Filtrer par genre
- 84 - Live fra Nyborg Strand
Hvad kan vi gøre sammen for at skabe inkluderende fællesskaber? Det forsøger vi at besvare i denne live-udgave af BØRNEPSYKOLOGI, er optaget live på Hotel Nyborg Strand. Gæster: Claus Hjortdal - formand Skolelederforeningen, Jan Hoby, næstformand - Landsforeningen For Socialpædagoger, Katrine Fylking - forkvinde - Københavns Lærerforening, Gitte Lohse - Fagdirektør - Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, Pia Christensen - KKFO-leder Harrestrup Å Skole, Michael Navi - Afd. leder Lundehusskolen, spec. afdeling. Vært: Rasmus Alenkær
Sat, 04 Mar 2023 - 1h 11min - 83 - ADHD i et forældreperspektiv - live
Hvad er det bedste ved at have et barn med ADHD? Hvad er det værste ved at have et barn med ADHD? Og kan det være en hjælp at melde sig ind i en interesseforening, hvis man har et barn i en udsat position? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI, som er optaget live i Aabenraa, hvor ADHD-foreningen - afdeling Sydjylland og Sønderborg - har inviteret Rasmus Alenkær på besøg. Vært: Rasmus Alenkær Gæster: Heidi Post, mor til to børn med ADHD - hvor af en har skolevægring. Helle Skovby, mor til to børn med ADHD. Camilla Louise Lydiksen, direktør, ADHD, foreningen.
Wed, 11 May 2022 - 56min - 81 - ADD
Hvordan påvirker det tilværelsen, når ADD er med i hverdagen? Vi taler med en ekspert, en mor og ikke mindst en ung kvinde med ADD. Gæster: Nanna Kruuse, psykolog og supervisor i klinisk børnepsykologi, ADD-klinikken i Århus. Sofie Møller Bertelsen, HTX-elev og diagnostiseret med ADD. Sinne Møller Bertelsen, mor til Sofie, tidligere lærer og nu afdelingsleder socialpsykiatrien.
Sun, 10 Apr 2022 - 1h 01min - 80 - Sikker tilknytning i plejefamilien
Hvad er et udviklende øjeblik? Hvordan er det at være forældre i en professionel plejefamilie? Og hvordan skaber man trygge opvækstbetingelser for anbragte børn og unge? Gæster: Rikke Yde Tordrup, psykolog, klinisk specialist i børn & unge. Jonna Jensen, plejemor. Gert Jensen, plejefar.
Sun, 03 Apr 2022 - 1h 01min - 79 - Elisa Rimpler
I det ny afsnit af Børnepsykologi har jeg besøg af pædagogernes fagforeningsformand, Elisa Rimpler. Vi taler om, at det med stor sandsynlighed er pædagogikken der skal redde Danmarks fremtid. Ja, intet mindre kan gøre det. Gæst: Elisa Rimpler, formand for BUPL
Sat, 26 Mar 2022 - 1h 02min - 78 - Ildsjæl
Denne gang møder vi Gitte Hedegaard, som er en vaskeægte, børnefaglig ildsjæl. Hun har haft en hård og traumatiserende barndom med masser af svigt, overgreb og mistrivsel. I sit arbejde som lærer og som konsulent trækker Gitte på sine personlige erfaringer, eksempelvis når hun arbejder med det forebyggende koncept “Vores Skolefamilie”. I Danmark har vi mange ildsjæle som Gitte. Rigtigt mange. Derfor handler dette afsnit om alle de ildsjæle, der bruger de fleste af døgnets vågne timer på at tænke, skrive, diskutere, udvikle og ikke mindst praktisere pædagogik og børnepsykologi. Måske er du selv en ildsjæl? Lyt med og find ud af det. Gæst: Gitte Hedegaard, lærer, konsulent, foredragsholder, forfatter… og ikke mindst - ildsjæl.
Sat, 19 Mar 2022 - 1h 02min - 77 - Elevperspektiver
Er det barnets opgave at tilpasse sig skolens kontekst? Er det måske snarre barnets opgave at frigøre sig fra de voksnes regler og rammer i skolen? Eller er barnet så styret af sine egne drifter, at hele dannelsesprocessen i virkeligheden er den voksnes ansvar. Gæst: Søren Pjengaard. Cand. mag. dansk og psykologi fra Aalborg. Lektor hos læreruddannelsen i Aalborg. Ekstern lektor i universitetspædagogik på Syddansk Universitet. Medstifter af Danmarks Pædagogiske Tænketank.
Sat, 12 Mar 2022 - 1h 00min - 76 - Live i Tårnby
Dette afsnit er optaget med live-publikum i på MBK i København, hvor Tårnby Kommune har inviteret til temadag for skolernes kompetencecentre og PPR. Vi taler bl.a. om det nye sort i dansk pædagogik - nemlig de allestedsnærværende mellemformer, men også meget andet…. Gæster: Karen Elvira Paludan. Specialundervisningskonsulent i PPR. Niels Bahn Rasmussen, Skoleleder på Kastrupgårdsskolen, en folkeskole med et specialundervisningsspor. Ane Helgstrand. Lærer med AKT-funktion og koordinator for “Hjerterummet” (en mellemform.. – måske…?). Pilegårdsskolen.
Fri, 04 Mar 2022 - 58min - 75 - Smertensbørn - en kommentar
I november 2021 sendte TV2 en miniserie i to afsnit med titlen “Smertensbørn”. Er du en af de få, der ikke set serien endnu, kan den streames på TV2 play - i hvert fald i skrivende stund. “Smertensbørn” handler om børn i udsatte positioner, om moderne skoleliv og om børns trivsel generelt. Udsendelserne afstedkom en lang række reaktioner fra både fagprofessionelle, forældre, interesseorganisationer, politikere, beslutningstagere og den brede offentlighed. Bølgerne gik højt i alle medierne, og mange havde en mening. I dette afsnit af BØRNEPSYKOLOGI diskuterer vi ”Smertensbørn”, og vi sætter særligt fokus på alt det, der specifikt har med skoledelen at gøre. I studiet har Rasmus Alenkær besøg af lektor Mette Molbæk, som er uddannet skolelærer, cand. pæd. pæd. psych, og ikke mindst PhD på en afhandling om “Inkluderende klasseledelse”.
Sun, 05 Dec 2021 - 1h 06min - 74 - Fra fravær til fællesskab
Hvad er skolefravær? Hvorfor er skolefravær blevet så stort et emne i Danmark? Og hvordan kan vi kommer vi fra skolefravær til skole fællesskab? Gæster: Gro Emmertsen Lund, selvstændig konsulent og forsker, PhD, forfatter - bl.a. til bogen “Fra Fravær til Fællesskab” - Århus Universitetsforlag. Niels Kolstrup Foldager, uddannet lærer, forhenværende skoleleder, ansat i Ringkøbing-Skjern-Kommune som speciallærer, hvor du arbejder med eksempelvis mellemformer. Tidligere uddannet officer i hæren. Vært: Rasmus Alenkær
Sun, 28 Nov 2021 - 1h 03min - 73 - Forældresamarbejde
Hvad kendetegner det gode forældresamarbejde? Hvorfor går det nogen gange galt, når forældre og institution skal danne børn i fællesskab? Og hvad kan fagprofessionelle gøre, for at skabe gode samarbejdsbetingelser? Gæster: Noomi Matthiesen, lektor i pædagogisk psykologi på Ålborg Universitet, cand. psych. og PhD. Lene Nielsen - Klyngeleder i Klynge F - Brønshøj/Vandløse. Peter Andersen - Leder på Rødkilde Skole. Optaget live d. 11. november 2021 på Comwell Borupgaard.
Sun, 21 Nov 2021 - 56min - 72 - Undervisningsforstyrrende uro
Hvad er undervisningsforstyrrende uro? Hvorfor er der så meget af den? Og hvordan kommer vi den til livs? Vært: Micki Sonne Kaa Sunesen Gæster: Rasmus Alenkær & Janni Nørtoft Nielsen
Sun, 14 Nov 2021 - 1h 02min - 71 - Co-teaching
Hvad er co-teaching? Hvordan arbejder man sammen om, i, før, under og efter undervisningen ? Og hvad får børn og voksne ud af, at vi samarbejder om trivsel og læring? Gæster: Micki Sonne Kaa Sunesen, konsulent, forfatter og ekspert i skole- og institutionsudvikling. Vivi Hedegaard Jensen, lære.
Sun, 07 Nov 2021 - 1h 06min - 70 - Mellemformer i grundskolen
Hvordan definerer vi begrebet “mellemform” i grundskolen? Er der blot tale om endnu et nyt og fortryllende buzzword ? Og hvad kan vi bruge mellemformen til i praksis? Gæster: Pernille Rosenkilde, lærer, inklusionsaktør i Randers Kommune, koordinator for Fleksible Inkluderende Læringsmiljøer og koordinator for Vestervangskolens ressourceteam. Kristian Suusgaard, pædagog, diplom i ledelse, Sou-chef i skolernes udviklingscenter - Randers og leder af det specialpædagogiske team.
Sun, 31 Oct 2021 - 1h 05min - 69 - ShowMyDay
Hvad er ShowMyDay? Hvordan kan en app indgå i vores pædagogiske praksis? Og kan vi i den forbindelse nøjes med en app - eller skal der andet og mere til, når vi arbejder med børn der har særlige behov? Gæster: Betina Carstens, socialpædagog og direktør i ShowMyDay. Birgit Jensen, pædagog, kognitiv terapeut og ejer af et specialpædagogisk opholdssted for børn/unge med udviklingsforstyrrelser.
Sun, 24 Oct 2021 - 1h 02min - 68 - Vi er blevet forældre
Hvad sker der når parforhold bliver til børnefamilie? Hvordan tackler vi de bekymringer, familieforøgelsen ofte bringer med sig? Og hvordan påvirker vores egne erfariger vores forældreskab? Gæster: Psykolog Katrine Spiegelhauer, og far til 7 Henrik Giese Prydsø.
Sun, 10 Oct 2021 - 1h 03min - 67 - Mit barn er lige kommet til verden
Hvordan oplever man verden når man er helt nyfødt? Hvor meget skal forældre hhv. skærme og stimulere deres nyfødte børn? Og hvordan lærer det helt lille barn at regulere sine egne følelser? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Gæster: Katrine Spiegelhauer, psykolog med speciale i småbørn, gravide og forældre. Henrik Giese Prydsø, far til 7 og institutionsleder i Visby Børnehus i Tønder.
Sun, 03 Oct 2021 - 1h 03min - 66 - Færøerne special
Tag med Rasmus Alenkær til Færøerne, hvor han møder SSP-konsulenter, pædagoger, lærere, ledere og mange andre, der arbejder med trivsel i 0 - 18 års gruppen. Dette afsnit er en rejsemontage, som er optaget håndholdt og on-the-go på Færøerne.
Sun, 26 Sep 2021 - 1h 13min - 65 - Mit barn har måske ADHD
Hvad er ADHD og opmærksomhedsforstyrrelse? Hvad skal vi som forældre og fagfolk være særligt opmærksomme på i den sammenhæng? Og hvilken hjælp kan man få, hvis man er bekymret? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Gæster: Anna Knakkergaard og Anne Virring.
Mon, 13 Sep 2021 - 1h 01min - 64 - Mit barn spiser ikke nok
Hvad ved vi om spiseforstyrrelser hos børn? Hvordan opdager du problemet, før det har vokset sig stort? Og hvordan hjælper du dit barn tilbage på sporet igen. Få svaret i Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær har besøg af Anna Knakkergaard - børn & unge læge i Århus Kommune & klinisk hypnoterapeut, og Anne Virring - speciallæge i børne- og ungepsykiatri, afdelingslæge og PhD.
Thu, 09 Sep 2021 - 1h 04min - 63 - Mit barn har svært ved at sove
Hvilke søvnproblemer ses typisk hos børn og unge? Hvad skal du være særligt opmærksom på, hvis dit barn har svært ved at sove? Og hvad kan vi i det hele taget gøre, så børn får en bedre søvnkvalitet? Få svar i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor psykolog Rasmus Alenkær har besøg af Anna Knakkergaard (børn- og ungelæge & klinisk hypnoterapeut) og Anne Virring (speciallæge i børne- og ungepsykiatri & afdelingslæge.
Mon, 30 Aug 2021 - 1h 05min - 62 - Mit barn er på vej ud i noget snavs
Hvornår skal man være bekymret? Hvad skal man blande sig i? Og hvad kan vi forældre i det hele taget gøre, for at passe på vores børns sikkerhed? Få svaret i denne udgave af podcasten BØRNEPSYKOLOGI, hvor Rasmus Alenkær har besøg af børn- og ungelæge Anna Knakkergaard + politiassistent med SSP-funktion Kåre Jensen.
Sat, 21 Aug 2021 - 1h 04min - 61 - Mit barn har ondt i maven
Hvad kan du gøre, hvis dit barn ofte har ondt i maven uden nogen øjensynlig, fysiologisk grund? Hvad er funktionelle mavesmerter? Og hvordan behandler man funktionelle smerter i professionelt regi? Få svaret i den seneste udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor børnepsykolog Rasmus Alenkær har besøg af børnelæge Anna Knakkergaard.
Sat, 14 Aug 2021 - 1h 03min - 60 - Mit barn skal i skole
Hvad skal du forvente, når dit barn starter i skole? Hvad kan du selv gøre for at det bliver en god start? Og hvad gør du, hvis bekymringerne melder sig? Få svaret i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor børnepsykolog Rasmus Alenkær har besøg af børnehaveklasselederne Line Grønfeldt Olsen og Kirsten Kenne.
Sat, 07 Aug 2021 - 1h 01min - 59 - Mit barn tør ikke
Hvad er angst? Er angst det samme som at være bange? Og hvad kan du gøre som forældre, hvis der er noget, dit barn ikke tør? Alt dette, og meget mere, taler vi om i serien “Mit barn…”, som er en del af podcasten BØRNEPSYKOLOGI - med Rasmus Alenkær. “Mit barn”-serien henvender sig primært til forældre, men alle med interesse i børn, familie og forældreskab kan lytte med. Medvært: Anna Knakkergaard, børn- og ungelæge i Århus Kommune & hypnoseterapeut i eget regi.
Sat, 31 Jul 2021 - 1h 07min - 58 - Arthur Bruhn & det store valg 4
Hvordan sætter man sig i en citronmåne? Hvordan gør man skolen god igen? Og bliver det mon Arthur Bruhn der vinder valget - og således bliver anfører for elevrådet? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Sat, 24 Jul 2021 - 1h 02min - 57 - Arthur Bruhn & det store valg 3
Hvordan fører man valgkamp? Kan man ryge sit eget overskæg i en pibe? Og hvad sker der, når Arthur Bruhns pinlige mor begynder at gå til fitness? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Sat, 24 Jul 2021 - 50min - 56 - Arthur Bruhn & superkræfterne 1
Hvordan ser skolen ud, når man oplever den fra et børneperspektiv? Hvordan er det at være et barn, der kan noget helt særligt? Og det vigtigste i virkeligheden at have en god ven? Alt dette - og meget mere - handler det om i denne særudgave af BØRNEPSYKOLOGI, der både er for børn, voksne og alt der i mellem.
Sat, 03 Jul 2021 - 54min - 55 - Arthur Bruhn & det store valg 2
Lærer Yama og Victoria nogen sinde at samarbejde uden at rive hovederne af hinanden? Hvilket sejt job havde AKT-Povl før han blev skolelærer? Og skal man være bange for musikere, der spiller dødsmetal? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Sat, 17 Jul 2021 - 48min - 54 - Arthur Bruhn & det store valg 1
Kan man spise en pizza med skumfiduser og leverpostej? Hvad er en anfører? Og hvordan bruger man helt præcist den kreative taletidsbold? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Fri, 16 Jul 2021 - 1h 01min - 52 - Arthur Bruhn & superkræfterne 4
Hvordan er det at være super nervøs når man optræder live på nationalt TV? Hvor mange M&Ms kan voksne mænd ved navn AKT-Povl spise på en gang? Og hvordan snyder man med snegle? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Wed, 07 Jul 2021 - 55min - 51 - Arthur Bruhn & superkræfterne 3
Hvordan lyder det, når børn kritiserer de voksne magthavere for åben mikrofon? Hvilke undskyldninger er de mest anvendte, når en mor skal snige sig uden om en slankekur? Og hvordan går det til, at en lille video pludselig bliver et viralt hit på de sociale medier? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Wed, 07 Jul 2021 - 56min - 50 - Arthur Bruhn & superkræfterne 2
Hvad er en superkraft? Hvorfor er forældre så pinlige? Og hvad sker der, når Arthur Bruhns skole bliver sat på den anden ende, fordi der kommer fornemt besøg? Mens det “rigtige” BØRNEPSYKOLOGI er på sommerferie læser jeg både “Arthur Bruhn & Superkræfterne” og “Arthur Bruhn & Det store Valg” op her i podcasten. Arthur Bruhn-bøgerne er skolesatire i børnehøjde. Alle kan lytte med: Børn, voksne og alt midt i mellem.
Sat, 03 Jul 2021 - 57min - 48 - Henrik Dahls tale
Hvad er en god skole? Hvad er en god underviser? Og hvad kan en “blå” politiker gøre for at hjælpe folkeskolen godt på vej? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæst er Henrik Dahl, PhD, og medlem af Folketinget for Liberal Alliance siden 2015.
Sat, 26 Jun 2021 - 1h 00min - 47 - Den grønne betænkning
Hvad skal vi med folkeskolen? Hvad er der galt med det, vi aktuelt gør med og i folkeskolen? Og hvordan skulle folkeskolen se ud, hvis man spørger to politiske ildsjæle? Gæster: Lotte Rod - medlem af folketinget siden 2011 for Det Radikale Venstre, og Marianne Jelved tidligere skolelærer og medlem af folketinget siden 1987, ligeledes for Radikale Venstre.
Sat, 19 Jun 2021 - 1h 02min - 46 - Skilsmisse i børnehøjde
Hvordan reagerer børn, når deres forældre vælger at blive skilt? Hvordan taler man med sit barn om skilsmisse, både før, under og efter? Og er der nogle ting vi som voksne skal være særligt opmærksomme på, så børnenes trivsel ikke sættes over styr i forbindelse med skilsmisseprocessen? Gæst: Psykolog Lene Stephensen. Lene har i mere end 40 år bistået forældrepar i deres skilsmisseprocesser, og har skrevet bogen “SKILSMISSENS ABC” - sammen med Annika Lillelund Fauli.
Sun, 13 Jun 2021 - 59min - 45 - Pædagogen som forandringsagent
Hvad er en forandringsagent? Hvordan kan pædagoger være forandringsagenter? Og hvad er alt det med forandringer egentligt godt for i den pædagogiske praksis? Alt dette, og meget mere, taler vi om i dette meget højenergiske afsnit af BØRNEPSYKOLOGI. Hold på hat og briller - der kommer en orkan!!! Dagens gæster: Ulrik Kehman, pædagog, tidligere leder, klaverbokser og far til 6 børn i alderen 2 - 23 år. Mads Thomsen, forhenværende pædagog, nu lektor i pædagogik, selvstændig konsulent og forfatter (red.) til bogen “Pædagogen som forandringsagent” Akademisk Forlag - juni 2021.
Sat, 05 Jun 2021 - 1h 01min - 44 - PPV - en fælles opgave
Hvad er en PPV - Pædagogisk Psykologisk Vurdering? Hvilke udfordringer kan der være forbundet med en PPV? Og er der mon en anden og måske bedre måde, hvorpå vi kan undersøge og beskrive pædagogiske og psykologiske udfordringer hos børn og unge? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Gæst: Allan Nielsen, cand. psych fra Århus Universitet og psykolog hos PPR i Kolding.
Sat, 29 May 2021 - 1h 01min - 43 - Nyuddannet og jobsøgende
Hvad skal man kunne som nyuddannet skolelærer eller skolepædagog? Hvilke kvalifikationer er skolelederne særligt fokuserede på i ansættelsesprocessen? Og hvordan får man som nyansat hjælp til at udvikle sig professionelt, når man har fået job i den pædagogiske verden? Dagens gæster i BØRNEPSYKOLOGI er skoleleder Mads Vilstup Hoeg, og afdelingsleder/viceskoleleder Jacob Skou, begge fra Bramdrup Skole i Kolding.
Sat, 22 May 2021 - 1h 03min - 42 - Den gode relation
Hvad er en god voksen/barn-relation? Hvorfor kan det være en udfordring at dyrke den gode relation, både i familen og i børneinstitutioner? Og hvad skal der til for, at voksen/barn-relationer bliver endnu bedre? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Gæster: Susanne Skaanning - tidl. lærer, când. pæd. pæd. psych, indehaver af Relate.nu og mor til fire. Lone Witt Eriksen - lærer og mor til tre.
Sat, 15 May 2021 - 1h 04min - 41 - Deltagelsesmuligheder
Giver det stadig mening at tale om “inklusion”? Burde vi hellere tale om “deltagelsesmuligheder”? Hvad kan vi få blik for, hvis vi anvender et børneperspektiv? Hvordan sammensætter man grupper i undervisning og frikvarter? Og hvordan definerer vi begrebet “trivsel”? Gæst: Christina Holm Poulsen, lektor i psykologi, Ph.D og forfatter til bogen “Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder - fra et børneperspektiv” (Hans Reitzels Forlag).
Sat, 01 May 2021 - 1h 00min - 40 - Social Læring & NEST
Hvad er Social Læring? Hvad er NEST? Og hvordan kan Social Læring bruges som metode i andre sammenhænge, eksempelvis skolens almene undervisning eller hjemme i familien? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæster er Morten Bækkerønn (børnehaveklasseleder i Århus Kommunes NEST-klasser) og Eva Bartram (psykolog i PPR & Specialpædagogik i Århus Kommune). Begge gæster er medforfattere til udgivelsen “Social Læring” (Dansk Psykologisk Forlag - 2021).
Sat, 24 Apr 2021 - 59min - 39 - Hypnoterapi, søvn & ondt i maven
Hvad er hypnoterapi? Hvordan kan man bruge hypnoterapi i praksis - eksempelvis når børn har ondt i maven eller ikke kan sove? Og hvordan får flere børn og familier gavn af de metoder og teknikker, der knytter sig til klinisk hypnose? Gæst: Anna Knakkergaard, læge, klinisk hypnoterapeut og bestyrelsesmedlem hos Dansk Center for Klinisk Hypnose.
Sat, 17 Apr 2021 - 1h 01min - 38 - Mellemformer
Hvad er en “mellemform”? Kan vi bruge mellemformer til noget konstruktivt på skole og uddannelsesområdet - eller er der blot tale om kamufleret eksklusion? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Gæster: Lars Buchholt Kristensen og Toke Agerschou.
Sat, 10 Apr 2021 - 1h 03min - 37 - Et transdisciplinært perspektiv
Hvad har de danske skolebørn behov for, når de skal tilbage til en mere normaliseret hverdag? Hvilke støtte og rådgivningsbehov vil være nødvendige? Og hvordan kan vi i den forbindelse anvende et transdisciplinært perspektiv? Dagens gæster er Camilla Christensen (tværfaglig leder i Pædagogisk Enhed - Esbjerg) og Jacob Stenholt (psykolog hos PPR - Gentofte).
Sat, 03 Apr 2021 - 1h 01min - 36 - Tryghedscirklen
Denne gang handler Børnepsykologi om Circle of Security; en familieterapeutisk metode, som i dansk regi kaldes “Tryghedscirklen”. Vi taler om trivsel i familien, om problemadfærd, om robusthed, om trygge relationer, og om hvordan man kan gå systematisk til værks, hvis trivslen er udfordret. Både forældre og fagfolk kan lytte med. Denne gang handler Børnepsykologi om Circle of Security; en familieterapeutisk metode, som i dansk regi kaldes “Tryghedscirklen”. Vi taler om familieliv, om problemadfærd, om robusthed, om trygge relationer, og om hvordan man kan gå systematisk til værks, hvis trivslen er udfordret. Både forældre og fagfolk kan lytte med. Dagens gæst er Ellen Kjær, som er uddannet sygeplejerske, sundhedsplejerske, narrativ familieterapeut og vejleder i bl.a. Cool Kids og Circle of Security.
Sat, 27 Mar 2021 - 1h 01min - 35 - Samarbejde i skolen
Hvad kendetegner samarbejdet om børn i skolen? Hvilke udfordringer er særligt interessante i den forbindelse? Og hvordan kan vi gentænke samarbejdet i skolen, så det i endnu højere grad skaber trivsel og deltagelsesmuligheder for alle børn? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæst er Mette Molbæk som er uddannet lærer, cand. pæd. pæd. psych, og ikke mindst PhD på en afhandling om “Inkluderende klasseledelse”.
Sat, 20 Mar 2021 - 1h 01min - 34 - Højt begavede børn
Hvad vil det sige at være et højt begavet barn? Hvilke udfordringer og muligheder er der på spil, når et barn er højt begavet? Og er der noget, vi som forældre og fagprofessionelle skal have særlig fokus på, for at højt begavede børn trives? Alt dette, og meget mere, taler vi om i dette afsnit af Børnepsykologi. Dagens gæst er Rikke Christensen; tidligere skoleærer og nu konsulent og foredragsholder i sin egen virksomhed, Clever Consulting.
Sat, 13 Mar 2021 - 1h 00min - 33 - Børn og Corona
Hvad kendetegner samtaleterapeutisk behandling under Corona-nedlukningen? Hvilke problematikker fylder mest for børn og forældre? Og hvilke udfordringer kommer (måske) til at præge fremtiden? Alt dette, og meget mere, taler vi om i podcasten BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæst er Tine Basse Fisker, som er konsulent og kognitiv psykoterapeut med speciale i børn og unge.
Sat, 06 Mar 2021 - 59min - 32 - Low arousal
Hvad er low arousal? Hvad er fordelen ved at anvende en såkaldt low arousal -pædagogik? Og hvordan gør man i praksis - både i skolen og der hjemme? Dagens gæst er ANNE METTE SOHN JENSEN som er konsulent, kursusleder, foredragsholder og forfatter - bl.a. til en kommende udgivelse med titlen “Arousal og compassion" (Akademisk Forlag).
Sat, 27 Feb 2021 - 1h 01min - 31 - Digitale platforme i psykologien
Hvad kan man bruge digitale platforme til i pædagogikken og psykologien? Hvordan arbejder man virtuelt med terapi? Og kan de digitale platforme bruges i udfordringer der relaterer sig til skolevægring og robusthed? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæster er Anne Kristine Schwartzbach (tidligere skolelærer og nu direktør i Konfront) og Daniel Bach Johnsen (klinisk psykolog, ph.d. og faglig chef i Konfront).
Sat, 20 Feb 2021 - 1h 00min - 30 - Traume og etnicitet
Hvordan arbejder man med familier og børn med anden etnisk baggrund end dansk? Hvordan kan man i den forbindelse forstå og anvende traume-begrebet? Og hvad kan vi fremadrettet ønske os på integrationsområdet? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæst: Lobna Hleihel
Sat, 13 Feb 2021 - 1h 02min - 29 - PPR
Hvad er PPR? Hvad er PPR ikke? Og hvad kunne vi ønske os, at PPR var? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæst er Simon Sunwell Jensen, som er uddannet can. psych. fra Ålborg Universitet, og som arbejder som psykolog i Pædagogik Praksis & Læring i Viborg.
Sat, 06 Feb 2021 - 1h 01min - 28 - Når inklusion lykkes
Hvad kendetegner vellykket inklusion? Hvordan kan skole/hjem-samarbejdet befordre inklusionsprocessen? Og hvad skal der til i fremtiden, så børn med specialpædagogiske kan være del af skolens fællesskab? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Gæst: Pernille Thuesen
Sat, 30 Jan 2021 - 1h 01min - 27 - Trivsel i familien
Hvad bøvler de danske børnefamilier med for tiden? Hvad skal man gøre i stedet for at skælde ud? Og hvad er Marte Meo for noget? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæst er Christina Abildgaard, som er uddannet pædagog, terapeut og forfatter - senest til bogen “Boost dit barns selvværd’ (2020), og tidligere med bogen “I stedet for skældud” med Erik Sigsgaard. Hun er til dagligt familievejleder og Marte Meo-supervisor.
Wed, 27 Jan 2021 - 1h 00min - 26 - Mit barn har en diagnose
Hvordan påvirker det familien, forældreskabet og parforholdet, når barnet får en psykiatrisk diagnose? Hvordan er det at være forældre til et barn i den inkluderende skole? Og er inklusion altid svaret? Alt det taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor mor og skolelærer Malene Svanholt Lauridsen er på besøg. Malene er hudløst ærlig, meget vidende og utroligt inspirerende. Alle det har med børn at gøre burde gøre sig selv den tjeneste, at lytte til dette afsnit.
Fri, 18 Sep 2020 - 56min - 25 - Udviklingsprocesser
Hvad kendetegner godt udviklingsarbejde i skole og daginstitutioer? Hvorfor går det nogen gang galt, når man forsøger at udvikle? Og hvordan kan vi aktuelt støtte børns trivsel, adfærd og læring gennem faglige udviklingsprocesser? Alt dette taler vi om i denne udgave af podcasten BØRNEPSYKOLOGI.
Fri, 11 Sep 2020 - 58min - 24 - Mobiltelefoner
Skal mobiltelefonerne ud af skolen? Hvilken påvirkning har mobiltelefoner på vores børns trivsel? Og hvad er den rigtige vej frem, når det handler om vores børns anvendelse af digital teknologi? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI.
Fri, 04 Sep 2020 - 56min - 23 - Skolevægring og Corona
Hvordan hjælper man børn med skolevægring tilbage til skolen - midt i en Corona-tid? Det taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten Børnepsykologi.
Fri, 28 Aug 2020 - 56min - 22 - God i skolen
Et nyt skoleår er i gang og langt de fleste børn er atter tilbage i klasselokalerne. Men hvad gør man som forældre, hvis man er bekymret for sit barns trivsel? Hvordan kan man som forældre støtte barnets udvikling og læring hjemmefra? Og holder vi i virkeligheden skole på den “rigtige” måde i Danmark? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI.
Fri, 21 Aug 2020 - 55min - 21 - Anbragte børn
Regeringen har aktuelt fokus på et øget antal anbringelser af børn og unge uden for hjemmet. Men er det den rigtige vej frem med flere anbringelser? Hvordan hjælper vi bedst børn i udsatte positioner? Og skulle man måske have fokus et helt andet sted. Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI. Vært: Rasmus Alenkær Gæst: Niels Christian Barkholt
Fri, 14 Aug 2020 - 58min - 20 - Forældresamarbjede
Hvorfor er forældresamarbejde væsentligt for børns trivsel og læring? Hvad er et godt forældresamarbejde? Og hvorfor kan det nogen gange være svært at få samarbejdet til at fungere?
Wed, 01 Jul 2020 - 56min - 19 - Parate børn
Hvad er et skoleparat barn? Hvordan bliver børn skoleparate? Og er det i virkeligheden skolen, der skal være børneparart? Alt dette taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI. Dagens gæster har netop udgivet bogen “Parate børn - forestillinger og praksis i mødet mellem familie og daginstitution” på Frydenlund. En bog der sætter på fokus på de udfordringer og den praksis, der relaterer sig til overgangen mellem daginstitution og skoleliv.
Thu, 25 Jun 2020 - 54min - 18 - Hvorfor går børn i skole?
Hvorfor går børn i skole? Hvorfor er det danske skolesystem som det er? Og hvad er alternativet? Alt dette, og meget mere taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI.
Thu, 18 Jun 2020 - 56min - 17 - Usynlige børn
Hvad er et usynligt barn? Hvad gør det ved barnet at være usynlig? Hvad kan vi som fagprofessionelle og forældre gøre, så barnet atter bliver synligt?
Thu, 11 Jun 2020 - 56min - 16 - Compassion
Hvad er compassion-fokuseret terapi? Hvordan kan lige præcis den terapeutiske metode hjælpe børn? Og er der elementer og principper fra metoden, der kan bruges uden for det terapeutiske rum, det vil sige i familien, i skolen eller i det hele taget?
Thu, 04 Jun 2020 - 56min - 15 - SkældudThu, 28 May 2020 - 58min
- 14 - Unge & trivsel
Hvordan står det til med trivslen hos de danske unge Hvordan er det at være del af en perfektheds- og præstationskultur? Og er der noget vi kan gøre for at passe lidt ekstra på de unge, der er skrøbelige? Alt dette, og meget mere taler vi om i denne udgave af samtalepodcasten BØRNEPSYKOLOGI.
Thu, 21 May 2020 - 57min - 13 - Autisme
Hvad er Autisme? Hvordan er det at være godt begavet, men funktionsnedsat? Og hvordan er det at være forældre til et barn med autisme? Få svar på disse spørgsmål og mange andre i denne udgave af Børnepsykologi.
Thu, 14 May 2020 - 55min - 12 - Fjernundervisning
Hvordan er det at undervise de ældste børn i grundskolen + eleverne på ungdomsuddannelserne via internetforbindelsen? Og hvad synes børnene selv om undervisningen? Få svar i denne udgave af Børnepsykologi.
Thu, 07 May 2020 - 56min - 11 - Kreativitet
En samtale om børns kreativitet med professor & rektor Lene Tangaard og musiker & IT-programmør Thomas Egeskov Petersen.
Tue, 05 May 2020 - 56min - 10 - Inklusion
Psykolog Rasmus Alenkær taler med konsulent og PhD Gro Emmertsen Lund om inklusion og eksklusion i folkeskolen. Hvad skal vi med begrebet inklusion, hvad dækker begrebet over, og er der et andet ord, vi kan bruge i stedet?
Mon, 02 Mar 2020 - 56min - 9 - Dannelse
I dette afsnit af Børnepsykologi har psykolog Rasmus Alenkær besøg af filosof Brian Degn Mårtensson og to børn. Samtalen handler om "dannelse", særligt i relation børns trivsel og læring i skolen.
Sun, 16 Feb 2020 - 55min - 8 - Mit liv med angst og autisme
Mathilde Sørensen, også kendt under sit blogger- og foredragsholdernavn "Mit liv med angst og autisme", er gæst i Børnepsykologi. Hun er 19 år, er diagnostiseret ADHD, autisme, OCD og angst. I dette afsnit fortæller hun om sit liv, og om hvordan hun trods sine udfordringer er blevet succesfuld og lykkelig.
Sat, 08 Feb 2020 - 55min - 7 - Merete Riisager
Merete Riisager er tidligere undervisningsminister, men har forladt politik for at arbejde som konsulent, foredragsholder og forfatter. I denne podcast taler hun med psykolog Rasmus Alenkær om skolereformen, inklusion, børnesyn og nutidens unge, -alt sammen i det perspektiv, at hun tidlligere har været en af de øverst placerede beslutningstagere på området.
Sat, 01 Feb 2020 - 54min - 6 - Angst
Hvad er angst? Hvorfor får børn anst? -Og hvad gør vi for at blive angsten kvit? I dette afsnit af Børnepsykologi har Rasmus Alenkær besøg af psykolog Marie Tolstrup, der er ekspert i angst og lignende lidelser hos børn.
Sun, 26 Jan 2020 - 55min - 5 - Belønning & straf
Psykolog Rasmus Alenkær har besøg af lektor i pædagogisk psykologi og selvstændig pædagogisk-psykologisk konsulent, Mads Thomsen. I dette afsnit diskuterer vi belønningspædagogik, både i relation til opdragelse, men også i relation til undervisning. Må man belønne? Må man straffe? Og hvad virker?
Sun, 19 Jan 2020 - 00min - 4 - Gaming
Psykolog Rasmus Alenkær har besøg af psykolog Morten Saxtorff Andreasen og gameren Magne på 13 år, til en dialog om gaming, trivsel, socialisering og familieliv.
Sun, 01 Dec 2019 - 53min - 3 - Uro i klassen
Psykolog Rasmus Alenkær har besøg af lektor René Kristensen og Ella på 11 år, til en dialog om uro, trivsel og socialisering i skolen.
Sat, 23 Nov 2019 - 56min - 2 - Udviklende øjeblikke & minimumsnormeringer
Psykolog Rasmus Alenkær har besøg af psykolog Rikke Yde Tordrup og pædagog/mor Line Grønfeldt Olsen, til en dialog om de mindste børns muligheder for tryg tilknytning i familie og daginstitution.
Mon, 18 Nov 2019 - 57min - 1 - Jeg vil ikke i skole
Psykolog Rasmus Alenkær har besøg af Ph.d. i pædagogisk psykologi Tine Basse-Fisker og Merete, der er mor til Victor på 10 år, til en dialog om problematisk skolefravær.
Sat, 16 Nov 2019 - 58min
Podcasts similaires à Børnepsykologi
- Forklart Aftenposten
- AksjeSladder AksjeSladder
- AVHØRT Batong Media og Bauer Media
- Langkjøring med Geir Schau Bauer Media
- Morgenklubben med Loven & Co Bauer Media
- Relasjonspodden Bauer Media
- Romkapsel Bauer Media
- På innsiden av psychohoder Bauer Media og Monster
- Dine Penger - Pengerådet Dine Penger
- Børsmorgen & Økonominyhetene Finansavisen
- Historier Som Endret Norge Gjenklang & Acast
- HENLAGT - Espen Lee & Andy Larsgaard Henlagt AS
- Siri og de gode hjelperne KLYNGE og Bauer Media
- Leger om livet Lege Annette Dragland & Acast
- Uforklarlig med Lilli Bendriss Lyder Produksjoner
- Hjernesterk Moderne Media
- Psykodrama Ole Christoffer Ertvaag og Per Kjerstad & Acast
- Frokostshowet på P5 P4-gruppen
- Misjonen med Antonsen og Golden P4-gruppen
- Abid & Nadia: Skyld og Skam PLAN-B & Acast
- Jan Thomas og Einar blir venner PLAN-B & Acast
- Synnøve og Vanessa Vanessa Rudjord & Synnøve Skarbø
- Krimpodden VG
- Viaplay Premier League Pod Viaplay
Autres podcasts de Enfants et Famille
- Fairy Tales with Granny MacDuff Little Ears Media
- Vakaro pasaka LRT
- Radio Jesperhus Jesperhus
- Brødrene Grimms eventyr Fenella Lundbak Overgaard
- Pas på varerne Arne Michael Wikke, Steen Rasmussen
- Eventyr LOUD
- Maj Wismann - om parforholdet Globus Guld
- Mads og Børneholdet Mads Steffensen
- Godnathistorier for børn Godnat-Historier.dk
- Meditation Sounds Meditation Sounds
- Cooltura Podcast Infantil Cooltura Revista Infantil
- Povești pentru copii Povesti pentru copii
- Povesti din casuta bunicilor Mariana Lucinschi
- Punjabi Tales Sochcast Original
- Julenissen SantaClaus Julenissen Santa Claus
- momkind podcast Nanna Schultz
- Godnathistorier og eventyr til børn Simon Felin
- Parterapi RADIO IIII
- Relax Yen
- Audio Cuentos ramy diaz