Filtrer par genre

שיחות עם איילת קלטר על התנהגויות אכילה, משקל ותפיסת גוף

שיחות עם איילת קלטר על התנהגויות אכילה, משקל ותפיסת גוף

איילת קלטר

ברוכים הבאים התנהגויות אכילה, סוגיות משקל ותפיסת הגוף הן מהסוגיות המשפחתיות, הבריאותיות, הרגשיות והחברתיות הסבוכות, המעסיקות את כולנו. במובנים רבים אנחנו חברה בהפרעת אכילה בה רבים מסוכסכים עם גופם ועסוקים בדרך זו או אחרת באכילה ובמשקל. ראשיתה בנו המבוגרים הנמצאים בסכסוך תמידי עם האוכל ועם הגוף והמשכה בילדים המקבלים את העיסוק בגוף ובאוכל בירושה מאתנו. הם כבר נולדים היישר לטרפת, יונקים אותה לשד עצמותיהם. פודקאסט זה מוגש לכם כאי של שפיות. מורה נבוכים בשפת האכילה, שבאה להעניק לכם ידע וכלים. מפת דרכים שתשרטט דרך הסתכלות אחרת המתמקדת ביחסים, קשיבות וקבלה.

57 - 56.שינה והתנהגויות אכילה בילדות עם ד"ר עמליה מסיקה
0:00 / 0:00
1x
  • 57 - 56.שינה והתנהגויות אכילה בילדות עם ד"ר עמליה מסיקה

    שינה. רבים מאתנו עסוקים בלספור את שעות השינה שלהם, לרחם על עצמם שישנו מעט. אנחנו עסוקים בשינה כמעט כפי שאנחנו עסוקים באכילה ובמיוחד כאשר זה נוגע לילדים שלנו. אנחנו מחפשים את כל הדרכים שהילד יישן היטב. שילך לישון כשמתאים לנו ולא יקיץ בבוקר בשעות בלתי סבירות. אנחנו סופרים לילדים את שעות השינה שלהם ומתבכיינים ומקנאים בהורים שזכו בילדים ישנוניים, אבל לא יותר מידי כי גם אז אנחנו מוטרדים. אז בדיוק כמו באוכל ובאכילה השינה טורדת את מנוחתנו. ולא בכדי אני כורכת את השינה והתנהגויות האכילה כי יש ביניהם יחסי גומלין מרתקים ועל אלו ועל עוד נושאים מרתקים אחרים נשוחח הפעם עם דר עמליה מסיקה שהיא מנהלת את הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי בנדודי שינה, במכון השינה בבית החולים איכילוב. מרצה וחוקרת את עולמות השינה והתזונה באוניברסיטה העברית

    Mon, 18 Nov 2024 - 1h 01min
  • 56 - 55.תזונה רציונלית עם ד"ר דפנה הירש

    תזונה רציונלית הוא מונח המדגים תזונה המותאמת לצרכים הקלוריים של האוכלוסייה, לבריאות שלה, ״למזונות המגן״ (כמו למשל ב 1920 עודדו צריכת חלב היות וגילו שחלב מועשר בוויטמין D מונע את מחלת הרככת בילדים שהייתה מאד נפוצה באותם ימים) , לאקלים הארץ, לתקציב המשפחתי, לתנאים הגאוגרפיים וכו... וכפי שתזונה מבוססת מדע חדרה לפוליטיקה כך היא גם חדרה למטבח הביתי. כדי להבין את הסוגיה המורכבת הזו הזמנתי את ד"ר דפנה הירש . דפנה היא חוקרת תרבות. המשלבת גישות מתחומי הסוציולוגיה, האנתרופולוגיה וההיסטוריה. היא מתעניינת בקשר שבין תהליכים פוליטיים, חברתיים וכלכליים "רחבים" לפרקטיקות יומיומיות.

    Sat, 16 Nov 2024 - 50min
  • 55 - 54.טראומה והפרעות אכילה עם ד"ר אפרת כהן נוימן

    בימים אלה כאשר רבים מאיתנו עברו ועדין עוברים חוויות קשות ומאיימות פיזית או רגשית מלווים במצבים של חוסר אונים אנחנו חשים תחושות קשות של אובדן שליטה ופגיעות. יש אומרים שעבור אנשים רבים אירועי השנה האחרונה ולא רק הן חוויות טראומטיות קשות. מחקרים מצביעים על כך שאנשים רבים המתקשים להתמודד עם אירועי הטראומה משתמשים בפתרונות שעיקרם הופכים פוגעניים. אחד מהם הוא – הפרעות אכילה. במובנים רבים יש חיבור חזק בין טראומה והפרעות אכילה ולשם כך הזמנתי לשיחתנו היום את ד"ר אפרת כהן נוימן. עובדת סוציאלית ומטפלת בהפרעות אכילה וטראומה. מרצה ומדריכה.

    Sun, 06 Oct 2024 - 57min
  • 54 - 53.ארוחות מלכות בספרות

    ארוחות מלכות בספרות

    עם אביבית משמרי, סופרת, מו"לית ועורכת ישראלית

    לפני שנים רבות חי בטורקיה איש חכם ושמו ג'וחא נאסר א דין. כך פותח הספור הקרוי הבגד הרעב. סיפור עַם המספר על ג'וחא שהגיע בבגדיו הבלויים לארוחה חגיגית אחרי שעזר לאנשים בדרכו לסעודה חגיגית רבת-משתתפים והכניסה למשתה נאסרה עליו בגלל בגדיו. הלך ג'וחא לביתו, התקלח ולבש בגדי פאר ושב לאירוע. הפעם הוא הורשה להיכנס ולהתיישב  ליד השולחן, אבל כשהוגש לו האוכל, במקום להכניסו לפיו הוא החל "מאכיל" את בגדיו. לסועדים שתהו למעשיו, השיב: כשהייתי כאן עם בגדיי הבלויים לא נתתם לי לאכול ואלו עכשיו אתם מרעיפים עלי מכל טוב מכאן הבנתי שאת הבגד שלי אתם מכבדים ולא אותי. וזה רק קצה קצהו של הסיפור על האוכל ועל האוכל אותו, המספרים על סטטוס חברתי, שייכות, תרבות, רגשות, זהות, סמלים, הנאה וקיום. סיפור זה הוא פתיח לנושא בו נעסוק הפעם והוא ארוחות מלכות בספרות.

    והאורחת היא אביבית משמרי. סופרת, מו"לית ועורכת ישראלית.

    בעלת פטל (הוצאה לאור).

    זוכת פרס רמת גן לספרות לשנת 2014 ופרס היצירה לסופרים עבריים לשנת תשע"ט.

    ויחד נציץ לסירים המתבשלים על הכיריים, נריח את המטעמים ונשתכר גם מבלי להכניס ביס אחד לפה.

    Sun, 22 Sep 2024 - 46min
  • 53 - 52.מקומו של רופא הילדים בטיפול בהשמנה עם עם ד"ר שרונה דובדבן ששון

    מיכל הייתה בת 14 כאשר הגיעה אלי לטיפול. ועד היום אני זוכרת את הטלפון ההיסטרי שלה כאשר יצאה עם אמא שלה מהמרפאה. את המילים הקשות של רופא הילדים שאמר לה שאם תמשיך להיות שמנה היא תהיה חולה ותמות צעירה ושבטח אף גבר לא ירצה להתחתן אתה. מיכל פיתחה הפרעת אכילה קשה ואושפזה. הסיפור אמיתי. הפרטים כמובן לא.

    אחד הרגעים הקשים להורים לילדים עם השמנה זה הביקור אצל רופא הילדים.

    הפחד מהביקורת שלו, תחושות האשם שמא הם הורים לא טובים, משקלו של הילד שהוא לכאורה עדות כואבת להורות שלהם, תחושת חוסר האונים, לכל אלה יש תפקיד משמעותי בכניסה לחדר הרופא.

    המבט שלו, המשקל של הילד והפחד הכמעט מצמית שהילד שלהם חולה והוא לא בסדר.

    כל אלה הופכים את הביקור לחוויה קשה עבורם ועבור הילדים שלהם.

    מה תפקידו של רופא הילדים בקהילה?

    איך היה נכון שינהג בילד וגם בהוריו?

    איך עליו לדבר מולם כדי לשמור על תחושת הביטחון שלהם ובעיקר על ערכם ותחושתם?

    על כל אלה נדבר במפגש זה ולשם כך הזמנתי את דר שרונה דובדבן ששון. לשרונה יש חמישה ילדים , היא רופאת ילדים וקשב, כותבת תוכן ומרצה בתחומי קידום בריאות. עוסקת במיניות בריאה, דימוי גוף חיובי, מיינדפולנס ועוד.

    Mon, 09 Sep 2024 - 1h 11min
Afficher plus d'épisodes