Filtrar por género

Puhutaan koiraa

Puhutaan koiraa

Iltalehti

Puhutaan koiraa -podcast auttaa ihmisiä ja koiria ymmärtämään toisiaan paremmin. Koirat yrittävät kertoa eleillään, ilmeillään ja käytöksellään tarpeistaan ja toiveistaan, peloistaan sekä kivuistaan, mutta ihmiset eivät aina osaa tulkita koiria oikein. Koiria yltiöpäisesti rakastava Jenni Kivessilta pureutuu podcastissa asiantuntijoiden avulla siihen, miten karvaisten perheenjäsenten kanssa kommunikointi ja yhteiselo sujuisi entistä paremmin. Millaisiin koiran eleisiin olisi syytä kiinnittää huomiota, miten kipu voi aiheuttaa käytöshäiriöitä, kuinka ulkoilusta saadaan sujuvampaa ja eläinlääkärikäynnistä miellyttävä kokemus ja miten koiralla on hyvä ja turvallinen olo olla kotona yksinkin. Podcastissa syvennytään kussakin jaksossa yhteen haastavaan tilanteeseen, koiran ja ihmisen väliseen kommunikaatio-ongelmaan tai käytöshäiriöön. Jaksojen aiheina ovat äänipelko, remmiräyhä, kivusta johtuva käytöshäiriö, eroahdistus, aggressiivisuus, huono hihnakäytös, pomotus sekä toimenpide- ja lääkäripelko.

8 - 8. Remmirähjääjästä rauhalliseksi rekuksi
0:00 / 0:00
1x
  • 8 - 8. Remmirähjääjästä rauhalliseksi rekuksi

    Remmirähjääjät ovat tuttuja kaikille koirakoille. Remmiräyhä voi puhjeta kelle tahansa esimerkiksi lenkkipolulta saadun huonon kokemuksen myötä. Se on raskasta paitsi koiralle myös ulkoiluttajalle. Remmiräyhä voi pahetessaan hankaloittaa koiran hyvinvoinnille tärkeää ulkoilua merkittävästi. Kouluttaja Jenni Siikanen Taitoa tassuihin -koirakoulusta kertoo, kuinka remmirähjäämisestä voidaan opetella eroon ja kuinka tulisi toimia, jos lenkkipolulla törmää remmiräyhääjään.

    Fri, 16 Apr 2021 - 26min
  • 7 - 7. Pomotusta vai väärää tulkintaa

    ”Kille on vallannut sohvan eikä päästä siihen ihmisiä. Se pyörittää kapellimestarin tavoin perheemme arkea.” ”Onni haukkuu ja hyppii päin, ja koittaa koko ajan ottaa pomon roolin.” Koiran käytös voi ihmisille näyttäytyä pomottamisena mutta mitä koira oikeastaan koittaa kertoa? Onko kyse sittenkin vain huomion hakemisesta ja tekemisen puutteesta? Pomottamisena näyttäytyvästä käytöksestä Jenni Kivessillan kanssa on keskustelemassa käytösongelmiin erikoistunut eläintenkouluttaja Helmi Pesonen Koiruuksien klubista.

    Fri, 16 Apr 2021 - 36min
  • 6 - 6. Hieno hihnakäytös kommunikoimalla

    Hihnakäytös voi olla hyvää, huonoa, sujuvaa tai takkuilevaa. Koira voi kulkea siksakaten, jojoillen tai löysällä hihnalla. Koira ei kuitenkaan tiedä, kuinka sen tulisi hihnassa kulkea, jos sille ei ole toivottua hihnakäytöstä opetettu. Kommunikointi ja kontakti ovat avainasemassa koirakon sujuvassa ulkoilussa ja hihnatyöskentelyssä. Jenni Kivessillan kanssa studiossa hyvään hihnakäytökseen liittyviä vinkkejä antaa kouluttaja Jenni Siikanen Taitoa Tassuihin -koirakoulusta. 

    Fri, 16 Apr 2021 - 30min
  • 5 - 5. Aggressiivisuus aiheutuu ahdingosta

    Koiran aggressiivisen käytöksen taustalta voi löytyä erilaisia syitä. Aggressiivisuus voi johtua resurssiongelmasta, epävarmuudesta ja arkuudesta tai huonoista kokemuksista. Tässä jaksossa pureudutaan koiran eleisiin ja ilmeisiin, ja miten koira niiden avulla antaa vihiä siitä, että sillä on epämiellyttävä olo. Jenni Kivessillan kanssa studiossa on käytösongelmiin erikoistunut eläintenkouluttaja Helmi Pesonen, joka kertoo aggressiivisuuden syistä ja antaa ohjeita, kuinka aggressiivisuuteen taipuvaisen koiran oloa voidaan helpottaa. 

    Fri, 16 Apr 2021 - 37min
  • 4 - 4. Toimenpide tärisyttää turkkia

    Moni koira suhtautuu epäilevästi ja aristellen erilaisiin toimenpiteisiin ja eläinlääkärikäynteihin. Pelko voi olla jo pentuna opittua, ja sen on voinut aiheuttaa varsin pieni yksittäinen ikävä kokemus. Eläinlääkärikäyntejä voi kuitenkin harjoitella ja toimenpiteisiin totutella pikkuhiljaa. Vinkkejä ja ohjeita tässä jaksossa kertoo Häntä heilumaan ja ZenKoirasta koirien käytösongelmiin erikoistunut koirakouluttaja Saara Junttila.

    Fri, 16 Apr 2021 - 34min
Mostrar más episodios