Takk for følget! Meld deg gjerne inn i vår Facebook-gruppe, der mer enn 20.000 foreldre har dannet et flott fellesskap for diskusjon og utveksling av erfaringer.Vi høres.Hedvig & Bjørn Egil
Mon, 04 May 2020 - 162 - «Å finne seg sjæl» – din rolle i barnas leting etter identitet
Plutselig begynner de hittil medgjørlige barna å kritiserer dine slitte BH-er eller dårlige skjegg. Hva skjer? Kanskje er det en del av jakten på JEG-et. Det tar anslagsvis over 20 år å få identiteten på plass. Veien frem kan være brokete, humpete og hard. Vær forberedt på å være vekselsvis klippe og huggestabbe. I denne episoden tar vi deg gjennom de ulike stadiene i barnas søken etter hvem de er. Og du får tips og råd om hvilken rolle du bør innta.Tidligere relaterte episoder:Slik kan du gi barna en trygg base for god selvfølelseBarns personlighet - hva kan foreldre egentlig påvirke?
Mon, 27 Apr 2020 - 161 - Ungdommenes tapte vår – noen trøstende råd
Så mange skuffelser. Så mange avlysninger. Så mye kjedsomhet. Så mye dyrebar ungdomstid som blir satt på vent. Dagens episode er viet ungdommer og ungdomsforeldre. Nå åpner barnehagene og småskolen igjen. Men inntil videre må tusenvis av eldre barn og ungdom fortsatt tråkke hjemme. Hva gjør de med dem? Og hvilke krav stiller det til foreldrerollen? Vi tar i episoden et stort sveip, fra mellomtrinn til slutten av tenårene.Dagens spørsmål handler om barnehagestart: Trenger barna en ekstra tilvenningsperiode?
Wed, 22 Apr 2020 - 160 - Foreldrekoden LIVE, del 1: Hva er moderne barneoppdragelse?
I januar 2020 arrangerte vi Foreldrekoden LIVE i Kulturkirken Jakob i Oslo. Ukens episode er et opptak av første halvdel av dette eventet. Temaet er moderne barneoppdragelse og hvordan man får ulike oppdragerstiler til å forenes. Du får også høre Hedvig Montgomery besvare spørsmål fra salen.NB: Under live-praten kan det lønne seg å skru opp volumet litt høyere enn det du er vant til.
Mon, 13 Apr 2020 - 159 - Hjemmepåskeguiden + Hedvig besvarer lytterspørsmål
Ekstra lang episode med mye innhold. Hedvig gir deg de beste rådene for å få noe fint ut av hjemmepåsken. Vi har også en lengre bolk med lytterspørsmål som besvares – garantert noe for foreldre til barn i alle aldre. Blant temaene:Barns favorisering av én forelder.Hvor viktig er det å involvere seg i barns lek?Hvordan aktivisere tenåringer?Hvordan oppdra enebarn?Hvordan håndtere veslevoksne unger?God påske!
Mon, 06 Apr 2020 - 158 - Hjemmelærer/forelder/arbeidstaker – en umulig kombinasjon? (+ et jubileum)
«Jeg føler meg utilstrekkelig.› Sitatet tilhører tobarnsmamma Kjersti, som du møter i ukas episode. Som handler om det mange foreldre sliter med i disse dager: å ta vare på egne barn, være pedagog for de samme barna, samt forsøke å skjøtte egen jobb. Hvor mye skal man forvente av seg selv? Hva er «bra nok»? Og hvordan motivere barn og ungdom til faktisk å gjøre skolearbeid i hjemlige rammer? Vi tar for oss spekteret fra barnehagealder til tenåringer.Dette er også vår jubiluemsepisode. Vi feirer 1 år, og byr på et helt spesielt sangnummer! I tillegg går det mot høytid. Hvordan forberede seg på hjemmepåske?
Mon, 30 Mar 2020 - 157 - Hva er galt med belønning og straff?
Korona-fri sending. Vi snakker i denne episoden om barn som blir lovet is hvis de kler på seg fort. Barn som får være ekstra lenge oppe hvis de gjør skolearbeid før middag. Og barn som får inndratt datamaskinen hvis de sitter oppe og spiller etter leggetid.Hvorfor tyr vi så ofte til belønning, små trusler og straffesanksjoner i barneoppdragelsen? Og bør vi slutte med det? Eller er det greit med en liten bestikkelse eller mild trussel i ny og ne?
Mon, 23 Mar 2020 - 156 - Skolevegring – hvor finnes utveien?
Anslagsvis 12.000 barn lider i større eller mindre grad av skolevegring. Hva skyldes det? Og hvordan finner man veien tilbake til klasserommet? I denne episoden gir vi råd om hvor du kan begynne å nøste. For det er ikke nødvendigvis en quick fix.Du får også møte en pappa som setter ord på hvordan skolevegring påvirker familielivet og selvfølelsen:«Skam. Følelsen av ikke å strekke til. Og av å være en dårlig forelder.»Videre anbefalt lesning om skolevegring: Herman har ikke vært på skolen på to år. Tusenvis av familier sliter med skolevegrende barn. Sønnen ville ikke på skolen. Så skjønte foreldrene at de var en del av problemet.
Mon, 09 Mar 2020 - 155 - Korona-viruset – få kontroll på egen og barnas frykt
«Kommer jeg til å dø nå?» «Kommer bestemor til å dø?» «Kan vi ikke gå på besøk?»Det såkalte Korona-viruset har kommet til Norge. Med på lasset – en nagende frykt, og barn har tusen spørsmål. Hva skal du egentlig fortelle barna? Hvor ærlig skal du være? Hvordan skille naturlig redsel fra lammende angst? Hva kan man forvente i de ulike aldrene?I denne ad hoc-sendingen forsøker vi å besvare disse spørsmålene etter tur.Ukas spørsmål: Er det greit å sette ned foten når det blir i overkant mye lyd i hjemmet?Anbefalt videre lytting: Barneangst – hvordan håndtere frykt for klimakrise, krig og monstre under sengen?
Mon, 02 Mar 2020 - 154 - 3, 6 og 13 – hvordan takle tre «umulige» aldre?
Du føler du endelig har kontroll på oppdragelsen, så endres alt. Igjen. I denne episoden skal vi dykke ned i tre store utviklingssprang i barnas hjerne. Problemet er at disse fremgangene kan oppleves som det stikk motsatte, med utbrudd, voldsomhet og dype nedturer. Hvordan skal foreldre forberede seg på og håndtere disse brå endringene i barnas adferd? Det forsøker vi å gi noen svar på.Ukas spørsmål: En mamma sliter med en sønn som lyver og nasker. Hvordan konfrontere ham?Videre anbefalt lytting: Aggresjon: Hva gjør du når barnet går amok?Tenåringshjernen: Alt foreldre må viteBarns personlighet: Hva kan foreldre egentlig påvirke?
Mon, 24 Feb 2020 - 153 - Alene med barn – pur glede eller blodslit?
Hva innebærer det egentlig å være aleneforelder? Er det ensomt? Bare slitsomt? Eller en unik sjanse til å komme nær? Eller litt av alt? Vi forsøker å utforske hva denne rollen rommer, blant annet gjennom alenemamma Cecilie Molvær Jørgensen. Hun har eneansvar for tvillingene Jakob og William (3).Denne episoden er absolutt også noe for deg som har en aleneforelder i omgangskrets eller familie. Påhviler det deg et særskilt ansvar?Ukas spørsmål: Hvordan forklarer man barn hva «sexy» betyr?
Mon, 17 Feb 2020 - 152 - Tenåringshjernen – det du må vite
Hvorfor så aggressive? Hvorfor så mutte? Hvorfor så glemske? Hvorfor så upålitelige? Og hvor mye skal vi akseptere?I denne episoden om tenåringer går vi gjennom utviklingstrekk i et ungdomsliv. Hva skjer i kropp og hjerne når hormonkranen skrus på for fullt? Og hva kreves av foreldrerollen?Vi tar også en spørsmål/svar-sekvens med konkrete problemstillinger vi har fått fra dere lyttere.Vi minner samtidig om tidligere, relevante episoder:Pre-teens og tenåringsjenter – Hvordan snakker vi med dem?Tenåringsgutter – Testosteron. Aggresjon. Isolasjon. Frustrasjon
Mon, 10 Feb 2020 - 151 - Mat og følelser - pirking, vegring og overspising
Noen er småspist, andre er det ikke bunn i. Men hvilken sammenheng er det mellom hva barna putter i seg og hvordan de har det inni seg? I denne episoden tar vi for oss den sterke koblingen mellom matinntak og følelser, og hvordan du skal tolke barnas signaler ved spisebordet.Bakgrunnstekst: En litt for tykk guttUkens lytterspørsmål: Hvordan irettesette ulydige barn?
Mon, 03 Feb 2020 - 150 - Barns personlighet – hva kan foreldre egentlig påvirke?
Velkommen til sesong 3 av Foreldrekoden! Vi skal i denne første episoden se litt på arv vs. miljø. I hvor stor grad er barnas personlighetstrekk styrt av gener, og hva har ytre påvirkning å si? De fleste vil at barna skal bli sosiale, empatiske, blide og omgjengelige.Men hva gjør du når podens personlighet ikke møter dine ønsker og drømmer? Blir du oppgitt? Resignert? Forsøker du å endre trekkene? Og hva kan du gjøre for å gi barnet trygghet i seg selv og den de er?Anbefalt bakgrunnslesning: Professor ber foreldre stresse ned i oppdragelsen - «Det viktigste man overfører til sine barn, er genene»Vi anbefaler også Hedvig Montgomerys nye spalteserie i A-magasinet: Derfor fungerer ikke maktbruk når barna går amok
Mon, 27 Jan 2020 - 149 - Foreldrekoden reprise – den gode selvfølelsen
Hei! På tampen av året sender vi en reprise av årets mest avspilte episode. Den handler om hva som skal til for å gi barna en god selvfølelse og trygghet i seg selv. Hedvig forklarer også forskjellen mellom selvtillit og selvfølelse, og hva som kan lede barnet ut i selvgodhet. Som vanlig: Masse gode, konkrete råd.Vi ønsker alle et godt nytt år. Håper dere blir med oss videre i 2020!
Mon, 30 Dec 2019 - 148 - Foreldrekodens årskavalkade
Har noen av tipsene fra Hedvig Montgomery allerede gått i glemmeboken? I denne episoden får du et gjenhør med et knippe av rådene som er drysset ut gjennom våre to første sesonger. Det handler om barneoppdragelse. Det handler om å være menneske.Takk for følget. Vi høres igjen i 2020!
Sun, 22 Dec 2019 - 147 - Foreldrekodens julebonus – å skape en levelig familiejul
Hva gjør man med barns nissefrykt? Er det greit med iPad under julemiddagen? Hvor mange gaver takler barn? Hvordan får man tenåringen med i juleselskap? Hvordan feire med slektninger du ikke har det aller beste forhold til? Kort sagt: Hvordan gjør vi julen hyggelig for flest mulig? Hvordan legger vi til rette for hygge og glede i et «oss»? I denne spesialepisoden svarer Hedvig Montgomery på julespørsmålene vi alle gnager på.God jul!
Mon, 16 Dec 2019 - 146 - Selvkritiske barn – hvorfor snakker de seg selv ned?
SESONGAVSLUTNING: Vi runder av sesongen fra terapisofaen på kontoret til Hedvig. Herfra snakker vi om et underlig fenomen: barn som snakker seg selv ned. Har det med selvfølelse å gjøre? Har det med selvrettferdighet å gjøre? Eller er det en del av naturlig utvikling? Du får svarene på alle disse spørsmålene og – som vanlig – rådene for å få barna på et mer fremoverlent spor. Da er det helt naturlig igjen å diskutere konseptet «flink/ikke-flink».I denne episoden kommer vi også med en blank nyhet: Foreldrekoden skal ut å bevege på seg i 2020! Takk for at du har lyttet til oss denne sesongen. m
Mon, 18 Nov 2019 - 145 - Slipp barna fri – men når er de modne nok?
Kan 8-åringen få egen nøkkel? Kan en 15-åring være alene hjemme en helg? Kan 17-åringen dra på festival? Hvordan skal man egentlig balansere barnas behov for løsrivelse og privatliv opp mot egen frykt og eget kontrollbehov? Det handler om å slippe barna fri i ukens episode. Andre stikkord: overvåking, modenhet og tillit.Ukens lytterspørsmål: Hvordan forberede barnet på at et søsken kommer til verden?
Mon, 11 Nov 2019 - 144 - Død og kriser – slik snakker du med 5-åringen, 10-åringen og 15-åringen
En far dør. En bestemor. En nabo. En klassekamerats hund. Hvordan takler barn døden? Hvordan snakker man med dem? Og hvor lenge varer egentlig sorgen? Vi tar opp et vanskelig tema i dagens episode. Det kan være fristende å pakke alt inn i historier og lignelser når krisen rammer og man har få gode svar. Men det er neppe den beste løsningen. Hedvig gir deg gode råd for å snakke med barn i ulike aldre om død og andre traumer.
Mon, 04 Nov 2019 - 143 - Streng far, mild mor – tåler barna ulik oppdragerstil?
For streng. For vaklende. For ettergivende. Men begge vil være tydelige.Uenighet om oppdragerstil er en kime til konflikt i flere barnefamilier. Samtidig er det mye å kreve at mor og far skal legge seg på eksakt samme linje i stort og smått.Så hva er den ideelle foreldretypen? Og takler barn at mor og far sier forskjellige ting og har ulike grenser? Det er temaet i ukens episode. Du får råd til hvordan dere sammen skal finne en linje til barnets beste. Og hvilken konkrete «ord-felle» dere helst bør unngå på veien.Spørsmålet utenom hovedtemaet denne uka dreier seg om deltagelse i barnas lek: Er det greit å si nei når barnet vil ha deg med på nok en lekebiltur?
Mon, 28 Oct 2019 - 142 - Sutring, surmuling, sinne – hvordan takle «de tre S-ene» smart?
Det tar barn rundt 20 år å forstå egne følelser. Inntil da sliter både barna selv og foreldrene deres å håndtere dem. I denne episoden tar vi for oss sinne, surmuling og sinne, og vi gir råd om hvordan du best møter barnas ulike utbrudd.Dagens spørsmål er en konkret problemstilling fra en lytter: Svigermoren vil ikke følge familiens rettesnor for barneoppdragelsen. Hva gjør man da?
Sun, 20 Oct 2019 - 141 - Søvnguiden – tips og tabber når barna ikke vil sove
Du ser dem på bussen. Du ser dem på jobben. Flytende øyne. Bomull i hodet. Desperate, søvndrukne foreldre som kjemper en nesten kronisk kamp om å få barna til å gi slipp på dagen. I ukens episode tar vi for oss ulike aldre - fra vugge til myndighetsalder - og gir råd om hva du som forelder kan gjøre for å skaffe barna og deg selv nok søvn.Dagens spørsmål skulle også være relevant for mange. En lytter spør: «Hvordan gjøre lekser til noe gøy?»
Sun, 13 Oct 2019 - 140 - Samlivsbrudd – slik unngår du at barna blir taperne
Selv ålreite kvinner og menn kan bli til psykopater i den andres øyne. Samlivsbrudd kan få frem det verste i foreldre. I dagens episode får du rådene som trengs for å unngå at barna blir lidende. Alt fra praktiske, konkrete tips til når og hvordan man skal fortelle barna om brudd, til når det er greit å få seg ny kjæreste. Men vi forsøker også å gå i det preventives tjeneste: Hva kan du gjøre før det eventuelt ender med at veier skilles?Dagens spørsmål rommer en evig problemstilling. Hvordan få barn til slutte med smokk?
Sun, 06 Oct 2019 - 139 - Besteforeldre i hus – idyll eller full kræsj?
For mye trekk. For lite klær. For mye dataspill. For lite potet på tallerkenen. Det er gjerne ment som velmente råd fra bestemor eller bestefar, men oppfattes fort som «besserwisserske» formaninger. Når to generasjoner samles, møtes også to barneoppdragelses-metoder. Hvordan balansere og snakke sammen uten at det ender sårt og uvennskapelig? Det finner vi ut av i denne episoden.Dessuten: Hedvig oppklarer en gang for alle om forvirringen rundt begrepet «flink». Når bør vi unngå bruken? Og hva bør vi heller si?
Sun, 29 Sep 2019 - 138 - Vennskap og ensomhet – hva gjør man når barna faller utenfor?
Må alle barn ha en bestevenn? Hva gjør man når barnet faller utenfor? Kan foreldre skaffe barna venner? Stort tema i ukens episode. Vi forsøker å ta for oss betydningen av vennskap i ulike aldre, fra barnehage til videregående. Du får nyttige tips om hva du som mamma eller pappa kan gjøre når barna ikke får innpass i gjengen. Og hva du absolutt ikke bør gjøre.
Sun, 22 Sep 2019 - 137 - Fritidsaktiviteter – når er det nok?
Hvor mange aktiviteter tåler barn? Hvor mye skal foreldre involvere seg? Skal man oppmuntre til å fortsette når barna bare vil slutte? Og har du skapt et «prosjektbarn»? Dette er blant spørsmålene vi snakker om i ukens episode. Vi skal også sveipe innom et evigaktuelt tema under spalten «Dagens spørsmål»: Hvordan få barna til å bidra mer hjemme?
Sun, 15 Sep 2019 - 136 - Tenåringsgutter - Testosteron. Aggresjon. Isolasjon. Frustrasjon.
Hva gjør du når sønnen din blir flau av å bli sett sammen med deg? Hva kan du si når han isolerer seg på rommet sitt? Hvordan når du inn når han bare svarer i enstavelsesord? Hvor lenge er det greit at han sover i helgene? I denne episoden får du svar.
Sun, 08 Sep 2019 - 135 - Pre-teens og tenåringsjenter: Hvordan snakker vi med dem?
Baksnakking, intriger, surmuling, smelling med dører, snapchat-dramatikk og litt for korte skjørt. Vi starter en ny sesong med å snakke om tenåringsjenter og hvilken rolle mammaer og pappaer bør spille i denne utfordrende perioden i jentenes liv. Det finnes mange minefelt. Men også glimt av gull.
Sun, 01 Sep 2019 - 134 - Foreldrekoden ekstra: Nytt skoleår - hvordan gir vi barna en god start?
Vi er inne i gru-gledingens tid. Snart braker det løs med et nytt skoleår. I denne episoden dveler vi ved de store overgangene: første skoledag, overgangen fra barneskole til ungdomsskole, samt ungdomsskole til videregående. Hva er egentlig foreldrenes rolle oppi alt dette? Dette skal vi til bunns i.
Sun, 11 Aug 2019 - 133 - Foreldrekoden ekstra: Barnehagestart - «Hva gjør vi nå?»
Hva slags klær skal egentlig i kurven og på knaggen? Hva er «vanlig mat» i matboksen? Hva gjør man når ungen griner rutinemessig ved levering? Hvordan vet vi om barna har det bra når de bare kan si «mama» og «baba»? Hvordan takle overgangen til ny barnehage?Noen foreldre debuterer. Andre er drevne. Men spørsmålene melder seg likevel. I denne spesialepisoden tar vi pulsen på hva barnehageforeldre føler akkurat nå. Og forsøker å gi noen gode råd på veien inn i en ny hverdag.
Sun, 04 Aug 2019 - 132 - Sommerferie-spesial – Hvordan unngå at familieferien kollapser?
På sensommeren kommer et rush av ny klienter til familievernkontor og familieterapeuter. Bakgrunnen er gjerne at sommerferien ble alt annet enn idyll. I denne episoden hjelper vi deg med å ta dine forholdsregler for at ferien skal bli fin for deg og dine. Episoden er spekket med tips og råd, hva du bør gjøre og absolutt ikke bør gjøre. I all beskjedenhet: Denne sendingen er obligatorisk for deg som vil komme helskinnet gjennom ferien. Dette er vår siste episode før sommeren. Vi benytter sjansen til å takke for følget, og at du lytter på det vi lager. Anbefal gjerne serien vår til andre. Da blir vi ekstremt glade. God sommer og kos deg glugg! Varme hilsener fra Hedvig og Bjørn Egil.
Sun, 09 Jun 2019 - 131 - Psyken i familien – hva skjer når mor eller far får tunge tanker?
Du drømte om å poste glansbilder på Instagram og leve idyllen, men møtte en vegg av tomhet, tristhet og angst. Den noe diffuse betegnelsen fødslesdepresjoner er mer vanlig enn hva mange kanskje tror – blant både kvinner og menn. I dagens episode tar vi utgangspunkt i forskningen til psykolog Eivor Fredriksen. Vi snakker oss gjennom hva som er typiske symptomer, hvilke utslag det gir, hvordan det påvirker familielivet og hvordan det best han håndteres. Og i det litt videre perspektiv: Hva gjør vi når mamma eller pappa får psykiske vansker?
Sun, 02 Jun 2019 - 130 - Bonusepisode: Mamma i mørket
Livsglade Mette Schjelderup (32) var full av forventning til mammalivet. I stedet kom den store smellen med panikk, smerter og dødsangst. Hva var det som skjedde? Mette er en av flere tusen norske kvinner og menn som årlig rammer av fødselsdepresjoner. I denne reportasjen forteller hun om sitt livs største motbakke. Og sin ørkesløse leting etter hjelp.Dette er en prolog til Foreldrekodens episode om hvordan foreldre bør håndtere fødselsdepresjoner og andre psykiske vansker. Denne publiseres mandag 3.6.
Sat, 01 Jun 2019 - 129 - Sunn selvfølelse - hvordan gjøre barna trygge på seg selv?
Ingen vil ha usikre barn. Ingen vil ha venneløse barn. Men ingen vil heller ha klysete barn. Hva kan man som forelder gjøre for å utstyre barna med den gode selvfølelsen? Mange lyttere har ønsket seg dette temaet. Her kommer vi dere i møte. Du får lære forskjellen mellom selvfølelse og selvtillit. Og om verdien av teltstang og teltplugger. Og selvsagt: Du får konkrete tips og råd om hva du som forelder kan gjøre. Og hva du ikke bør si og gjøre.
Sun, 26 May 2019 - 128 - Mat og barn – hva gjør vi med kresne unger?
Noe spiselig føres fra tallerken til munn. Det er basalt og en enkel handling. Og barna lærer det tidlig. Hvorfor er mat da blitt så komplisert og bekymringsfullt for oss? I dagens episode snakker vi mye om kresenhet, og vi går gjennom de mest typiske foreldrebekymringene i matveien: om barna spiser for lite, om de spiser for mye, samt hvorvidt de spiser sunt nok.Vi diskuterer også viktigheten av foreldres eget kosthold. Spoiler alert: Det betyr MYE for barnas spisemønster.Ellers forteller Hedvig om sin egen «musespisende» barndom, mens Bjørn Egil mimrer om de mange bløtkakene med banan og bringebærsyltetøy fra 1980-tallet. I sum: Noe for enhver smak.
Sun, 19 May 2019
Podcasts similares a Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery
- Forklart Aftenposten
- AksjeSladder AksjeSladder
- AVHØRT Batong Media og Bauer Media
- Langkjøring med Geir Schau Bauer Media
- Morgenklubben med Loven & Co Bauer Media
- Relasjonspodden Bauer Media
- På innsiden av psychohoder Bauer Media og Monster
- Dine Penger - Pengerådet Dine Penger
- Børsmorgen & Økonominyhetene Finansavisen
- Historier Som Endret Norge Gjenklang & Acast
- HENLAGT - Espen Lee & Andy Larsgaard Henlagt AS
- Siri og de gode hjelperne KLYNGE og Bauer Media
- Leger om livet Lege Annette Dragland & Acast
- Uforklarlig med Lilli Bendriss Lyder Produksjoner
- Hjernesterk Moderne Media
- Frokostshowet på P5 P4-gruppen
- Misjonen med Antonsen og Golden P4-gruppen
- Abid & Nadia: Skyld og Skam PLAN-B & Acast
- Jan Thomas og Einar blir venner PLAN-B & Acast
- ForsvinningsFredag Podkast Sara Høydahl og Bauer Media
- Synnøve og Vanessa Vanessa Rudjord & Synnøve Skarbø
- Giæver og gjengen VG
- Krimpodden VG
- Viaplay Premier League Pod Viaplay