Filtra per genere
- 90 - Bu Anlamsızlığa Başkaldırıyorum Çünkü Başka Ne Yapabilirim BilmiyorumSun, 15 Sep 2024 - 13min
- 89 - "Her şey tenisle ilgili"Wed, 04 Sep 2024 - 17min
- 88 - Tüketmek, asla tam anlamıyla tatmin sunmaz ama ona en yakın olandır.Sun, 01 Sep 2024 - 08min
- 87 - Her şey haz verici bir yalanın ritmiyle akıp giderThu, 22 Aug 2024 - 12min
- 86 - Bu aralar pek iyi değilimSun, 18 Aug 2024 - 11min
- 85 - Amor Fati Felsefesi, Hayatın Anlamsızlığıyla SavaşmakSun, 11 Aug 2024 - 19min
- 84 - Toksik İlişki Çıkmazı
hayatım iyi gidiyo da ben pek gidemiyom bu ara garip bi durum ama bugün daha da garip bir şey hakkında konuştum ilişkiler özellikle toksik olanlar
Fri, 12 Jul 2024 - 08min - 83 - DağıldımWed, 03 Apr 2024 - 26min
- 82 - Yankı OdasıTue, 02 Apr 2024 - 12min
- 81 - Ayrıksı kalmak, YabancılaşmakSun, 31 Mar 2024 - 14min
- 80 - The Batman Who Laughs Felsefesi / Batman'in Çarpık Zihni
Batman Who Laughs, kahramanlar ve kötülerin geleneksel kavramlarını sarsar. Batman ve Joker'ın birleşimi olarak, iyi ile kötü arasındaki çizgiyi bulandırır. Bu, ahlakın doğası ve birinin eylemlerinin ahlaklarını ne ölçüde tanımladığı konusunda sorular ortaya çıkarır.
Wed, 14 Feb 2024 - 12min - 79 - Yaratıcılık ve İsyan: Frankenstein ve Prometheus'un Analizi
Hoş geldiniz! "Yaratıcılık ve İsyan" adlı podcast'imizde, edebiyatın ve mitolojinin iki unutulmaz figürü, Frankenstein ve Prometheus'u derinlemesine inceleyeceğiz.
Bu bölümde, insanın yaratma gücüne ve isyankar doğasına odaklanarak, Frankenstein'ın yaratıcılığı ve Prometheus'un isyanı arasındaki benzerlikleri ve etkileşimleri keşfedeceğiz. Modern dünyada hala güçlü olan bu temaların, bilim kurgu ve mitolojinin nasıl bir araya geldiğini anlamaya çalışacağız.
Siz değerli dinleyicilerimizle birlikte, bilim kurgu klasikleri ve mitolojinin derinliklerinde yolculuk yapacak; yaratıcılığın ve isyanın insanlık hikayesinde nasıl bir rol oynadığını anlamaya çalışacağız. "Yaratıcılık ve İsyan: Frankenstein ve Prometheus'un Derinlikleri" podcast'i, sizi düşündürecek, sarsacak ve bu iki zaman ötesi figürün bize ne anlattığını keşfetmenize yardımcı olacak.
Hazır mısınız? Buyurun, derinliklere dalalım ve bu etkileyici hikayelerin ötesindeki anlamları keşfedelim. İyi dinlemeler!
Fri, 02 Feb 2024 - 16min - 78 - Postmodern Sanat Nedir
Modern sanat ve çağdaş sanat çok fazla karıştırılan iki dönem. Kelime olarak ikisi de benzer anlamlara gelse de entelijansiya’da bunlar birbirinden tamamen farklı. Modern sanat isminin aksine hiç modern değil hatta baya da eski. Modern sanat terimi, 19. yüzyılın sonlarından itibaren ortaya çıktı. Bu dönemde sanatçılar, geleneksel sanat anlayışını sorgulayarak, yeni ifade biçimleri ve teknikler arayışına girdiler.
Modern sanatın kökenleri, endüstri devriminin etkisiyle birlikte toplumda ve sanatta meydana gelen değişimlere dayanmaktadır. Sanatçılar, geleneksel sanat formlarını terk ederek, duygusal deneyimleri daha özgün bir şekilde ifade etmeye çalıştılar. Fotoğrafçılığın yaygınlaşması ve popülerleşmesinden dolayı sanatçılar gördüklerini gerçekçi bir şekilde birebir yansıtmaktansa daha özgür ve otantik şekilde yansıtmayı seçtiler. Modern sanatın evrimi, birçok farklı akımın ortaya çıkmasına neden oldu. Her akım kendi özgün tarzı ile tanınır. Örneğin, izlenimcilik, kübizm, dadaizm, sürrealizm gibi akımlar, modern sanatın çeşitli yönlerini temsil eder. Modern sanatın bu deneyselliği, özgürlüğü sanatın sadece maddi esasları üzerineydi. Sanat hala bilinen kabul görülen şekil kuralları üzerinde var olmaya devam ediyordu. Çağdaş sanat bu noktada sanatın sadece maddi esaslarında değil şekil esaslarında da özgürleşmeye gitti ve bilinen şekil esaslarını yıkıp sanatın belirli normlar üzerinde sıkışmasını ve kendini tekrar etmesini engelledi. Sanatın şekil olarak özgürleşmesi gösteri sanatı, dijital sanat, land art, installation art gibi sanatların doğmasını sağladı. Birçok yönden çağdaş sanat, 1960’ların kitle iletişim araçlarının patlamasına ve daha sonra dijital medya ve bilgi teknolojisinin yükselişiyle birlikte büyüyerek ortaya çıktı. Peki bu kadar bahsediyoruz ama sanat ne demek.
Sanat dendiğini duyduğumuzda bir çoğumuzda aklımızda direkt müzeler, pahalı çerçeveleri olan tablolar, heykeller ve bunun gibi şeyler aklına geliyor ve tepki genellikle ben pek anlamadım sanat sanırım bana göre bir şey değil şeklinde son buluyor. Bunun sebebi uzun süreler boyunca sanatı entelijansiyaya, çok ufak küçük bir elit zümreye sıkıştırıp. Sadece onların yaptığı, tükettiği bir şeye indirgememizdi. Aslında sanat toplumun sadece belirli bir kesmi için değil, toplumu toplum yapan en ufak parçası için de sanattır. Toplumdan halkı çıkardığımızda toplum diye bir şey ortada kalmaz. Bu yüzden sanat bir zümreye sıkıştırılamaz. Sanat onu hissetmek isteyen, üretmek isteyen, tüketmek isteyen herkes içindir. Ve tahmin ettiğimizden daha geniş bir alanı kapsar. Dinlediğimiz müzikten, izlediğimiz filmden, şiirlerden, tiyatrolardan, sokakta yapılan gösterilerden, pankartlardan, grafitilerden tutun neredeyse her şey sanatın maddi ve şekilsel yapısını oluşturabilir. Peki durum eğer böyleyle sanatı gerçekten nasıl tanımlayabiliriz?
Mon, 22 Jan 2024 - 04min - 77 - belki yalnız ölücemSun, 14 Jan 2024 - 01min
- 76 - Artık Mutsuz DeğilimMon, 01 Jan 2024 - 14min
- 75 - Narsist Olmak Soru CevapTue, 19 Dec 2023 - 13min
- 74 - Narsist Olmanın Güzelliği
Merhaba sevgili dinleyiciler! Bu haftaki podcast bölümümüzde, güzellik ve özsaygının karanlık ve ışıltılı dünyasına bir bakış atıyoruz.
Güzellik kavramını anlamanın, kabul etmenin ve hatta kutlamanın yollarını ararken, narsisizmin bize sunduğu bakış açılarını ve güzellikle olan ilişkisini irdeleyeceğiz. İçsel güzellikle dışsal çekiciliğin kesişiminde neler oluyor? Kendini sevmekle narsisizm arasındaki ince çizgi nedir?
Bize katılın ve güzellikle, özsaygıyla ve kendini sevgiyle bulma sürecinde ilham alabileceğiniz hikayeleri keşfedin. Kendi yansımanızın derinliklerine inerken, narsizmin güzellikle nasıl iç içe geçtiğini öğrenin. "Ayna Karşısında" ile, kendinizi sevmenin ve güzelliğin farklı yönlerini anlamanın derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkacaksınız.
Unutmayın, her birimiz eşsiziz ve güzelliğin tanımı kişisel bir deneyimdir. Podcastimizi dinleyerek, güzellik kavramını sorgulama ve anlama yolculuğunuza ortak olun. İyi dinlemeler!
İg: Atakankckb
Fri, 15 Dec 2023 - 10min - 73 - İnsanları hayatlarınızdan silme sanatıFri, 08 Dec 2023 - 15min
- 72 - Depresyondan Çıkaran Basit AlışkanlıkMon, 23 Oct 2023 - 08min
- 71 - Mutsuzluğu Fetişize etmekSat, 21 Oct 2023 - 10min
- 70 - Kimler yazardır? Edebiyat, Sanat, Kültür -İnan KöseSat, 23 Sep 2023 - 46min
- 69 - kurak günler nasıl olmuş?Tue, 19 Sep 2023 - 10min
- 68 - Balkan Turu, Kitap Okumak Boş İş, Genel Boş, HamletFri, 15 Sep 2023 - 1h 08min
- 66 - Kendime Yardım Edemiyorum, Doğu Felsefesi, Boşluk, Anlamsızlık
Hayatın anlamsızlığıyla ilgili konuşuyoruz.
Çinli sanatçılar Sun Yuan ve Peng Yu'nun hazırladığı enstalasyon durmaksızın kanı andıran yoğun bir akışkanı belli bir alanda tutmak üzere programlanmış bir endüstriyel robot hakkında başlayan konuşmamız hayat,kader, bunalım gibi birçok farklı konuda varyasyonlara uğradı.
Mon, 28 Aug 2023 - 56min - 65 - Hayat Müşterek Bir İmkansızlıkSat, 26 Aug 2023 - 11min
- 64 - Sosyal Medya Ahlakı, Sosyal Medya Detoksu, Linç Kültürü, İçerik TüketimiSat, 19 Aug 2023 - 15min
- 63 - Hayatın Anlamsızlığıyla Savaşmak, Dolu Bir Hayat nasıl Yaşanır, Kendi Kendimi Terapi EdiyorumSun, 13 Aug 2023 - 19min
- 56 - Eski Lise hayatı,Post Modernizm, Nihilizm, Varoluşçuluk,Sat, 10 Jun 2023 - 51min
- 54 - İstanbul overrated bir şehir, Twitter çöplüğü, Düz dünya/Bi Zeki SensinWed, 24 May 2023 - 36min
- 49 - yalnızlıkMon, 10 Apr 2023 - 02min
- 46 - eski arkadaşlıkların bitmesiMon, 26 Dec 2022 - 02min
- 13 - Modern Yabancılaşma / Mr. Robot Felsefesi
Yüzeyde Mr. Robot bizlere kapitalizmin eleştirisini yapan bir dizi gibi gözükmesine rağmen, diziyi daha iyi anlayabilmemiz için biraz daha derine inmemiz gerekiyor. Burada da karşımıza yabancılaşma konsepti çıkıyor. Dizinin baş karakteri Elliot Alderson sosyal anksiyete bozukluğu, çoklu kişilik bozukluğu, klinik depresyon, şizofreni ve uyuşturucu bağımlılığı ile boğuşan bir siber güvenlik uzmanı ve aynı zamanda bir hacker’dır. Elliot’un bu boğuştuğu sorunlar onu parçalanmaya müsait kişiliği ile yabancılaşmaya sürüklüyor.
Thu, 19 Aug 2021 - 06min - 11 - 20 yaşındayım ve şimdiden pişmanımMon, 12 Jul 2021 - 14min
Podcast simili a <nome>
- Hayati İnanç — Can Veren Pervâneler Ahmet Çadırcı
- Alem FM Alem FM
- Anlatamadım Ayşe Balıbey, Cem İşçiler via karnaval.com
- Kendine İyi Davran Beyhan Budak
- Cevheri Güven Cevheri Güven
- Cübbeli Ahmet Hoca Cübbeli Ahmet Hoca
- Mesnevi'den Hikayeler - Hz. Mevlana Celaleddin Rumi darknimbus
- Hadislerle İslam Diyanet Dijital
- Kur'an Yolu Meali Diyanet Dijital
- Sesli Kitap huzursuzbacaksendromu
- Kafa Radyo Podcast Kafa Radyo
- Metro FM - Aragaz Karnaval.com
- Virgin Radio - Mesut Süre ile Rabarba Karnaval.com
- Kuran Dinle Kuran Dinle
- Meksika Açmazı Mesut Süre, Anlatanadam, Fazlı Polat via Karnaval.com
- NOW Haber NOW Haber
- Radio Turquie Türkiye Radio Turquie
- Radyo Tiyatrosu Keyfi Radyo Tiyatrosu Keyfi
- Serdar Gökalp Serdar Gökalp
- Sesli Kitap Dünyası Sesli Kitap Dünyası
- SEYİR HALİ Sputnik Türkiye
- Nasıl Olunur Storytel
- Radyo Tiyatrosu TRT Dinle
- Burda Olan Burda Kalır Zafer Algöz Can Yılmaz