Filtrer par genre
- 107 - زمان؛ انقلابیترین عامل هستیFri, 16 Sep 2022 - 13min
- 106 - کیفیتهایمان زندهاند
شاید چشمهایمان به دیدن بدسلیقگیها، تجملات و... عادت کرده است. شاید نمیتوانیم «کیفیتها» را تشخیص دهیم، شاید هم به دیدن آنها عادت نداریم... ما قادر هستیم روزمره خود را با کیفیت بهتری بسازیم، این توانایی را داریم تا برای خود رفاهی بسازیم تا در آن رفاه «شعور» وجود داشته باشد.
Fri, 09 Sep 2022 - 07min - 105 - رم یک شبه ساخته نشد
رم یک شبه ساخته نشد. چقدر به مفهوم این جمله توجه کردهایم؟ در این دنیای پرشتاب، میل داریم آنچه میخواهیم زود فراهم شود و بدست آوریم. میخواهیم هرچه زودتر به اوج برسیم... ریشه این خواستنهای آنی کجاست؟ نتیجه چه خواهد بود؟
Fri, 02 Sep 2022 - 12min - 104 - از گفت و شنود تا شنود و گفت
چه کسانی را انتخاب میکنید تا مخاطب صحبتهایتان قرار بگیرند؟ انتخاب شنونده حائز اهمیت است زیرا شاید مخاطب شما میل به شنیدن و میل به تاثیرپذیری نداشته باشد. اگر باور داشته باشید که صبحتهای شما توانایی اثرگذاری دارد، مخاطبی که گوش شنونده نداشته باشد، در بهترین حالت با بیتفاوتی از گفتههای شما عبور خواهد کرد.
Fri, 26 Aug 2022 - 07min - 103 - تحمیل خاطره
تحمیل خاطره چیست؟ چرا آگاهی از این مسئله مهم است؟ فرض کنیم یک سری خاطراتی هستند که گفتمان در آنها ثابت است، ممکن است شما آن را قبول داشته باشید و روی آن شکل بگیرید، نتیجه چه خواهد شد؟
Fri, 19 Aug 2022 - 12min - 102 - طلوعFri, 12 Aug 2022 - 04min
- 101 - «من» در مقابله با سختیها
زندگی ترکیبی از خوبیها و بدیهاست. سختیهای زندگی همیشه بوده است و همیشه خواهد بود. هنر؛ ندیدن سختیها نیست، هنر ساختن ذرات کوچک رضایتمندی در زندگی روزمره است. من در مقابله با سختیها چه میکنم؟
Fri, 05 Aug 2022 - 16min - 100 - روابطی که برایمان مهم هستند
وقتی شخصی برای ما مهم باشد، چگونه به او «نشان میدهیم» که برایمان مهم است؟ چرا فراموش میکنیم به آنها نشان دهیم که برایمان مهم هستند؟ پروفسور مجتبی صدریا درباره «روابط انسانی» صحبت میکند.
Fri, 29 Jul 2022 - 10min - 99 - حرص و طمع
در جامعهای که ایدئولوژی حاکم، ایدئولوژی حرص و طمع است، گرایش آدمها به سمت «خواستنِ بهترینها» است. آیا همهی بهترینها را فقط برای خودمان میخواهیم؟ آیا حاضر به تقسیم آن با دیگران هستیم؟
Fri, 22 Jul 2022 - 07min - 98 - تعادل ناپایدار است، روند تغییر را دریابیم
«تنها چیزی که تغییر نمیکند، تغییر کردن است.» ما و دنیای ما در حال تغییر کردن است، اگر منطق پویایی تغییرات را درک کنیم، تاثیرگذاری بیشتری روی آن میتوانیم داشته باشیم. خواهان چه تغییری هستیم؟
Fri, 15 Jul 2022 - 09min - 97 - سایههای انگلی بر روندهای خوشبختی نباشیم
کسی که از سایههای دیگران روی خوشبختی خودش لذت میبرد، لیاقت آن خوشبختی را ندارد. چه کسانی خودشان را سایهی خوشبختی دیگران میکنند؟ خوشبختی ساختنی است، و به میزانی که ساخته میشود، باید حافظ آن بود.
Fri, 08 Jul 2022 - 08min - 96 - تلکه کردن و اخاذی عاطفی
اخاذی عاطفی چیست؟ کسانی که جلوی شما گریه میکنند و میگویند یتیم هستند تا چیزی از شما بدست آوردند؛ آنها نون یتیم بودنشان را میخوردند. در این گفتمانها، ذلت آدمی محک میشود. اخاذی عاطفی روند اعتماد به نفسهای متقابل را خورد میکند و مبنای اعتماد متقابل را متزلزل میسازد. پروفسور مجتبی صدریا دربارهی معضل تلکه کردن و اخاذی عاطفی صحبت میکند.
Fri, 01 Jul 2022 - 08min - 95 - انتخاب کاذب دل و عقل
من با عقلم تصمیم میگیرم یا دلم؟ اگر کنش مغزمان روشن و شفاف بود میدانستیم که دقیقا چه کاری انجام دادهایم و انجام میدهیم. باید آگاه باشیم که مغز ما کارخانهی ساختن بهانههاست.
Fri, 24 Jun 2022 - 06min - 94 - بدهکار
افرادی هستند که عذاب وجدانی از داشتنِ بدهی ندارند، برعکس؛ این افراد میکوشند تا بدهکار شوند. چرا آنها انتخاب میکنند تا اینگونه زندگی کنند؟ علت درونی این انتخاب چیست؟
Fri, 17 Jun 2022 - 07min - 93 - شک و یقین
«شک وجود دارد، به آن یقین دارم» یقین داشتن حُسن بزرگی دارد؛ احساس میکنی جای محکمی ایستادهای. اما یقین احتیاج به ۱۰۰ درصد مطمئن بودن دارد. آیا میشود از چیزی تماماً مطمئن بود؟
Fri, 10 Jun 2022 - 06min - 92 - معانی پشت تهدیدها
در قرن بیست و یکم در رابطه بین انسانها تهدیدها چه معنایی دارند؟ کسی نمیتواند تهدیدی کند که از حیطه توانایی او خارج باشد، حداکثر میتوان رابطه شخصی را بهتر، مشخصتر و دقیقتر برای خود تعریف کرد.
Mon, 06 Jun 2022 - 06min - 91 - گامهایی به سوی همبستگی اجتماعی
از بدترین تاثیرات اندیشه غرب، فردگرایی مطلق است. در مقابل فردگرایی مطلق، همبستگی اجتماعی قرار دارد. ضرورتِ شکلدهی همبستگی اجتماعی چیست؟ همبستگی اجتماعی درجات مختلفی دارد و اهمیت آنها به هنگام بروز بحرانهای اجتماعی بیشتر مشخص میگردد.
Fri, 03 Jun 2022 - 09min - 90 - نظم و آزادی
شاید تصور کنیم که «نظم و انضباط» با «آزادی» همخوانی نداشته باشد، اما اینطور نیست. میان آزادی و نظم چه ارتباطی وجود دارد؟
Fri, 27 May 2022 - 05min - 89 - تفاوت قهرمان و پهلوان
دام روش درستتر است؟ پرورش روی الگوی قهرمانان یا پرورش روی الگوی پهلوانان؟ پروفسور مجتبی صدریا در این قسمت به مقایسه و تفاوت این دو کلیدواژه میپردازد.
Fri, 20 May 2022 - 07min - 88 - تحقیر و زورگویی
چه کسانی دیگران را تحقیر میکنند و چه علتهایی پشت زورگویی این افراد است؟ ابزارهای تحقیر چیست؟ پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود دربارهی تحقیر، زورگویی و ابزارهای آن صحبت میکند.
Fri, 13 May 2022 - 09min - 87 - نظم - روابط انسانی و اجتماعی
پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود دربارهی «نظم - روابط انسانی و اجتماعی» صحبت میکند. یکی از عواملی که معیارهای ذهنی ما را مخدوش میکند شتاب است. آیا کیفیت نظمی که از دیگران توقع داریم در زندگی خودمان نیز یکسان است؟
Fri, 06 May 2022 - 11min - 86 - بهار، طبیعت و انسان
حتی سرسختترین خارها هم در فصل بهار عنصر زندگی در خودشان دارند، این عنصر زندگی در تمامی موجودات زنده آفریده میشود. با عنصر زندگی در تن خود چه میکنیم؟
Fri, 29 Apr 2022 - 07min - 85 - برخورد ما با بیگانه ۲
اگر میزبان کسی شدیم که با ما فرق داشته باشد، چه جایگاهی به او میدهیم؟ پروفسور مجتبی صدریا در ادامهی اپیزود قبلی در مورد نگاه «نو مستعمرهها» نسبت به غرب و اروپا صحبت میکند. چگونه نگاهی به این کشورها داریم؟
Fri, 22 Apr 2022 - 09min - 84 - برخورد ما با بیگانه
- اندیشه میتواند راهنمای ما باشد اگر سایه روشنهای واقعیت را بهتر درک کند - اگر یک خارجی ( بیگانه ) بخشی از جامعهی شما باشد، چه احساسی یا برخوردی خواهید داشت؟ پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود در مورد مسئلهی مهاجرت افغانها به ایران صحبت میکند.
Fri, 15 Apr 2022 - 12min - 83 - آوای آگاهی
زنگولهای که در ایوان خانهها در چین و جنوب شرقی آسیا آویزان میشود نماد و نشانهی چیست؟ در اولین اپیزود سال ۱۴۰۱ و آغاز قرن جدید پروفسور مجتبی صدریا، مختصر دربارهی آگاهی صحبت میکند.
Fri, 08 Apr 2022 - 05min - 82 - نظم، روند و فرایند
تعاریفی که در ذهنمان داریم به ادراک ما از پدیدهها کمک میکند و یا ممکن است که تعاریف ما مانعی برای درکمان از پدیدهها باشد. در آخرین اپیزود سال ۱۴۰۰ پروفسور مجتبی صدریا در مورد نظم و انضباط، روند و فرایند صحبت میکند.
Fri, 18 Mar 2022 - 08min - 81 - اعتماد در روابط اجتماعی
در هر جامعهای خرده فرهنگها وجود دارند. آیا این فرضیه که «در خرده فرهنگهای امروز، داستانهای خیانت به اعتماد کمرنگتر شدهاند» درست است؟ چه عناصری باعث شکلگیری روابط اعتمادی میشود؟ پروفسور صدریا در پاسخ به این پرسش میپردازد.
Fri, 11 Mar 2022 - 10min - 80 - بینش ما به زندگی
واقع بین بودن با واقعیت را دیدن تفاوت دارد. واقعیت را باید خوب شناخت و داده پردازی کرد. این زاویه نگاه ما به واقعیات است که بینشهای ما را میسازد و دادههای زندگی را تعبیر میکند. واقعیتها را چگونه میبینیم؟
Fri, 04 Mar 2022 - 08min - 79 - اهمیت شفاف اندیشیدن
پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود درباره «روند و فرایند» صحبت میکند. اغتشاشات ذهنی در جامعه چگونه شکل میگیرد؟ اندیشهای که ارائه میشود از کجا آمده است؟ اجزای ضروری شناخت چه چیزهایی هستند؟
Fri, 25 Feb 2022 - 08min - 78 - وجدان دردی و احساس گناه
در این اپیزود پروفسور مجتبی صدریا دربارهی احساس گناه و دردِ وجدان صحبت میکند. خطا کردن و اشتباه کردن بخشی از زندگی بشری است، هیچ شخصی عاری از اشتباه نیست و نخواهد بود. عنصر مرکزی عذاب وجدان، آگاهی است؛ آگاهی به صدماتی که به دیگران زدهایم. تفاوت گناه کردن و اشتباه کردن چیست؟
Fri, 18 Feb 2022 - 09min - 77 - نحوه حضور ما در هستی
چند درصد، چند نفر، چه بخشی از روابط انسانی اطراف شما زندگیهایشان را خودشان ساختهاند؟ و زندگیشان تحت تاثیر معماری خودشان است؟ یا چند درصد بعلت محیط یا حتی بگوییم خانواده؟ نحوه حضور ما در هستی، بعنوان یک انسان چگونه است؟ اگر این سوال، برای منِ نوعی مطرح باشد، تحمل بار مسئولیت معماری زندگی در تمامی سطوح را برعهده دارم.
Fri, 11 Feb 2022 - 09min - 76 - نوجوانان بزرگ ما
امروز در دنیای معاصر، مرز میان واقعیت و مجازی برای انسانها و به خصوص نوجوانان دارای مقداری ابهام است. احساسات و عواطف انسانی ما چگونه در دنیای مجازی و واقعی بروز پیدا میکند؟ پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود دربارهی مرز بین واقع و مجازی صحبت میکند.
Fri, 04 Feb 2022 - 11min - 75 - غلو در بیچارگی
روند اغراق آمیز «تظاهر» در بزرگنمایی خودمان به اندازه کافی بد هست، زیرا از واقعیتی که هستیم به دور است. غلو در «بدبختی و بیچارگی» نیز درست به همین شکل است. چرا اکراه داریم که رضایتمندیهایمان را ببینیم و راجع به آنها صحبت کنیم؟
Fri, 28 Jan 2022 - 12min - 74 - پایان دوران غلو
پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود درباره «غُلُو کردن» صحبت میکند. غلو کردن به معنای اغراق و زیاده گویی و مبالغه کردن است. کسی که از طریق غلو کردن، سعی در ایجاد و برقراری رابطه انسانی میکند بسیار نا آگاه است. رابطهی انسانی سالم، باید بر اساس واقعیات موجود ساخته شود. مسئولیت واژگانی که در برقراری روابط انسانی «انتخاب» میکنیم بر عهدهی ماست.
Fri, 21 Jan 2022 - 09min - 73 - شکست نسبی و پیروزی مطلق، پیروزی نسبی و شکست مطلق
پروفسور مجتبی صدریا در این اپیزود درباره نسبیت شکست و مطلقیت پیروزی و نسبیت پیروزی و شکست مطلق صحبت میکند. به نظر شما عامل انگیزهای که باعث میشود یک انسان در روابط انسانی، پیروزی مطلق و حاکمیت داشته باشد چیست؟ آگاهی تازهای که بشر در اوایل قرن بیست و یکم به آن دست یافته و به طرف آن میرود، رضایتمندی برد-برد است. چگونه میتوانیم در روابط انسانی، رضایتمندی برد-برد داشته باشیم؟
Fri, 14 Jan 2022 - 09min - 72 - وسعت جشنها و عظمت تنهاییها
گردهمایی و جشن جزو ضرورتهای زندگی ما بوده و هست، اما امکان جشن گرفتن از نظر روانی، روحی و روابطی برای همه به یک اندازه نیست. چه خوب است که فکر کنیم چطور جشنها را تعمیم دهیم؛ یعنی شرایطی بوجود بیاوریم و کمک کنیم تا کسانی که امکان جشن ندارند هم بتوانند جشنی داشته باشند.
Fri, 07 Jan 2022 - 10min - 71 - سال نوی میلادی
شروع سال ۲۰۲۲ میلادی را به شما و به همهی هممیهنان مسیحی تبریک میگوییم. چقدر قادر هستیم تا از رخدادهای کوچک و کوتاهمدت زندگیمان رضایتمند باشیم؟ لحظاتی خوش و توانایی رضایتمندی از این لحظات را برای شما عزیزان آرزومندیم.
Fri, 31 Dec 2021 - 07min - 70 - یلدا و فردای آن
آن چیزی که در مورد آیین یلدا جالب و بسیار هم مهم است، فردای یلدا یا روز یلداست. آوازها و پیامهای بیان شده مربوط به شب یلدا، بیشتر دوستیها، نیکیها و عشق است. وقتی شب یلدا تمام شد، آیا اینها تمام میشوند؟ شب یلدا آیین بزرگ اجتماعیست که نمیتواند فقط به یک شب محدود باشد.
Fri, 24 Dec 2021 - 10min - 69 - مصرف روغن زیتون در جامعه ما
صنایع مربوط به تغذیه ما و خود تغذیه ما تحولات زیادی کردهاند. هم مصرف کنندهها و هم تولیدکنندگان صنایع غذایی امروز به کیفیت و کاربرد مواد غذایی آگاهترند. اگر «روغن زیتون» را فقط یک مورد از تحولات صنایع غذایی در نظر بگیریم، و آنرا جزو تحولات اجتماعی بحساب آوریم، شاهد رشد فرهنگی و رشد صنعتی مهمی خواهیم بود.
Fri, 17 Dec 2021 - 10min - 68 - تهدیدهای جدید برای بانوان ما
کلاسهای آنلاین کودکان، در ادامه روند سیستم آموزشی ما و بر خلاف بسیاری از نقاط دنیا، بخش زیادی از مسئولیت مدرسه را به خانواده منتقل میکند. معلمانی که نه حقوق کافی، نه رفاه اجتماعی و نه قدردانی نسبت به آنها هست، مسئولیت دارند محتوای آموزشی را در خانواده و با کمک یدکی والدین برای بچهها منتقل میشود. این سیستم چه تاثیری بر زندگی والد میگذارد؟
Fri, 10 Dec 2021 - 09min - 67 - شب زنده داری
شبزندهداری طیف وسیعی دارد که هر کدام به نحوی ریتم عادی شبانه روز را تغییر میدهند. در این کنار رفتن عادت و مهمتر شدن حسها، تعیین میکنیم که چگونه شبهایمان را روز، و روزهایمان را شب میکنیم.
Fri, 03 Dec 2021 - 07min - 66 - امید و آرزو
از زمان آغاز فعالیت رادیویی ما تا کنون، این سومین برنامه در رابطه با مفهوم امید است که خدمت همراهان عزیز تقدیم میگردد و هر بار پروفسور صدریا تلاش کردهاند تا پیچیدگیهای این واژه به ظاهر ساده را نشان دهند. «اگر دل شکستن، امید و آرزوی فرد رو به ناامیدی تبدیل کردن ، ظلم باشد، امید و آرزوی کاذب ساختن نزدیک به جنایت است. چون فرد را از مسلط بودن به زندگیش محروم میکند. امید و آرزویی که فرد خودش آنرا میسازد منجر به کنش میشود درصورتیکه امیدی که از بیرون ترسیم میشود کنشآفرین نیست؛ برعکس صلب مالکیت از سرنوشت فرد است.»
Fri, 26 Nov 2021 - 08min - 65 - بررسی مجدد رابطه فناوری و جامعه
آیا فناوری میتواند پاسخگوی نیاز انسان به خوشبختی و رضایتمندی او باشد؟ فناوری که خود بخشی از منطقیست که در چهارچوب عقل سلیم، به دنبال تعریف راهحلی برای این دغدغه انسانی است. در مقابل منطق ابزاری، خرد به انسان میگوید که از خود، این سوال را مطرح کند که «چرا در جستوجوی خوشبختی است؟» یا «محتوای خوشبختی او چیست؟»
Fri, 19 Nov 2021 - 14min - 64 - مهاجرین افغانستان
در جامعه ما، در کنار اخبار بد مربوط به طالبان، حساسیتهای مثبت جدیدی نسبت به جامعه افغانستان شکل گرفته که دو جنبهی تاریخی دارد. یکی جنبه اساسی انسان دوستی است: رفتهرفته ملموستر میشود که مهاجرین و پناهندگان افغانستان چه برایشان اتفاق میافتد. و دیگری اینکه: فعالیتهای در حمایت از کودکان افغان -که بیشترین شکنندگی را در این مهاجرت دارند. همچنین چاپ کتاب «آه و فغان» اثر آقای اصلان ارفع @aslonarfa از دیگر موضوعاتیست که پروفسور صدریا در پادکست این هفته به آن میپردازد.
Fri, 12 Nov 2021 - 10min - 63 - زیست محیط و هنر
زیست محیط و بحث آن به شدت تنوع دارد و مدتیست که بشریت را مشغول کرده که ما روی این کره خاکی چه میکنیم؟ چه بلایی سر این کره میخواهیم بیاوریم؟ رفته رفته انواع مختلفی از کنش زیستمحیطی شکل میگیرد و مساله محیط زیست مساله کلان بشریت میباشد. این، در سطوح متفاوتی از جامعه ما جریان دارد. اگر مجموعه این اقدامات را ترکیب کنیم با اقدامات مجموعه آگاهتری که تولید کننده مواد اولیه هستند و بر میزان بازیافت تاثیر مستقیم دارند؛ هم چنین میزان استفاده از انرژیهای پایدار؛ انرژی چشمههای آبگرم، انرژی موجهای دریا…
Fri, 05 Nov 2021 - 10min - 62 - رشوهدهی یا رشوهگیری استاد دانشگاه
به نظر شما فساد و خصوصا رشوه چه حق و حقوقی را از انسان صلب میکند؟ فساد چه تاثیر منفی خاصی میتواند بر حق برخورداری و لذت انسان بگذارد؟ خصوصا گروههای آسیبپذیر مثل دانشجویان! آیا تجربهای از ایستادگی در مقابل فساد دارید؟ بهترین شیوه مقابله با آن چیست ؟ و چه چالشهایی در این زمینه وجود دارد؟ چه کسانی مسئولیت مقابله با فساد را در جامعه برعهده میگیرند؟ پادکست این هفته برخوردیست با یکی از خفیفترین اشکال فساد و در عین حال نمونهای از اعتراضهای مهم و ضروری.
Fri, 29 Oct 2021 - 07min - 61 - پاییز و عشقFri, 22 Oct 2021 - 09min
- 60 - شیوههای مختلف اعمال زورFri, 15 Oct 2021 - 09min
- 59 - دربارهٔ حس ناتوانی
موضوع پادکست این هفته دربارهٔ حس ناتوانی است. در چه مواقعی احساس ناتوانی به ما دست میدهد؟ چگونه میتوان با این احساس مقابله کرد و در برابر افسردگیهای بالقوه مسلح شد؟
Fri, 08 Oct 2021 - 12min - 58 - آلودگیهای تن و روان ما
موضوع پادکست این هفته در مورد آلودگیهای تن و روان است. آلودگیها، در سطوح مختلف و از محملهای مختلفی وارد تن و روان ما میشوند؛ راهکار مناسب در مقابله با این آلودگیها چیست؟
Fri, 01 Oct 2021 - 09min - 57 - علل و معنای تجاوز
مساله تجاوز جنسی، ابعاد مختلف، ردههای مختلف و قربانیان مختلفی دارد و بسیار مهم است که بتوانیم شرایطی امنی برای صحبت کردن در مورد این مساله مهیا کنیم. در پادکست این هفته، پروفسور صدریا به علل و مسائل مربوط به این بحران میپردازد.
Fri, 24 Sep 2021 - 09min - 56 - مسئولیتمان در قبال روانمان
ما مسئولیت رسیدگی به بافت سلولی و ماهیچهای خودمان را بر عهده داریم، اما تا چه میزان به بافت روانی خود رسیدگی میکنیم و چگونه از آن در برابر فشارهای بیرونی محافظت میکنیم؟
Fri, 17 Sep 2021 - 08min - 55 - دو کج راه معاصر
موضوع پادکست این هفته برخورد با دو انحراف رنج آور دنیای معاصر است. این دو انحراف چیست و چگونه باید با آن برخورد کرد؟
Fri, 10 Sep 2021 - 13min - 54 - ضرورت رعایت حقوق کودکان
به رسمیت شناختن حقوق کودک، ابعاد مختلفی دارد، ولی مبنای آن پذیرفتن این است که کودک حق دارد کودک باشد. و این نفی کردن حق کودک، یکی از کردارهای کریه طالبان است.
Fri, 03 Sep 2021 - 10min - 53 - جایگاه «غیر» در زندگی و رشد ما
تحول انسان بر پایه تعامل با «غیر» شکل میگیرد، و این «غیر» همواره ظرفیت حیرت آفرینی در ما را به همراه دارد. در دنیای معاصر امروز شاهد کمرنگ شدن روابط انسانی هستیم، علت چیست؟ Soundtrack: If These Trees Could Talk - The Here and Hereafter | MONO - Lost Snow
Fri, 27 Aug 2021 - 14min - 52 - رابطهی روان فرد و جامعه در شرایط بحران
در اپیزود این هفته، پیرامون روانکاوی فردی و روانکاوی اجتماعی خواهید شنید. مسئلهی روان و روانکاوی اصولا یک روند فردی است. اما با گذر زمان رشتهی روانکاوی اجتماعی مطرح شد. جامعهای که تحت استرسهای شدید باشد، روان افراد جامعه را ملتهب میسازد. راه حل ممکن برای این مسئله چیست؟
Fri, 20 Aug 2021 - 14min - 51 - ضرورت تکیه به نیروهای اجتماعی خودمان
در همهی شرایط، تکیه به نیروء خود اساسی است. ولی در هنگام شرایط بحرانی، تکیه به خود به مراتب بیشتر اساسی خواهد بود. وقتی بحران جنبهی اجتماعی دارد، جامعه میتواند با تکیه به نیروی خود، در مقابل بحرانها و بنبستها راهیابی کند. Soundprod. Bottega del suono - look slowly / Lewis Capladi x Olivia Rodrigo - Shadows
Fri, 13 Aug 2021 - 11min - 50 - ما و ارزش کلاممان
ارزشمندی ما با کلام و گفتارهایمان در روابط انسانی ارتباطی مستقیم دارد. ارزش کلامی؛ مبنای رابطهی انسانی در جامعه است. تا چه اندازه به شرطی شدن «وجود انسانی» آگاهی داریم؟
Fri, 06 Aug 2021 - 18min - 49 - پاسخهای ممکن به بحرانها
شکلگیری بنبست یا بحران در هر حیطهای از زندگی، اجتناب ناپذیر است، اما اغلب در واکنش به این بنبستها به سمت انواع مُسکّنها میرویم در حالیکه به جای پنهان کردن بحران، میتوانیم بر روی علل و شرایط بوجود آمدن این بحرانها و بنبستها تمرکز کنیم. به امید یافتن راه حلهایی که ما را در مقابله با این بنبست ها توانمندتر میکند.
Fri, 30 Jul 2021 - 10min - 48 - درسی برای انسان شدن
آیا انسان بودن ما یک عنصر همیشه ثابت است یا یک عنصر قابل تغییر؟ اگر عنصر اساسی انسان بودن ما قابل تغییر باشد، چگونه و به چه میزان میخواهیم کیفیت انسانی خود را رشد بدهیم؟
Fri, 23 Jul 2021 - 15min - 47 - قدرت احساس خفیف
احساسات عمیقا بیان نشده ای که یک «کودک» و یا یک «حیوان» با نگاه خود بیان میکنند، احساسات خفیف اما قدرتمندی است. همانطور که «عشق» نیز در آغاز در نگاه اتفاق میافتد. آیا این نگاه میتواند یک مساله مرکزی در زندگی و روابط بین انسانها باشد؟
Fri, 16 Jul 2021 - 16min - 46 - از «عادت» تا «حیران»
کسی که کنجکاوانه زندگی را میبیند امکان رشد خلاقیت را دارد، اما کسی که راجع به همهچیز با عادت و تکرار نگاه میکند، نه. چگونه ضرورت با نظم زندگی کردن را هماهنگ و متصل کنیم با ضرورت کنجکاو زندگی کردن؟
Fri, 09 Jul 2021 - 14min - 45 - نه تسلیم به واقعیت، نه رویاهای کلان
پذیرفتن واقعیت، درک واقعیت و شناخت واقعیت ضرورت هر برخورد خردمندانه به زندگی است. ولی شناخت واقعیت به معنی واقع گرایی نیست. همینطور مفهوم اراده گرایی. اراده گرایی به این معنی نیست که اراده یک نفر میتواند به دنیا شکل بدهد. در پادکست این هفته دو دام مختلف در دو مفهوم مهم بررسی میشوند.
Fri, 02 Jul 2021 - 10min - 44 - هنر حفظ زمان زندگی
چقدر آگاهیم نسبت به اینکه چگونه از زمان خود و زمان یکدیگر سلب مالکیت میشود؟ پادکست این هفته آغازیست به این آگاهی: زمان من برای خودم در چه شرایطی شرایط اپتیمال است و آیا شرایط اپتیمال زمان دیگری را پایمال میکنم؟
Fri, 25 Jun 2021 - 15min - 43 - کِی زمان از دست میرود؟
وقت دارید یا وقت ندارید؟ وقت یک قرارداد اجتماعی است که بر پایه ساختار اجتماعی جامعه معنی میدهد. در یک جامعه در یک شرایط واحد، همزمان چند نوع واحد زمانی متفاوت وجود دارد. در دنیایی که خصلت اساسیاش شتاب بالاست، از وقت خود چگونه بهره میبریم؟ و در این شتاب بالا، چگونه میتوانیم وقت بسازیم؟
Fri, 18 Jun 2021 - 10min - 42 - رشد موزون
اگر راجع به انسان موزون، یا جامعه موزون آگاهی و شناخت کافی نداشته باشیم کاملا آمادهایم که فریب بخوریم. فریب اینکه ناموزونی را بجای موزونی بگیریم. آیا هر کسی که ظاهر رشد یافتهای دارد اجبارا عقل یا دلش نیز به اندازه کافی رشد کرده؟
Fri, 11 Jun 2021 - 10min - 41 - جامعه مدنی ایران
در پادکست این هفته، پروفسور صدریا از ویژگیهای جامعه مدنی ایران صحبت میکنند. ستون فقرات جامعه مدنی ما، ارزشهای اساسی زندگی مدرن ما را شکل داده و انسانیت ما را قویتر کرده است. این مناسبات جامعه مدنی، بر مبنای ریشههایی ساخته شده که آدمها خودشان هستند، نمایش اغراق آمیزی ندارند و عمیقا تاثیرگذارند.
Fri, 04 Jun 2021 - 13min - 40 - جامعه مدنی ترکیه و رسوبات امپراطوری عثمانی
• شکلگیری اولیه جامعه مدنی مدرن ترکیه، بعلت خارج از ترکیه رفتن میلیونها کارگر ترکیهای بود که مستقل از دولت و حکومت، طور دیگری خود را سازماندهی کردند و بخش عمدهای از درآمد خود را به داخل ترکیه باز میگرداندند، و بدین ترتیب به شکلگیری جامعه مدنی مدرن ترکیه کمک کردند.
Fri, 28 May 2021 - 16min - 39 - تظاهری از جامعه مدنی: ژاپن
جامعه مدنی ژاپن، چند وجهه متفاوت دارد که هر کدام ریشه در ابعاد متفاوت این کشور، هم از لحاظ پشتوانه فرهنگی، هم به لحاظ تاریخی و هم به لحاظ قوانین مدنی دارد. در پادکست این هفته با بخشی از پیچیدگی این جامعه آشنا میشویم. برای علاقهمندان به موضوع تاثیر حضور نیروهای نظامی آمریکایی در جزیره اوکیناوا، فیلم Pigs and Battleships به این موضوع میپردازد.
Fri, 21 May 2021 - 16min - 38 - جامعه مدنیِ «آنها»
در پادکست این هفته به مفهوم جامعه مدنی، از یک زاویه دید فرامنطقهای خواهیم پرداخت که گویای اهمیت و نقش این جوامع، در ساختن، احیا کردن و زنده نگه داشتن فرهنگ و اراده ملتها است.
Fri, 14 May 2021 - 30min - 37 - جامعه مدنی و جهانی شدن
اگر با تواضع دنیای امروزمان را مشاهده کنیم به نمونههای باارزشی زیادی از جوامع مدنی و نقش آنها برخواهیم خورد. به همین بهانه در پادکست این هفته به تانزانیا سفر میکنیم تا جامعه مدنی را از مردمان تانزانیایی بیاموزیم.
Fri, 07 May 2021 - 16min - 36 - جامعه و هنر هند «۲»
جامعه مدنی هند، یک جامعه مدنی رشدیافته است که ابزار جامعه سیاسی نیست، فینفسه و به خودی خود است و در حیطههای هنری، معماری، سینما و... کنش میکند. دنیا نیز خیلی کنکجاوانه بدنبال شناختن تولیدات فکری غنی این جامعه مدنی است.
Fri, 30 Apr 2021 - 27min - 35 - جامعه و هنر هند
سینمای امروز هند جامعه امروز هند را مورد بررسی قرار میدهد : تضادها و تناقضهای بین سنت و مدرنیته، شکل گرفتن فردیت، نحوه اثرپذیری خانواده بر فردیت و مسائلی از این دست را به موضوع خود تبدیل کرده است.
Fri, 23 Apr 2021 - 20min - 34 - تفاوت قدرت و توانایی
در روابط اجتماعی، تواناییهای ما مورد حمله قرار میگیرند، یعنی از ما «توانزدایی» میشود؛ که نتیجه اول آن عدم اعتماد به نفس، و نتیجه دوم آن قدرت طلبی و قدرتخواهی فردیست که از او توانزدایی شده است.
Fri, 16 Apr 2021 - 17min - 33 - دنبال چه بگردیم؟ قدرت بیشتر یا توانایی افزون؟
• قدرت و قدرت طلبی، بالاجبار در یک رابطه معنی پیدا میکند و میخواهد برای حل مشکلات بلافاصله به دنبال ابزارهای مناسب بگردد، در حالیکه در آینده نزدیک شرایط تغییر میکند؛ پس کار عاقلانه این است که نه برای مشکلات امروز بلکه برای آینده نزدیک بخواهیم که خود را در شرایط بهتری قرار دهیم.
Fri, 09 Apr 2021 - 12min - 32 - نو و کهنه
• سیزده به در و چهارشنبهسوری و بالاخص نمادهای هفتسین، آیینی عمیقند در ما که با این فرهنگ خوگرفتیم؛ آشناییم و در ما رسوب داره، خوبه که آیینهایی که بهشون پایبندیم رو مشخص کنیم. «پادکست سلف Self Podcast» را علاوه بر سایت رسمی موسسه در پلتفرمهای پادگیر زیر نیز بشنوید: گوگل پادکست اسپاتیفای کست باکس اپل پادکست برای تجربه بهتر شنیداری، پیشنهاد میکنیم که از هدفون استفاده کنید 🎙شما را به شنیدن «اپیزود ویژه سال نو» دعوت میکنیم.
Fri, 19 Mar 2021 - 24min - 31 - مالیات شادی
• امیدواریم در این روزهای پایانی سال، تندرست باشید و شاد. در پادکست این هفته به مناسبت نزدیک شدن سال نو، در مورد کیفیت شادی، محمل شادی و توزیع شادی بشنوید. «پادکست سلف Self Podcast» را علاوه بر سایت رسمی موسسه در پلتفرمهای پادگیر زیر نیز بشنوید: گوگل پادکست اسپاتیفای کست باکس اپل پادکست 🎙شما را به شنیدن پادکست سیام دعوت میکنیم.
Fri, 12 Mar 2021 - 11min - 30 - امید
امید اساسا یک پدیده شخصی و فردیست که با شکل گیری روانشناسی اجتماعی، از این پدیده روانی فردی در سطح اجتماعی استفادههای متفاوتی شد. در مقابل ناامیدی اجتماعی، عدهای به این نتیجه رسیدند که امید را به سطح اجتماعی ارتقا دهند؛ حتی به قیمت بیمعنی شدن این واژه. «پادکست سلف Self Podcast» را علاوه بر سایت رسمی موسسه در پلتفرمهای پادگیر زیر نیز بشنوید: گوگل پادکست اسپاتیفای کست باکس اپل پادکست 🎙شما را به شنیدن پادکست بیست و نهم دعوت میکنیم.
Fri, 05 Mar 2021 - 13min - 29 - شروط صداقت
• متاسفانه در سیستم آموزشی امروز «مؤدب» نداریم! مؤدب کسیست که بستر، زمینه و درنتیجه توانایی لازم را ایجاد میکند؛ برای اینکه فرد بتواند با اعتماد به نفس ، با باور به خویشتن و با جسارت و شهامت، آنچه که برای او بامعناست را بسازد و پای آن بایستد. «پادکست سلف Self Podcast» را علاوه بر سایت رسمی موسسه در پلتفرمهای پادگیر زیر نیز بشنوید: گوگل پادکست اسپاتیفای کست باکس اپل پادکست 🎙شما را به شنیدن پادکست بیست و هشتم دعوت میکنیم.
Fri, 26 Feb 2021 - 13min - 28 - «دوست داشتن» و «دوست داشته شدن»
• چگونه باور دارید که «دوست دارید» و «دوست داشته شدهاید»؟ تاثیرات دوست داشتن ، در طول مدت رابطه شکل میگیرند و در نحوه کنش هر کدام از طرفین رابطه، با خود و دیگران تجلی پیدا میکند. «پادکست سلف Self Podcast» را علاوه بر سایت رسمی موسسه در پلتفرمهای پادگیر زیر نیز بشنوید: گوگل پادکست اسپاتیفای کست باکس اپل پادکست شما را به شنیدن پادکست بیست و هفتم دعوت میکنیم. | Soundtrack prod. Ryini Beats |
Fri, 19 Feb 2021 - 15min - 27 - نگرانی و ترس
• عناصر نگران کننده دنیای امروز چه اثراتی در زندگی ما دارند؟ این دنیای ناآرام، چه ناهنجاریها یا نتایجی را برایمان ایجاد میکند؟ این نگرانی چگونه هوشیاری آفرین و فعالانه است و چگونه ترسآفرین و منفعل کننده؟ «پادکست سلف Self Podcast» را علاوه بر سایت رسمی موسسه در پلتفرمهای پادگیر زیر نیز بشنوید: گوگل پادکست، اسپاتیفای، کست باکس، اپل پادکست
Fri, 12 Feb 2021 - 14min - 26 - ظرفیت خوشبختی
• مفاهیم اساسی زندگی ، همچون مفهوم خوشبختی یا بدبختی، چگونه مشخص میشوند؟ جایگاه ما در معنی دادن به محتوای زندگی چیست؟ اگر واژه «خوش-بختی» را در چهارچوب جبر تعریف نکنیم، آیا من برای خودم ظرفیتهای شادی و رضایتمندی را رشد دادهام؟ |soundtrack prod. Ryini beats|
Fri, 05 Feb 2021 - 15min - 25 - ضرورتهای سیستم سرمایهداری
تفاوت آقای بایدن با آقای ترامپ در نظام سرمایهداری دهه سوم قرن ۲۱ چیست؟ نظام سرمایهداری جهانی در مسیر التهاب زدایی از این سیستم است. شما را به شنیدن پادکست بیست و چهارم دعوت میکنیم
Fri, 29 Jan 2021 - 11min - 24 - بحران رابطه زن و مرد در دهه سوم قرن بیست و یکم
یک رابطه عاشقانه، یک رابطهی ساختنیست که بر پایه جذابیتهایی شکل میگیرد. اما پس از مدتی، دستاندازها، بیراههها و بنبستها خود را نشان میدهند. در پادکست این هفته به این موضوع میپردازیم که چرا این بنبستها در روابط بین زن و مرد، در دوران معاصر، بروز میکند.
Fri, 22 Jan 2021 - 20min - 23 - قدرت یا توانایی؟
پروفسور صدریا در این هفته به بحث پیرامون مسئلهی «قدرت یا توانایی» میپردازد و از آنچه در دو هفتهی اخیر بر ایالات متحده و ترامپ گذاشت برایمان میگوید. شما را به شنیدن پادکست بیست و دوم دعوت میکنیم.
Fri, 15 Jan 2021 - 13min - 22 - اعتماد و باور
• در روابط بین دو یا چند انسان، «باور» و «اعتماد» چگونه کسب میشوند و چه تفاوتی با هم دارند؟ شما را به شنیدن پادکست بیست و یکم دعوت میکنیم. برای تجربه بهتر شنیداری، پیشنهاد میکنیم که از هدفون استفاده کنید
Fri, 08 Jan 2021 - 15min - 21 - جایگاه زیبایی در زندگی
«در سادگی، بعد عمیقی از زندگی بروز پیدا میکند و این بعد عمیق، رابطه زیبایی با زندگیست » برای تجربه بهتر، از هدفون استفاده کنید: شما را به شنیدن پادکست بیستم دعوت میکنیم.
Fri, 01 Jan 2021 - 11min - 20 - جایگاه دل در فرهنگ ما چیست؟
• جایگاه دل در فرهنگ ما چیست؟ «بغل کردنی که از دل برمیخیزه وسعت وجود شما در درونش هست» برای تجربه بهتر، از هدفون استفاده کنید: شما را به شنیدن پادکست نوزدهم دعوت میکنیم.
Fri, 25 Dec 2020 - 11min - 19 - عقل و دل
پادکست این هفته را با یک سوال آغاز میکنیم: برای شما، عزیزم؛ تفاوت جایگاه عقل و دل در زندگی روزمرهتان چیست؟ نقطهنظرهای چند تن از عزیزان که به این پرسش پاسخ دادهاند را نیز در این قسمت بشنوید. شما را به شنیدن پادکست هجدهم دعوت میکنیم.
Sat, 19 Dec 2020 - 16min - 18 - معنای زندگی
«زندگی برای شما چیست؟» سوالیست که در پادکست این هفته به آن پرداختهایم. شما را به شنیدن پادکست هفدهم دعوت میکنیم.
Wed, 16 Dec 2020 - 06min - 17 - اهمیت باشو - استراتژیهای زندگی با کرونا
پادکست این هفته با دو موضوع خدمتتان تقدیم میگردد🔸 بخش اول : اهمیت باشو 🔸 بخش دوم: استراتژیهای زندگی با کرونا 🔸 شما را به شنیدن پادکست شانزدهم دعوت میکنیم
Sun, 13 Dec 2020 - 27min - 16 - نقطههای امیدFri, 11 Dec 2020 - 09min
- 15 - ما چه بودیم چه شدیم
فقط بر پایهی اینکه «وضع جامعه چه بوده و چه شده» میتوان گفت وضع جامعه ما چطور است. و امروز در مقایسه با صد سال پیش وضع ما به عنوان یک جامعه چیست؟ 🎙شما را به شنیدن «بخش اول» پادکست پانزدهم دعوت میکنیم
Fri, 11 Dec 2020 - 09min - 14 - اهمیت انتخابات آمریکا و نتایج آن
• چرا افکار عمومی دنیا از رفتن ترامپ خوشحال است؟ در پادکست این هفته در مورد ابعاد متفاوت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بشنوید.
Sat, 28 Nov 2020 - 11min - 13 - رابطهی با مافوق
نحوهای که یک شخص مادون یک شخص مافوق را ملاقات میکند، چگونه است؟ اگر او از نظر شخصیتی آماده این باشد که خود را همرنگ جماعت تعریف کند، نمیتواند نقش خود را به خوبی اجرا کند.
Thu, 26 Nov 2020 - 04min - 12 - پایداری و نا پایداری
هر اوضاعی اجباراً ناپایدار است، آیا از آن میترسم یا آنرا به عنوان یک عنصر زندگی میپذیرم؟ شما را به شنیدن این پادکست دعوت میکنیم.
Sat, 14 Nov 2020 - 03min - 11 - واژهها ناموس دارند
پادکست این هفته دعوتیست به تأمل کردن در مورد واژههایی که در زندگی روزمره در مورد خود و دیگران بکار میبریم. مِن جملهی واژههای پرکاربرد ما، «مشکل» و «مسأله» است. مشکلدار بودن یا مسأله داشتن؟ شما را به شنیدن این پادکست دعوت میکنیم.
Sat, 14 Nov 2020 - 03min - 10 - جوانان را تحقیر نکنیم
«جوانان را تحقیر نکنیم» در حالیکه میتوانیم آنهارا باور کنیم و از آنها حمایت کنیم. بشنویم یک داستان کوتاه از جوانی که... شما را به شنیدن این پادکست دعوت میکنیم.
Sat, 14 Nov 2020 - 02min - 9 - میل به اثر پذیری
اگر بالاترین مرحله رشد شخصیتتان هم باشید آیا مایلید که کسی همت کنه و اثر بزاره روی شما؟ و اگر این اثر رو مثبت دیدید میپذیرید؟
Sat, 14 Nov 2020 - 03min - 8 - چگونه به صمیمیت صدمه میزنیم؟
اگر میخواهیم با کسی که غیر از «من» است، یعنی یک «دیگری» است در رابطه باشیم، و برایمان مهم است که رابطه ارزشمند بسازیم، باید نسبت به صدماتی که بطور «طبیعی» یا «ناآگاهانه» بروز میکنند آگاه باشیم. اما این صدمات چگونه از درون وارد رابطه میشوند؟
Sat, 14 Nov 2020 - 06min
Podcasts similaires à Self Podcast | سلف پادکست
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- Affaires sensibles France Inter
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- La Zanzara Radio 24
- Espacio en blanco Radio Nacional
- Les Grosses Têtes RTL
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- TED Talks Daily TED
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送
- 飯田浩司のOK! Cozy up! Podcast ニッポン放送
- 武田鉄矢・今朝の三枚おろし 文化放送PodcastQR