Filtrar por género
- 84 - 80. Vårt fantastiske fordøyelsessystem. Gode og dårlige tarmbakterier, ubalanse, tarm-hjerne-aksen, sunn mat til tarmfloraen og mindful eating. Gjest: Elisabeth Steinsvik
Gjest: Elisabeth Steinsvik.
Elisabeth er lege i spesialisering i fordøyelsessykdommer på Haukeland , med doktorgrad om blant annet IBS og funksjonell dyspepsi. Hun er trebarnsmor, medforfatter av boka 'Skitt la gå' og deler kunnskap på instagram som 'magelegen'.
Vi alle spiser og går på do som en naturlig del av livet, men visste du at over en million nordmenn lider av forskjellige tarmsykdommer?
I denne episoden snakke vi blant annet om:
Hvordan fordøyelsessystemet virker Tarmflora: Gode og dårlige tarmbakterier Tarmfloraen er unik, som ditt personlige fingeravtrykk Forskning på fordøyelse og mikrobiota Hva vi spiser påvirker både vår fysiske og psykiske helse Fødsel, bakterier, amming og babymat Melkesyrebakterier Antiinflammatorisk effekt Polyvagal teori - trygghet er menneskets optimale mål Verdien av felles måltid Fekal transplantasjon Hva vi bør spise for å styrke tarmfloraen Ubalanse i tarmfloraen Stress påvirker fordøyelsen Probiotika og fermenterte melkeprodukter Tarm-hjerne-aksen Blod-hjerne-barrieren IBS, Ulcerøs kollitt og crohns sykdom Mindful eating Psykisk helse og tarmflora Nerveceller og nervesystemet Hvordan og hva vi spiser påvirker både vår psykiske og fysiske helseFordøyelsessystemet vårt er så fascinerende og fantastisk.
God lytt!
Elisabeth finner du her:
Du får 70 kr i rabatt på boka 'Skitt la gå' hos Frisk forlag til 24/11.
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Rabatt:
Rødlysterapiapparatet Flexbeam fra Recharge Health. Rabattkode 'nervusklinikken' Helsekostbutikken Superstate. Rabattkode 'nervus'Hjertelig velkommen til Vagus magi dagsretreat Oslo søndag 19. januar. Informasjon og påmelding: Vagus magi
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Jeg blir takknemlig for om du abonnerer på Helsetipspodden, legger igjen en god vurdering i din podcastapp og deler episoden med dine nære og på sosiale medier. På den måten kan kunnskapen nå ut til enda flere.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sat, 16 Nov 2024 - 1h 14min - 83 - 79. YOGA. Styrk din fysiske og psykiske helse på en naturlig og bærekraftig måte. Gjest: Siri Tuseth
Gjest: Siri Tuseth - har undervist i yoga i over 20 år og driver Satya Yoga og Satya Yogaskole.
Yoga er mer enn bare en fysisk treningsform - det er et helhetlig verktøy som påvirker både kropp, sjel og sinn.
Gjennom bevegelse, pust og meditasjon gir yoga oss muligheten for å gjenopprette balanse, redusere stress og forbedre helsen på flere nivåer. Yoga gir oss muligheten til å jobbe helhetlig med kropp og sinn, og er et effektivt verktøy for å ta kontroll over egen helse på en naturlig og bærekraftig måte.
Forskning viser at yoga er et kraftfullt verktøy for å forbedre både fysisk og mental helse. Eksempler er styrking av muskulaturen, redusert smerte, styrking av hjerte- og karsystemet, økt sirkulasjon, styrking av immunforsvaret, reduksjon av stress og angst, forbedret humør, bedre emosjonell regulering, økt mental klarhet og fokus, bedre søvn, bedre fordøyelse, forbedret sosial tilknytning og støtte ved kroniske sykdommer.
Er ikke det fantastisk?
I denne episoden deler Siri Tuseth kunnskap og innsikt i yogaens historie, filosofi, effekt og hvordan vi kan ta det i bruk i vår hverdag for å ta bedre vare på oss selv.
Jeg håper at episoden inspirerer deg til å praktisere yoga.
Siri finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Jeg blir utrolig glad og takknemlig om du gir 5 stjerner i din podcastapp, legger igjen en god omtale, abonnerer og deler episoden med dine nære og på sosiale medier. På den måten vil kunnskapen i Helsetipspodden nå ut til enda flere.
Reklame/rabatt:
Flexbeam - rødlysterapiapparat fra Recharge Health. Rabattkode 'Helsetipspodden'. Helsekostprodukter fra Superstate. 10% rabatt med koden 'Nervus'LIVE PODCAST 17.11.24. Arrangeres på Sola Strandhotell utenfor Stavanger. Gjesten er lege Ragnhild Skari Iuell og hun deler viktig kunnskap om hvorfor nervesystemets funksjon er så viktig for vår helhetlige helse, hva toleransevinduet er og hvordan vi kan øke vår motstandskraft mot helseplager og sykdom.
Teaser: VAGUS MAGI dagsretreat med Asha Sundaran og Annette Løno blir arrangert i Oslo i januar. Mer informasjon kommer veldig snart.
Sat, 09 Nov 2024 - 1h 03min - 82 - 78. NEVROREFLEKSOLOGI. Behandling basert på nervestimuli. Stress, utbrenthet, kroniske smerter, inflammasjon og søvnplager. Gjest: Kåre Nordanger
Gjest: Kåre Nordanger, grunnlegger av nevrorefleksologi og rektor ved Medika Nova
Jeg, Annette, har selv jobbet som nevrorefleksolog i 18 år. I denne episoden har invitert Kåre som har grunnlagt og utviklet faget i Norge til å la deg bli kjent nevrorefleksologi.
Du får høre om hvordan nevrorefleksologi oppstod, teorien bak faget, hvordan det virker og hva man behandler.
På slutten av episoden deler vi tre tips til hvordan du kan prøve ut nevrorefleksologi selv for å stimulere luftveiene, senke sansestress for bedre søvn og aktivere vagusnerven.
Nevrorefleksologi er en medikamentfri behandlingsform som baserer seg på nervestimuli. Ved å stimulere punkter i huden kan man påvirke kroppens ulike funksjoner via nervesystemet.
Typiske helseplager man kan oppsøke en nevrorefleksolog for er stress, angst, kronisk smerte, muskel- og leddplager, fordøyelsesproblemer, søvnplager, hormonelle ubalanse, inflammasjon, nedsatt immunforsvar, idrettsskader og generell velvære.
Kåre finner du her:
Oversikt på landets nevrorefleksologer finner du her:
www.nevrorefleksologforeningen.no
www.instagram.com/annette_loeno
Takk for at DU lytter!
* Beklager for dårlig lyd på denne episoden. Gjestens mikrofon var ikke koblet til, så det ga opptak via pc i et rom med mye klang. Har brukt flere timer på å forbedre, men det er dessverre enda ikke godt nok. Takk for forståelse.
Jeg blir takknemlig om du abonnerer på Helsetipspodden, legger igjen en god vurdering og deler episoden med dine nære og på sosiale medier. På den måten vil kunnskapen i Helsetipspodden nå ut til enda flere!
Reklame/rabatt:
- 10% rabatt i helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'
- Rabatt på rødlysterapiapparatetFlexbeam med koden 'helsetipspodden'
Hjertelig velkommen til Helsetipspoddens aller første LIVE PODCASTmed lege Ragnhild Skari Iuell 17. november på Sola Strand Hotell rett utenfor Stavanger. Denne dagen får du kunnskap og verktøy som styrker nervesystemet, øker ditt toleransevindu for mentalt stress og hvordan du kan øke din motstandskraft mot stress, helseplager og sykdom.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sat, 02 Nov 2024 - 59min - 81 - 77. MIKROPLAST. Vi lever i en plastalder og kroppen våre er ikke vant til å håndtere plast. Hva sier forskningen? Gjest: Hubert Dirven
Gjest: Hubert Dirven - avdelingsdirektør i område for klima og miljø hos Folkehelseinstituttet. Området er det største human toksikologiske miljø i Norge.
Vi lever i en plastalder. Og kroppene våre er ikke vant til å håndtere plast.
Jeg har invitert Hubert Dirven til å snakke om mikronanoplast.
Spørsmål jeg stiller Hubert:
- Hva er mikroplast og mikronanoplast?
- Hvor finnes det?
- Hva avdekker forskningen om mikronanoplast?
- Hvordan kommer det inn i kroppene våre?
- Hvordan kan det påvirke helsen vår?
- Kan vi gjøre noe selv for å redusere mikronanoplast?
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Du kan bidra til at enda flere lytter til Helsetipspodden ved å:
- Abonnere på Helsetipspodden i din podcastapp
- Gi en god vurdering og omtale i din podcastapp
- Dele episoden med dine nære og på sosiale medier
Rabatt/reklame:
- Rabattkode 'Helsetipspodden' ved kjøp avFlexbeam -en bærbar infrarød terapienhet.
- Rabattkode 'Nervus' ved kjøp av helsekostprodukter fra Superstate.
Helsetipspoddens aller første live podcast på Sola Strandhotell, utenfor Stavanger, søndag 17. november.
Gjest: Lege og mindfulnesslærer Ragnhild Skari Iuell
Tema: Nervesystemet, toleransevindu og motstandskraft
Har du et produkt eller tjeneste du ønsker å reklamere for i Helsetipspodden? Send forespørsel til post@nervusklinikken.no
Sat, 26 Oct 2024 - 54min - 80 - 76. SLOW LIVING. Å senke tempo reduserer stress, styrker nervesystemet, øker tilstedeværelse, gir mer glede og forbedrer helsen. Gjest: Anette Richardsen
Gjest: Anette Richardesen - yogaterapeut, helhetlig helsecoach og nybakt forfatter med boken Slow – tilbake til hvilepuls.
Anette har utdannelse innen psykologi og har i tillegg flere videreutdanninger innen yoga, avspenning og pust.
Er du en av de som er tatt av stresset, føler at livet byr på for mye og henger såvidt med i ditt eget liv?
En av de største helseutfordringene i dag er for høy stressbelastning som gjør at man blir større utsatt for helseplager og sykdom.
I denne episoden deler Anette kunnskap og innsikt i hvordan det å leve saktere bidrar til å senke stress, gi økt tilstedeværelse, gir tilgang til egne verdier, styrker nervesystemet og gir oss større mulighet for å nyte livet.
Du får en dypere forståelse av hvordan stress kan påvirke kroppen og hvordan du kan regulere et overaktivt nervesystem.
Anette finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
Reklame/rabatt:
- Rabatt på Flexbeam fra Recharge health med koden 'helsetipspodden.
- 10% rabatt i helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'
Helsetipspoddens første live podcast
- Søndag 17. november på Sola strand hotell utenfor Stavanger
- Gjest: Lege og mindfulnesslærer Ragnhild Skari Iuell
- Tema: Nervesystemet, toleransevindu og motstandskraft
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med lege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Du kan bidra til at enda flere oppdager Helstipspodden:
- Abonner på Helsetipspodden i din podcastapp
- Gi 5 stjerner i din podcastapp
- Del episoden med dine nære og på sosiale medier
Har du et produkt eller tjeneste du ønsker å reklamere for i Helsetipspodden? Send forespørsel til post@nervusklinikken.no
Sat, 19 Oct 2024 - 1h 06min - 79 - 76. TRAUMER. Er det mulig å bli fri fra traumer? Helhetlig tilnærming, utviklingstraumer, kroppslig uttrykk og hvordan vi kan forløse traumer. Gjest: Anneli Mjøen
Gjest: Anneli Mjøen, traumeterapeut NARM, yogaterapeut og forfatter.
Anneli har en holistisk tilnærming til traumer og har mange års erfaring med behandling og kurs innen dette, i tillegg til at hun underviser innen traumesensitiv yoga/øvelse/metode.
Denne episoden gir oss et utvidet syn på tidlige traumer og hvordan det kan påvirke identiteten. Vi snakker om hvordan traumer påvirker relasjonene våre, yngre deler og hvordan kroppen må med for å løse ut traumer på en varig måte.
I episoden får du blant annet høre om:
- Hva traumer er og hvordan det setter seg som uttrykk i kroppen
- Utviklingstraumer (sår) og nedarvede mønstre
- Hvordan vi kan løse ut kroppslige traumer
- Traumeresponser, reaksjoner og triggere
- Ressursorientering (barndom og nåtid)
- Yngre deler og autentisk voksen
- Regulering av nervesystemet
- Relasjoner og traumer
- Emosjonell validering og regulering av følelser
- Tidlige opplevelser og erfaringer skaper reaksjonsmønster og overlevelsesstrategier
- Metoder for å senke stress, skape trygghet og ro
Det er viktig å se på traumer i et mer helhetlig perspektiv, og Anneli gir et innblikk hvordan traumer påvirker oss og hva vi selv kan gjøre for å bli mer trygge og autentiske voksne.
Dette ble en ekstra lang episode som jeg håper du vil lytte til.
Anneli finner du her:
Boka til Anneli:
Traumefri - 8 kraftfulle steg for å ta tilbake vitalitet og øke tryggheten i nervesystemet ditt
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd eller behandling. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag i helsekostbutikken Superstatemed koden 'nervus'
- 1200 kr rabatt (frem til 14. oktober kl.1300) på rødlysterapiapparatet Flexbeam med koden 'helsetipspodden'. Kr.650,- i rabatt etter det.
Norgespremiere på Helsetipspoddens aller førstelive podcastsøndag 17. november på Sola Strand Hotell utenfor Stavanger.
Jeg blir veldig glad og takknemlig om du abonnerer på Helsetipspodden og legger igjen en god vurdering i din podcastapp (hoppende glad av 5 stjerner). Det er også stas om du deler episoden med dine nære og på sosiale medier.
Takk for at DU lytter!
Har du et produkt eller tjeneste du ønsker å reklamere for i Helsetipspodden? Send forespørsel til post@nervusklinikken.no
Sun, 13 Oct 2024 - 2h 06min - 78 - 75. FÅ MER GLEDE I LIVET. Glade mennesker lever sunnere, hjernens superkrefter, nervesystemet, glimmers , følelser, antiglede og enkle grep som gir mer glede. Gjest: Janette Røseth
Gjest: Psykologspesialist, foredragsholder og forfatter Janette Røseth
I denne episoden deler Janette kunnskap og innsikt i hvorfor glede er så viktig for vår totale helse, hvordan vi kan skape mer glede i hverdagen, hjernens superkrefter, glimmere, antiglede og enkle grep for mer glede.
Glade mennesker lever sunnere, har lavere blodtrykk og sterkere immunforsvar enn mindre glade mennesker.
Janette snakker blant annet om:
- Er vi født glad?
- Den magiske formelen; biologi, livsbetingelser og valgfrie aktiviteter
- Livssorg, stress, sykdom og utfordringer
- Er det egoistisk å være glad?
- Hva glimmers er og hvordan vi kan dra på skattejakt
- Hvordan følelser spiller inn på glede
- 4 superkrefter; dopamin, serotonin, oxytocin og endorfin
- Antiglede, stress over tid, den indre kritiker og søvn
- Å fortjene glede, selvmedfølelse, vennlighet, fellesskap, supportermagi, smil, latter, farger, klær, natur, hygge og trening
- Pust, ro, hvile og pauser
- Gjøre ingenting, lek, gjør nye ting, lær nye ting og takknemlighet
Janette finner du her:
www.instagram.com/psykolog.janetteroseth
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Reklame/rabatt:
- Rabattkode 'helsetipspodden' på Flexbeam fra Recharge Health
- 10% avslag med rabattkode 'nervus' i helsekostbutikken Superstate
Norgespremiere på Helsetipspoddens første live podcast 17. november på Sola Strand Hotell utenfor Stavanger.
Gjest: Lege og mindfulnesslærer Ragnhild Skari Iuell
Tema: Nervesystemet, toleransevindu og motstandskraft
Kjøp billett her:
Live podcast: Helsetipspodden med gjest Lege Ragnhild Skari Iuell | Annette Løno (letsreg.com)
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Jeg blir veldig glad om du abonnerer på Helsetipspodden, gir en god anmeldelse/vurdering i din podcastapp og deler episoden med dine nære. Det bidrar til at enda flere kan få kunnskapen i Helsetipspodden.
Annonsør i Helsetipspodden: Har du et produkt eller en tjeneste du ønsker å reklamere for i Helsetipspodden? Send mail til post@nervusklinikken.no
Sat, 05 Oct 2024 - 1h 17min - 77 - 74. HVORFOR ER JEG SÅ SLITEN? Energityver, stressbalanse, mitokondrier, aktiv hvile, bevegelse, kosthold, tanker og følelser. Gjest: Gunhild Melleby
Gjest: Lege og psykiater Gunhild Melleby
Har du kjent at du er sliten, at du ikke strekker til og at livet kan by på for mye?
Den vanligste årsaken til at folk oppsøker legen er at de er slitne.
Gunhild har akkurat skrevet boken "Hvorfor er jeg så sliten?" som gir svar på hvorfor vi føler oss slitne og hva vi kan gjøre selv.
I denne episoden får du blant annet høre om:
- Hva de viktigste energityvene er
- Hvorfor hvile og trygghet er så viktig
- Hvorfor vi ikke bare kan hvile oss friske
- Mitokondrienes viktige funksjon for vår helhetlige helse og hva som er viktig for en god funksjon
- Hvordan blodsukkeret spiller inn
- Hva cellefare-responsen er
- Hvordan man kan få en stressbalanse med aktiv hvile og øke stressbalanse
- Hvordan tanker påvirker fysisk helse og hvordan fysisk helse påvirker den mentale helsen
- Hva vi bør spise for å styrke mikrobiota og tarmflora
- Hvordan hva vi spiser spiller inn både for får psykiske og fysiske helse
- Hvorfor bevegelse og trening er så viktig
- Hva du som lider av ekstrem slitenhet kan gjøre
Takk for at DU lytter!
Gunhild finner du her:
Boka til Gunhild finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Vil du hjelpe meg til at Helsetipspodden kan bli oppdagt av flere?
- Legg igjen en god vurdering og omtale i din podcastapp
- Fortell om Helsetipspodden
- Del episoder på sosiale medier
* Episodens innhold skal ikke erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
- 650 kr i rabatt med koden 'helsetipspodden på rødlysterapiapparatet Flexbeam
- 10% rabatt i helsekostbutikkenSuperstate
Norgespremiere på Helsetipspoddens aller første LIVE PODCASTsøndag 17.11.24 med gjest Ragnhild Skari Iuell. Tema: Nervesystemet, toleransevindu og motstandskraft
Sat, 21 Sep 2024 - 1h 10min - 76 - 73. ROBUSTE BARN. Om hvordan vi kan hjelpe barna våre til å tåle ubehag, bli mer robuste og være superhelter i egne liv. Gjest: Line Marie Warholm
Gjest: Line Marie Warholm.
Line Marie er psykologspesialist og psykoanalytiker. Hun har bakgrunn fra barne- og ungdomspsykiatrien og familievernet, fra psykisk helsevern for voksne og sikkerhetspsykiatri, fra privat praksis og fra arbeid som fagkyndig meddommer i tingretten. Line Marie er forfatter av boken «Foreldrerevolusjonen- fire veier til robuste barn» og boka «Robuste barn- fra ofre til sosiale superhelter». Hun er også fast spaltist i Aftenposten.
I denne episoden forteller Line Marie om hvordan vi kan hjelpe barna våre til å tåle ubehag, bli mer robuste og være superhelter i eget liv.
Vi snakker blant annet om;
- at foreldre ikke kan eller skal rydde unna all smerte og ubehag
- hvordan foreldre kan hjelpe barn til å øve seg på mostand
- hvordan vi foreldre kan finne balanse mellom mellom ubehag og holde ut, trøst og tillit, sånn at barnet ditt kan bli mer robust
Line Marie finner du her:
http://www.instagram.com/linemariewarholm
Bøkene til Line Marie kan kjøpes blant annet hos Ark.
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- Rødlysterapiapparatet Flexbeamfra Recharge Health. Rabattkode 'helsetipspodden'.
- Helsekostbutikken Superstate. Rabattkode 'nervus'
Vil du hjelpe meg til at enda flere lytter til Helsetipspodden?
Jeg blir veldig takknemlig om du legger igjen en god vurdering/omtale på din podcastapp og deler episoden på sosiale medier.
Takk for at DU lytter!
Sat, 14 Sep 2024 - 1h 08min - 75 - 72. UT AV UTBRENTHET. Stressmestring, mønstre, forståelse, autentisk liv, styrke og egensomsorg. Gjest: Maren Kvalvaag-Toven
Gjest: Familieterapeut og coach Maren Kvalvaag-Toven
Har du kjent på at livet byr på for mye? Med en økende følelsesmessig press og slitasje? En følelse av å ikke strekke til? Der du blir utslitt av livet du lever?
Dagens episode skal handle om utbrenthet. Som jeg syns er et viktig tema å snakke om. Fordi det rammer stadig flere.
I en artikkel fra 2024 på psykologisk.no står det at et nytt verktøy som måler risikoen for utbrenthet, har blitt testet i Norge. Her kommer det frem at 13 prosent av norske arbeidstakere er i faresonen.
Tall fra 2023 viser til at nesten 8 av 10 unge arbeidstakere sier de har opplevd å bli utbrent eller vært nære ved å oppleve utbrenthet.
Når man først blir utbrent kan det for mange ta lang tid for å komme seg igjen.
Viktige spørsmål er hva er årsaken til utbrenthet, hva kan man gjøre for å unngå å bli utbrent, hva skal man gjøre om man først har blitt utbrent og hvordan kan man unngå å bli utbrent igjen?
Dette er et tema som jeg brenner sterkt for. For vi må få ut kunnskap som kan bidra til at flere kan leve mer bærekraftige liv.
Selv om utbrenthet ikke er betegnet som en sykdom, er det ikke tvil om at de som blir utbrent føler seg syke med sterkt redusert livskvalitet.
Episodens gjest har selv vært utbrent og hennes erfaringer ga henne en livskraft i å ville hjelpe andre i samme situasjon. Etter hun ble frisk ble hun online-grunder og startet Det lille pusterommet der hun coacher utbrente kvinner til å skape den versjonen av seg selv som de er ment å være. Nå er hun også nybakt forfatter med boken 'Ut av utbrenthet'.
Denne boken gir deg verktøy til å:
- forstå deg selv og dine mønstre
- oppdage dine styrker og gaver
- skape deg en givende hverdag med mer energi og glede
- unngå å møte veggen igjenTakk for at du lytter.
Maren finner du her:
www.instagram.com/marenkvalvaagtovenwww.detlillepusterommet.no
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Vil du hjelpe meg til å at enda flere oppdager Helsetipspodden? Da kan du abbonere på Helsetipspodden, legge igjen en god omtale i din podcastapp og dele når du lytter til episoden på sosiale medier.
Har du et helserelatert produkt eller et firma du ønsker å annonsere for i Helsetipspodden? Send mail til post@nervusklinikken.no
Sat, 07 Sep 2024 - 1h 21min - 74 - 71. NARSISSISME. Hvordan gjenkjenne en narsissist, nære relasjoner, utrygghet, beskyttelse, hjelp og et økende samfunnsproblem. Gjest: Elisabeth Sjølie
Gjest: Psykologspesialist Elisabeth Sjølie I denne episoden har jeg invitert tilbake Elisabeth for å snakke om narsissisme.
Noen av spørsmålene som blir tatt opp i episoden:
- Hvilke personlighetstrekk tilhører en narsissist?
- Hvordan avviker narsissisme fra normalen?
- Hvordan gjenkjenner man en narsissist?
- Er man født sånn eller blir man sånn?
- Hvem blir narsissister?
- Er det økende narsissisme i samfunnet?
- Hvordan er det å ha en narsissist i nær relasjon?
- Hvordan kan man bryte en relasjon til en narsissist?
- Hvilke skader kan man få ved å leve med en narsissist?
- Hvordan kan man reparere etter å ha blitt utsatt for en narsissist?
- Er jeg en narsissist? Takk for at DU lytter til Helsetipspodden!
Setter du pris på kunnskapen som deles i Helsetipspodden? Da blir jeg veldig glad for om du legger igjen en god vurdering på din podcastapp, deler episoden og kommenterer innlegg på instagram. Elisabeth finner du her: http://www.instagram.com/psykolog.i.nord Annette finner du her: http://www.instagram.com/annette_loeno http://www.instagram.com/helsetipspodden http://www.nervusklinikken.no * Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- Få 1200kr i rabatt (gjelder ut august) med koden'helsetipspodden på https://recharge.health/no/produkt/flexbeam/
- et rødlysterapiapparat som man kan bruke ved smerter, lav energi, søvnplager, idrettsskader, fordøyelsesplager, redusert immunforsvar mm. NB! Rabatten går ned til 650kr etter august.
- 10% rabatt i Helsekostbutikken http://www.superstate.no. Mitt favorittprodukt er https://superstate.no/product/bioptimizers-magnesium-breakthrough-7-former-for-magnesium-60-kapsler/.
Sat, 24 Aug 2024 - 1h 09min - 73 - 70. SMERTEFRI FØDSEL. Fødselsforberedelse, fødeteknikker, mestring, styring av smertesignaler, oxytocin, partnerens viktige rolle og en god fødselsopplevelse. Gjest: Ragna Thesberg Larsen
Gjest: Jordmor Ragna Thesberg Larsen
Ragna har vært jordmor i 29 år og elsker jordmorfaget. Det Fødsler har vært en del av jobben gjennom nesten hele jordmorlivet hennes og nå holder hun utelukkende kurs i "Smertefri fødsel".
Smertefri Fødsel er praktisk, direkte og hands-on fødselsforberedelse, med helt konkrete fødeteknikker som kan bidra til å oppnå ro, tro på deg selv og følelsen av at du er med og styrer smertesignalet i stedet for at det styrer deg.
Smertefri Fødsel er et unikt konsept som er skapt av den danske gründeren Anja Bay. Det er mer enn 45.000 kvinner som har forberedt seg og født med teknikkene de siste 12 årene.
Smertefri Fødsel passer for deg som vil delta aktivt i fødselen, som liker følelsen av kontroll og ønsker visshet for hva du og partneren din selv kan gjøre gjennom hele fødselen og for kan bidra til en god fødselsopplevelse.
I denne episoden skal du få høre om hva smertefri fødsel konseptet går ut på, hvorfor fødselsforberedelse er så viktig, hva man kan lære, hvordan smerteopplevelsen egentlig fungerer under en fødsel, om viktigheten av å kjenne til oxytocin, partnerens rolle og hvorfor den er så undervurdert og så tar Ragna med oss på en ri.
Ragna finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
- VAGUS MAGI. Dagsretreat av Asha Sundaran og Annette Løno der du får lære enkle og kraftfulle metoder for å senke stress og styrke helsen, samt kunnskap og verktøy du kan ta med deg i din hverdag for økt helse og velvære. Arrangeres i Bergen 18/8 og Stavanger 25/8. For mer informasjon og påmelding: annette_loeno | Instagram | Linktree
- 1200 kr i rabatt på Flexbeam med koden 'Helsetipspodden'. En infrarød terapienhet som kan brukes for smerter, søvnplager, mage/tarmplager, idrettsskader mm.
- 10% rabatt med koden 'Nervus' i helsekostbutikken Superstate. Mitt favorittprodukt er BiOptimizers magnesium breakthrough.
Har du et produkt eller en bedrift som du vil annonsere for i Helsetipspodden? Send mail til post@nervusklinikken.no
Takk for at DU lytter!
Du kan hjelpe meg med at Helsetipspoddens innhold vil nå ut til enda flere ved å:
- abonnere på Helsetipspodden i din podcastapp
- gi en god vurdering og omtale i din podcastapp
- fortelle om Helsetipspodden til dine nære og kjære
- dele episoder på sosiale medier
Sat, 17 Aug 2024 - 1h 17min - 72 - 69. Spesial: Mindfulnessmeditasjon med lege og mindfulnesslærer Ragnhild Skari Iuell
Dette er en spesialepisode der lege og mindfulnesslærer Ragnhild Skari Iuell tar deg med på en 10 minutters mindfulnessmeditasjon.
Denne meditasjonen er en guidet praksis med ønske om å senke stress med å rette oppmerksomhet til pust og kroppen din.
Denne meditasjonen kan gjøres liggende eller sittende.
Mindfulness betegner, innen psykologi, det å være bevisst til stede og oppmerksom på det som erfares i øyeblikket, med en vennlig, åpen holdning. Det forstås som en egenskap alle har, som kan styrkes ved øvelse.
På norsk kalles mindfulness ofte oppmerksomt nærvær og oppmerksomhetstrening.
Mindfulness-øvelser inviterer til observasjon av innholdet i ens bevissthet med en vennlig holdning, fra øyeblikk til øyeblikk. Slike øvelser antas å fremme et overordnet meta-perspektiv på tanker, følelser og kroppsfornemmelser, herunder en opplevelse av deres forbigående og allmennmenneskelige karakter. Man øver på å romme ubehagelige tanker, følelser og fornemmelser uten å reagere på dem.
Mindfulness-trening har fått utbredelse i behandling mot depresjon, angst, stress og bekymring, basert på en idé om at disse tilstandene innebærer dysfunksjonelle og dels automatiske forsøk på å kontrollere eller unngå ubehagelige indre fenomener. Mindfulness-trening søker dermed å fremme større fleksibilitet og bevisste responser i vår måte å møte oss selv og andre på.
Ønsker du å lære mer om mindfulness kan du følge Ragnhild på instagram der hun kaller seg Mindfulnesslegen.
Ragnhild er aktuell med boken Naturlig friskere som er på forhåndssalg her: Naturlig friskere - 6 effektive og enkle vaner for å skape en god helse og et godt liv! av Ragnhild Skari Iuell (Innbundet) - Norli Bokhandel
Forskning viser til at praktisering av meditasjon har en lang rekke helsefordeler. Kan blant annet nevne stressreduksjon, redusert fysisk og psykisk smerte, redusert blodtrykk, bedre pustemønster, bedre søvnkvalitet, forbedrer immunforsvaret og inflammatoriske prosesser, effekt på humør, autoimmun sykdom og følelsesmessige forstyrrelser i nevroplastisk sykdom og reduserer biologisk alder.
Håpe denne listen inspirerer deg til å praktisere meditasjon jevnlig.
Jeg har laget en spilleliste med alle meditasjonene i Spotify: Helsetipspoddens meditasjoner
Til informasjon kommer det vanlige episoder etter sommeren med kunnskapsrike gjester og spennende temaer.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Vil du hjelpe meg til at flere kan oppdage Helsetipspodden? Da setter jeg stor pris på om du abonnerer, gir en god omtale/vurdering og deler episoden på sosiale medier.
Reklame/rabatt:
- Kr.1200,- i rabatt ut august med koden 'Helsetipspodden' på Flexbeam som er et rødlysterapiapparat som kan brukes ved smerter, skader, fordøyelse, søvn, energi mm.
- 10% rabatt i Helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'.
Sat, 10 Aug 2024 - 10min - 71 - 68. Spesial: HJERTEMEDITASJON av lege og yogalærer Asha Sundaran Blåsternes
Dette er en spesialepisode der lege og yogalærer Asha Sundaran Blåsternes tar deg med på en hjertemeditasjon.
Denne meditasjonen er en guidet praksis som fokuserer på å puste og koble deg til hjertet ditt. Gjennom en kombinasjon av pust og visualisering kan den hjelpe deg med å fylle kroppen din med varme, lys og kjærlighet. Den kan gi en følelse av indre ro, balanse, harmoni og takknemlighet, samt styrke din emosjonelle og mentale velvære og helse.
Forskning avdekker mange helsefordeler med praktisering av meditasjon.
Eksempler: stressreduksjon, redusert fysisk og psykisk smerte, redusert blodtrykk, bedre pustemønster, bedre søvkvalitet, redusert risiko for dødsfall, hjerteinfarkt og slag, redusert psykososiale stressfaktorer, forbedrer immunforsvaret og inflammatoriske prosesser, hjelper til med å løse ulike psykiske problemer, effekt på humør, autoimmun sykdom og følelsesmessige forstyrrelser i nevroplastisk sykdom og reduserer biologisk alder.
Håper denne listen inspirerer deg til å praktisere meditasjon regelmessig.
Tips: For å unngå at episoden brått går videre til en ny podcastepisode kan du i din podcastapp velge at den skal avslutte etter meditasjonen.
VAGUS MAGI
Asha Sundaran og jeg arrangerer Vagus magi som er eT dagsretreat med fokus på vagus, velvære og styrking av helsen.
Vi er begge brennende opptatt av helhetlig helse og hva vi selv kan gjøre for å ta godt vare på helsen og leve et godt liv. Vi har skapt en dag der kunnskap og praksis møtes for å gi en dypere forståelse og opplevelse av ro, tilstedeværelse og hvilepuls.
Velkommen til et dagsretreat hvor vi ønsker at du nyter en nydelig dag med egenomsorg, påfyll og inspirasjon. Det blir servert en næringsrik lunsj. Vi ønsker at du drar hjem med mer kunnskap om vagus og helhetlig helse, samt at du får med deg enkle og kraftfulle verktøy som du kan bruke i hverdagen som kan gi deg indre ro, økt livskvalitet og oppgradering av helsen din.
Program:
- Velkommen og morgenmeditasjon
- Foredrag Vagus del 1: Forskningsbasert kunnskap om vagusnerven, nervesystemet, stress og bærekraftig helse
- Myk yoga
- Lunsj
- Foredrag Vagus del 2: Verktøy og metoder som aktiverer og styrker vagusnerven
- Yoga nidra
- Refleksjoner og spørsmål
- Sjøbad
Vagus magi arrangeres i Bergen søndag 18. august og i Stavanger søndag 25. august.
For mer informasjon og påmelding:
Asha Sundaran finner du her:
www.instagram.com/dr.ashasundaran
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Til informasjon kommer det vanlige episoder med kunnskapsrike gjester og spennende temaer etter sommeren.
Jeg ønsker at enda flere oppdager Helsetipspodden. Det kan du hjelpe meg med ved å abonnere på Helsetipsodden, gi god omtale og vurdering i din podcastapp, dele episoder du liker med dine nære og dele innlegg om podcasten på facebook og instagram. Husk å tag #helsetipspodden #annetteloeno
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Reklame/rabatt:
- 1200 kr i rabatt i august med koden 'helsetipspodden' på Flexbeam som er en bærbar infrarød terapienhet. Prinsippet bak rødlysterapi er stimulering av mitokondriene, organellene inne i hver celle i kroppen din, som er ansvarlige for å produsere energi i form av et molekyl kalt ATP (adenosintrifosfat).
- 10% rabatt i helsekostbutikken Superstate. Mitt favorittprodukt er BiOptimizers magnesium breakthrough
Annonsør: Har du en bedrift eller produkt som du vil markedsføre i Helsetipspodden? Send mail til post@nervusklinikken.no
Sat, 03 Aug 2024 - 07min - 70 - 67. Spesial: LYDBAD. Aktivere vagus, redusere stress, angst, smerter og nedstemthet og øke følelsen av avslapping og åndelig velvære. Gjest: Gunhild Dale
Gjest: Gunhild Dale, yogalærer og daglig leder av Hvilepuls på Nøtterøy
Dette er en en spesialepisode der jeg har invitert Gunnhild til å lage et lydbad for mine lyttere.
Gunnhild holder lydbad, er yogalærer, 4-barnsmor og siviløkonom. I en travel hverdag søkte hun selv verktøy for stressreduksjon, og oppdaget hvor kraftfullt lyd virket inn på nervesystemet. Etter dette har hun fordypet seg i temaet, og tilbyr nå lydbad for bedrifter og privatpersoner.
I denne spesialepisoden kan du lytte til et lydbad med tibetanske syngeboller, som kan hjelpe deg å stilne sinnet og finne dyp hvile.
I et lydbad brukes lyder fra tibetanske syngeboller, gonger og andre instrumenter for å fremme hvile, restitusjon og velvære. Under lydbadet ligger du og hviler, og tar inn lydene og vibrasjonene som er i rommet. Lydene støtter deg i å legge bort alle andre tanker, og bare være her og nå.
I lydbad kan hjernen endre frekvens fra beta (våken tilstand) til alfa (avslapning), theta (drømmetilstand) og perioder med delta (dyp restitusjon).
Et lydbad kan bidra til å styrke vår fysiske og mentale helse. Eksempler:
- gi dyp hvile
- aktivere vagus
- redusere stress
- redusere smerter
- gi ro og balanse
- dempe angst
- bedre fordøyelsen
- bedre søvn
- øke HRV
- gi lykkefølelse
- gi overskudd og energi
- øke kreativitet og nyskapning
- øke innlæring
I denne forskningsartikkelen vises det til at lydbad kan ha effekt på spenning, angst, nedstemthet, reduksjon av fysisk smerte, øke følelsen av avslapping og redusere følelsen av stress, økte følelser av åndelig velvære og redusere blodtrykk og hjertefrekvens.
Jeg ønsker med denne episoden å teste ut om det å lytte til lydbad via en lydfil, uten å være tilstede, kan gi bidra til noen av de samme helseeffektene. Setter derfor ekstra stor pris på tilbakemeldinger på denne episoden (helst på instagram).
Om du skulle kjenne på ubehag, forsøk å ha fokus på pusten en stund. Om det ikke går kan du prøve å dempe lyden. Eller skru av lydfilen og prøve igjen senere om du ønsker det.
Mens lydbad kan by på mange helseforedeler, er det kanskje ikke egnet for alle. Her er noe faktorer som man kan vurere:
- Sensorisk overbelastning. Noen individer kan finne den sensoriske opplevelsen av et lydbad overveldende. Intensiteten og vibrasjonene kan være for stimulerende for enkelte, spesielt de som er følsomme for høye eller uventede lyder. Lydpreferanser er også subjektive, og det som kan virke avslappende for en person kan skape uro hos en annen.
- Eksisterende medisinske tilstander. Personer med visse medisinske tilstander som epilepsi bør rådføre seg med helsepersonell før de deltar i et lydbad. Lydbad kan også være psykologisk utløsende for noen. Feks. personer med traumehistorier kan et lydbad utløse ubehagelige følelser eller minner. Det er viktig å føle seg trygg og komfortabel under disse øktene.
Gunnhild anbefaler å undersøke om det finnes tilbydere av lydbad der du bor, for å oppleve lydbad live med en dypere effekt.
Gunnhild finner du her:
https://www.instagram.com/__hvilepuls__/
www.hvilepuls.yoga
https://www.facebook.com/profile.php?id=61561944778283
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
Reklame/rabatt til deg:
- 1200 kr i rabatt med koden 'helsetipspodden' i juli og august på Flexbeam. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
- 10% rabatt i helsekostbutikkenSuperstate. Mitt favorittprodukt er BiOptimizers Magnesium Breakthroughsom gir meg bedre søvn, mindre muskelspenninger, reduserer hodepine og fjerner leggkramper.
Takk for at DU lytter!
Jeg blir veldig glad når du deler episoden og gir en god omtale i din podcastapp. Det bidrar til at enda flere kan oppdage Helsetipspodden.
Sat, 27 Jul 2024 - 21min - 69 - 66. SEKS VANER SOM GIR ET FRISKERE LIV. Bevegelse, nærvær, natur, faste, kulde og varme. Gjest: Ragnhild Skari Iuell
Gjest: Lege og mindfulnessintruktør Ragnhild Skari Iuell
NYHET! Ragnhild debuterer som forfatter og er høyaktuell med boka 'Naturlig friskere'. Den er ute på forhåndssalg både på Ark og Norli fra 20.07.24:
Ragnhild har ut fra sin kunnskap og erfaring som lege utviklet Balansemodellen som består av 6 effektive pilarer som gir deg et friskere liv.
3 pilarer som stresser kroppen din ned: Bevegelse, nærvær og natur.
3 pilarer som stresser kroppen din opp: Faste, kulde og varme.
Denne balansemodellen utfordrer to store samfunnsutfordringer: kronisk stress + komfortkrise
Mange av oss er for dårlige til å hvile samtidig som vi er for komfortable. En pågående "sluring" i nervesystemet gjør oss utsatt for en lang rekke helseplager og sykdom.
Poenget er ikke å være i balanse hele tiden, men at kroppen og sinnet ditt tilpasser seg, slik at du kan meste livet når det svinger. Nervesystemet ditt trenger tydelige signaler for å vite hva det betyr å være av og på.
I denne episoden deler Ragnhild kunnskap om balansemodellen, nervesystemet og hva du kan gjøre for å leve et friskere liv.
Stikkord for episoden:
balansemodellen, stress ned, stress opp, komfortkrise, kronisk stressrespons, nervesystemet, sympatisk, parasympatisk, stress, nevroplastisitet, hvile, komfort, aktiv hvile, natur, bevegelse, nærvær, stresse opp, varme, faste, kulde, balanse, ubalanse, lavgradig inflammasjon, slumring i nervesystemet, hormetisk, triggere, immun dysfunksjon, prestasjon, restitusjon, pulsmåling, pulskuren, Torkil Færø, Marit Kolby, garmin, nk-celler, urbane strøk, naturmangel, jording, sansereseptorer, hjernen, døgnrytme, natursti, bevegelse, trygghet, utrygghet, sanser, oppmerksomhetstrening, mindfulness, yoga, meditasjon, tibetanske riter, teknisk overload, mikrostress, nærværspraksis, varmeyoga, utrensning, hjerte- og kardsykdommer, demens, alsheimer, parkinson sykdom, svette, avgiftning, detox, avspenning, avslapping, behag, infrarød varme, depresjon, angst, livskvalitet, glede, mestring, lykke, reparasjon, avfallsstoffer, gener, isbading, brunt fett, glukose, blodsukker, pust, autofagi, mitokondrier, energi, samarbeid, Inge Lindseth, Susann Stave og folkehelse.
Ragnhild finner du her:
www.instagram.com/mindfulnesslegen
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- 1200 kr i rabatt på Flexbeam i juli og august med koden 'helsetipspodden'.
- 10% avslag i helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden!
Du kan hjelpe til at Helsetipspodden får flere lyttere:
- Abonner på Helsetipspodden i din podcastapp
- Gi en god vurdering og omtale i din podcastapp
- Del episoden med dine nære
- Del episodens innlegg på instagram og husk å tag #helsetipspodden
Sat, 20 Jul 2024 - 1h 18min - 68 - 65. Spesial: SØVNMEDITASJON med Annette Løno. For å senke stress og hjelpe kroppen inn i en dyp tilstand av ro, raskere innsovning og bedre søvnkvalitet.
Søvnmeditasjon med Annette Løno
Dette er en spesialepisode der Annette Løno tar deg med på en meditasjon for å aktivere vagus, senke stress og hjelpe kroppen inn i en tilstand av dyp hvile for å få raskere innsovning og bedre søvnkvalitet.
Annette har i flere år tatt kurs innen meditasjon og mestringsmedisin med lege Audun Myskja.
Forskning avdekker mange helsefordeler forbundet med praktisering av meditasjon.
Eksempler:
- Stressreduksjon
- Redusert fysisk og psykisk smerte,
- Redusert blodtrykk
- Bedre pustemønster
- Bedre oksygenutnyttelse
- Økt melatonin, raskere innsovning og bedre søvnkvalitet
- Økt blodstrøm til hjernen
- Reduserer risiko for dødsfall, hjerteinfarkt og slag
- Reduserer psykososiale stressfaktorer
- Forbedrer immunforsvaret og inflammatoriske prosesser
- Hjelper til med å løse ulike psykiske problemer som sosial angstlidelse, PTSD, angst og depresjon
- Effekt på humør, autoimmun sykdom og følelsesmessige forstyrrelser i nevroplastisk sykdom
- Reduserer biologisk alder
Håper denne listen inspirerer deg til å praktisere meditasjon regelmessig.
Til informasjon er selve meditasjonen er på 11 minutter, mens den fortsetter med behagelig og beroligende musikk.
Tips: For å unngå at meditasjonen går brått videre til en ny podcastepisode kan du i din podcastapp velge at den skal avslutte etter episoden.
Gjerne lytt til Helsetipspoddens fire andre meditasjoner i episode 39, 48, 59 og 64.
Til informasjon kommer det nye episoder med kunnskaprike gjester og spennende temaer etter sommeren.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden.
Jeg setter stor pris på om du gir en god omtale i din podcastapp og deler episoden på sosiale medier.
Håper at denne søvnmeditasjonen hjelper deg til dyp hvile og bedre søvn.
Reklame/rabatt:
- 1200 kr i rabatt i juli og august med koden 'helsetipspodden' påFlexbeam. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
- 10% rabatt i helsekostbutikkenSuperstate med koden Nervus. Mitt favorittprodukt der er Magnesium Breakthrough fra biOptimizers.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sat, 13 Jul 2024 - 30min - 67 - 64. Spesial: MEDITASJON. Kroppsskanning med lege Ragnhild Skari Iuell
Dette er en spesialepisode der jeg har invitert Ragnhild Skari Iuell til å lage en meditasjon til mine lyttere.
Ragnhild er lege, yoga- og mindfulnessinstruktør. Hun jobber ved Balderklinikken, Lovisenberg psykiatriske klinikk og Modum Bad. Denne høsten er hun aktuell med boka Naturlig Friskere. Forhåndssalg starter 20. juli.
Ragnhild deler kunnskap om helhetlig helse på hennes instagramkonto:
www.instagram.com/mindfulnesslegen
Forskning avdekker mange helsefordeler forbundet med praktisering av meditasjon.
Her er 40 grunner til hvorfor du skal meditere:
Stressreduksjon Aktivering av vagusnerven Redusert smerte (både fysisk og psykisk) Forbedre hukommelse Økt effektivitet Redusert blodtrykk Økt hjerterytmevariabiliet (HRV) Bedre regulering av kortisol og adrenalin Redusert metabolisme Bedre pustemønster Bedre oksygenutnyttelse Økt melatonin Forbedret hudresisten Økt blodstrøm til hjernen Øker effektiviteten i hjernens utøvende oppmerksomhetsnettverk Øker elektroencefalogram koherens Øker effektivitet og og problemløsning av oppgaver Økning av grå substans i hjernen Reduserer sympatisk overstimulering Øker treningstoleranse Øker maksimal arbeidsbelastning Forsinker utbrudd av ST-segment depresjon Reduserer risiko for dødsfall, hjerteinfarkt og slag Reduksjon av psykososiale stressfaktorer Effekt symptomer på premenstruelt syndrom og menopausale symptomer Gunstig ved ulike multifaktorielle sykdommer som diabetes, hypertensjon og fibromyalgi Forbedrer immunforsvaret og inflammatoriske prosesser Bidrar til å senke kolesterolnivået i blodet og øke høydensitetslipoproteiner (HDL) Hjelper til med å løse ulike psykiske problemer som sosial angstlidelse, posttraumatisk stresslidelse, angst og depresjon Effekt på humør, autoimmun sykdom og følelsesmessige forstyrelser i neoplastisk sykdom Påvirker genutrykk positivt Forbedrer telomeraseaktivitet og telomerlengde (aldringsrelaterte sykdommer) Reduserer biologisk alderInformasjon hentes fra forskningsartikler:
Meditasjon: Prosess og effekter - PMC (nih.gov)
Meditation and Its Mental and Physical Health Benefits in 2023 - PMC (nih.gov)
Håper at denne listen motiverer deg til å praktisere meditasjon på regelmessig basis.
Bruk den så ofte du ønsker og trenger. Meditasjon aktiverer vagus, senker stress og får deg over i en parasympatisk hvile-tilstand. Bruk den gjerne på kvelden når du skal legge deg for bedre søvn.
Kan også anbefale å lytte til Helsetipspoddens 3 andre meditasjoner:
39. Vagusmeditasjon med Annette Løno
48. Vagusmeditasjon for ro, hvile og restitusjon med Annette Løno
Tips: For å unngå at meditasjonen går brått over i en ny podcastepisode kan du endre innstillinger i din podcastapp sånn at den avslutter etter endt meditasjon.
Takk for at du lytter.
Jeg blir takknemlig om du legger igjen en god vurdering og omtale i din podcastapp. Jeg blir også glad for om du deler denne meditasjonen med noen du tenker kan ha nytte av den.
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sat, 06 Jul 2024 - 18min - 66 - 63. Grensetting, utbrenthet, nervesystemet, traumeresponser, fawn, trygghet og kjærlige grenser. Gjester: Ina og Margrethe fra Funkmedlivet
Gjester: Ina og Margrethe fra Funkmedlivet- nevrologisk fysio og lege, mødre, helsenerder og funksjonellmedisinere.
I denne episoden snakker vi om den nokså ukjente fawn-responsen. De fleste har kanskje hørt om fight, flight og freeze. Men det fins faktisk fire F'er.
Har du vanskeligheter med å si nei, frykt for å si hva du virkelig føler og fornekter dine behov? Da er denne episoden spesielt viktig for deg.
Noe av det vi snakker om i denne episoden:
- Nervesystemets traumeresponser: fight, fligh, freeze og frawn
- Hva skjer når fawn-respons aktiveres?
- Hjernen lagrer nødvendige programmer for å holde deg trygg for overlevelse
- Sunn kontakt med nervesystemresponsen din
- Overtramp på egne grenser
- Kontakt med egne behov og grenser
- Gass, brems, nødbrems, parasympatisk overload og dorsal vagusnerve
- People pleasing, ikke trygg til å stå opp for deg selv, legger deg flat og tar på deg skyld
- Drive rovdrift på egen kropp og ikke i kontakt med egne behov
- En epidemi av fawn fører til masse brenseløshet og utbrenthet
- Ha rom til å være alle utgavene av deg selv
- Sette kjærlige grenser for deg selv og de rundt deg
- Behandle kroppen på en måte sånn at kroppen kan stole på at du er en trygg voksen som vil ivareta ressursene bærekraftig
- Kroppen tvinger deg til å ta det med ro og ta vare på deg
- Symptomer er en gave fra kroppen
- Lukke øynene, legge hendene på kroppen og legge deg ned
- Møte deg selv med kjærlighet, tålmodighet, forståelse, varsomhet og nysgjerrighet
- Pust, yin yoga, natur, trygghetsanker og trygge relasjoner
- Grensesetting
- Fra trigger til trygger
- Øve på å si nei og finne trygghet og ro
- Praktisere hvile, finne av-knappen og utvide toleransevinduet
- Pause med stillhet
- Myk revolusjon
Du finner Ina og Margrethe her:
www.instagram.com/funkmedlivet
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
Informasjon og påmeldingslenker til Vagus Magi dagsretreat:
annette_loeno | Instagram | Linktree
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- 1200 kr i rabatt på Flexbeam i juni, juli og august med koden 'helsetipspodden. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
- 10% rabatt i helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'
Jeg blir veldig takknemlig og glad om du legger igjen en god vurdering og omtale av Helsetipspodden i din podcastapp. Det er også stas om du deler episoden med dine venner og på sosiale medier. Det bidrar til at kunnskapen når ut til enda flere.
Takk for at DU lytter!
Sat, 29 Jun 2024 - 1h 12min - 65 - 62. Egenomsorg, aksept, verdi og essensen av hvem vi er bak personlighet, arv og miljø. Kroniske smerter, nervesystemet, vagus og avlæring. Gjest: Mathilde Myklebust
Gjest: Mathilde Myklebust - Jobber som spesial fysioterapeut på Smertepoliklinikken Drammen sykehus. Videreutdannelse innen ortopedisk manuell terapi og en magister i idrettsmedisin fra Karolinska Instituttet i Stockholm.
I denne episoden snakker vi blant annet om:
- Hva skjer når vi ikke lever i kontakt med våre verdier?
- Kroniske smerter og smertemestring
- Å ikke bli trodd, hørt eller sett
- Tvil, skam, fordømmelse og korsfestelse
- Tilstedeværelse, selvomsorg og kjærlighet
- Hjernen, nervesystemet, immunsystemet og vagus
- Innprogrammering og avlæring
- Å komme utenfor og forventninger
- Våge å bli trygg til å være seg selv
- Materialistisk tidsalder
- Lytte innover
- Hva trenger jeg for å ha det godt med meg?
- Autonom fryktrespons og avinnstallering av fryksrespons
- Kronisk lavgradig innflammasjon
- Stillhet, refleksjon og fordøye
- Parasympatisk og sympatisk nervesystem
- Kronisk stressrespons
- Kjenne på egen verdi og våge å ta plass til seg selv
- Hvile, ro, trygghet og restitusjon
- Trossystem
- Pusten er essensiell til hvordan vi har det
- En daglig praksis
- Bevissthet, tanker og følelser
- Naturens kraft på nervesystemet og vagus
- Essensen av hva vi egentlig er
- Re-etablere balanse i nervesystemet og tillate oss til å lytte til kroppen
- Tålmodighet, smertemestring og skape deg et godt liv
Mathilde finner du her:
www.instagram.com/aktivsmertemestring
Annette finner du her. Her er også linker til påmelding til VAGUS MAGI:
annette_loeno | Instagram | Linktree
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
- 1200 kr i rabatt i juni, juli og august på Flexbeam med koden 'helsetipspodden'. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
- 10% avslag i helsekostbutikken Superstatemed koden 'nervus'.
Takk for at DU lytter!
Jeg blir veldig glad når du legger igjen en god vurdering i din podcastapp og deler episoden på sosiale medier
Sun, 23 Jun 2024 - 1h 23min - 64 - 61. FERTILITET. Fruktbarheten synker, 1 av 6 sliter med å få barn og 50% av årsaken ligger hos mannen. Helhetlig tilnærming til den mannlige fertilitet. Gjest: Anette Heggemsnes
Gjest: Anette Heggemsnes. Fertilitet- og svangerskapsterapeut ved Frøyaklinikken og aktuell med boken Permen med Spermen.
Anette har satt seg et mål om å bedre fertiliteten til befolkningen, og det gjør hun blant annet med å dele kunnskap.
Den globale fruktbarhetsraten går ned, flere velger å få færre barn og 1 av 6 sliter med med å få barn i Norge.
Visste du at 50% av årsaken til barnløshet ligger hos mannen?
I denne episoden snakker vi blant annet om hva som kan være årsaken til redusert sædkvalitet og hva man kan gjøre for å øke den.
Visste du at mannens sperm kan ha betydning for barnets helse?
Dette er en episode som kan være av interesse både for de som ønsker å få barn og alle andre.
God lytt!
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Anette finner du her: Frøyaklinikken (froyaklinikken.no)
www.instagram.com/fertilitet_til_folket
Liker du Helsetipspodden? Da hadde det vært kjekt om du abonnerer, deler episodene og legger igjen god vurdering i din podcastapp.
Reklame:
- 1200 kr i rabatt i juni, juli og august med koden 'helsetipspodden' på Flexbeam. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
- 10% avslag med koden Nervus hos Superstate.no. Helsekostbutikk på nett. Mitt favorittprodukt er BiOptimizers Magnesium Breakthrough.
Takk for at DU lytter!
Sat, 15 Jun 2024 - 58min - 63 - 60. NEVROPLASTISK TRENING. Kroniske lidelser kan være forårsaket av ubalanse i nervesystemet og skapes av hjernen. Årsak, symptomer og behandling. Gjest: Laila Five
Gjest: Laila Five, allmennlegespesialist i utdanning til psykiater
Denne episoden handler om nevroplastisk trening. Metoden tar utgangspunkt i at langvarige, medisinsk uforklarlige lidelser er forårsaket av ubalanse i nervesystemet.
Ubalansen i nervesystemet kan omfatte sensorisk, motorisk eller autonom ( det automatiske nervesystemet) ubalanse. Ved langvarig stress, kan du få varige forandringer i nervesystemet på grunn av nevroplastisitet (nervesystemets evne til å endre seg ut fra miljøet).
Nevroplastiske lidelser varer ofte mer enn 3 måneder og kan inkludere tilstander som spenningshodepine, migrene, ansiktssmerte, øresus, muskel- og skjelettsmerter, magesmerter, intoleranser, utmattelse, utbrenthet, hjernetåke, hukommelsessvansker, og visse allergier.
Ved å regulere stress, kan man påvirke hjernen, som igjen har effekt på nervesystemet, inflammasjon, immunsystemet, hormonutskillelse, og energibalansen i kroppen. Arbeid med tanker, følelser og stress kan bidra til å regulere vår fysiske helse.
Stikkord for episoden:
utrygghet, stress, alarmsystemet, trygghet, frykt, hjernen, limbiske system, aktivering, nervesystemet, programmering, ubalanser, fare, posttraumatisk stresssymptom, traumer, katastrofetanker, forståelse, triggere, trygghet, misforståelse, nevroplastisitet, sickness behavior, bevissthet, mistforståelse, mindfulness, visualisering, tørrtrening, støttespiller, selvkritikk, dømmende, misunnelse, anerkjennelse, følelser, aksept, støtte, overbelastning, bearbeidelse, helbrede, angst, depresjon, regulering, hvile, pust, stillhet, natur, robusthet.
Lailas 3 helsetips:
- Ta gode pauser Sett deg selv høyest på prioriteringslisten Plei dine relasjoner
Laila finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden.no
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
Få 1200 kr i rabatt med koden 'helsetipspodden' på Flexbeam i juni, juli og august. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere. 10% rabatt med koden 'nervus' i helsekostbutikken Superstate.Takk for at DU lytter. Det settes stor pris på om du deler episoden og gir en god vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp
Sat, 01 Jun 2024 - 1h 20min - 62 - 59. VAGUSMEDITASJON. Senk stress og kom inn i en tilstand av dyp ro. Sakte og dyp pust, visualisering og takknemlighet. Av Annette Løno
Vagusmeditasjon av Annette Løno.
Dette er en vagusmeditasjon som skal bidra til å regulere nervesystemet og aktivere vagusnerven.
Denne meditasjonen skal gjøres liggende i en trygg og behagelig stilling for deg.
Ønske med denne meditasjonen er å aktivere vagus og komme inn i en tilstand som gir dyp ro ved å rette oppmerksomhet til sakte og dyp pust, visualisering og takknemlighet.
Vagus er veien til bedre helse.
Vagus går fra hjernestammen med to nervebunter langs utside nakke for så å spre over 160.000 nervefibre ned i overkroppen for å berøre dine indre organer.
Vagus bidrar til kommunikasjon mellom;
Kropp og hjerne Mage/tarm og hjerne Hjerte og hjerneVagusnerven har en viktig rolle i reguleringen av metabolsk homeostase, og efferente vagusnervemedierte kolinerge signaler styrer immunfunksjon og proinflammatoriske responser via inflammatorisk refleks.
Vagusstimulering bidrar blant annet til:
bedre beslutningstaking og oppgaveløsning økt glede, trygghet, tilfredshet og ro senker stress, uro, smerter og angst bedre fordøyelse ta bedre valg for deg selv økt tilstedeværelse, konsentrasjon og hukommelse økt forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom styrke din fysiske, mental og emosjonelle helse reduserer betennelse bedre følelsesregulering regulering av hjerterytme, pust og appetitt sunn stressrespons at du føler deg roligere, mer medfølende og klarere gjenopprette viktige tilstander etter en stressbelastning øker motstandsdyktighet mot stress, traumer og belastninger økt medfølelse og empati øker hjerterytmevariabilitet (HRV) styrker nervesystemets funksjonØnsker du å lære mer om vagus? Da anbefaler jeg å lytte til episode 21, 30 og 41 av Helsetipspodden.
Jeg har også laget to andre vagusmeditasjoner som du kan lytte til i episode 39 og 48.
Tips:
- For å unngå at meditasjonen går brått over i en ny podcastepisode kan du endre innstillinger i din podcastapp sånn at den avslutter etter endt meditasjon.
- Ønsker du å bli liggende lengre har jeg laget en spilleliste med beroligende musikk etter endt meditasjon på Spotify
Gjerne følg meg påinstagram der jeg deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap om vagus, nervesystemet, stress og bærekraftig helse.
Håper du liker vagusmeditasjonen. Bruk den så ofte du vil og behøver.
Jeg blir veldig glad om du:
Gir en god vurdering av Helstipspodden i din podcastapp Deler episoden på sosiale medier. Husk å tag både Helsetipspodden og Annette Løno. Kommenterer på instagram-innlegg Følger Helsetipspodden på din podcastapp sånn at du automatisk får opp når det kommer nye episoder* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
kr.1200,- i rabatt i juni, juli og august 2024 med koden 'helstipspodden på Flexbeam. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi for å reparere muskler, lindre smerte og raskere restitusjon. 10% rabatt med koden 'nervus' i helsekostbutikken Superstate. Mitt favorittprodukt er BiOptimizers Magnesium Breakthrough som jeg tar hver kveld før jeg legger meg.Om Annette Løno:
Har jobbet som nevrorefleksolog i over 17 år Driver Nervusklinikken i Stavanger - en av Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet Deler kunnskap om vagus og bærekraftig helse på instagram Skriver bok om vagus med Frisk Forlag, og har fått med seg lege Torkil Færø som medforfatter.Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_lono
www.instagram.com/helsetipspodden
Takk for at DU lytter!
Sat, 18 May 2024 - 19min - 61 - 58. DEN NYE MATEN. Ultraprosessert, sunnvasking, matsminke, fyllstoffer, næringsfattig, snackifisering, hypervelsmakende og villedende markedsføring. Gjest: Susann Stave
Gjest: Susann Stave, master i samfunnsernæring.
Aktuell med boka 'Hva skjedde med maten?
Tror du at du spiser sunt når du velger frokostblanding med bilde av bær, eller matvarer merket med «fullkorn», «uten tilsatt sukker», og «proteinrik»? Sannheten er at du blir lurt.
Matindustrien bruker betydelige krefter på å få deg til å velge nettopp deres produkter. Men produktene markedsført som gode kjøp, kan også være de som inneholder minst råvarer og mest fyllstoffer.
Disse hypervelsmakende produktene kan være beriket med matsminke, som aromastoffer, smaksforsterkere, stivelse og konsistensmidler, for å gi deg noe med digg smak og konsistens. De er designet for å gi deg en umiddelbar lyst etter mer.
Er du ikke oppmerksom, kan du bli ledet til å ta valg som egentlig ikke er dine.
I denne episoden deler Susann kunnskap om hva ultraprosessert mat er, hvordan du kan gjenkjenne produktene på butikken og hvorfor det er viktig å basere kostholdet på råvarer.
Stikkord for episoden:
Sunnvasking, næringsfattig, proteinfattig, matsminke, strategisk plassering, systemproblem, reklame, valgfrihet, smakstilsetning, hjerte- og karsykdommer, livsstilsykdommer, diabetes, kreft, mage- og tarmproblematikk, mentale lidelser, snackifisering, designmat, sunn skatteveksling, villeding, økt profitt, hypervelsmakende, kvalitet forringes, profittjaging, råvarer.
Susann finner du her:
www.instagram.com/susann.stave
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å kontakte fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- Kr.650,- i rabatt på Flexbeam med koden 'helsetipspodden. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi og bidra til å reparere muskler, lindre smerte og raskere restitusjon.
- 10% avslag med koden 'nervus' i helsekostbutikken Superstate.
Jeg setter enormt stor pris på om du vil bidra til at kunnskapen i Helsetipspodden når ut til enda flere.
Det kan du gjøre ved å gi en god vurdering på din podcastapp, kommentere under innlegg på instagram og dele episoden med dine nære og kjære.
Takk for at DU lytter!
Sat, 11 May 2024 - 1h 05min - 60 - 57. Kronisk utmattelse, skuffelse, sorg, ensomhet, skam, takknemlighet, håp, glede og livets lysglimt. Gjest: Silje Fatnes
Gjest: Silje Fatnes. Kostholdsveileder og yoga- og meditasjonslærer. Forfatter av boka 'Livets Lysglimt - en følelsesguide for deg som lever med usynlig og kronisk sykdom'.
I denne episoden deler Silje sin erfaring med å leve med kronisk utmattelsessyndrom.
Hun forteller om de tungene tankene og følelsene som ingen snakker høyt om; skuffelse, håpløshet, sorg, ensomhet og skam.
Og så deler hun om hvordan vi kan snu det til de lyse følelsene og åpne opp for lysglimtene i livet. Hvordan kjenne på takknemlighet håp, glede og kjærlighet.
Dette er kunnskap og innsikt som kan være til god nytte for de som lever med kronisk sykdom og utmattelse, for de som jobber med behandling av dette og for de som kjenner noen i denne situasjonen.
Stikkord for episoden:
Usynlig sykdom, kroniske smerter, utmattelse, tunge tanker, følelser, begrensninger, verdi, mestring, sorg, meditasjon, skam, flink nok, håpløshet, følelser, håp, tilstedeværelse, meditasjon, pust, krav, yoga, regulering, nervesystemet, anstrengelsesintoleranse, toleransegrense, toleransevindu, åpenhet, sårbarhet, kommunikasjon, våge, takknemlighet, bitterhet, ærlighet, hensyn, yoga nidra, yin yoga, guidet meditasjon, aksept, forskning, sorg, skuffelse, skam, glede, håp, kjærlighet, tilstedeværelse, oppmerksomt nærvær, glede, verdier, påfyll, fellesskap, ensomhet og lysglimt.
Silje finner du her:
www.instagram.com/silje.fatnes
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Jeg setter utrolig stor pris på om du vil bidra til at enda flere kan oppdage Helsetipspodden. Det kan du gjøre ved å legge igjen en god vurdering i din podcastapp og dele episoden med dine nære.
Takk for at DU lytter.
Sat, 04 May 2024 - 1h 02min - 59 - 56. Å ha det bra, kroniske smerter, fysiologiske behov, verdi, retning, generøsitet, sammenligning og sosiale relasjoner. Gjest: Elisabeth Sørdal
Gjest: Elisabeth Sørdal, forfatter av boka 'Å ha det bra - eller enkle vitenskapelige grep alle kan ta for å ha et bedre liv'.
Elisabeth fikk kronisk hodepine som tvang henne ut av jobben som skipsingeniør der hun jobbet som rådgiver innen storulykke, risiko og beredskap. Det fikk henne til å søke etter hva forskning sier man kan gjøre for å ha det bra.
På bakgrunn av denne kunnskapen satte hun i gang en egen studie der hun inviterte med 13 personer som skulle teste ut om det fungerte i praksis i et halvt år.
I denne episoden forteller Elisabeth om hva forskningen sier, erfaringene de gjorde i gruppa og hva som skal til for å ha det bra.
Stikkord for episoden:
Uføre, kronisk hodepine, the science of wellbeing, fysiologiske behov, trygghet, beskyttelse, mening, betydning, retning, intuisjon, innsikt, empatigapet, restitusjon, hvile, stress, sikkerhet, framdrift, flytsone, gøy, stress, hjelpsom, generøsitet, verdi, sosiale relasjoner og sammenligning.
Elisabeth finner du her:
Boka kan du bestille her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske forhold. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- Rabatt på Flexbeam med koden 'Helsetipspodden'- En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
Kr.1200,- i rabatt til 30.04.24. Etter det er rabatten på kr.650.-
- 10% rabatt i helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'.
Hjertelig takk for at DU lytter. Vil du bidra til at enda flere kan oppdage Helsetipspodden? Da settes det stor pris på om du legger igjen en god vurdering og omtale i din podcastapp. Det er også stas om du deler på sosiale medier når du lytter.
Sun, 28 Apr 2024 - 1h 10min - 58 - 55. Fra uro til ro med bevegelse, autonome nervesystem og stress. Med Annette Løno
Dette er en spesialepisode der jeg, Annette Løno, deler kunnskap om det autonome nervesystemet , stress og hvordan du kan senke stress med bevegelse.
Et spørsmål jeg ofte får er: ""Jeg er så stresset, men strever med å roe ned. Hva kan jeg gjøre?
Er du en av de som har kjenner på stress, og prøver å puste rolig, meditere og tester ut masse gode tips, men likevel føler at på et vis så får du det ikke til? Og at du også kan bli mer urolig av å prøve å roe ned?
Da kan det være nyttig å vite hvordan det autonome nervesystemet fungerer, hva som skjer når vi stresser og hvorfor det kan være så vanskelig å finne ro.
I denne episoden deler jeg tips til hva du kan gjøre for å skape overgang fra uro til ro.
Ønsker du å lære mer om det autonome nervesystemet og vagus anbefaler jeg å lytte til episode 30 og 41.
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- Kr.1200,- i rabatt på Flexbeam - en smart, bærbar infrarød terapienhet som kan stimulere cellene til å produsere mer energi for å reparere muskler, lindre smerte og raskere restitusjon. Rabattkode: Helsetipspodden
- 10% rabatt i helsekostbutikken Superstate. Rabattkode: Nervus
Hjertelig takk for at du lytter. Det settes stor pris på når du gir en god vurdering i din podcastapp og deler episoden med din nære. På den måten kan flere oppdage Helsetipspodden og kunnskapen kan nå ut til enda flere.
Sat, 20 Apr 2024 - 18min - 57 - 54. Personlig utvikling, stillhet, nysgjerrighet, sannhet, fellesskap og dypere mening. Gjest: Anja Hammerseng-Edin
Gjest: Anja Hammerseng- Edin
Anja er en av våre beste håndballspillere gjennom tidene. I dag er hun daglig leder og gründer av verdens første treningssenter for mental trening – Fearless Heart.
Hun holder foredrag, skriver bøker og har podcasten: Hva hvis det er mulig da?
Nå er hun høyaktuell med boken med samme navn: Hva hvis det er mulig da? Finn ditt indre gull. Bygg mental styrke. Utforsk det ukjente.
I denne episoden får du blant annet høre Anja snakke om:
- Stillhet gir oss tilgang på koblinger vi eller ikke får tak i
- Å tørre og være nysgjerrig er litt av magien med livet
- Stillhet og stimuli
- Hastverk og ro
- Restitusjon og prestasjon
- Medavhengighet
- Hulen du frykter å gå inn i holder skatten du søker
- Å være sin egen helt, heltereise og historiefortelling
- Joseph Campbell, Disney, symbolikk og system
- 7 steg i personlig utvikling
- Dypere mening
- Gi noe fantastisk tilbake til deg selv og verden
- Meditasjon
- Restitusjonsskam
- Fra uro til ro med meditasjon
- Hjernebølger: beta, alfa, theta og delta
- Stole på egne valg og egen stemme
- Hva trenger du for påfyll og ro?
- Politisk ansvar
- Pust
- Gjør det du elsker, som gir mening og gjøre noe for andre
- Hva sier hjertet ditt at du skal gjøre mer av?
- Vi trenger hverandre og bidra for andre
Takk for at DU lytter!
Anja finner du her:
www.instagram.com/anjahammersengedin
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden 'Nervus' i helsekostbutikken Superstate
- Kr.1200 i rabatt med koden 'Helsetipspodden' på kjøp av Flexbeam - En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere
Det settes stor pris på gode vurderinger av Helsetipspodden i din podcastapp og at du deler episoden med dine kjære. På den måten vil kunnskapen nå ut til enda flere. Takk!
Sat, 13 Apr 2024 - 1h 01min - 56 - 53. Indre kraft, intuisjon, egne verdier, grenser og ta gode valg for deg. Gjest: Cathrine Lund
Gjest: Cathrine Lund - homeopat, healer og instruktør i babymassasje
Har du kjent på at det kan være vanskelig å komme i kontakt med deg selv, egne verdier, egne grenser og ta gode valg for deg som er viktig for at du skal ha et godt liv? Denne episoden handler om hvordan du kan få det til bedre.
Hva er egentlig den indre kraften? Den kan også kalles intuisjon, magefølelse, gåsehud-opplevelse eller et øyeblikk av å skjønne at noe er riktig for deg.
Håper at denne episoden kan inspirere deg til å bli mer kjent med og lytte til din egen kraft.
Cathrine finner du her:
www.instagram.com/cathrine.lund
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinsk råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden. Det settes stor pris på en god vurdering på din podcastapp og at du deler episoden med dine nære og kjære.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden 'Nervus' i helsekostbutikken Superstate
- Kr.625,- i rabatt med koden 'helsetipspodden' ved kjøp av Flexbeam: En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi.
Sat, 30 Mar 2024 - 1h 06min - 55 - 52. Konsentrert rødlysterapi er en revolusjon innen restitusjon. Gjest: Bjørn Ekeberg
Gjest: Bjørn Ekeberg, doktor i vitenskapsfilosofi og daglig leder i Recharge Health
Til min store glede har det endelig kommet et produkt på markedet innen konsentrert rødlysterapi som man enkelt kan bruke hjemme.
Jeg har selv brukt lavfrekvent laserterapi på klinikken i 14 år og har ventet lenge på at det skulle bli utviklet et apparat som er brukervennlig og til en pris som er mer overkommelig for flere.
Det er spesielt stas at det er et norsk firma som har utviklet dette og de har fått med seg blant annet Martin Ødegaard og Casper Ruud som ambassadører.
Bjørn forteller om lysets effekt for helsen vår og hvordan rødlysterapi kan påvirke cellenes ATP-produksjon.
Rødlysterapi stimulerer cellene til å produsere mer energi, som bidrar til å reparere muskler, lindre smerte og gi raskere restitusjon.
Besøk Flexbeam for å lære mer om Recharge Health sitt produkt.
Reklame: Du får kr.625,- i avslag (ved fullpris) når du bruker koden 'helsetipspodden'.
Takk for at du lytter til Helsetipspodden.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell om du har en medisinsk tilstand.
Fri, 22 Mar 2024 - 1h 03min - 53 - 51. Dyp pust renser hjernen for avfallsstoffer. Gjest: Vegard Vinje
Gjest: Vegard Vinje
Vegard har doktorgrad i anvendt matematikk fra Simulasenteret og universitetet i Oslo fra 2019. I sin doktorgrad har han forsket på væskestrømninger i og rundt hjernen.
Han har sett på hvor stor betydning flyt av cerebrospinalvæsken har på rensing av hjernen, og særlig rensing av avfallsstoffer relatert til degenerative sykdommer som alzheimers.
Fokuset i forskningen har vært på å finne hvilke mekanismer i kroppen som kan bidra til bedre flyt og hjernerens.
I denne episoden deler Vegard fra resultatene fra denne forskningen og om hvordan dyp pust kan bidra til å rense hjernen. I tillegg får du også andre tips som bidrar til å rense hjernen for avfallsstoffer.
Vegards 3 helsetips:
- Pause i hverdagen og ta noen dype pust
- Bevegelse
- Sov godt
Stikkord for episoden: spinalvæske, ryggmarg, hjernen, pust, plakk, alzheimer, parkinson, avfallsstoffer, oksygen, blod, plasma, glymfatisk system, pust, hjerteslag, blodtilførsel, pulsering, forskning, blodtrykk, MR, pusterytme, trykkmåling, yogapust, pause, stress, science, sporstoff, søvndeprisjon, bevegelse, hjernesvulst, forskningsrådet.
Vegard finner du her:
www.instagram.com/vegard_vinje
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter til episoden. For at enda flere skal oppdage Helsetipspodden settes det stor pris på en god vurdering på din podcastapp og at du deler episoden.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate
- 625 kr rabatt (kjøp ved fullpris) på Flexbeam med rabattkode 'helsetipspodden'. Flexbeam er en smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere
Sun, 17 Mar 2024 - 47min - 52 - 50. Brems hastigheten på aldringsprosessene for å leve lenge med god helse. Gjest: Hanne S. Finstad
Gjest: Hanne S. Finstad - biokjemiker, grunnlegger og faglig leder av Forskerfabrikken og forfatter av 12 bøker. Aktuell med boka Yngre.
Hvordan kan vi leve lengre med god helse?
Hanne er bestemoren på 60 år som nå har en biologisk alder på 49 år.
Aldring handler ikke bare om antall år vi har levd, men også om hvordan kroppen biologisk sett endrer seg over tid. Forskning viser til at det er mulig å bremse hastigheten på aldringsprosessene, og dette kan ha stor betydning for både enkeltmennesker og samfunnet.
Hanne har sett på denne forskningen og testet ut ulike tiltak i 1 år som bidro til at hun ble yngre.
I denne episoden deler Hanne om hvordan du kan måle din biologiske alder og hvilke konkrete tiltak hun har gjort.
Stikkord for episoden: antialdring, genetikk, epigenetisk klokke, kosttilskudd, biologisk alder, aldringshastighet, epigenetikk, metylering, blodsykker, telomerer, kromosomer, DNA, diabetes, epivity, fysisk aktivitet, tidsbegrenset spising, metformin, NMN, resveratol, metformin, alkoholreduksjon, plantemat, sukker, styrketrening, utholdenhetstrening, vitamin d, omega 3, mitokondrier, epigenetikk, polyfenoler, anti-aldringsbrytere, fitnessalder, pulsklokke, kosthold, trening, stress, forfatter, matematikk, forskerfabrikken mm.
Hanne finner du her: www.instagram.com/5aryngre www.forskerfabrikken.no
Annette finner du her: www.instagram.com/annette_loeno www.nervusklinikken.no
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate - Få 635kr avslag (kjøp ved fullpris) med koden 'helsetipspodden' på Flexbeam - en smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden. Det settes stor pris på en god vurdering på din podcastapp og at du deler episoden når du lytter.
Sat, 09 Mar 2024 - 1h 19min - 51 - 49. Utbrenthet, helsefremming og hverdagsaktivitet. Gjest: Sonni Schumacher
Gjest: Sonni Schumacher, lege og spesialist i samfunnsmedisin
Denne episoden handler om utbrenthet, helsefremming og hvorfor hverdagsaktivitet er så viktig for den norske folkehelsen.
Sonni forteller blant annet om:
- Å leve med kronisk sykdom
- Å møte veggen og veien tilbake
- Skammen over delvis utføretrygd
- Gleden over arbeid
- Lidenskapen for samfunnsmedisin og helsfremming
- Bevegelse og samfunnets ansvar for folkehelse
- Stressbalanse
- Genetisk disposisjon, å slå av og på gener
- Verktøykasse med gode metoder for å balanse stress
- Pulsklokke som hjelp til å ta gode valg
- Helsefordeler av hverdagsaktivitet
- Forebyggende og helsefremmende helse
- Aktive valg for å fremme bevegelse
- Tilrettelegging som samfunn for å øke hverdagsaktivitet
- Infrastruktur for hverdagsaktivitet og koble på sosiale møtepunkter
- Lavterskeltilbud
- Folkehelseloven
- Den viktigste kapitalen vi har er en befolkning med god helse
- Å satse på folkehelse har et enormt potensiale og vil gi store resultater
- Bygge friskhet aktivt inn i kommunene
- Vi trenger en folkehelseminister
- Ett skritt er bedre enn ingen
- Tilpass hverdagsaktiviteten til ditt helsenivå
- Fellesskap, sosiale relasjoner, mestringsfølelse, tilstedeværelse, sansing og naturens effekt for helsen
- Bruk stemmeretten din: Sette deg inn i hvilket parti som vil noe for folkehelsen og stem på de
Sonni finner du her:
www.instagram.com/folkehelselegen
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell
Liker du denne episoden? Da hadde det vært stas om du legger igjen en god vurdering på din podcastapp og deler den med de rundt deg.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden!
Rabatt/reklame:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate. Min favoritt er Bioptimizers magnesium breakthrough som jeg tar hver kveld før jeg legger meg
- 10% avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter for økt turglede
- 10% avslag på FlexBeam - En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere.
Sat, 02 Mar 2024 - 1h 19min - 50 - 48. Vagusmeditasjon for ro, hvile og restitusjon med Annette Løno
Dette er en spesialepisode der jeg, Annette Løno, tar deg med på en vagusmeditasjon.
Målet med denne meditasjonen er å senke pusterytmen for å aktivere og styrke vagusnervens funksjon.
I episode 39 lagde jeg også en vagusmeditasjon som jeg med stor glede har fått mange gode tilbakemeldinger på.
Det har kommet ønsker om flere vagusmeditasjoner og har derfor laget en til.
I denne meditasjonen tar jeg deg med på en øvelse der vi skal puste sakte og dypt, inn og ut gjennom nesen. Vi retter også oppmerksomhet til kroppen med aktivering og avspenning av ulike kroppsdeler.
Meditasjonen skal gjøres liggende. Har du ikke muligheter for å ligge kan du hvile i en stol.
Du kan lytte til denne meditasjonen når du ønsker ro, hvile og restitusjon. Den kan være god å bruke når du skal legge deg på kvelden for å senke stress og tilrettelegge for god søvn.
Vagus er en hjernenerve som går fra hjernestammen med to nervebunter som går ned på hver sin side av utside nakke. Deretter sprer vagus sine over 160.000 nervefibre nedover i overkroppen og berører dine indre organer.
Vagus består av et finstilt nevro-indokrint-immunnetterverk som jobber kontinuerlig for å opprettholde homeostase.
Det er vagus som i stor grad sammenkobler kroppens ulike funksjoner og systemet.
Det er et nettverk av signaler som fungerer som en toveiskommunikasjon mellom kropp og hjerne.
Vagus er hovednerven i ditt parasympatiske nervesystem som senker stress og bidrar til restitusjon, reparasjon, regenerasjon og gjenoppretter viktige oppgaver etter en stressbelastning.
Vagus er en kommunikasjonsvei mellom mage/tarm og hjernen, som påvirker blant annet sult, metthet, tarmbakterier, atferd og humør.
Vagus er en nøkkenkomponent i det inflammatoriske reflekssystemet som rekrutterer immunceller for å bekjempe inflammasjon.
Vagus hjelper oss i sosiale relasjoner, demper smerter, senker betennelse og gjør oss bedre rustet til å tåle stress og livsbelastninger.
Å aktivere vagus kan øke hjerterytmevariabilitet (HRV), hukommelse, konsentrasjon, beslutningstaking og reduserer risiko for sykdom. Det vil kunne bidra til økt immunforsvar og bedre hormonsregulering. Du får et mer fleksibelt og robust nervesystem.
Det kan senke uro, angst, bekymringer og smerter.
Du vil kunne få oppleve mer ro, livsglede, kjenne etter hva som er viktig for deg og ta bedre avgjørelser for deg selv.
Du får mulighet til å komme bedre i kontakt med deg selv- kropp, sjel og sinn. Vagusaktivering kan bidra til et friskere liv med mer livsglede.
Tips:
- For å unngå at meditasjonen går brått over i en ny podcastepisode kan du endre innstillinger i din podcastapp sånn at den avslutter etter endt meditasjon.
- Ønsker du å bli liggende lengre har jeg laget en spilleliste med beroligende musikk etter endt meditasjon på Spotify
Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger på denne meditasjonen og at du deler den med dine kjære og følgere.
Takk for at du ville bli med meg på denne vagusmeditasjonen.
-----
Om Annette Løno
- Nevrorefleksolog og daglig leder av Nervusklinikken der hun blant annet tilbyr vagusbehandling
- Deler forskningsbasert kunnskap på instagram
- Holder foredrag om vagus, stress og bærekraftig helse
- Skriver bok om vagus med Frisk Forlag
-----
Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sun, 25 Feb 2024 - 22min - 49 - 47. SYKLUS. Hvordan logging og tilrettelegging av syklusens fire faser kan bidra til å styrke helsen, prestere bedre, hvile bedre og forebygge utbrenthet. Gjest: Mathilde Pilskog
Gjest: Mathilde Okkenhaug Pilskog, kvinnehelsefysioterapeut og medeier i den tverrfaglige kvinneklinikken Asker Kvinnehelse og forfatter av Syklusboka.
Vi trenger mer kunnskap og oppmerksomhet mot kvinnens syklus. Å bli kjent med egen syklus kan være en del av nøkkelen til bedre helse og en bedre hverdag.
I denne episoden får blant annet høre om:
- Syklusens fire faser - "årstidene"
- Hvordan kvinner biologisk helt forskjellige fra menn, med ulike kjønnshormoner som også fungerer på forskjellig vis.
- Hvorfor det er viktig å spore symptomer gjennom syklusen
- Kunnskap og redskaper til å bli bedre kjent med egen kropp, logge syklus og få et bedre liv
- Fysiske og psykiske symptomer gjennom syklusen
- Skam, åpenhet og kunnskap
- Hvilke helsefordeler man kan få ved å ta hensyn til syklus
Del gjerne episoden med andre kvinner, og også mennene sånn at vi alle får større innsikt og forståelse for kvinners syklus.
Mathilde finner du her:
www.instagram.com/kvinnehelse_fysio
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden. Det settes stor pris på om du abonnerer, deler når du lytter og legger igjen en god vurdering på din podcastapp. På den måten kan kunnskapen i Helsetipspodden nå ut til enda flere.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden Nervus i den norske helsekostbutikkenSuperstate
- 10% avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter som gir økt turglede
Sat, 24 Feb 2024 - 1h 27min - 48 - 46. Fertilitet, svangerskap og barseltid. Ernæring, trening og selvpleie. Gjest: Anita Wiig
Gjest: Anita Wiig, bachelor i ernæring og trenerutdanning innen hypopressiv trening
Denne episoden handler om ernæring, trening og selvpleie opp mot å bli gravid, i svangerskap og barseltid.
Anita er aktuell med boken "Mamma og magen. Din komplette guide til et enklere svangerskap med færre plager og mer overskudd".
I denne episoden får du blant annet høre om:
- Hvordan du kan forbedre kroppen på svangerskap
- Betydningen av næringsrik mat
- Kosthold og trening under svangerskapet
- Hypopressiv trening
- Hvordan du kan forebygge og redusere svangerskapsplager
- Opptrening etter fødsel
- Selvpleie og ta gode valg for seg selv
- Hvordan flokken rundt kan ta vare på kvinnen som går igjennom denne epoken
Anita finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell
Takk for at DU lytter. Jeg setter stor pris på en god vurdering av Helsetipspodden, fine kommentarer på instagram og at du deler episoden med andre. På den måten kan kunnskapen nå ut til enda flere.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate.no
- 10 % avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter til økt turglede
Sat, 17 Feb 2024 - 1h 16min - 47 - 45. Banebrytende kunnskap om akutte, kroniske og psykiske smerter med smertereduserende metoder. Gjest: Audun Myskja
Gjest: lege Audun Myskja
Audun driver Senter for livshjelp med kurs og utdannelse innen blant annet mestringsmedisin, enhetsterapi og meditasjon.
Han er kjent foredragsholder og har skrevet over 20 bestselgende bøker.
I mer enn fire tiår har Myskja utviklet metoder for å lindre eller bli kvitt ulike typer smerter på enkle og naturlige måter. Nøkkelen er å forstå smertens veier.
Siste bok Audun har skrevet er "Naturlig smertefri - hva du selv kan gjøre" - og det er den denne episoden skal handle om.
I boka får du:
• banebrytende kunnskap om akutte, kroniske og psykiske smerter
• en unik samling smertereduserende øvelser, metoder og verktøy
• behandlings-ABC for hele kroppenI Naturlig smertefri deler Myskja både erfarings- og forskningsbaserte teknikker, som styrke- og tøyeøvelser, bevissthetsøvelser, pustemetoder, akupressur, refleksologi og massasje. En rekke personlige historier gir oss et enestående innblikk i smertens veier og vår evne til å reparere oss selv.
I denne episoden snakker Audun om hva smerte er, hvordan vi kan styrke kroppens evne til selvhelbredelse og leve et bedre liv med smerter.
Audun finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter.
Jeg setter stor pris på om du legger igjen en god vurdering i din podcastapp, abonnerer på Helsetipspodden, deler episoden og kommenterer på instagram. På den måten kan denne kunnskapen nå ut til enda flere.
Sat, 10 Feb 2024 - 33min - 46 - 44. RESILIENS. Motstandsdyktighet, hormetisk stress og styrk den friske delen av deg. Gjest: Ragnhild Skari Iuell
Gjest: Lege Ragnhild Skari Iuell, med tilleggsutdannelse innen funksjonell medisin, ernæring, søvnmedisin, mindfulness og yoga.
I denne episoden snakker vi om resiliens- som er et begrep som beskriver individets evne til å takle vanskelige situasjoner uten å utvikle helseplager, psykisk lidelse og sykdom.
I episoden får du blant annet høre om:
- Helhetlig tilnærming til helse
- Hvordan du kan øke motstandskraft og bli mer robust sånn at du takler og tåler stress uten å bli syk
- Hvordan du kan styrke den friske delen av deg selv
- Hormese - som betyr å utsette deg for et naturlig stress som kan styrke din motstandskraft
- Hvordan du kan få et robust og fleksibelt nervesystem med å utsette deg for kulde, faste, fysisk aktivitet, tørste og varme
- Verktøy som bidrar til å senke stress, skape ro og få deg over i en tilstand som aktiverer restituasjon, reparasjon og gjenoppretter viktige prosesser etter en stressbelastning
- Individuell tilpasning ut fra egen helsetilstand
Vi avslutter episoden med at Ragnhild tar oss med på en liten meditasjon.
God lytt!
Du finner Ragnhild her:
www.instagram.com/mindfulnesslegen Ragnhild Skari Iuell - Balderklinikken - Naturlig friskere
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter.
Vil du bidra til at enda flere oppdager Helsetipspodden og kan få nytte av kunnskapen som deles? Da er det til stor nytte at du abonnerer, legger igjen en god vurdering og deler når du lytter. På forhånd hjertelig takk.
Sat, 03 Feb 2024 - 1h 12min - 45 - 43. Overgangsalderen. Gjest: Marianne Natvik
Gjest: Lege og forsker Marianne Natvik
I denne episoden får du blant annet høre om:
- Hva overgangsalderen er
- Hvilke symptomer og helseplager som kan oppstå rundt overgangsalderen
- Forskning på kvinnehelse og overgangsalderen
- Hormonendringer
- Hormonbehandling
- Åpenhet og kunnskap
- Hvordan kvinner kan ta bedre vare på seg selv
Marianne finner du her:
www.instagram.com/drmariannenatvik
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- 10% rabatt med kode Nervus i helsekostbutikken Superstate
- 10% rabatt med kode Annette10 hos Happyhikers som selger produkter for økt turglede
Takk for at DU lytter. Jeg setter stor pris på om du abonnerer på Helsetipspodden, legger igjen en god vurdering og deler at du lytter.
Sat, 27 Jan 2024 - 1h 17min - 44 - 42. Sukkeravhengighet og ultraprosesserte ingredienser. Gjest: Bente Josefsen
Gjest: Bente Josefson - utdannet innen avhengighetsmedisin med spesialisering på sukkeravhengighet
I denne episoden får du blant annet høre om:
- Hva det er som gjør at det kan være så vanskelig å begrense ultraprosessert mat
- Hvorfor ultraprosessert mat er så problematisk
- Hva sukkeravhengighet er
- Hvordan sukker er lurt inn i maten
- Hvorfor vi har så lyst på søtt
- Om hvordan all kosen går utover folkehelsen
- Hvorfor råvarebasert kosthold er så viktig for helsen vår
Bente finner du her:
www.instagram.com/friskutensukker
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Denne episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter! Jeg setter stor pris på om du abonnerer, deler og gir en god vurdering av Helsetipspodden. På den måten kan kunnskapen i denne podcasten nå ut til enda flere.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikkken Superstate.no
- 10% avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter som gir økt turglede
Sun, 21 Jan 2024 - 1h 18min - 43 - 41. VAGUS. Ti helsevaner som gir deg økt forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom. Annette Løno
I denne episoden deler Annette Løno 10 hverdagstips som aktiverer og styrker vagus.
Annette er daglig leder av Nervusklinikken i Stavanger og har 17 års erfaring som nevrorefleksolog. Hun deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap om helhetlig helse på instagram, holder foredrag og skriver bok om Vagus med Frisk Forlag
Vagusnerven er en hjernenerve som går fra hjernestammen med to nervebunter ned på hver sin side av nakken og har over 160.000 nervefibre som sprer seg nedover i overkroppen og berører dine indre organer. Det er i stor grad vagus som sammenkobler kroppens ulike funksjoner og systemer. Det er en toveis-kommunikasjon mellom kropp og hjerne.
Noen av helsefordelene med å aktivere vagus:
Mer ro, mindre stress, bedre stressregulering, bedre søvn, mindre smerter, bedre fordøyelse, økt immunforsvar, bedre hormonbalanse, økt forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom, økt livsglede og velvære, økt hukommelse og konsentrasjon, redusert risiko for hjerte/karlidelser, et mer robust og fleksibelt nervesystem, lavere risiko for kroniske helseplager og sykdom, større evne til å ta gode valg for deg selv med mer.
Lytt gjerne til tidligere episoder om vagus: 21 og 31.
I episode 39 har Annette delt en egen vagusmeditasjon.
Annettes 10 hverdagsvaner som aktiverer og styrker vagus:
1. Pustemetoder
2. Kuldeeksponering
3. Vibrering av halsmuskler
4. Lytte til musikk
5. Bevegelse
6. Kosthold som styrker tarmfloraen
7. Naturen
8. Gode relasjoner
9. Fine øyeblikk
10. Hjernepause
Mitt ønske med denne episoden er at du innfører vaner i din hverdag som styrker vagus.
Ta vare på vagus og vagus tar vare på deg.
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Har du en forening eller bedrift som ønsker foredrag om vagus, stress og bærekraftig helse send forespørsel til post@nervusklinikken.no
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Jeg setter stor pris på om du gir en god vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp og deler episoden med de du bryr deg om. På den måten kan denne kunnskapen nå ut til enda flere.
Takk for at DU lytter og velkommen tilbake til Helsetipspodden med nye spennende gjester og temaer.
Mon, 15 Jan 2024 - 25min - 42 - 40. Balanse, stress, trygghet, miljø, natur, sansemotorikk og være god med seg selv. Gjest: Kristian Fagerland
Gjest: Mikrobiolog og kiropraktor med spesialisering innen funksjonell nevrologi Kristian Fagerland
I denne episoden snakker vi om balanse, stress, trygghet, miljø, natur, sansemotorisk trening og hvorfor det er viktig å være god med seg selv.
Du får blant annet høre om:
- Hvorfor det er viktig med god stressbalanse
- Hvile, restitusjon, utbrenthet og helseplager
- Hvordan balansetrening er til nytte for vår helhetlig helse
- Å senke stress med pusteøvelser
- Hvorfor individuell tilpasning og helhetlig perspektiv er viktig
- Respons på fare og stress
- Hvordan arv og miljø spiller inn
- Hvorfor naturlig livsstil er godt for oss
- Om å være god med seg selv og hvilke ringvirkninger det kan gi
Stikkord for episoden:
Sanseinntrykk, respons, sansemotorisk trening, kartlegging, hjernen, nervesystemet, reflekser, svakheter, motorikk, øvelser, stimuli, trygghet, rotårsak, kosthold, stress, traumer, selvfølelse, grenser, utbrenthet, funksjonell analyse, ubalanser, testing, måling, stress, nervesystemet, positivt og negativt stress, stressbelastning, sorg, emosjonelt stress, barndomstraumer, handlingsmønster, bevissthet, toleransevindu, nervesystemet, pusteøvelse, bevegelse, sensorisk tilbakemelding, prestasjon, overprestasjon, meditasjon, aktivering, læring, helhet, holistisk, helhetlig perspektiv, mestring, naturlig livsstil, sosiale relasjoner, konsentrasjon, fokus, balanse, hjernen, fall, blodtrykk, stillesitting, bevegelse, sirkulasjon, naturlige omgivelser, miljø, grounding, pauser, ærlighet, ekte, grensesetting, gave, oppgave og ringvirkninger.
* Beklager ujevn lyd i denne episoden
Du finner Kristian her:
www.instagram.com/kristianfagerland
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter!
Jeg syns at det er stas om du gir en fin vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp og deler episoden med de du bryr deg om.
Reklame/rabatter:
- 10% avslag i helsekostbutikkenSuperstate med koden Nervus. En av Annettes favorittprodukter er BiOtimizers Magnesium Breakthrough.
- 10% rabatt med koden Annette10 hos Happyhikerssom tilbyr produkter for økt turglede
Mon, 08 Jan 2024 - 1h 15min - 41 - 39. Vagusmeditasjon med Annette Løno
Dette er en spesialepisode der jeg, Annette Løno, tar deg med på en vagusmeditasjon.
Målet med meditasjonen er å senke pusterytmen for å aktivere og styrke vagusnervens funksjon.
Når du gjør denne vagusmeditasjonen er det viktig å finne en behagelig, rolig og trygg stilling for deg. Enten sittende, i fosterstilling, i yogisk child pose eller ligggende på rygg. Gjerne ligg med bena opp mot en vegg, på en stol eller ha noe under knærne, sånn at ryggen for ligge i total hvile.
Gjennom hele meditasjonen skal du pust sakte og dypt.
Inn og ut av nesen (om du får til det).
Vagus er en hjernenerve som går ut fra hjernestammen med to nervebunter som går ned på hver sin side av utside nakke. Deretter sprer vagusnervens over 160.000 nervefibre nedover i overkroppen og berører dine indre organer.
Det er vagus som i stor grad sammenkobler kroppens ulike funksjoner og systemer. Det er et finstilt nevro-indokrint-immunnettverk som jobber kontinuerlig for å opprettholde homeostase. Det er et nettverk av signaler som fungerer som en toveiskommunikasjon mellom kropp og hjerne.
Vagus er hovednerven i det parasympatiske nervesystemet som senker stress og bidrar til restitusjon, reparasjon, regenerasjon og gjenoppretter viktige funksjoner etter en stressbelastning.
Vagus er også en kommunkasjonsvei mellom mage/tarm og hjernen, som påvirker blant annet sult, metthet, tarmbakterier, atferd og humør.
Vagus er en nøkkelkanal i det inflammatoriske reflekssystemet som rekrutterer immunceller for å bekjempe inflammasjon.
Vagus demper smerter, senker betennelse og gjør deg bedre rustet til å tåle stress og livsbelastninger.
Å aktivere vagus øker hrv, hukommelse, konsentrasjon og reduserer risiko for sykdom . Det vil kunne bidra til økt immunforsvar, bedre hormonregulering og et mer robust nervesystem.
Det senker uro, angst, bekymringer og smerter.
Du vil kunne få oppleve mer ro, livsglede, kjenne etter hva som er viktig for deg og ta bedre avgjørelser for deg selv.
Du kommer bedre i kontakt med deg selv, kropp, sjel og sinn. Og du står sterkere i egen kraft til å leve det livet du ønsker å leve. Et friskere liv med mer livsglede.
Tips:
- For å unngå at vagusmeditasjonen går brått over til ny podcastepisode kan du endre innstillinger i din podcastapp sånn at den avslutter etter endt meditasjon.
- Ønsker du å bli liggende lenger har jeg laget en spilleliste på Spotify påfølgende beroligende musikk.
Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger på denne vagusmeditasjon og at du deler den med dine venner og følgere.
Takk for at du blir med meg i denne vagusmeditasjonen.
-----
Om Annette Løno
- Nevrorefleksolog og daglig leder avNervusklinikken i Stavanger der hun blant annet tilbyr vagusbehandling
- Deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap om vagus påinstagram
- Holder foredrag om vagus, stress og bærekraftig helse
- Skriver bok om vagus med Frisk Forlag (utgivelse våren 2025)
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Ved en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Fri, 05 Jan 2024 - 15min - 40 - 38. NATUR. Naturens uvurderlige innvirkning på helsen din. Gjest: Åse Dragland
Gjest: Forskningsjournalist og forfatter Åse Dragland
I denne episoden skal vi snakke om naturens viktige effekt for vår fysiske, mentale og emosjonelle helse.
Åse Dragland har skrevet boka "Slik påvirker naturen".
Du får blant annet høre om:
- Om hvilke måter naturen virker inn på kropp og psyke
- Hvordan hjernen endres fra å oppholde seg i storby sammenlignet med landlige omgivelser
- Hvordan de som bor i by kan dra helsenytte av naturen
- At de som hadde grønn utsikt på sykehus hadde mindre komplikasjoner, mindre bruk for medisiner og kortere opphold sammenlignet med grå utsikt
- At det å puste i skog med eik, furu og eucalyptus øker aktivitet i NK-cellene våre som bekjemper virus, bakterier og kreft
- At mange egentlig lider av en naturunderskuddslidelse
Stikkord for episoden:
Bevegelse, sansing, naturunderskuddslidelse, fytonsider, NK-celler, økt immunforsvar, sollys, pust, grønn utsikt, skogsbading, naturvern, grønn resept, døgnrytme, bevissthet, sansing, naturlyder, nervesystemet, oppmerksomhet, beroligende, unaturlig livsstil, smertelindring, naturlig helbredelse, bivirkningsfritt, grønne soner, grounding, grave i jord, dyrking, helsebringende, forskning, urbanisering, friluft, naturopplevelser, urban dyrking, grønne arealer, negative ioner, naturvern, dyreliv, hagearbeid, mikrobiota, turglede og naturlig livsstil.
Du finner Åse her:
www.instagram.com/kropphelsennatur
Boka til Åse: Slik påvirker naturen oss — Flux
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Billetter til Biohacking weekend kan du kjøpe hos Kongresspartner.
Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatt:
- 10% avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter for økt turglede.
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate. Takk for at DU lytter.
Jeg setter stor pris på om du deler Helsetipspodden med de du bryr deg om sånn at de også kan få glede av denne kunnskapen.
Fri, 22 Dec 2023 - 49min - 39 - 37. BIOLOGISK ALDER. Hvordan måle og reversere biologisk alder for økt helse og redusert risiko for sykdom. Gjest: Inge Lindseth
Gjest: Klinisk ernæringsfysiolog, foredragsholder og forfatter Inge Lindseth
Visste du at vi har både en kronologisk og biologisk alder?
Episoden handler om hvordan vi kan måle og reversere vår biologiske alder for å få bedre helse og redusere risiko for sykdom.
Noe av det du får høre om:
- Hvordan biologisk alder kan måles
- Hva kan biologiske tester fortelle oss?
- Hva påvirker økt aldring
- Hva som er viktig for å bremse aldringsprosesser
- Hva forskning avdekker om aldringsbremsing
- Hvilke tiltak man kan gjøre selv
- Hvordan du kan bruke biologisk alder som motivasjon til å gjøre gode tiltak for helsen din
- Hvilke helsefordeler man kan få av å bremse biologisk alder
* Rettelse sagt i episode: Musenes levealder ble ikke målt, det ble bare målt bedre helse.
Inge finner du her:
www.instagram.com/lindsethernaeringingelindseth.no
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å kontakte fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Tips: Annette skal holde foredraget "Vagusnerven - en biohackers superhelt mot stress" under Biohacking weekend 20. april. Det er earlybirdpris frem til 10. jannuar.
Reklame/rabatt:
- 10% rabatt med koden Annette10 hos Happy Hikers som selger produkter for økt turglede - 10% rabatt med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate.no
- 30 dagers gratis lytting i lydbokappen Storytel
Takk for at DU lytter. Jeg setter stor pris på en vurdering i din podcastapp og at du deler når du lytter.
Sun, 17 Dec 2023 - 1h 14min - 38 - 36. GRENSESETTING. Vanskelig å si nei? Å sette sunne grenser i tråd med dine verdier og kapasitet. Gjest: Mariann Deila
Gjest: Mental og fysisk trener Mariann Deila.
Forfatter av boka Robust.
Syns du at det er vanskelig å si nei?
Sier du ofte ja, selv om du egentlig ikke har lyst, tid eller kapasitet?
Tar du ofte på deg for mye som gjør at du blir sliten og stresset?
Denne episoden er for deg!
I denne episoden snakker vi om hva som skal til for å sette tydelige og sunne grenser med trygghet.
Å gå på bekostning av egne verdier og kapasitet gir oss økt risiko for utmattelse, helseplager og sykdom.
Noe av det du før høre om i denne episoden:
- Hvorfor det kan være så vanskelig å sette tydelige grenser
- Hvorfor vi sier ja når vi egentlig vil si nei
- Hvorfor det er viktig å handle i tråd med egne verdier og kapasitet
- Hvordan du kan gjenkjenne hvilke grenser som er sunne for deg
- Hva du kan gjøre for å bli bedre på å sette grenser
- Hvordan du kan gå fra å være et ja-menneske til et tja-menneske
- Konkrete tips til hva du kan si når du skal sette grenser for deg selv
Mariann finner du her:
www.instagram.com/marianndeila
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatter:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate.no med koden Nervus
- 10% avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter for økt turglede
- 3o dagers gratis lytting i lydbokappen Storytel
Takk for at DU lytter.
Jeg setter stor pris på en vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp og del gjerne episoden med dine venner. På den måten kan enda flere oppdage Helsetipspodden og få kunnskap som kan bidra til bedre helse hele livet.
Sat, 09 Dec 2023 - 1h 07min - 37 - 35. SJELEN. Har vi blitt lurt til å glemme vår sjel, den klare bevisstheten i oss? Gjest: Jan Karlseng
Gjest: Lege og psykiater Jan Chr. Karlseng
Jan har skrevet boken "Sjelen - å forstå det viktigste ved et menneske".
I denne episoden får du høre Jans refleksjoner om hva sjelen er og hvordan vi kan komme i kontakt med den.
Etter besøk hos Snåsamannen fikk Karlseng et behov for å forstå hva som skjedde. Hans virkelighetsoppfatning ble snudd på hodet, og kunnskapen som lege og psykiater kom til kort. Etter mange års søken etter å forstå dukket ordet sjelen opp.
Resultatet av legens mangeårige undring ble boken om Sjelen. Og med boken ønsker han å utvide virkelighetsforståelsen vår og at vi forankrer en forståelse av sjelen i våre liv.
Jeg håper at denne episoden skaper undring og refleksjoner. Og kanskje gir deg et ønske om å søke kontakt med sjelen din.
Stikkord for episoden:
Sjelen, bevissthet, økt forståelse, undring, inspirasjon, Snåsamannen, pust, meditasjon, natur, Snåsamannen, støy, filosofi mm.
Jans bok finner du her:
Sjelen - å forstå det viktigste ved et menneske | ARK Bokhandel
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatter:
- 10% avslag med koden Nervus i helsekostbutikken Superstate
- 10% avslag med koden Annette10 hos Happyhikers som selger produkter for økt turglede
- 30 dagers gratis lytting i lydbokappenStorytel
Takk for at DU lytter. Jeg setter stor pris på om du gir 5 stjerner i itunes-appen og deler når du lytter til Helsetipspodden.
Sat, 02 Dec 2023 - 1h 04min - 36 - 34. BARSELTID OG MENTAL HELSE. Gjest: Maria Abrahamsen
Gjest: Psykolog Maria Abrahamsen
Maria deler om psykisk helse på sosiale medier under @psyktdeg. Hun er også foredragsholder og har gitt ut to bestselgende bøker:
- «Psykt deg - hva er det egentlig som foregår på innsida?» som er en bok for ungdom
- «Bootcamp for psyken» med voksne som målgruppe
Hun har en egen podcast på Podimo som heter "I ro med Maria".
Stikkord for episoden:
Barseltid, fødsel, egensomsorg, fødselsdepresjon hos mor og far, amming, hormoner, barselomsorg, mangel på søvn, forventninger, forandring, fysiske og psykiske endringer, livsomveltende prosess, bredt spekter av følelser, mørke tanker, bekymringer, depressive symptomer under graviditet, Dansk studie som avdekket at 9% av menn og 12-13% kvinner får fødselsdepresjon, hvordan komme seg ut av en fødselsdepresjon, snakke om følelser, være åpen, barselgruppe, tips ved fødselsdepresjon, spør om hjelp, å pleie partnerforhold, kommunikasjon, omsorg for hverandre, oppmerksomhet og anerkjennelse, tilstedeværelse, tilknytning, fysisk nærhet, oppsøke hjelp, permisjonstid, individuell frihet, fleksibilitet av permisjon, kommunikasjon åpent og ærlig uten å dømme hverandre, dele ansvar, tydelig forventningsavklaring, fordeling av ansvar, humor som som et psykisk forsvar og viktigheten av ¨ta vare på forholdet i småbarnstiden.
Takk for at DU lytter!
Du finner Maria her:
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame og fordeler:
- 30 dagers gratis lytting på lydbokappen Storytel
- 10% avslag i helsekostbutikken Superstate med koden Nervus
- 10% avslag hos Happyhikerssom selger produkter for økt turglede med koden Annette10
Jeg setter stor pris på om du gir Helsetipspodden 5 stjerner på din podcastapp og legger igjen en fin vurdering. Det er også stas om du deler når du lytter.
Sat, 18 Nov 2023 - 1h 00min - 35 - 33. RELASJONER. Fellesskap, trygghet, gode handlinger og at samfunnet har strukturert seg i feil sosial retning. Gjest: Elisabeth Sjølie
Gjest: Psykologspesialist Elisabeth Sjølie, også kjent som Psykolog i Nord
I denne episoden snakker vi om hvordan våre sosiale relasjoner påvirker helsen vår.
Hvorfor er relasjonene så viktige for oss og hva skjer med oss når vi distanserer oss fra hverandre?
Du får blant annet høre om:
- Hvorfor gode sosiale relasjoner er så viktig for helsen vår
- Hvordan krevende sosiale relasjoner påvirker helsen vår negativt
- Hva den lengst løpende vitenskapelige studien av voksenlivet avdekker om sosiale relasjoner
- Hvordan gjenkjenne dårlige sosiale relasjoner
- Tips til hvordan du kan få nye sosiale relasjoner
- Hva som skjer når samfunnet struktureres til å redusere sosiale treffpunkter
- Hvorfor gode gjerninger er viktig
Elisabeth finner du her:
www.instagram.com/psykolog.i.nord
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame/rabatter:
- 30 dagers gratis lytting i lydbokappen Storytelmed over 500.000 lyd- og ebøker.
- 10% avslag i helsekostbutikken Superstate.no med koden Nervus
- 10% avslag hos turbutikken Happy Hikersmed koden Annette10
Takk for at DU lytter. Jeg syns det er stas om du deler episoden med dine venner og kjente.
Sat, 11 Nov 2023 - 1h 00min - 34 - 32. TRE TYPER FRYKT. Mestringsstrategier, tankemønstre og endringer som kan gi mer glede, mening og motivasjon. Gjest: Anette Austheim
Gjest: Nevrocoach og mentaltrener Anette Austheim
Denne episoden handler om tre typer universelle frykter som kan være med på å gi atferd som kan lede til stress og uro: - frykt for å ikke være bra nok
- frykt for å ikke ha kontroll
- frykt for å miste tilhørighet
Du får blant annet høre om:
- Hva som kan drive oss inn i perfeksjonisme, overprestering, overtenking, bekymring, prokastinering og andre mestringsstrategier som kan ødelegge for oss
- Hva vi kan gjøre for å kan gjøre for å endre tankemønstre som kan gi oss et liv med mer glede, mening og motivasjon
Anette Austheim finner du her:
www.instagram.com/anetteaustheim
Annette Løno finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefaler jeg å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame og rabatter:
Få 30 dager med gratis lytting på lydbokappen Storytel.
10% avslag i helsekostbutikken Superstate.nomed koden Nervus
10% avslag i nettbutikken til Happyhikersmed koden Annette10
For forespørsel om foredrag om vagus, stress og bærekraftig helse: post@nervusklinikken.no
Sat, 04 Nov 2023 - 1h 15min - 33 - 31. LIVSSORG. Om hvordan man kan mestre livssorgen og kjenne på mer livsglede. Gjest: Janette Røseth
Gjest: Janette Røseth, psykologspesialist med fordypning i klinisk arbeid med barn og unge.
Janette er foredragsholder, forfatter, aktiv i sosiale medier, driver egen praktis og har skrevet bøkene Livssorg og Livssorg i familien.
I denne episoden snakker vi om den sorgen som kan oppstå når livet ikke blir helt som man hadde tenkt.
Hvordan vi meste livssorgen og samtidig kjenne på mer livsglede?
Janette finner du her:
www.instagram.com/psykolog.janetteroseth
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å søke fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
30 dagers gratis lytting på lydbokappenStorytel.
10% avslag i helsekostbutikken Superstate.no med koden Nervus.
10% rabatt på turprodukter hos Happyhikers med koden Annette10.
Sat, 28 Oct 2023 - 1h 06min - 32 - 30. VAGUSNERVEN - En revolusjon innen forståelse av helhetlig helse. Kunnskap og verktøy. Med Annette Løno
Det er vagus som i høy grad sammenkobler kroppens ulike funksjoner.
Vagus forbinder hjernen med de viktigste organsystemene i kroppen.
Det forklarer hvordan sinnet og kroppen er fysiologisk uatskikkelige, signaler som påvirker den ene vil påvirke den andre direkte, selv om det kan komme til uttrykk på ulike måter. I en artikkel i New Scientist fra august 2023 står det at det å avdekke hemmelighetene til vagusnerven vil revolusjonere medisinen.
I denne episoden deler Annette Løno kunnskap og tips til hvordan du kan aktivere og styrke vagus.
Ta vare på vagus og vagus vil ta vare på deg.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame og rabatter:
10% avslag på alle turglade produkter fra Happy Hikers med koden Annette10
10% avslag på alle produkter hos Superstate- helsekostbutikk på nett
30 dagers gratis lytting i lydbokappen Storytel
Hjertelig takk for at du lytter til Helsetipspodden.
Jeg setter stor pris på en god vurdering på din podcastapp og at du deler når du lytter. Abonner gjerne sånn at du får lett tilgang på nye episoder.
Sun, 17 Dec 2023 - 20min - 31 - 29. TRENING. Bedre helse, overskudd, styrke, restitusjon, balanse, stress og trening ved utbrenthet og kronisk sykdom. Gjest: Tore Austad
Gjest: Tore Austad.
Tore har mastergrad i idrettsvitenskap og har spesialisert seg i restitusjon, metabolsk sykdom og hvordan man bør trene for å holde seg frisk, leve lenge og unngå skader og sykdom. Han jobber daglig som coach, personlig trener og foredragsholder.
I denne episoden snakker vi blant annet om:
- Hvorfor trening er viktig for få en bedre fysisk og psykisk helse
- Hvordan du kan bygge opp overskuddet ditt over tid med fysisk trening
- Hvordan du kan finne rette typen og mengde trening for deg og din kropp
- Hvordan kroppen restituerer seg fra fysisk trening og stress
- Hvordan du kan bruke pulsklokke for å velge riktig trening
- Hvordan du bør trene ved utbrenthet og kronisk sykdom
Du finner Tore her:
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
Forespørsel om foredrag eller workshop om vagus, stress og bærekraftig helse: post@nervusklinikken.no
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Ved medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
10% avslag helsekostbutikken Superstate.no
30 dagers gratis lytting i lydbokappen Storytel
10% avslag hos www.happyhikers.no - en nettbutikk som selger produkter for å gi økt livsglede
Takk for at DU lytter. Jeg setter stor pris på du gir en god vurdering på din podcastapp og anbefaler Helsetipspodden til din omgangskrets. Beste ønsker fra Annette
Sat, 14 Oct 2023 - 1h 14min - 30 - 28. ME, utmattelse, stress, nervesystemet og pulsmåling. Gjest: Torkil Færø
Gjest: Lege, foredragsholder og forfatter Torkil Færø
Helsetipspodden aller første gjest er tilbake. I episode 1 snakker vi om hvordan man kan bruke pulsmåling for å stresse riktig, sove bedre, yte mer og leve lengre. Har du ikke hørt den episoden kan jeg anbefale å gjøre det først.
I denne episoden snakker vi blant annet om ME, utmattelse, stress, nervesystemet og puslmåling.
ME gir mange symptomer fra alle kroppens systemer. Hovedkjennetegnene er rask trettbarhet i muskulatur og sentralnervesystem etter minimal fysisk og mental anstrengelse, samt unormal, lang restitusjonstid for gjenvinning av muskelstyrke og intellektuell kapasitet.
Jeg har stor respekt for ME kan være en ekstremt krevende tilstand. Og det er så mye vi ikke vet enda.
Jeg vil påpeke at i denne episoden snakker vi å høy grad om egne erfaringer i møte med pasienter som har diagnosen ME, i tillegg til pasienter som har ulik grad av utmattelse. Det er ikke en forskningsbasert episode.
Ut fra våre erfaringer vet vi at det er noen som har hatt god nytte med bruk av pulsmåler i sitt arbeid til tilfriskning. Jeg har et håp om at det vi snakker om i denne episoden gi kunnskap, refleksjoner og innspill som kan være til nytte for noen av de som er rammet av ME.
Torkil finner du her:
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
* Episodens innhold er ikke ment for å erstatte medisinsk råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Annette holder workshop og foredrag om vagus, stress og bærekraftig helse:
Foredrag på Synergi treningssenter fredag 29. september kl.1800
Nettbasert workshop på pulskuren.no søndag 8. oktober kl.1800Rabatter:
10% avslag på helsekostprodukter på superstate.no med koden VAGUS
30 dagers gratis lytting på lydbokappen Storytel
Jeg setter stor pris på alle delinger og anmeldelser av Helsetipspodden. På den måten vil denne kunnskapen nå ut til enda flere. Takk!
Sat, 23 Sep 2023 - 1h 45min - 29 - 27. TRAUMER. Beskyttelsesmekanismer, nervesystemet, PTSD, toleransevindu, trygghet og hvordan vi kan jobbe med traumer. Gjest: Marion Ørzeng
Gjest: Psykologspesialist Marion Zoe Ørzeng
55.000 nordmenn sliter med traumatiske opplevelser (tall fra 2013). Tall fra Norges første befolkningsstudie om PTSD (2017) viser til at cirka 22 360 voksne nordmenn hvert år utsettes for situasjoner som kan gi traumer – og at nær 2500 nye tilfeller av PTSD oppstår i befolkningen hvert år.
I denne episoden får du blant annet høre om:
- hva traumer er
- hvordan traumer kan påvirke positivt og negativt
- hvordan man kan forholde seg til traumer
- hvordan traumer påvirker hele systemet vårt - både fysisk og psykisk
- hvordan vi kan forholde oss til og jobbe med traumer
Marion kan du finne her:
www.instagram.com/traumepsykologen
Annette kan du finne her:
www.instagram.com/annette_lono
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å kontakte fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Tips: Annette holder foredrag og workshop:
Pulskuren workshop: Vagus. Kunnskap og verktøy som styrker kroppens evne til selvhelbredelse
Rabatter:
30 dagers gratis lytting i lydbokappen Storytel
10% avslag i helsekostbutikken Superstate.no med koden Nervus
40 euro avslag ved kjøp av Oura Ring
Takk for at du lytter til Helsetipspodden.
Gjerne legg igjen en vurdering av Helsetipspodden i din podcastapp og det settes stor pris på om du anbefaler Helsetipspodden til dine venner og følgere.
Sat, 16 Sep 2023 - 1h 04min - 28 - 26. HJERTEHELSE. Hjertesykdom, høyt blodtrykk og hva du kan gjøre for å ha god hjertehelse. Gjest: Karoline Rypdal
Gjest: Molekylærbiolog og hjerteforsker Karoline Bjarnesdatter Rypdal
Karoline formidler hjertets biologi og ny hjertemedisinsk forskning.
1,2 millioner nordmenn går på medisiner for hjertesykdom. Herunder 800.000 på medisin for høyt blodtrykk.
I en studie fremlagt i august 2023, som inkluderer 1,5 millioner mennesker, fremkommer det at over 50% av verdens hjerte- og kardsykdommer kan forklares med 5 modifiserbare risikofaktorer: bmi, blodtrykk, ikke hdl kolesterol, røyking og diabetes.
Gjennomgående for aller regioner og begge kjønn var at høyt blodtrykk var den viktigste risikofaktoren for både hjerte/karsykdom og død.
I denne episoden får du blant annet høre om:
- Hjertets fysiologi
- Årsaker til hjertesykdom og blodtrykksproblemer
- Hva nyeste hjertemedisinsk forskning avdekker
- Stress og nervesystemets innvirkning på hjertet
- Hva som fører til høyt blodtrykk og hva du selv kan gjøre for å redusere blodtrykk
- Hvordan man kan redusere risiko for død med 50%
- Hva som er viktig for å ha en god hjertehelse
Du finner Karoline her:
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
Annette holder kurs og workshop om vagusnerven:
- Foredrag på Synergi Treningssenter fredag 29. september kl.1800
- Workshop på pulskuren.no søndag 8. oktober kl.1800
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden. Jeg setter stor pris på om du legger igjen en anmeldelse av Helsetipspodden på din podcastapp og deler når du lytter.
Sat, 09 Sep 2023 - 1h 15min - 27 - 25. BALANSE, OVERSKUDD OG TILSTEDEVÆRELSE. Gjest: Samtalelegen Tonje Oord
Gjest: Tonje Oord - lege i spesialisering i psykiatri og grûnder av Samtalegen
I denne episoden får du høre om:
- Ytre og indre faktorer og basale behov
- Symptomer ved dårlig balanse
- Stressrespons, nervesystemet og ressursbruk
- Varsellamper og bevisstgjøring
- 5 grunnelementer for bedre balanse, stresstoleranse og robusthet
- Bærekraftig livsstil og leve i tråd med egne verdier
- Registrere, akseptere og refokusere
- Sanser og pusten
- Fleksibel oppmerksomhet, regulering, stressmestring og selvledelse
- Mental kapital og selvivaretakelse
- Verdistyrte handlinger, bevisstgjøring og oppmerksomt nærvær
- Fokus og flyt, sortering og pauser fra stimuli
- Energityv og oppmerksomtstyv
- Ut og inn av komfortsonen, endring, grensesetting og voksesmerter
- Sortere, prioritere og parkere
Tonje finner du her:
www.instagram.com/samtalelegen
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Annette holder workshop om vagus:
* Denne episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Jeg setter stor pris på om du gir en vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp. Det er også stas om du deler at du lytter!
Sat, 02 Sep 2023 - 1h 00min - 26 - 24. STRESS. Et robust nervesystem, økt livskvalitet og aktiv hvile. Gjester: Ina og Margrethe fra Funkmedlivet
Gjester: Funkmedlivet
- Nevrologisk fysioterapeut, yogalærer og funksjonellmedisiner Ina Kvam Leraand
- Lege og funksjonellmedisiner Margrethe Sunnset
Verdens helseorganisasjon har stress som tredje største helseutfordring i verden. En nordisk helserapport fremlagt i 2023 viser til at 9 av 10 nordmenn har opplevd negativt stress, og at 44% har kjent på dette i lengre tid.
I denne episoden får du høre om:
- Nervesystemets funksjon knyttet opp mot stress
- Hvordan stress oppstår og ulike stressorer
- Det sympatiske og parasympatiske nervesystemet
- Hvilke helseplager stress kan gi
- Livslengde og livskvalitet
- Helhetlig og individuell tilnærming til stress
- Forskjellen på positivt og negativt stress
- Avspenningsrespons og aktiv hvile
- Hvordan få et robust nervesystem
- Verktøy for å håndtere stress
Du finner Ina og Margrethe her: www.instagram.com/funkmedlivetwww.funkmedlivet.com
Du finner Annette her: www.instagram.com/annette_loeno www.nervusklinikken.no
Tips: Annette skal holde workshop om vagusnerven pulskuren.no om vagus søndag 8. oktober 18:00. Åpent for medlemmer og ikke-medlemmer. Informasjon og påmelding finner du her:
* Episodens innhold er ikke ment til å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
- Pust av Anlo er Annettes egen smykkekolleksjon med ord og form som skal minne deg om å ta bedre vare på deg selv
- 30 dagers gratis lytting på lydbokappen Storytel med over 500.000 lyd- og ebøker: https://www.filify.co/SHxO
- Superstate.no er en helsekostbutikk av bra kvalitet. Få 10% avslag med koden NERVUS
- 40 euro rabatt på kjøp av valgfri ouraring: Shop Oura Ring Gen3: Heritage Silver
Takk for at DU lytter. Setter stor pris på om du legger igjen en vurdering av Helsetipspodden og deler når du lytter. På den måten kan enda flere få tilgang på kunnskapen i Helsetipspodden.
Sat, 26 Aug 2023 - 1h 14min - 25 - 23. BIOHACKING. For å bremse din aldringsprosess og optimalisere din fysiske, psykiske og mentale helse. Gjester: Biohacking girls Monica og Alette
Gjester: Monica Øien Dyvi og Alette Sophie Aubert fra Biohacking girls
Aldring er den største risikofaktor for helseplager og sykdom. Den fysiske aldringsprosessen innebærer at celler dør eller mister funksjonsevnen, noe som rammer alt av vev og organer i kroppen.
Vi har en kronologisk alder ut fra når vi er født, men vi kan redusere og reversere vår biologiske alder. Biohacking handler om å bremse aldringsprosesser og optimalisere din fysiske, psykiske og mentale helse.
I denne episoden får du blant annet høre om:
- hva biohacking er
- opprinnelsen til biohacking
- tips til hvordan du kan måle
- hva som øker din biologiske alder
- hvilke biohacking-rutiner Alette og Monica har
- til til nybegynnere
- Allette og Monicas beste biohackingtips
Du finner biohacking girls her:
Alette & Monica (@biohacking.girls) • Instagram-bilder og -videoer Informasjon, program og påmelding til Biohacking weekend:
BIOHACKING WEEKEND 2023 (kongresspartner.no)
Du finner Annette her:
Annette Løno I Vagus og bærekraftig helse (@annette_loeno) • Instagram-bilder og -videoer
Annette holder foredrag om vagus, stress, nervesystemet og bærekraftig helse. Forespørsel kan sendes til post@nervusklinikken.no
Har du ønsker om tema og/eller gjester kan du sende det inn her:
Helsetipspodden av Annette Løno (@helsetipspodden) • Instagram-bilder og -videoer
Det settes stor pris på en god anmeldelse av Helsetipspodden på din podcastapp og at du deler når du lytter.
Takk for at DU lytter!
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du medisinske spørsmål ta kontakt med din fastlege eller anne kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
Superstate.no Helsekostbutikk av god kvalitet på nett. 10% avslag med koden NERVUS. Min største favoritt er cymbiotika magnesium l-threonatesom gir en mer våken hjerne.
30 dagers gratis lytting på lydbokappen Storytel. Over 500.000 lyd- og ebøker innen alle kategorier for alle aldre.
Sat, 19 Aug 2023 - 1h 06min - 24 - 22. ANGST. Hvordan oppstår angst, symptomer og hva du selv kan gjøre for å regulere og forebygge. Gjest: Liv Selland
Gjest: Psykologspesialist Liv Selland
Hver fjerde person i Norge vil oppleve en angstlidelse i løpet av livet, mens hver tiende person til enhver tid har en angstlidelse.
I denne episoden får du blant annet lære om:
- hva angst er
- hvordan og hvorfor angst oppstår
- hvilke psykiske og fysiske symptomer angst kan gi
- hvem som er mer utsatt for å få angst
- hva du kan gjøre selv å håndtere og forebygge angst
Dette er kunnskap som er til nytte for de som opplever angst, stress, bekymringer og uro.
Liv Selland kan du finne her:
Annette Løno kan du finne her:
www.instagram.com/annette_loeno
Har du ønsker om gjest eller tema send det gjerne til Annette på instagram. Del gjerne når du lytter og det er stor stas om du legger igjen 5 stjerner på din podcastapp. Det bidrar til at enda oppdager Helsetipspodden.
* Episodens innhold er ikke ment for erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefaler jeg å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Reklame:
30 dagers gratis lytting i lydbokappen Storytel: https://www.filify.co/SHxO
10% avslag i helsekostbutikken superstate.no med koden Nervus
Sat, 12 Aug 2023 - 58min - 23 - 21. VAGUS. Øk ditt forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom. Styrk din fysiske, psykiske og mentale helse. Med Annette Løno
For at du skal kunne ha en god fysisk, psykisk og mental helse er det viktig å ha en velfungerende vagusnerve.
Det er nemlig vagus som i høy grad er med og forbinder kroppens ulike systemer. Det er et avansert nevro-endokrint-immunnettverk som opprettholder homeostase. Vagus muliggjør en konstant psykofysiologisk dialog mellom sinnet, hjernen og miljøet i kroppen.
Vagusnerven er en hjernenerve som 'vandrer' nedover fra hjernen til utside hals og videre berører kroppens største indre organer hvor den samler inn signaler og hjelper til med å regulere kroppens automatiske prosesser fra fordøyelse til søvn til inflammasjon mm.
Du får blant annet lære om:
- hva vagusnerven er, anatomi og funksjon
- hvorfor vagusnerven er viktig knyttet opp mot det moderne samfunnets helseplager
- vagus og stress
- vagus og inflammasjon
- vagus og emosjoner
- hvordan du kan måle vagusnervens funksjon
- hva som gir redusert vagusfunksjon
- hva forskningen avdekker om vagus
- hvilke sykdommer og helseplager vagusnervestimulering kan hjelpe mot
- hva som gir økt vagusfunksjon
- hva du kan gjøre for å aktivere vagus
Jeg håper med denne episoden at du blir inspirert til å ta gode valg daglig som styrker og aktiverer din vagusnerve. Sånn at du kan få bedre helse hele livet.
Del gjerne episoden med alle du kjenner!
Ønsker du å lære mer om vagus så kan du følge Annette her:
Annette Løno I Vagus og bærekraftig helse (@annette_loeno) | Instagram
Til informasjon holder Annette foredrag om vagus og bærekraftig helse der hun deler kunnskap og verktøy som øker kroppens forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom.
Takk for at DU lytter!
* Episodens innhold er ikke ment for å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand rådes det til å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
RABATTER:
10% rabatt med koden NERVUS hos www.superstate.no Norsk helsekostbutikk på nett drever at Atle og Steinar.
30 dagers gratis lytting hos lydbokappen Storytel. Over 500.000 lyd- og ebøker i alle kategorier for alle aldre: https://www.filify.co/SHxO
Fri, 14 Jul 2023 - 26min - 22 - 20. ØYEHELSE. Kroppens unike kamera, klokke og varsellampe med livesending til hjernen. Lær om synets innvirkning på helsen. Gjest: Sara Nøland
Gjest: Sara T. Nøland er lege og forfatter av boka Øyet.
I denne episoden får du lære om;
øynenes utvikling, oppbygging og funksjon hvordan vi ser farger hvordan synet styrer følelser om blått lys er farlig om synet kan lure oss synsfeil og brytningsfeil tårenes funksjon hva årsaken til at nærsynthet på verdensbasis øker hvordan øynene jobber i samspill med hjernen synets påvirkning av døgnrytme sminketips for friskere øyne hva som er viktig for en god øyehelseDu finner Sara her:
Sara Nøland (@saranoeland) | Instagram
Du finner Annette her:
Annette Løno I Vagus og bærekraftig helse (@annette_loeno) | Instagram
Lytt til gratis lydbok i sommer. Få 30 dagers gratis lytting på lydbokappen Storytel her: https://www.filify.co/SHxO Ingen bindingstid. Over 500 000 lyd- og ebøker i alle kategorier for store og små.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Abonner, vurder med stjerner, legg igjen en omtale og gjerne del på sosiale medier når du lytter. Takk!
Sun, 09 Jul 2023 - 1h 03min - 21 - 19. STOFFSKIFTE. Helhetlig tilnærming til stoffskifteproblematikk og hvordan få bedre hormonbalanse. Gjest: Marita Ross
Gjest: Marita Ross
Marita eier og driver Stoffskifteklubben. I tillegg har hun podcasten Stoffskiftepodden. Hun jobber også som kostholdsveileder og er ferdig utdannet ernæringsterapeut i 2024.
244.000 nordmenn har en variant av stoffskiftesykdom. Stoffskifte handler om å benytte seg av næringssstoffene i mat og drikke, og kvitte seg med avfallsstoffene. Stoffskifte er kroppens energibalanse (forbrenning og metabolisme) og er livsnødvendige kjemiske reaksjoner som skjer i alle kroppens celler.
Marita fikk diagnosen lavt stoffskifte når hun var 21 år. I dag er hun 34 år og har reversert hashimotos og har et energinivå hun bare kunne drømme om for 10 år siden.
I denne episoden får du blant annet lære om:
hva stoffskifte er hva skjoldkjertelen gjør hva som kan gi stoffskiftesykdom symptomer knyttet opp mot høyt og lavt stoffskifte hva man kan gjøre for å styrke skjoldkjertelens funksjon hvordan man kan få bedre hormonbalanse.Denne episoden er både for de som har stoffskiftesykdom og alle andre. Med forståelse for hvor viktig stoffskifte er for vår totale helse kan vi ta valg som gir oss bedre helse.
Marita finner du her:
www.instagram.com/maritaross.no
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
Takk for at DU lytter til Helsetipspodden. Liker du podcasten hadde det vært stor stas om du ville legge igjen en positiv anmeldelse på din podcastapp. Det bidrar til at enda flere kan oppdage Helsetipspodden.
Gjerne kom med ønske om tema og gjest her: www.instagram.com/helsetipspodden
Gjerne del når du lytter til Helsetipspodden!
* Helsetipspoddens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert personell.
Sat, 01 Jul 2023 - 1h 04min - 20 - 18. TAKKNEMLIGHET. Kunnskap og verktøy som gir hjelp til endring, bedre valg, økt selvfølelse og bedre helse. Gjest: Herman Egenberg
Gjest: Herman Egenberg er lege og stipendiat ved universitetet i Oslo.
Herman jobber med en metode som heter motiverende intervju og lager podcasten med samme navn. Metoden handler om å hjelpe folk til og gjøre endringer i livet. Som for eksempel. Slutte å røyke, gå ned i vekt, få til fysisk aktivitet eller endre kosthold.
Han driver også med forskning, hvor han fokuserer på hvordan leger kan bli flinkere til å kommunisere med pasientene.
I denne episoden snakker vi om hva man kan gjøre for å til endringer, hva som hindrer oss, hvorfor takknemlighet er viktig når vi skal gjøre endring og du får med deg verktøy for å skape endring i livet.
Dette er rett og slett en lanseringspodcast der Herman har verdenspremiere på sine takknemlighetsverktøy.
GRATIS LYDFILER TIL ALLE: https://open.spotify.com/album/4I4oIUCSrok04n8llDiPys?si=5LQmAP_2R1exWByLEEqIBA
Du finner Herman her:
www.instagram.com/hermanegenberg
Herman Egenberg M.D. | Instagram, TikTok | Linktree
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
Liker du Helsetipspodden? Da er det supert om du vil legge igjen en vurdering eller omtale på din podcastapp. Det bidrar til økt synlighet og flere lyttere. Takk!
Annonsør:
LYTT TIL GRATIS LYDBOK: https://www.filify.co/SHxO Trykk på linken og du får 30 dagers gratis lytting i lydbokappen til Storytel (ingen bindingstid).
Annettes utvalgte er Edderkoppen av Kepler, Kaptein Sabeltann og Helserevolusjonen.
Stikkord for episoden: endring, motiverende intervju, ambivalens, motstridende tanker og følelser, brems, fordeler og ulemper, reflektere, mestringstro, tillært hjelpeløshet, ambisjoner, mimetisk begjær, endringsprosess, indre motivasjon, vilje, støy, takknemlighet, følelser, verdsettelse, tilfredshet, handling, tilstand, øvelser, indre motivasjon, vilje, støy fra utsiden, takknemlighetsverktøy, øvelser, trygghet, tilfredshet, utrygg grunn, skam, fundament, lydfil, fremkalle følelsen, spilleliste, øvelser, mental trening, søvn, stress, takknemlighetsverktøy, forskning, verdenspremiere, forebygging av depresjon og angst, hrv, musikk, rytme, treningsprogram, takknemlighetsfølelse, prosjekt, tilbakemeldinger, livsmestring, livskvalitet,
Sat, 24 Jun 2023 - 54min - 19 - 17. HJERNEN. Funksjon, utvikling og hva som gir deg god hjernehelse. Gjest: Marte Roa Syversen
Episodens gjest er Marte Roa Syversen. Hun er lege med doktorgrad i nevrologi og forfatter av bøkene Menneskehjernen og Ungdomshjernen.
Du får blant annet høre om hjernens funksjon og utvikling, hva som er viktig for at hjernen skal fungere godt, hvordan stress påvirker hjernen, hvilket kosthold som er viktig, hvordan sosiale relasjoner spiller inn og hva som skal til for å ha en god hjernehelse.
Marte deler sine 3 beste helsetips på slutten av episoden.
Marte finner du her:www.instagram.com/marte_roa_syversen
Annette finner du her: www.instagram.com/annette_loeno
For bestilling av behandling hos Annette: www.nervusklinikken.no
Annonsør:
Annette har fått gleden av å tilby 30 dagers GRATIS lytting i lydbokappen Storytel. Ingen bindingstid. Over 500 000 lyd- og ebøker i alle sjangre for alle aldre. Innen helse anbefaler Annette bøkene Ungdomskilden og Pust av Audun Myskja. Trykk her for gratis lytt.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell ved en medisinsk tilstand.
Sat, 17 Jun 2023 - 49min - 18 - 16. SPIS GRØNNSAKER. Legene som forsket på seg selv for å gi innbyggerne bedre helseråd. Gjest: Anita Monsen Pedersen
Gjest: Kommuneoverlege Anita Monsen Pedersen
I april kom jeg over en artikkel om legene i Kåfjord Kommune som forsket på seg selv for å kunne gi innbyggerne bedre helseråd.
Dette var så interessant at jeg raskt kontaktet Anita, som hadde skrevet artikkelen, og inviterte henne som gjest i Helsetipspodden. Denne erfaringen, innsikten og kunnskapen syns jeg må ut til flere enn innbyggerne i Kåfjord.
Legene brukte blodsukkermåler koblet opp til en app og målte stress med garminklokker. Og på bakgrunn av deres erfaringer endte de opp med å komme med ett konkret råd: SPIS MER GRØNNSAKER.
Essensen i artikkelen var følgende:
Spis betydelig mer grønnsaker, til alle måltider, og spis grønnsakene først i alle måltider. Dette gir økt metthetsfølelse – mer energi – mer stabilt blodsukker – bedre søvnkvalitet – du reduserer risiko for, og graden av livsstilssykdommer – det vil kunne redusere vekten din
Og det beste – helt uten at du trenger å slutte å spise det du liker
Jeg snakker med Anita om hva som fikk dette i gang, hvilke erfaringer de gjorde underveis, hvorfor de endte med dette ene konkrete rådet og hvilken respons de har fått fra innbyggerne.
Håper episoden inspirerer deg til å spise mer grønnsaker.
Hele artikkelen kan du lese her: Vi fastleger i Kåfjord har «forsket» på oss selv, for å kunne gi dere innbyggerne bedre helseråd! - Kåfjord kommune (kafjord.kommune.no)
Annonsører:
Oppnå resultatene du fortjener - Høykvalitets kosttilskudd - Superstate
Helsekostbutikk på nett med kvalitetsprodukter. Du får 10% rabatt med koden NERVUS.
PUST av Anlo (@pust_av_anlo) • Instagram-bilder og -videoer Smykkekolleksjon med ord og form som skal minne om å ta vare på deg selv. Du får 10% rabatt med koden HELSETIPSPODDEN
Jeg har fått gleden av å tilby lytterne 30 dagers gratis lytting på lydbok-appen Storytel med denne koden:
https://www.filify.co/SHxO (husk å avbestille innen 30 dager om du ikke ønsker å betale). Kan anbefale boken Pust av Audun Myskja som er en av mine favoritter.
Jeg setter stor pris på om du vil gi en vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp og deler når du lytter til episoden. Det vil bidra til at enda flere oppdager Helsetipspodden.
Takk for at DU lytter!
Beste ønsker fra Annette
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell for medisinske spørsmål.
Sat, 10 Jun 2023 - 46min - 17 - 15. PUST. Optimaliser din fysiske, mentale og emosjonelle helse med bevisst pust. Gjest: Asha Sundaran Blåsternes 'Pustelegen'
Episodens gjest er Asha Sundaran Blåsternes - også kalt pustelegen.
Asha er mamma, lege og yogalærer. Hun jobber for tiden som konstituert overlege på Haukeland Universitetssykehus. I år blir blir Asha ferdig som spesialist i indremedisin samtidig som hun holder på med sin sub-spesialisering innenfor lungemedisin.
I denne episoden får du høre om hvilke helsefordeler bevisst pust kan gi, hvorfor vi bør puste med nesen, hvordan pust kan brukes til å regulere stress, følelser og smerter. I tillegg får du tips til pustemetoder og hvordan du kan bruke pust i hverdagen din.
På slutten av episoden deler Asha sine 3 beste helsetips om pust.
Stikkord for episoden: nesepust, vagus, nervesystemet, smerter, stressmestring, økt bevissthet, ro, tilstedeværelse og følelsesregulering.
Du finner Asha her:
www.instagram.com/dr.ashasundaran
Du finner Annette her:
www.instagram.com/annette_loeno
Episodens annonsør er Nervusklinikken. Blant Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet.
Dersom du liker episoden er det stor stas om du deler at du lytter på sosiale medier og gjerne legg igjen en anmeldelse på din podcastapp.
Takk for at DU lytter.
Nå kan du få 30 dagers lytting av over 500.000 lyd- og ebøker på Storytel med å trykke her: https://www.filify.co/SHxO
Ingen bindingstid. Husk å avmelde om du ikke ønsker å betale etter 30 dager. Kan blant annet anbefale bøkene av Audun Myskja som gir kunnskap og tips på hvordan du kan få ta bedre helsevalg.
Mon, 29 May 2023 - 56min - 16 - 14. SAMLIV. Parforholdet påvirker helsen. Bruksanvisning til parforholdet og et sunnere samliv. Gjest: Siri Dalsmo Berge
Episode 14: Bruksanvisning til parforholdet og et sunnere samliv.
Gjest: Fastlege, forsker, parterapeut, forfatter og foredragsholder Siri Dalsmo Berge
Parforhold og sosiale relasjoner påvirker helsen vår i stor grad.
Siri deler kunnskap om hva som skal til for å ha et sunt og langt parforhold. Du får med deg konkrete verktøy som kan gi et bedre samliv og økt livskvalitet. Siri deler sine 3 beste helsetips på tema på slutten av episoden.
Lenker:
Bruksanvisning for parforholdet av Siri Dalsmo Berge - Helse og psykisk helse | Cappelen Damm
SiriDalsmoBerge | Helse & samliv (@siridalsmoberge) | Instagram
Ta en quiz og få skreddersydde tips til ditt parforhold: https://siri-dalsmo-berge.mykajabi.com/klar-for-a-ta-de-forste-stegene-mot-et-naerere-parforhold
Annette finner du her:
www.instagram.com/annette_loeno
www.instagram.com/helsetipspodden
Episodens annonsør er Annettes egen smykkekolleksjonen PUST av Anlo.
Kolleksjonen består av smykker, armbånd, ringer og øredobber med ord og form som skal minne deg om å ta vare på deg selv hver dag.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Kontakt fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell om du har medisinske spørsmål.
Jeg setter stor pris på om du vil legge igjen en vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp. Det er også stas om du deler med dine venner o følgere at du lytter.
Sat, 20 May 2023 - 1h 01min - 15 - 13. FORDØYELSE. Hva og hvordan vi spiser er viktig for vår fysiske, psykiske og mentale helse. Gjest: Bente B. Braathen
Tema: Fordøyelse, stress og matintoleranse.
Gjest: Bente B. Braathen - Bioboostbente på instagram.
Bente er utdannet innen medisin, naturmedisin, ernæringsterapi og funksjonell medisin.
Hva vi spiser er viktig både for for vår fysiske, psykiske og emosjonelle helse.
I episoden får du blant annet høre om hvorfor det er viktig å senke stress ved måltid, hva som kan gi fordøyelsesplager, hvordan hjerne og tarm kommuniserer, hvilken mat vi bør spise mer og mindre av, hvorfor vi skal spise fargerik mat og hvilken rolle tarmbakteriene har.
Bentes webside: www.bioboost.no
Annette deler kunnskap og helsetips: www.instagram.com/annette_loeno Episodens annonsør er Nervusklinikken. Blant Norges ledende innen stimulering av vagus og nervesystemet. For å øke kroppens forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom. * Episodens innhold skal ikke erstatte medisinske råd. Ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell dersom du har en medisinsk tilstand. Gjerne kom med forslag til tema og gjest her: www.instagram.com/helsetipspodden Det hadde vært stor stas om du ville legge igjen en omtale og noen stjerner i din podcastapp. Det vil bidra til at enda flere kan oppdage Helsetipspodden. Gjerne del og tag når du lytter til episoden dersom du liker den.
Sat, 13 May 2023 - 1h 05min - 14 - 12. OVERGANGSALDER. Symptomer, kunnskap, åpenhet og omsorg. Gjest: Torild Boe
Tema: Overgangsalder/menopause. Kunnskap, symptomer, åpenhet og omsorg. Gjest: 'Menopause Yoga teacher' og 'Energy Leadership Coach' Torild Boe. Episoden handler om hva overgangsalder er, symptomer, tiltak man kan gjøre for å ha det bedre, åpenhet, kunnskap, tilrettelegging, selvomsorg og respekt. Du finner Torild her: www.instagram.com/torild.boe Annette deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap: www.instagram.com/annette_loeno Nervusklinikken- blant Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet. Episodens annonsør er PUST av Anlo. En smykkekolleksjon med ord og form som skal minne om at du skal ta vare på deg selv. Torild ønsker å gi Helsetipspoddens lyttere rabatt på GBP 100 på hennes kurs. Man får da tilbud om å kjøpe kurset for GBP 137 frem til slutten av mai ved å bruke kode «helsetipspodden». Første modul av 8 slippes 23 mai. Linken er her: https://www.torildboe.com/1-3-peace-with-ease * Episodens innhold skal ikke erstatte medisinske råd. Ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell dersom du har en medisinsk tilstand.
Wed, 03 May 2023 - 56min - 13 - 11. KVINNEHELSE OG MANNEHELSE. Forskjell på kjønnene i et helseperspektiv, hvordan unngå sykdom og endret pasientbilde siste 10 årene. Gjest: Katharina Pracon
Gjest: Allmennlege og legevaktslege Katharina Pracon
I denne episoden får du høre om:
Hvor ulike er egentlig kvinner og menn sett i et helseperspektiv? Ulikt symptombilde, ulik medisiner, ulike helseplager og sykdom mm. At menn og kvinner kan ha ulike symptomer ved et hjerteinfarkt Hvem som venter lengst med å gå til legen Hvilke pasienter Katharina møter på legekontoret Hvordan pasientbildet har endret seg de siste 10 årene Når man bør ringe til legevakten Hva vi kan gjøre for å unngå sykdomStikkord for episode: like rettigheter, effektivitet, forskning, endometriose, diagnose, ulikheter, langstidssykemeldinger, uføretrygd, symptombilde, nyanser, tredje skiftet, pålogget, stresshormoner, utmattelse, fysikk, følelser, søvn, samvittighet, løsninger, aksept, symptombilde, hjerteinfarkt, uro, syklus, variasjon, anatomiske forskjeller, ekg, slag, helsehjelp, bildediagnostikk, ventetid, fødsel, underliv, identitet, psyken, selvmordsstatistiskk, depresjon, utmattelse, kjemisk ubalanse, barseldrepresjon, psykose, endringer, rutiner, ernæring, søvn, trening, svingninger, forventninger, hamsterhjul, fornektelse, utbrenthet, trivseslsparamtre, dynamisk tilnærming, restitusjon, sosiale medier, pålogget, intuisjon, lytte innover, late seg, synapser, hjernen, hjernestøy, hvile, pauser, glede, påfyll, lykkehormoner, mestring, bevissthet, aksept, livskvalitet, legevakten, akutt, formidling, skam og usikkerhet.
Du finner Katharine her: Katharina Pracon (@doktordamen) | Instagram
Du finner Annette her: Annette Løno I Vagus og bærekraftig helse (@annette_loeno) | Instagram Episodens annonsør er Nervusklinikken - blant Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand kontakt fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Det settes stor pris på en vurdering eller anmeldelse av Helsetipspodden på din podcastapp. På den måten kan kunnskapen nå ut til enda flere.
Gjerne del med dine venner og følgere når du lytter til podcasten. Husk å tagge Helsetipspodden.
Sat, 22 Apr 2023 - 54min - 12 - 10. SELVFØLELSE. Om hvordan selvfølelsen påvirker valgene vi tar for helsen vår. Gjest: Anniken Binz
Tema: Selvfølelse, grensesetting, endring og selvomsorg
Gjest: Mentaltrener, coach og terapeut Anniken Binz
I denne episoden får du høre om hvordan selvfølelse spiller inn på de valgene vi tar, hva man kan gjøre for å øke selvfølelse og hvordan dette kan påvirke helsen vår- positivt og negativt. Videre får du tips på hva du kan gjøre for å øke selvfølelse, ta bedre valg og gi deg mer selvomsorg.
Anniken deler fra sin historie som bidro til at hun ble utbrent, hva som måtte til for å kunne ta bedre valg for seg selv og hvordan hun jobber i dag for å hjelpe andre med dette.
Stikkord for episoden: utbrenthet, tankesett, yoga nidra, tanker, endring, negativ kritiker, hypnose, mekanismer, teknikker, følelser, selvomsorg, grensesetting, lykke, vonde følelser, hjernen, beskyttelse, utrygghet, lav selvfølelse, foreldrerollen, følelser, tilhørighet, verdifull, ubevissthet, selvtillit, dopamin, uro, bevissthet, sosiale medier, styrke, tilhørighet, trygghet, kritikk, bekymring, selvbilde, ytre stress, indre stress, annerledes, utenforskap, hjernen beskytter, jeg er nok, underbevissthet, avspenning, trening, lydfil, forskning, restituasjon, dopamin, non sleep deep rest, raushet, barndom, oppvekst, garmin, stressnivå, irritasjon, frustrasjon, utmattelse, uthvilt, søvn, verdier, indre konflikt, anerkjennelse, øvelse, behov, drivkraft, tid, nei, overskudd, glede, kjærlighet, frykt, verdier, latskap og lading.
Du finner Anniken her: www.instagram.com/annikenbinz
Her finner du lydfilen Anniken snakker om: www.annikenbinz/yoganidra
Annette deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap her: www.instagram.com/annette_loeno
Episodens sponsor er Eimealt - et fermenteringsverksted i Stavanger som brygger kombucha og lager tradisjonelt melkesyregjærede og upasteruristerte grønnsaker.
* Denne episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å kontakte fastlege eller annet medisinsk helsepersonell.
Det er gøy om du deler at du lytter til Helsetipspodden. Ekstra stor stas er det om du vil legge igjen noen stjerner i din podcastapp. Det vil bidra til at enda flere kan oppdage denne podcasten.
Sat, 15 Apr 2023 - 1h 04min - 11 - 09. KVINNEHELSE. Om fertilitet, syklus, hormoner, genetikk og kosthold. Gjest: Emma Martine Ekren
Tema: Kvinnehelse, syklus og fertilitet
Gjest: Emma Martine Ekren - master i biokjemi og molekylær medisin fra NTNU og UC San Diego
I denne episoden snakker vi om den kvinnelige syklus og hva som kan påvirke fertilitet negativt og positivt.
Stikkord for episoden: blødningsforstyrrelser, menstruasjon, fertilitet, infertilitet, spontanabort, eggkvalitet, tester, biokjemiske markører, genetikk, hormonbalanse, enzymer, syklus, syntetiske østrogener, hormonubalanse, kjemikalier, forskning, næringsstoffer, råvarebasert kosthold, eggkvalitet, sædkvalitet, progesteron, spotting, kortisol, bevegelse mm.
Du finner Emma her: www.instagram.com/emmamartineekren
Annette deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap her: www.instagram.com/annette_loeno
Episodens sponsor er Nervusklinikken - blant Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet
Det hadde vært STOR STAS om du ville legge igjen en vurdering av Helsetipspodden på din podcastapp. Ekstra gøy er det med 5 stjerner. Det vil bidra til økt synlighet og at enda flere oppdager podcasten.
* Innholdet i podcasten er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand kontakt din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sat, 08 Apr 2023 - 59min - 10 - 08. FASTE. Søppeltømming, opprydding, reversering av sykdom og aldringsbremsing. Gjest: Inge Lindseth
Tema: Faste. Søppeltømming, opprydding, reversering av sykdom og aldringsbremsing
Gjest: klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth
I løpet av det siste året har det i høy grad vært større oppmerksomhet på faste og helsefordelene det kan gi. Dette syns jeg er så spennende og vil lære mer om. Og da er det kjekt at Inge lindseth vil dele av sin kunnskap med oss. I tillegg til sitt arbeid på Balderklinikken holder han kurs i fasteimiterende spising og er høyaktuell med boka Femdagers nullstilling.
Inge snakker om hva faste er, hvordan det kan utføres og hvem det er for. Faste kan ha en lang liste med helsefordeler, blant annet bremse aldring, redusere sykdom og helesplager, dempe inflammasjon og bidrar til økt autofagi. Autofagi er en naturlig prosess i kroppen der celler bryter ned og resirukulerer unødvendige eller skadede komponenter for å opprettholde sin helse og funksjon.
Stikkord for episoden: faste, tidsbegrenset spising, spisefritt vindu, nattfaste, fastemodus, sult, proteiner, lever, blodsukker, fettlagre, karbohydrater, glyserol, autofagi, søppeltømming, gjærceller, overlevelse, levealder, betennelse, tarmintoleranse, fasteimiterende diett, spisende faste, aldringsbremsing, overlevelse, autoimmune sykdommer, demens, diabetes, tarmplager, inflammasjon, smertedemping, opprydding, hjernemetabolisme, endring, nullstilling, tidsbegrenset spising, ME, reparasjon, muskelmasse, proteiner, trening, kvinnehelse, syklus, veiledning mm.
Følg Inge Lindseth på instagram:lindseternaering
Annette deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap på instagram: Annette_loeno
Kom gjerne med ønsker om tema og gjester her: Helsetipspodden
Denne episoden er sponset av Nervusklinikken. Blant Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet - rettet mot å øke kroppens forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom.
* Innholdet i denne episoden er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du medisinsk tilstand eller er usikker på om faste er noe for deg anbefaler jeg deg å ta dette opp med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sat, 01 Apr 2023 - 1h 01min - 9 - 07. KOSTHOLD OG INFLAMMASJON. Om tarmhelse, stressmestring, antiinflammatorisk livsstil og forebygging av sykdom . Gjest: Gunhild Melleby
Tema: Inflammasjon, sykdom og kosthold
Gjest: Lege og psykiater Gunhild Melleby
Denne episoden handler om inflammasjon og sykdom, hva som forårsaker det og hva man kan gjøre selv for å ha bedre helse.
Gunhild snakker om kostholdets innvirkning på inflammasjon og hva vi bør spise mer av. Veldig mye sykdom starter i tarmen og vi har selv mulighet til å påvirke dette.
Gunhild forteller forteller om hennes tidligere erfaringer med ulike helseplager, hva som ga henne bedre helse og hvordan det bidro til å jobbe som hun gjør i dag.
Stikkord for episoden: fiber, fytokjemikalier, mikrobiom, tarmbakterier, fordøyelse, tarmhelse, celleenergi, reparasjon, immunceller, dysbiose, inflammasjon, betennelse, immunsystemet, gener, psykisk helse, bevegelse, endring, utmattelse, ultraprosessert mat, bakterier, virus, økologisk, crp, hvite blodceller, blodsukkermålinger, HRV, pulsmåling, stress, kamp/flukt, grønne bladgrønnsaker, variasjon, fermentert mat, utmattelse, kroppssmerter, kosthold, autoimmune sykdommer, stressmestring, naturen, pusteøvelser, mikropauser, hjerte- og karlidelser, diabetes 2, overvekt, psykiske lidelser og demens.
Ønsker du mer kunnskap fra Gunhild finner du henne på www.instagram.com/drgunhild
Kom gjerne med ønsker om tema og gjest på Helsetipspoddens konto: www.instagram.com/helsetipspodden
Ønsker du å lære mer om hva du kan gjøre for å få bedre helse hele livet? Følg Annette Løno på instagram der hun deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap.
Det hadde vært stor stas om du ville legge igjen noen stjerner på podcastappen din (mest gøy med 5) sånn at enda flere får vite om Helsetipspodden.
* Innholdet i denne podcasten er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand kontakt din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Denne episoden er sponset av Nervusklinikken. Blant Norges ledende klinikker innen stimulering av vagus og nervesystemet - rettet mot å øke kroppens forsvar mot stress, inflammasjon og sykdom.
Mon, 27 Mar 2023 - 59min - 8 - 06. MUSIKK SOM TERAPI. Musikk, sang og bevegelse som verktøy til bedre helse. Gjest: Audun Myskja
Gjest: lege, forfatter, foredragsholder og forsker Audun Myskja. I denne episoden har jeg invitert Myskja til å fortelle om hvordan musikk, bevegelse og toner har en helsebringende effekt.
Audun forteller klokt om sin erfaring med bruk av musikk som medisin der musikken kommer inn der det andre ikke strekker til.
Stikkord for episoden er: musikk, begelse, toning, felleskap, ressonans, musikkmedisin, læringsvindu, samlingssted, vugging, musikkterapi, forskning, demens, eldreomsorg, barn, stress mm.
Håper du blir inspirert å bevisst bruke sang og musikk i din hverdag etter og ha hørt denne episoden.
Myskja har blant annet skrevet bøkene Ungdomskilden, Sannheten om mat, Finn din indre kraft, Den siste song , Kunsten å finne ro og Den musiske medisin.
Du kan finne informasjon om foredrag, kurs og Auduns arbeid på Senter for livshjelp
Annette deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap: www.instagram.com/annette_loeno
For bestilling av behandling hos Annette: Nervusklinikken
* Har du medisinske helseplager anbefaler jeg å ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell. Innholdet i episoden er ikke ment å erstatte medisinske råd.
Mon, 20 Mar 2023 - 40min - 7 - 05. BARNEMAT OG ERNÆRING. Kosthold et viktig bidrag til den dårlige folkehelsen. Gjest: Susann Stave
Gjest: Susann Stave, master i samfunnsernæring
Tema for denne episoden er barnemat. Er det egentlig noe som heter barnemat?
Hvilken mat gir de små bedre helse? Hva bør de små spise mer og mindre av?
Grunnlaget for gode helsevalg starter allerede fra vi er små. De vanene vi får fra tidlig alder har en stor sannsynlighet for å følge oss gjennom hele livet.
60% av maten nordmenn handler er ultraprosseserte varer. Studier viser at høyt inntak av industrialisert mat gir økt risiko for en rekke helseplager og sykdommer. Frem til nylig var det få studier knyttet opp mot barn og i 2022 ble det fremlagt de første studiene som har sett på hvilken effekt ultraprossesert mat kan ha på den yngre generasjonen.
Kosthold er en stor bidragsyter til den dårlige folkehelsen, og Susann ønsker å være en stemme som gjør det enklere for folk å ta gode valg.
I denne episoden snakker vi om hva ultraprosessert mat er og årsaken til at vi bør spise mindre av det. Videre snakker vi om råvarebasert kosthold og hvorfor det er vi bør gi mest mulig av det til det til barna.
Stikkord for episoden: næringsstoffer, ultraprossesert mat, ingredienser, råvarer, kosthold, matens struktur, drikke, kjøpegrøt, cellulær mat, næringstetthet, tilvenning av smaker, industriell mat, matvareindustrien, forbrukerne blir lurt, markedskrefter, forbrukermakt med mer.
Du finner Susanne her:
www.instagram.com/susann.stave
Du finner Helsetipspodden her:
www.instagram.com/helsetipspodden
Du finner Annette her: Annette Løno I Vagus og bærekraftig helse (@annette_loeno) | Instagram
Med Helsetipspodden har jeg et ønske om å dekke de fleste temaer innen helhetlig og bærekraftig helse.
Jeg kan røpe at jeg har mange kunnskapsrike på gjestelisten fremover. Temaer som skal tas opp er blant annet kvinnehelse, overgangsalder, trening, balanse, musikk, bevegelse, hjernehelse, angst og uro, faste, ernæring, stress, vagusnerven mm.
Kom gjerne med forslag på tema og gjester på Helsetipspoddens instagramkonto.
På din podcastapp har du mulighet for å vurdere Helsetipspodden og legge igjen en anmeldelse. Hadde vært stor stas om du ville det. Ekstra gøy er det jo med 5 stjerner. Det bidrar til at Helsetipspodden når ut til enda flere.
* Helsetipspoddens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du eller ditt barn en medisinsk tilstand rådes det til å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell
Sun, 05 Mar 2023 - 44min - 6 - 04. NEVROPLASTISITET. Kroniske smerter kan være generert fra hjernen. Gjest: Ellen Flø Skagen
Tema: Nevroplastiske helseplager
Gjest: Nevroplastisk veileder Ellen Flø Skagen
Hjernen har muligheter for å endre seg gjennom hele livet.
Nyere forskning viser til at kronisk smerte og helseplager kan være generert fra hjernen som en beskyttelsesmekanisme. Det vil si at kroniske smerter ikke nødvendigvis er strukturell, men kan være et kropp-sinn-fenomen.
Dette er spennende! Denne kunnskapen bidrar til å gi oss større forståelse for hvorfor noen har langvarige kroniske helseplager uten at man finner en konkret årsak.
Og det som er ekstra interessant, syns jeg, er at studier viser at ved å bruke ulike metoder kan man endre signalene hjernen sender sånn at smertene kan forsvinne. Metodene som brukes kan gå ut på å møte smertene nøytralt og ved å endre vår oppfatning med å få kunnskap, endre tro, tenke og føle annerledes kan det bidra til å redusere eller fjerne smertene.
Det er viktig å påpeke at smerter ikke er noe vi innbiller oss, men at smertesignalene er konkrete og er generert fra hjernen. Teorien er at mye kroniske smerter kan være generert av hjernen for å beskytte oss mot fare.
Ved bruk av teknikker kan man omtolke smerte som en nøytral følelse som kommer fra hjernen i stedet for bevis på en farlig fysisk tilstand. Og ved å se på smertene som ubehagelige, men ikke-truende, kan hjernen omkoble de nevrale banene som genererte smertesignalene, og smertene kan avta.
Ellen forteller sin historie om da et av hennes barn havnet i en utmattelsestilstand uten at noen kunne gi noen forklaring på hvorfor eller hva som kunne hjelpe. Hun bestemte seg da for å ikke gi seg før hun forstod hvordan dette hang sammen. Med iherdig innsats og søken etter kunnskap fant hun verktøy som bidro til at sønnen ble frisk. Da datteren senere ble rammet av en infeksjon med postviral utmattelse bestemte hun seg for å bruke denne kunnskapen som nevroplastisk veileder for å hjelpe andre i samme situasjon
Stikkord for episoden: nevroplastisitet, kroniske plager, kroniske smerter, forskning, utmattelse, smertebehandling, autonome nervesystemet, hjernen, ryggsmerter, hjernetåke, influensafølelse, kroppsverk, virus og endring.
Følg Helsetipspodden her: www.instagram.com/helsetipspodden
Følg Ellen her:www.instagram.com/veientilbake_ellenfloskagen
Annette deler kunnskap, inspirasjon og helsetips: www.instagram.com/annetteloeno
Annonsør: www.superstate.no Helsekostprodukter på nett. Lyttere får 10% avslag med koden Nervus.
Forskning jeg snakker om i episoden og andre studier finner du på Helsetipspoddens instagramside.
Jeg setter stor pris på at du deler at du lytter til Helsetipspodden og gjerne legg igjen noen stjerner (ekstra glad for 5 stk) dersom du liker det jeg deler.
* Innhold i podcasten skal ikke erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sun, 26 Feb 2023 - 57min - 5 - 03. UTBRENTHET. Fra utmattende stress til bærekraftig helse. Gjest: lege Ingri Bergin Solem
Gjest: lege Ingri Bergin Solem
Ingri er legen som selv ble utbrent og nå jobber for å hjelpe andre som er stressa og utbrent med å finne ro, styrke og glede.
Er du utbrent så skal du ikke tilbake igjen dit du var, men fremover i en form som gir deg bærekraftig helse der livet du lever i dag ikke bruker opp ressursene for fremtiden.
Du får kunnskap om hva utbrenthet er, hvilke personlighetstrekk som er mer utsatt for å bli utbrent, hva som kan være årsaken til utbrenthet, hvordan du kan bli frisk igjen og tips til hvordan du kan få bedre forsvar mot stress og sykdom.
Stikkord for perioden er: Verdens helseorganisasjon, arbeidsbelastning, sykmelding, livsbelastning, stress, høye krav, vanskelig å sette grenser og kjenne etter, å gå på veggen, kroppens signaler, endringer, pust, vagusnerven, nervesystemet, gode valg, restitusjon, reparasjon, hvile, aktivitet, endring, bærekraft og et meningsfullt liv.
Ingri deler om sin erfaring med å bli utbrent og hva som har hjulpet henne tilbake til god helse.
Dette er episoden spesielt for deg som lever med høy stressbelastning, har vært utbrent og er utbrent. Og alle andre.
Følg Helsetipspodden her: www.instagram.com/helsetipspodden
Du finner Ingri her: www.instagram.com/dringri
Du finner Annette her: www.instagram.com/annette_loeno
Annonsør: Superstate.no selger helsekostprodukter av god kvalitet på nett. Et av Annettes favorittprodukter er Cymbiotika Magnesium L-Threonate. Lyttere får 10% avslag med koden NERVUS
* Innholdet i denne podcasten er ikke ment å erstatte medisinske råd. Ved en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Sun, 19 Feb 2023 - 43min - 4 - 02. MINDFULNESS. Mental styrketrening for å øke livskvalitet, redusere stress, dempe smerte og være god mot deg selv. Gjest: lege Ragnhild Iuell
Gjest: Lege, yogi og mindfulnessinstruktør Ragnhild Iuell
Ragnhild jobber på Balderklinikken, Lovisenberg psykatriske poliklinikk og Modum Bad. Hun har blant annet 8 ukers kurs i mindfulness og er sterkt engasjert i helhetlig helse.
Episoden handler om hvordan du kan bruke metoder innen mindfulness for å styrke helsen din.
Mindfulness handler om å være tilstede i øyeblikket og trene opp evnen til å være fullt oppmerksom på det man foretar seg.
Mindfulness kan bidra til å øke livskvalitet, regulere stress, dempe smerter og være god mot deg selv.
Stikkord for episoden er nærvær, stress, bevissthet, nervesystemet, sykdom, inflammasjon, 20ende århundrets epidemi, livsmestring, tilstedeværelse, gode valg og viktige verktøy.
Underveis tar Ragnhild oss med en liten mindfulnessøvelse.
Følg Ragnhild her: Lege Ragnhild Skari Iuell (@mindfulnesslegen) | Instagram Følg Helsetipspodden her: www.instagram.com/helsetipspodden
Følg Annette her: Annette Løno I Vagus og bærekraftig helse (@annette_loeno) | Instagram
Annonsør: Superstate.no selger helsekostprodukter av god kvalitet på nett.
Du får 10% avslag med koden NERVUS. Mine favoritter er Cymbiotika Magnesium L-Threonate, Cymbiotika Glutathione, BiOptimizers Magnesium Breakthrough og Bulletproof Innerfuel Prebiotika.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Liker du Helsetipspodden? Trykk abonner og gjerne legg igjen en vurdering på din podcastapp. På den måten kan Helsetipspodden nå ut til enda flere. Det er også stas om du deler at du lytter med dine venner og følgere på sosiale medier.
Sat, 11 Feb 2023 - 44min - 2 - 01. PULSMÅLING. Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger. Gjest: lege Torkil Færø
Aller første gjest i Helsetipspodden er lege, forfatter, fotograf og eventyrer Torkil Færø.
Han er aktuell med boka Pulskuren som handler om hvordan du kan stresse riktig, sove bedre, yte mer og leve lengre.
Ved hjelp av pulsmåler kan du nå få oversikt på hva som øker og tapper kroppsbatteriet ditt, når kroppen din er i stress og hvile og hvilke av dine vaner som øker og reduserer helsen din.
Torkil snakker om hvordan stress påvirker helsen vår og hvordan pulsmålere kan brukes som fartsmåler for fysiologien. Et revolusjonerende verktøy for både enkeltindividet og folkehelsen.
Vi har en fin samtale om Torkils bakgrunn, hvordan han endte med å skrive bok, om forskningsgruppa jeg har vært med i, forklaring på stress og HRV, hvilke pulsmålere som er gode, hva som er nødvendig for å ha god helse og Torkil deler sine beste helsetips med deg.
Følg Helsetipspodden på instagram og kom gjerne med ønske om tema eller gjest der www.instagram.com/helsetipspodden
Her kan du følge Torkil:www.instagram.com/drtorkil
Annette deler kunnskap og helsetips: www.instagram.com/annette_loeno
Det hadde vært stor stas om du delte denne episoden sånn at enda flere kan oppdage Helsetipspodden.
Husk å trykke på abonner sånn at du får beskjed om når det legges ut nye episoder.
Annonsør: www.superstate.no Helsekostprodukter av god kvalitet. Du får 10% rabatt med koden NERVUS
Du kan få 30 dagers gratis lytting av lydbok i appen Storytel ved å gå inn her: https://www.filify.co/SHxO
Uten bindingstid. Husk å melde deg av i tide om du ikke ønsker å betale. Over 500.000 lyd- og ebøker. Innen helse kan jeg anbefale bøkene til Audun Myskja.
* Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med din fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell.
Mon, 30 Jan 2023 - 1h 08min - 1 - Velkommen til Helsetipspodden
Velkommen til Helsetipspodden. Dette er podcasten for deg som ønsker å ha bedre helse hele livet. Målet er å gjøre forsknings- og erfaringsbasert kunnskap om naturlig og helhetlig helse tilgjengelig for alle. Annette Løno inviterer gjester som kan mye om helse og de skal dele sine aller beste helsetips med deg. www.instagram.com/helsetipspodden For mer kunnskap og helsetips: www.instagram.com/Annette_loeno
Thu, 19 Jan 2023 - 03min
Podcasts similares a Helsetipspodden
- Level Up med Anniken Binz Anniken Binz
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- Mestre Livet med Sandra og Torkil Fenomen og Bauer Media
- Long Covid Podcast Jackie Baxter
- Hjernesterk Moderne Media
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- Abid & Nadia: Skyld og Skam PLAN-B & Acast
- Overskuddsliv psykologspesialist Liv Selland
- La Zanzara Radio 24
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送