Filtra per genere
پادکست فارسی امروز فهمیدم Emrooz Fahmidam
اگر آدم کنجکاوی هستی، ولی نسبت به خرافات و اطلاعات اشتباهِ عامه پسند آلرژی داری؟
اگر میخواهی در مورد موضوعات مختلف، داده های دقیق و علمی رو بشنوی و همزمان برای وقت خودت ارزش قائل هستی؟
در این پادکست من، احمد صدیق پور، به عنوان یک دانشجوی حرفه ای که هیچ وقت نمیتونم خودم یا دیگران رو زیادی جدی بگیرم! سعی میکنم واقعیت ها و تحلیل های منطقی که هم برای خیلی ها کاربردی هستن و هم برای خودم جالب هستن رو صمیمانه بیان کنم.
اینجا در هر قسمت به یک موضوع کاربردی و اصولی در زمینه های مختلف از علوم انسانی (و غیرانسانی!)می پردازیم.
ولی همیشه با توجه به علاقه و تخصص خودم، ناخودآگاه مسائل رو از دید روانشناسی و جامعه شناسی نگاه می کنم.
در این مسیر، همیشه به دنبال جواب های ریز و درشت، ولی درست، به این سؤال اساسی هستیم که: «چگونه زندگی کنیم؟»
با من همراه شو تا با هم دانشجو باشیم و دانشجو بمونیم!
لینک کانال تلگرامی برای فرستادن پیام آوایی:
https://t.me/emroozfahmidam
توییتر: www.twitter.com/Amad_sp
اينستاگرام: www.instagram.com/emrooz_fahmidam
- 53 - اپیزود ۵۱: بهترین روش رهایی از یک جامعه ی بیمار
به به.. چه عجب؟! پارسال دوست امسال آشنا! کجا بودم تا الان؟! خب.. بعد از اینکه خودم خودم رو تحویل گرفتم.. مستقیم بریم سراغ اپیزود و موضوع جدید.. دیدی بعضی وقت ها اونقدر از شرایط و اوضاع دور و برت خسته و کلافه میشی.. که دلت میخواد فقط اونجایی که هستی.. نباشی! اگر هم اصلا" همچین حالتی رو تجربه نکردی.. این اپیزود ممکنه یه روز به دردت بخوره! چون امروز با هم بررسی می کنیم که چطور میشه از یه جامعه ی مریض مبتلا به تمامیت خواهی رها شد! ماشالله انقدر توی قرن بیستم حکومت های تمامیت خواه مثل قارچ در هر گوشه ی جهان روی کار اومدن.. که حالا حالاها خیلی مونده تا عمق فاجعه هایی که خلق کردن رو به صورت کامل درک کنیم.. امروز با هم می فهمیم که آدمای متفکری مثل: آلکساندر سولژنیتسین Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn هانا آرنت Hannah Arendt ژوست میرلو Joost Abraham Maurits Meerloo و دیگران.. در مورد جوامع تحت سلطه ی حکومت های توتالیتر (تمامیت خواه) و واکنش های مردم چی نوشتن و گفتن.. امروز همچنین با اقتباس از آثار و نوشته های واتسلاف هاول Václav Havel میفهمیم که جامعه ی موازی که در بطن جوامع توتالیتر زده شکل میگیرن.. چه ویژگی هایی دارن و چطور مشارکت توی تشکیل همچین جوامعی.. میتونه بهترین راه رهایی از تمامیت خواهی باشه. با من همراه باشید.. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم. راه های ارتباط مستقيم با پادكست: اینستاگرم: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam تلگرام: https://t.me/emroozfahmidam توییتر: www.twitter.com/Amad_sp ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک برای حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam دسترسی های دیگر: https://zil.ink/emroozfahmidam
Thu, 16 Feb 2023 - 52 - پوزش و شرمندگی و آغاز دوبارهThu, 16 Feb 2023
- 51 - اپیزود ۵۰: چرا رفاقت زن و مرد ایده ای احمقانه است؟ یا (اندر معایب دوست معمولی!)
امروز با هم دست میذاریم روی دل خون ِ عده زیادی از جوانان که تعدادشون به نظر رو به افزایشه!
چرا من رو به چشم دوست معمولی میبینه؟
چطور بهش بگم، من اونجوری میخوامش؟
چطوری خودم رو بهش ثابت کنم؟
آیا دیگه مد شده همه اینجوری اندر کف یار، خون به جگر بشن؟
اینا همه فقط نمونه هایی از مجموعه سؤالاتیه که از جوانان رعنا و دسته گل میشنوم!
توی این اپیزود سعی میکنم به صورت خلاصه یه توضیح کلّی ارائه کنم که چرا مرد و زن، از ترس روبرو شدن با واقعیت های زندگی، نباید به مفاهیم ساختگی و احمقانه پناه ببرن!
امیدوارم این برنامه کمکی باشه در راه برچیده شدن مسخره بازی هایی مثل:
Just friends
دوستی معمولی دختر و پسر
رفاقت صمیمی زن و مرد
آبجی و دادش و …
در این اپیزود به کارهای علمی David Buss و Irven Devore و دیگر دانشمندان استناد میشه…
هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم...
پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم.
راه های ارتباط مستقيم با پادكست:
اینستاگرم:
www.Instagram.com/emrooz_fahmidam
تلگرام:
https://t.me/emroozfahmidam
توییتر:
www.twitter.com/Amad_sp
ایمیل:
mrasp@protonmail.com
لینک برای حمایت از پادکست
www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
دسترسی های دیگر:
https://zil.ink/emroozfahmidam
Sun, 15 May 2022 - 50 - اپیزود ۴۹: ماندن یا رفتن؟ (تصمیم گیری در روزهای سخت زندگی زناشویی)
امروز در ادامه اپیزود ۴۸، با هم درباره دورانی از زندگی زناشویی صحبت می کنیم که به طور مشخص یک یا هر دو نفر توی رابطه، درد و رنج رو با تمام وجودشون حس میکنن و ظاهراً زندگی مشترک اونا به بن بست رسیده! یه شرایطی که مشکل واضح و مشخصی وجود نداره، ولی سؤال سخت؛ (موندن یا رفتن؟) توی پس زمینه ذهن ما در حال خزیدن هست! با من همراه شو تا با بیان چند مثال و عنوان کردن چند سؤال کلّی بتونیم بهتر و واضح تر، به رابطه و واقعیت های زندگی خودمون فکر کنیم و تصمیم بگیریم.
Sun, 08 May 2022 - 49 - اپیزود ۴۸: سه بخش اصلی هر ازدواج و زندگی مشترک!
امروز با هم می فهمیم که توی هر ازدواجی، زوج ها چه مراحلی در پیش رو دارند؟ آیا فروکش کردن شور و شوق اولیه به معنی ته کشیدن عشق و علاقه ی ما به همسرمون هست؟
آیا وجود بگو مگو و اختلاف نظر لزوماً به معنی بد بودن رابطه مون هست؟ چه راهکاری برای نتیجه دادن بحث ها و گفتگوهامون، بیشترین تأثیر مثبت رو داره؟
آیا میتونیم آرامشی پایدار رو برای خودمون متصور باشیم؟ و …
اینجا من با تقسیم کردن زندگی زناشویی به سه مرحله ی اصلی و کلّی، برای عبور از سخت ترین مرحله، با معرفی تکنیک گفتگوی «کارل راجرز» Carl Rogers امید دارم زوج های بیشتری در مسیر درست رسیدن به آرامش پایدار قرار بگیرن…
هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم...
پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم.
راه های ارتباط مستقيم با پادكست:
اینستاگرم:
www.Instagram.com/emrooz_fahmidam
تلگرام:
https://t.me/emroozfahmidam
توییتر:
www.twitter.com/Amad_sp
ایمیل:
mrasp@protonmail.com
لینک برای حمایت از پادکست
www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
دسترسی های دیگر:
https://zil.ink/emroozfahmidam
Sat, 23 Apr 2022 - 48 - اپیزود ۴۷: آزادی بیان و مدارا کردن (شهری گری ایرانی)
در این اپیزود از «امروز فهمیدم» با هم بررسی می کنیم که آزادی بیان و ابراز اندیشه چه پیش نیازهایی ممکنه داشته باشه، و آیا گفتن همه چیز باید آزاد و روا باشه!؟ آیا همین که ژست روشن فکری بگیریم و در حسرت آزادی بیان، فریاد و فغان سر بدیم، دیگه ما باکلاس حساب میشیم؟ یا باید برای رعایت اصل آزادی بیان و آزادی ابراز اندیشه، دائماً دندون روی جگر بساییم و حرص بخوریم و دم نزنیم؟! یه راهنمایی میکنم؛ پایبندی به اصل آزادی بیان کار هر کسی نیست! در ضمن، پیشنهاد میکنم حتماً کتاب : On Liberty (1859) / John Stuart Mill رو مطالعه کنید…
Sat, 16 Apr 2022 - 47 - اپیزود ۴۶: گزینه های بیشتر و نگرانی های بیشترتر! (اضطراب های زندگی مدرن ما)
توی این اپیزود میریم سراغ ساختار مغز و می فهمیم که چطوری انتخاب بین گزینه های بیشتر باعث میشه که سطح عمومی نگرانی و اضطرابمون بالاتر بره!؟ بعد می فهمیم که برای کم کردن اضطراب و افزایش تمرکز چه کارهایی از نظر علمی جواب میدن…
Fri, 08 Apr 2022 - 46 - اپیزود ۴۵: تعریف علمی «انسان زیبا» یا (بِکُشم، ولی خوشگلم کن)
در این اپیزود با هم می فهمیم که اصلاً آیا زیبایی و خوشگلی تعریف علمی داره یا نه؟! واقعاً اگر از نظر علمی، مشخص شده که یه آدم زیبا و جذاب چه ویژگی هایی داره، پس چرا اینقدر اطلاعات اشتباه به خورد ملّت داده میشه؟ اینجا یه بررسی نسبتاً جامعی روی انتشارات علمی خواهیم داشت و یک بار برای همیشه معیارهای اصلی جذابیت در زن و مرد رو می فهمیم و میریم دنبال زندگیمون! والله به خدا… بیکار که نیستیم هی بشینیم ببینیم هر روز چه دیوانگی و جنون جمعی به اسم زیبایی و جذابیت «مُد» شده!! در ضمن، آب زنید راه را… که این پادکست با همراهی شما، اولین اسپانسر خودشو پیدا کرد. «درگاه پرداخت سیزپی» برای ثبت نام و بهره مند شدن از تخفیف ویژه ی شنوندگان پادکست، به این آدرس برید 👇🏻 https://merchant.sizpay.ir/Acnt/Reg?MF=00102590 و در قسمت کد تخفیف عبارت Ahmad15 رو بنویسید تا هم شما بتونید از خدمات با ۱۵٪ تخفیف ویژه استفاده کنید، و هم به مرور بنده بتونم یه درآمد جزئی داشته باشم. ممنون که همیشه همراه من هستید ❤️ راه های ارتباط مستقيم با پادكست: اینستاگرم: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam تلگرام: https://t.me/emroozfahmidam ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک برای حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam دسترسی های دیگر: https://zil.ink/emroozfahmidam
Mon, 14 Mar 2022 - 45 - اپیزود ۴۴: بحران جهانی کمبود شوهر! کجایند مردان «با» ادعا؟!
امروز به مشکل کمبود مرد مناسب ازدواج در جوامع مدرن و نسبتاً مدرن می پردازیم، البته اینو باید بدونیم که پدیده های اجتماعی بسیار پیچیده و چند عاملی هستن. ولی توی این قسمت بر اساس یافته های علمی زیست/روانشناسی تکاملی، می فهمیم که چطور ممکنه موفقیت یه آدم عامل سردرگمی و تنهایی بشه!؟ توی این اپیزود با Hypergamy زنان در انتخاب همسر آشنا میشیم. اینجا سعی میکنم دروغ بزرگی که ممکنه از روی برنامه و یا اشتباهی در مورد اولویت های زندگی سالم و سعادتمند بهمون گفته شده رو رسوا کنم!! :) هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم. راه های ارتباط مستقيم با پادكست: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک برای حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam دسترسی های دیگر: https://zil.ink/emroozfahmidam
Sun, 06 Mar 2022 - 44 - اپیزود ۴۳: آشنایی با اصول اولیه قدرت(شهروندی)… آیا سمبه ی مردم زوری دارد!؟
در این قسمت، به شکل خلاصه اصول قدرت، به ویژه قدرت مدنی یا همون شهروندی رو مرور میکنیم. بنده معتقدم؛ مردمی که به قدرت اجتماعی و مدنی خودشون آشنا نیستن، محکوم به تحمل ظلم و ستم هستن! اینجا من هم به نوبه ی خودم تلاش میکنم که شما شنونده ی عزیز رو با قدرت و قوانین بازی قدرت اجتماعی بیشتر آشنا کنم… از اینکه با معرفی این پادکست به دوستان خودتون به بنده دلگرمی میدین بی نهایت سپاسگزارم. برای حمایت مالی از پادکست از طریق لینک های زیر با بنده در تماس باشید👇🏻 هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم. راه های ارتباط مستقيم با پادكست: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam دسترسی های دیگر: https://zil.ink/emroozfahmidam
Mon, 14 Feb 2022 - 43 - اپیزود ۴۲: رابطه ی انگل ها و ارزش های ما! (راز بقای سنّت ها و ادیان و کشورها)
امروز با هم می فهمیم که چطور با اینکه نسل های مختلف توی هر جمعیتی میان و میرن، ولی آیین ها و رسوم سنّتی اون مردم، با سرعت کمتری عوض میشن و حتی گاه بدون تغییر سر جاشون هستن؟! اینجا یه خلاصه از تئوری علمی؛ The Parasite-Stress Theory of Values and Sociality: Infectious Disease, History and Human Values Worldwide https://g.co/kgs/q58BgT رو توضیح میدم و با هم بررسی میکنیم که چطور گسترش بیماری ها میتونه روان و سرنوشت مردم یه منطقه ای رو عوض کنه؟! هر کدوم از ادعاهای ارائه شده توسط آقای Randy Thornhill و همکارانشون به وسیله ی انبوهی از مطالعات علمی پشتیبانی میشه. امیدوارم آشنایی با این نظریه ی مهم و محکم بتونه درهای بیشتری برای پژوهش های علمی خودمون باز کنه تا بیشتر با سرزمین کهن و مردم خودمون آشنا بشیم. با من همراه باشید… هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم. راه های ارتباط مستقيم با پادكست: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک برای حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam دسترسی های دیگر: https://zil.ink/emroozfahmidam
Fri, 28 Jan 2022 - 42 - اپیزود ۴۱: روان-عصب شناسی سیاست یا (جناح بندی های مغز سیاستمدار ما)
امروز با هم می فهمیم چرا همیشه سیاست روی اعصابمون یورتمه میره؟! و اینکه آیا به غیر از توطئه ی دشمنان، علت دیگه ای هم هست که تقریباً تمام سیستم های سیاسی دنیای مدرن به دو جبهه و جناح چپ و راست تقسیم شدن؟ اصلاً چرا چپ و راست؟ مگه بالا و پایین چشه؟ بعد از شنیدن این اپیزود، احتمالاً متوجه میشیم که چرا همه ی ما انسان ها در عین حال هم سیاست مدار و هم سیاست زده و هم سیاست گریز هستیم! در بین مطالب این اپیزود ارجاع هایی میدم به کتاب Predisposed 2013 که اگه خواستی میتونی خودت دنبالش بگردی! برای بالا رفتن کلاس کار هم، این پایین رفرنس مقاله ای “فاخر” از یک نشریه ی فوق با کلاس گذاشتم: https://www.scientificamerican.com/article/conservative-and-liberal-brains-might-have-some-real-differences/ آها راستی، عزیزان، اگر مایل به همکاری بودید و خواستید اسپانسر برنامه بشید، این پایین از طریق یکی از راه ها ارتباط برقرار کنید. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، حتماً با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم. راه های ارتباط مستقيم با پادكست: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam www.twitter.com/Amad_sp ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک برای حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sun, 16 Jan 2022 - 41 - اپیزود ۴۰: باورهای لوکس، جدیدترین متد کلاس گذاشتن و قمپز در کردن!
بعد از خوندن مقاله ی آقای Rob Henderson https://www.robkhenderson.com/ در مورد باورهای لوکسی که جدیداً طبقه ی مرفه آمریکا، با بیان اون باورها سیگنال اجتماعی می فرستن که «بله، ما هم با کلاسیم!» بنده هم بر این شدم که با ارائه معرفی کوتاهی از این مفهوم و طرح سؤال در مورد اینکه آیا یه همچین مفهومی در مورد بافتار اجتماعی ما ایرانیا هم صدف میکنه؟ آیا توی جامعه ی ما، طبقه ی مرفه با اون تعریف مشخص وجود داره؟ این اپیزود رو گوش کن و نظرتو واسم در قالب یه تحلیل طولانی و مفصل بفرست. #امروز_فهمیدم #دانشجو_بمونید هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهای شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... پیام آوایی هم بفرستین که چه بهتر، با اجازه ی خودتون توی پادکست پخش میکنم. راه های ارتباط مستقيم با پادكست: www.Instagram.com/emrooz_fahmidam www.twitter.com/Amad_sp ایمیل: mrasp@protonmail.com لینک برای حمایت از پادکست www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 07 Jan 2022 - 40 - اپیزود ۳۹: چهار سطح از استقلال مالی فردی یا (چگونه کمتر فقیر باشیم!؟)
امروز با هم از قول آدمایی مثل: روانشناس معروف Daniel Kahneman https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Kahneman و خانم Vicky Robin کارآفرین و نویسنده ی خوش ذوق https://en.wikipedia.org/wiki/Vicki_Robin و البته آقای Bruce Feiler و دیگران، چند نکته اصلی در مورد اقتصاد فردی و خانواده رو مرور میکنیم و می فهمیم چطور رابطه ای باید با “پول” داشته باشیم، و فرزندان خودمون رو چطور با پول آشنا کنیم؟! البته توی نیم ساعت که مفصل هیچ چیزی رو نمیشه توضیح داد! ولی واسه آدمای کنجکاو و باهوشی مثل تو، سرآغاز خوبی میتونه باشه که احتمالاً از این به بعد هوشمندانه تر به پول نگاه کنی… #دانشجو_بمونید راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Mon, 20 Dec 2021 - 39 - اپیزود ۳۸: چرا همیشه انگار آخر دنیا نزدیکه؟! یا (وقتی از شنیدن خبرهای بد سیر نمی شویم!)
امروز با هم به ریشه های منفی نگری خودمون می پردازیم و می فهمیم که چرا از دوران پیش از تاریخ هم ما انسان ها پیش بینی می کردیم که همین فردا پس فردا قیامت میشه، یا یه نفر ظهور میکنه، یا آخرالزمان شده و …؟! این قسمت با الهام گرفتن از کارها و نوشته های افرادی مثل: Steven Pinker Matt Ridley Bjørn Lomborg و تعدادی از بزرگان دیگه تهیه و تولید شده. لینک وبسایت سازمان ملل در مورد اهداف قرن ۲۱ رو هم که توی این اپیزود بهش اشاره کردم رو هم این پایین قرار میدم. با من همراه باشید … 👇🏻 https://www.un.org/millenniumgoals/news.shtml راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 03 Dec 2021 - 38 - اپیزود ۳۷: نظریه خواسته های تقلیدی، چرا همیشه دیگری را مقصّر می دانیم؟
توی این اپیزود تلاش می کنیم، چکیده ای از نظریه ی Mimetic Desire که توسط متفکر بزرگ فرانسوی: René Girard و برای توضیح دادنِ گستره ی پهناوری از رفتارهای فردی و اجتماعی انسان ارائه داده رو بررسی کنیم. این Polymath نابغه، کتاب ها و آثار زیادی داره که من حتی بلد نیستم وانمود کنم که ازشون سر در میارم! اگر واست جالبه که بدونی کاربرد اصلی اعدام چیه؟ و یا چرا ما انسان ها هم در مقیاس فردی و هم در مقیاس جمعی، همیشه سعی داریم که “دیگری” رو گناهکار بدونیم و تقریباً همیشه از ریشه یابی درست مشکلاتمون سر باز می زنیم؟! چاره ای نیست جز اینکه توی این اپیزود با من همراه بشی!! راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sat, 27 Nov 2021 - 37 - اپیزود ۳۶: کودن ها را بهتر بشناسیم! یا (پنج قانون اصلی حماقت )
مردم غیر-کودن همیشه تعداد افراد احمق و کودن اطرافشون رو دست کم میگیرن و معمولاً از شدت آسیب های ناشی از حماقت های این جماعت آگاه نیستن! در این اپیزود با مرور نوشته های Dietrich Bonhoeffer اصولاً می فهمیم کودن چیست و کیست!؟ بعدش هم با نگاهی به مقاله ی کمتر خونده شده ی یک تاریخ دان اقتصادی به نام Carlo M. Cipolla با پنج قانون جالب در مورد کودن ها آشنا میشیم. لینک مقاله رو این زیر میذارم ولی خوب میدونم هیچ کدومتون حتی به توضیحات نگاه هم نمی کنید. http://harmful.cat-v.org/people/basic-laws-of-human-stupidity/ راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 19 Nov 2021 - 36 - اپیزود ۳۵: چرا همیشه رابطه های ناسالم و سمّی داریم!؟ یا (چرا بدرفتاری بهمون می سازه؟!)
احتمالاً همه ی ما کسانی رو می شناسیم که تقریباً همیشه در انتخاب همسر یا پارتنر، متخصص پیدا کردن نخاله ها و آدم های به شدت مشکل دار هست! این عزیزان یکی پس از دیگری وارد رابطه های بد و ناسالم میشن و همواره از شریک یا همسرشون ناراضی هستن! آیا واقعاً میشه فقط با «بدشانسی» این مشکل اونها رو توضیح داد!؟ توی این اپیزود، امروز با هم می فهمیم که، دلیل اصلی اینکه بعضی ها همیشه درگیر روابط ناسالم هستن چیه؟! با من همراه باشید و از طریق لینک های زیر انتقادها و پیشنهادها و حمایت های خودتون رو به بنده برسونید: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 12 Nov 2021 - 35 - اپیزود ۳۴: انگار واقعاً خنده بر هر درد بی درمان دواست! یا بررسی علمی طنز و کمدی
توی این اپیزود با پدیده ی disney paradox آشنا میشیم و بعد از چند تحقیق علمی در مورد تأثیر خنده و کمدی بر افزایش سطح سلامتی و خلاقیت و همچنین بهبود روابطمون حرف میزنیم… در ادامه هم کاربردهای اجتماعی کمدی و خنده رو مرور خواهیم کرد. با من همراه باشید راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 05 Nov 2021 - 34 - اپیزود ۳۳: آشنایی با نظریه ی چند هوشی! (تأکیدی بر اهمیت هوش و انواع استعدادها)
توی این اپیزود یه مرور کوتاهی بر نظریه ی multiple intelligence theory یا همون نظریه ی چند هوشیِ “هاوارد گاردنر-Howard Gardner”، استاد بازنشسته ی دانشگاه هاروارد خواهیم داشت و سعی میکنم که برای شناخت بهتر نقاط ضعف و قوت خودت تشویقت کنم! برای فهمیدن خیلی از چراها و چگونگی های جامعه و زندگی اجتماعی، اول از همه باید یه تصویر تقریباً واضحی از میزان استعدادمون در زمینه های مختلف داشته باشیم… امیدوارم این اپیزود شروع یک سلسله بررسی های عمیق و کاربردی در این زمینه باشه. با من همراه باشید… لینک هایی که برای ارتباط و یا پشتیبانی مالی از پادکست ممکنه لازم باشه رو اینجا میذارم… راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sat, 30 Oct 2021 - 33 - اپیزود ۳۲: چطور با گستاخی دیگران کنار بیاییم؟ (وقتی تقریباً همه اعصابت رو خورد میکنن)
امروز با هم می فهمیم که فیلسوف فرانسوی: Émile-Auguste Chartier فامیلیش “چغتیه” تلفظ میشه! و از اینکه فرانسوی یاد نگرفتیم راضی خواهیم شد!! بعدش می فهمیم ایشون با چه روشی با انسان های اعصاب خورد کن و بی ادب کنار میومده؟ در ضمن احتمالاً دلیل اینکه چرا بعضی از ما اینقدر زودرنج هستیم و هر کار دیگران به شدت ما رو عصبانی میکنه!! خلاصه اینکه بشتابید که از دهن نیوفته، من که میدونم اگه این زیر فحش هم بنویسم کسی نمیخونه!! :) ولی خب در هر حال اگر دلتون خواست حمایت کنید، یا با من مستقیماً در ارتباط باشین، طبق معمول این زیر یه مشت لینک میریزم! www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sat, 23 Oct 2021 - 32 - اپیزود ۳۱: حداقل شرایط فرزندپروری مناسب یا (هشت علامت پدر و مادرهای نرمال)
هنوز نمیدونی میتونی پدر و مادرت رو ببخشی یا نه؟ آیا بعد از خواندن شونصد کتاب رنگارنگ در مورد فرزندپروری، هنوز حس میکنی که داری خراب کاری میکنی و نسل بعدی رو یک تنه داری به فنا میدی؟ یا اصلاً اهل این سوسول بازی ها نیستی و مثل اجداد خودت بر این باور هستی که بچه اگر عرضه داشته باشه، خودش با تربیت و مؤدب بار میاد، و اگر باعث افتخار قبیله و طایفه نشد، اونوقت تازه ۱-۰ به نفع شماست که تا آخر عمر بهش سر کوفت بزنی و تحقیرش کنی؟! این هشت شرط لازم رو توی بیست دقیقه گوش کن، و بعد ببین والدین خودت چه عملکردی داشتن و احیاناً خودت چند نکته و اصل حداقلی رو در حق فرزندت رعایت میکنی… راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sat, 16 Oct 2021 - 31 - اپیزود ۳۰: چرا باید به روش خودمون زندگی کنیم؟ (اشتباه کن، ولی به روش خودت!)
امروز یه چشمه از نبوغ داستیوفسکی، نویسنده ی مشهور روسی رو با هم مرور میکنیم، میدونم به نظر کسل کننده و تکراری میاد! ولی بهت قول میدم اگر توانسته باشم که منظورم رو به درستی برسونم، نگاهت به زندگی و تمام جنبه هاش عوض میشه… البته این فقط برداشت شخصی من از نوشته های داستیوفسکی هست. توصیه میکنم به این استدلال ها گوش کنید و کمی بیشتر راجع بهشون فکر کنید. با من همراه باشید راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 08 Oct 2021 - 30 - اپیزود ۲۹: پسر نوح با بدان بنشست و جوگیر شد!
در هر جامعه ای یک واقعیت هست که اجنبی ها بهش میگن peer pressure یا همون تأثیر همسالان. شاید باورتون نشه اگه بهتون بگم چقدر این پدیده در شکل دادن به رفتارها و انتخاب های ما مؤثر هست! هر کسی که بچه دار شده، با این ترس و نگرانی از تأثیر بچه های دیگه روی فرزندش آشنایی داره. آیا راهیهست که فرزندانمون رو در مقابل اثرات منفی همسالان مقاوم تر کنیم؟ بله یه راه ساده وجود داره… با من همراه باشید هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 17 Sep 2021 - 29 - اپیزود ۲۸: شخصیت سنج های بی شخصیت! (بازار بی سر و ته تست های شخصیت)
توی این قسمت از پادکست “امروز فهمیدم”، میریم سراغ بازار شلوغ و بی در و پیکر تست های شخصیت! خیلی ها هستن که اصلاً نمیدونن به کدوم یکی از اینا میشه اعتماد کرد و آیا اصلاً تستی هست که پایه و اساس علمی داشته باشه؟ امیدوارم با این قسمت تکلیف یه سری شیّادی ها مشخص بشه و افراد کمتری فریب سودجو ها رو بخورن. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 10 Sep 2021 - 28 - اپیزود ۲۷: نگران نباش، ما نامرئی هستیم!
امروز میریم سراغ اون افکار و اعتقاداتی که به نظر من باعث اضطراب اجتماعی میشن، واقعاً چطور میشه که بعضی از ما حس میکنیم که در حضور دیگران معذب هستیم و تقریباً هیچ کاری رو نمیتونیم درست انجام بدیم؟ این بار خبری از پژوهش های علمی و دانشگاهی نیست و فقط به طرز نگاهمون به آدم های اطراف خودمون می پردازیم. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Mon, 30 Aug 2021 - 27 - اپیزود ۲۶: خودخواه باش! (بخش سوم: مرد خودخواه)
بعله، بلأخره تونستم بحث خودخواهی رو جمع و جور کنم (البته در مورد کیفیت کار بین علماء اختلاف نظر هست!) به هر حال این قسمت رو تا جایی که تونستم خلاصه کردم که یه بحث کلی و جامعی روی مزیت های خودخواهی داشته باشیم. همراهان عزیز، چه زن و چه مرد، مادامی که فردیّت ما فدای موجود موهومی به اسم “مردم” بشه، همچنان همین آش و همین کاسه خواهد بود و هیچ کدوم از ما رنگ آزادی و آبادانی و آسایش رو نخواهیم دید! میخوای بدونی که چرا این موضوع مهم هست؟ پس حدود یک ساعت از وقت گرانبهای خودت رو با من همراه باش که تا جایی که فعلاً از دستم بر میاد توضیح بدم… راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Tue, 17 Aug 2021 - 26 - اپیزود ۲۵: خودخواه باش! (بخش دوم: زن خودخواه)
در بخش دوم از مجموعه ی خودخواهی، به صورت خلاصه و گذرا دنیا رو از دید یک زن بالغ نگاه می کنیم و می فهمیم که اگر یک زن واقعاً خودخواه باشه تصمیمات اصلی زندگی خودش رو بر چه اساسی می گیره. امروز می فهمیم که آیا اون قدرها که به نظر میاد اولویت های زندگی زن مدرن دگرگون شدن؟ یا اینکه بعضی هامون فقط یه خورده توی شلوغی زندگی این دوره فقط دچار اشتباه محاسباتی شدیم! با من همراه باشید… هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Mon, 02 Aug 2021 - 25 - اپیزود ۲۴: خودخواه باش! (بخش اوّل: کودکی)
این هفته اولین بخش از یه مجموعه ی چند قسمتی درباره ی مزایای خودخواهی و خودمحوری رو خواهیم داشت، جان مطلب اینه که اگ جامعه ای میخواد توی دنیای مدرن امروز شکوفا بشه، باید فردگرایی اساس و پایه ی تفکرات و فلسفه ی اون جامعه باشه! توی این قسمت با یه مرور کوتاه بر دوران کودکی انسان، به خودمون یادآوری میکنم که فقط و فقط با خودخواهی میتونیم امید به بقاء و شکوفایی و رشد داشته باشیم… بر خلاف دوران قدیم که قبیله گرایی ضامن بقای اکثر انسان ها بود، امروزه دیگه بشر به حدی از بلوغ رسیده که بتونه بند ناف خودش رو از طایفه، قبیله و قوم خودش جدا کنه و رشد و تعالی و اصالت وجودی رو تجربه کنه! با من همراه باشید…. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه:mrasp@protonmail.com Clubhouse: https://www.clubhouse.com/@amad.sp لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Wed, 14 Jul 2021 - 24 - اپیزود ۲۳: خشونتِ فیزیکی، ریشه و راهِ چاره
توی این اپیزود می فهمیم که خشونت از کجا میاد و بلأخره آیا چیزیه که باهاش به دنیا میاییم یا اینکه فرهنگ و جامعه ما رو وحشی میکنه که به جون هم میوفتیم؟! اینجا هم از بحث فلسفی دیرینه در خصوص ریشه های خشونت میگم، و هم از پروژه ی تحقیقاتی عظیمی که به رهبری دکتر “ریشارد ترمبلی” حدود چهل سال هست که داره انجام میشه و همچنان ادامه داره… اگر واست جالبه که بدونی جواب نهایی و علمی این سؤال فلسفی چیه با من همراه شو. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sat, 03 Jul 2021 - 23 - اپیزود ۲۲: وقتی نابرابری و فاصله طبقاتی هم قانون و حساب و کتاب داره!
خب امروز با هم می فهمیم که چرا ظاهراً به نسبتِ کل جمعیت جهان یه تعداد کمی دارن همه کارهای دنیا رو انجام میدن، گرون ترین نقاشی ها و موفق ترین فیلم ها و پرفروش ترین رمان ها و پردرآمدترین کمپانی ها و بیشترین تعداد آلبوم های موسیقی پرفروش و… اکثراً توی هر دوره ای توسط یه عدّه خاصی تولید میشن! حتی توی محل کار هم میبینی که انگار فقط ۱۰-۲۰ درصد از همکارات دارن واقعاً کار مفید انجام میدن ! توی این اپیزود با قانون عجیب و غریب pareto و قانون price آشنا می شیم و احتمالاً یه خورده از نارضایتی و حرص خوردنمون کم میشه! وقتی متوجه بشی که در بهترین حالت ۸۰ درصد از ثروت و دارایی جهان در اختیار ۲۰ درصد جمعیت هست، اگر توضیح خوبی داشته باشه اونوقت میشه برنامه ها و کارهات رو طبق اون توضیح و قانون تنظیم کنی . هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Mon, 21 Jun 2021 - 22 - اپیزود ۲۱: هفت نشانه ای که خبر از رابطه ای پر دردسر دارند (علائم نامناسب بودن یک پارتنر احتمالی!)
از اونجایی که بیشتر مخاطبان این پادکست رو جوانان زیر ۳۵ سال تشکیل میدن، توی این قسمت در مورد نشانه هایی صحبت میکنیم که همون قرارهای اول باهاشون میتونی تشخیص بدی که آیا این خانم/آقایی که تازه باهاش آشنا شدی مناسب تو هست یا نه!؟ این علائم به خورده تشخیص دادنشون دقت میخواد ولی هر کسی به راحتی اگر بدونه داره دنبال چی میگرده حتماً متوجه میشه. اینجا اول ۵ نشانه ی اصلی رو عرض میکنم که همیشه درست هستن و بر پایه ی شواهد علمی و بالینی تنظیم شدن، بعدش ۲ علامت که بعضی وقت های در مورد بعضی ها صدق میکنه رو هم بررسی میکنیم. دوستتون دارم، #دانشجو_بمونید راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 11 Jun 2021 - 21 - اپیزود ۲۰: تله ی مثبت نگری و انگیزشی های بی انگیزه
امروز با هم می فهمیم که چرا در حالی که دائماً در حال خریدن انگیزه و مثبت نگری و تفکر گل و بلبل هستیم، باز هم هشتمون گرو نُهمونه و انگار هیچ چیز توی زندگیمون جلو نمیره؟! این تله ی مثبت نگری و تفکر مثبت رو با هم بررسی میکنیم و راه حلی برای عبور از چالش های درونی خودمون معرفی میکنم، شاید توی این چند دقیقه یه مقدار از اثرات سمّی تمام مزخرفاتی که فرهنگ پاپ به خوردمون داده شسته بشه! دانشجو و دیرباور بمونید. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Sat, 29 May 2021 - 20 - اپیزود ۱۹: پنج دلیل اصلی فرزندکُشی اونا+ یک دلیل اصلی فرزندکُشی ما
خوب متأسفانه انگار وقتش شده که یه مروری بر دلایل اصلی فرزندکشی در جوامع مختلف داشته باشیم! ای کاش لازم نمیشد که در مورد این موضوعات صحبت کنیم... در این اپیزودِ کوتاه تر از معمول، یه خلاصه ای از مطالعات علمی انجام شده در مورد پدیده ی شوم فرزندکُشی (Filicide) رو مرور میکنیم، و بعدش چهارپنج دقیقه من غُر میزنم، و دیگه تموم! نخیر، هیچ تحلیل و نظری در مورد هیچ کیس به خصوصی ندارم. امیدوارم تونسته باشم توی این قسمت یه اطلاعات جدیدی ارائه بدم. دانشجو بمونید... هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Tue, 25 May 2021 - 19 - اپیزود ۱۸: دلیل انتخاب شغل های کسل کننده و عواقب سر رفتن حوصله...
توی این اپیزود در مورد بی حوصلگی و کسالت حرف میزنیم... همه مون تجربه ش کردیم، سر کار، سر کلاس، توی ترافیک سنگین، ولی چرا اینقدر سر رفتن حوصله مون آزار دهنده س؟ و اگر واقعاً اونقدر از کسالت و بی حوصلگی نفرت داریم، چرا شغل های کسل کننده رو انتخاب میکنیم؟ امیدوارم امروز بتونیم جواب این سؤالات رو بدون اینکه حوصله تون رو سر ببرم با هم بفهمیم... هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Fri, 21 May 2021 - 18 - اپیزود ۱۷: پنج نشانه ای که یک نفر از ما خوشش اومده
در این اپیزود، خیلی مختصر یه سری علائم و نشانه ها رو مرور میکنیم که میتونه نشون دهنده ی این باشه، یه بنده خدایی ضربه ای به سرش خورده و از ما خوشش اومده!! اینا علائمی هستن که توی منابع علمی تست و تأیید شدن. از این لیست ها همه جا میتونی پیدا کنی، تازه تیترهای هیجان انگیزتر از این هم دارن و ممکنه توجه ما رو بیشتر جلب کنن... ولی اینجا علم دست و پای ما را بسته و یه جورایی فقط انگار دارم بدیهیات رو توضیح میدم! هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Fri, 21 May 2021 - 17 - اپیزود ۱۶: چرا خودشیفتگی به نظر شایع تر شده؟ یا نیمه ی تاریک اعتماد به نفس
در این قسمت من، این منِ خودشیفته، باز دوباره میکروفون دیدم و جوگیر شدم و نیم ساعتِ تمام، اندر حکایاتِ شیوع خودشیفتگی بین نسل خودمون و دلایل اصلی اون، دلیل و مدرک علمی و معتبر ردیف میکنم! امروز با هم می فهمیم که چطور فرهنگ ما تبدیل شده به کارخانه ی تولید انسان های خودشیفته و در عین حال سرخورده و ناراضی! کجای کار محاسباتمون در مورد زندگی و دنیای اطرافمون اشتباه بود که اینجوری داریم خودخوری میکنیم؟ در ضمن رابطه ی زاییدن در تاریخ رُند هجری شمسی رو با موفقیت و افتخار آفرینی فرزندان بررسی میکنیم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Sat, 15 May 2021 - 16 - اپیزود ۱۵: چهار علامت اصلی خودشیفتگی و کلید تحمل کردن یک خودشیفته!
در این قسمت یه مرور کوتاه بر چهار ویژگی اساسی اختلال شخصیت خودشیفته خواهیم داشت و می فهمیم که اگر ترک کردن همسر یا رئیس یا همکار یا فامیل خودشیفته، به هر دلیلی غیرممکن باشه، نکته ی اصلی که میتونه بهمون کمک کنه بهتر بتونیم تحملشون کنیم چیه! اگر میخواین راجع به یه موضوع خاصی بیشتر صحبت کنم و مطالعات علمی و معتبر در مورد اون موضوع رو خدمتتون ارائه کنم، فقط کافیه که از طریق راه های ارتباطی زیر ، پیشنهاد بدید... راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: E-mail: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Tue, 11 May 2021 - 15 - اپیزود ۱۴: وقتی از زمین و زمان ناراضی هستیم...
در این اپیزود به حس قدردانی و به قولی؛ نمک شناسی می پردازیم. امروز می فهمیم ظاهراً، اینکه قدر داشته های ریز و درشت زندگیمون رو بدونیم، تأثیر جادو مانند، ولی واقعی بر روی مغز و اعصاب ما داره! اگر از شرایط و زندگی به طور کلّی ناراضی هستی توصیه میکنم این اپیزود نیم ساعته رو حتماً گوش کنی، بعدش اگر بازم دلت خواست ترش کنی و به زمین و زمان گیر بدی، میتونی ادامه بدی! مطالب این قسمت هم طبق روال گذشته بر اساس تحقیقات معتبر و تأیید شده، تهیه و تنظیم شدن... هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Sat, 08 May 2021 - 14 - اپیزود ۱۳: امروز فهمیدم حس تنهایی چیه و از کجا میاد!
امروز هم با هم #تنهایی رو بررسی میکنیم و می فهمیم چیه و چطور میشه این درد اجتماعی رو مدیریت کرد. کاربرد تنهایی توی تکامل انسان رو مرور میکنیم و طبق معمول کتابی معرفی میکنیم و من همش حرف میزنم که در کنار شما احساس تنهایی کمتری داشته باشم! این پایین لینک دانلود کتاب: تنهایی، طبیعت انسانی و نیاز به پیوند اجتماعی رو میذارم واستون. https://bookyar.org/?paperno=976788924 هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Sat, 01 May 2021 - 13 - اپیزود ۱۲: چطور با بحران وجودی کنار بیاییم! یا مروری بر فلسفه ی نهیلیسم مثبت نگر
توی این اپیزود، یک نگاه غیر علمی و سلیقه ای به مفهوم زندگی میندازیم! امروز یه توضیح خلاصه و کلّی در مورد بحران وجودی مرگ میشنویم و میبینیم که حتی اگر آخرش هیچی نباشه باز هم منطق میگه که باید قدر بودنمون رو بدونیم، هر چی باشه یک بار این فرصت نصیبمون میشه، هر چقدر هم زندگیمون تجربه ی مزخرفی باشه، بلأخره یه تجربه حساب میشه. اگر فقط توی تمام زندگیمون یه موزیک خوب شنیدیم یا یه فیلم قشنگ دیدیم و بعدش کرکره رو کشیدیم پایین، به نظر من ارزشش رو داشته، چون نقطه ی مقابلش اینه که اصلاً به وجود نمیومدیم و همون یه دونه لذت رو تجربه نمیکردیم! اصلاً به نظر من همون درد و رنج زندگی هم بهتر از هیچه... البته این قسمت فقط اینجوری نظر شخصی صادر کردم، فردا که در مورد #تنهایی قسمت بعدی میاد، دوباره میزنیم تو فاز تحقیقات علمی... #دانشجو-بمونید. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com
Fri, 30 Apr 2021 - 12 - اپیزود ۱۱: دورویی و ریاکاری، حقایق خصوصی و دروغ های عمومی
این بار میریم سراغ یه مفهوم جدید و عجیب و غریب که تا الان هیچ کدوم از ما از نزدیک باهاش برخورد نداشتیم، ولی انگار توی بعضی کشورها خیلی رایج بوده یا هست! اسم این پدیده preference falsification یا همون دورویی و ریاکاریه... توی این اپیزود که یه خورده طولانی تر از معمول شده، حوصله کنید تا بفهمید که چرا خارجی ها و اجنبی ها گرفتار همچین پدیده ای میشن. توی این اپیزود می فهمیم که چه عواملی باعث میشن که یک جامعه به سمت دورویی سوق پیدا کنه، چطور میشه فهمید که دورویی توی اون جامعه زیاد یا کم هست؟! اگر شما هم مثل من تا الان حتی اسم دورویی و نفاق و ریاکاری نشنیدین، این قسمت فرصتیه که بیشتر با این مفهوم بیگانه آشنا بشین و مثال هایی از کاربرد اون توی جوامع مختلف بشنوید. اینجا با آقای دکتر تیمور کُرَن آشنا میشیم که بیشتر عمر حرفه ای خودش رو صرف فهمیدن دورویی یا به قول خودش preference falsification کرده... توی دقیقه ی ۶ این اپیزود به اشتباه دانشگاه «کالیفرنیای جنوبی» رو «کارولینای جنوبی» میگم، حوصله هم ندارم درستش کنم!! هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: E-mail: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam https://www.podchaser.com/EmroozFahmidam
Fri, 23 Apr 2021 - 11 - اپيزود۱۰: نگاهی به زندگی مایه دارها (یا نقل قول هایی از کتاب: سرمایه بدون مرز)
توی این اپیزود با گوشه هایی از زندگی فوق سرمایه داران آشنا میشیم، اونایی که حریم خصوصی خیلی واسشون مهم هست و این اطلاعات از سبک زندگیشون رو به راحتی نمیشه به دست آورد! خانم دکتر «بروک هرینگتون» چند سال دنبال اطلاعات دست اول از زندگی سوپر ثروتمندان بوده و تمام شواهدی که از دید یک جامعه شناس مهم بودن رو در کتاب (سرمایه بدون مرز) منتشر کرده. این هفته با هم میفهمیم که وقتی تریلیونر شدیم، با چه چالش هایی روبرو خواهیم شد! هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam ایمیل برنامه: mrasp@protonmail.com لینک حمایت از پادکست برای اون دسته از عزیزانی که فکر میکنن این برنامه ارزشش رو داره: www.hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 16 Apr 2021 - 10 - اپیزود ۹: روان غذاشناسی! یا چند راه علمی برای سالم تر و بهتر خوردن
آيا از حملِ مداومِ توده هاي چربي اضافه ي خودتان خسته شده ايد؟ آيا مي خواهيد خوش اندامي خودتان را در چشم ديگران فرو كنيد؟! آيا نصف فضاي خانه تان را وسايل و تجهيزات لاغري اشغال كرده ولي هيچ فايده اي ندارد!؟ آيا هدفتان اين است كه اندام شما شبيه فلاني بشود؟! اميدوارم موفق بشيد، چون توي اين اپيزود فقط چند روش ساده ي روانشناختي رو ميشنويد كه ممكنه بهتون كمك كنه كمتر و سالمتر غذا بخوريد، همين! همينم مونده منم دكّانِ تناسب اندام باز كنم! ولي در هر صورت توي نيم ساعت يه چهارتا تكنيك ساده و مؤثر و علمي رو مجاني ياد بگيرين بده مگه؟! زندگي كم شكر و چربي براتون آرزو دارم... دانشجو بمونيد. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam E-mail: mrasp@protonmail.com لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam
Fri, 09 Apr 2021 - 9 - اپيزود ۸: چرا انسان ها خودكشي ميكنند؟ چون مي خواهند و مي توانند!!
خُب من هم سوار بر موجِ احساسات و توجهاتِ هموطنان، در اين اپيزود سعي كردم خودكشي رو بررسي كنم، توي اين قسمت اميدوارم يه سري مطالب جديد در مورد خودكشي بفهميم، آمارهاي كشورمون كه كلاً اشتباه هستن و مسئولينِ نازنين هم كه كلاً از بيخ و بُن وجود اين پديده رو انكار ميكنن! ديگه بايد هر چقدر ميتونيم در موردش صحبت كنيم و بيشتر بشناسيمش، آمار به طرز وحشتناكي رو به افزايش هست و مهمترين كاري كه ميشه كرد اطلاع رساني و آگاهي پيدا كردن از زواياي پيدا و پنهان اين پديده ي شوم هست. اين قسمت رو اجالتاً داشته باشين تا بعداً برنامه هاي مفصل تر و كامل تري واستون تهيه كنم. هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست: www.twitter.com/Amad_sp www.Instagram.com/emrooz_fahmidam E-mail: mrasp@protonmail.com
Fri, 02 Apr 2021 - 8 - اپيزود ۷: برنامه ت چيه؟ اگه اون نشد چي؟
در اين اپيزود به پديده ي Moral Hazard ميپردازيم، قبل از اينكه عصباني بشي كه چرا اصطلاحاتِ خارجكي استفاده ميكنم، بايد بگم كه دقيقاً نميدونم معادلش چيه! ولي ميشه گفت يه چيزي توي اين مايه هاست: وقتي خيالت راحته كه برنامه ي جايگزين و پشتيبان داري ممكنه كمتر احتياط كني و يا كمتر براي رسيدن به هدفت تلاش كني... اينجا در كمتر از نيم ساعت يه بررسي ميكنيم كه كجاها دردسرساز ميشه و اينكه چرا دوچرخه سواري باعث خشكسالي ميشه؟! لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Sat, 27 Mar 2021 - 7 - اپيزود۶: روانشناسی و سفر يا اشانتيونِ نوروزي!
حالا كه سال نوي همه مباركه، اين چند تا تحقيق رو هم گوش بدين كه بفهميم چه وقت از شبانه روز بهتره كه واسه تعطيلات برنامه ريزي كنيم، چقدر طول ميكشه كه حال و هواي تازه ي بعد از سفر از سرمون بيوفته و برگرديم روي حالتِ كارخونه! توي سفر مواظب چه خوراكي هايي باشيم؟ چه جاهايي واسه سفر و تفريح بيشتر بهمون حال ميده و ... البته سفر عيد امسال رو بذاريم واسه بعد از اينكه عمو پوتين واكسنمون رو زد خيلي بهتره! تابستون جبران كنيد. لينك ها هم اين پايين هستشون اگر با انگشت آروم نوازششون كنيد خيلي خوب ميشه! بوس هايِ فراوانِ من رو هر جا كه هستيد پذيرا باشيد، البته فقط برادران! لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Sun, 21 Mar 2021 - 6 - اپيزود ۵: خودمون رو با کی مقایسه کنیم؟ چرا بعضی ها هیچ وقت احساس پولدار بودن نمیکنن؟
در اين اپيزود با هم ميفهميم كه چطور جايگاه خودمون رو توي اجتماع تعريف ميكنيم، از فاصله ي طبقاتي و نابرابري در كشورهاي مختلف و تأثيري كه اين نابرابري ها بر روي جسم و ذهن ما داره مطلع ميشيم... مطمئن باشيد كه هر هفته با حداقل يك اپيزودِ علمي و آموزنده در خدمتتون خواهم بود، هر از چندگاهي هم وسط هفته اپيزودهاي اضافي منتشر ميشه، پس حتماً سابسكرايب كنيد كه وقتي قسمت جديد مياد با خبر بشيد... لينك هاي اينستاگرام و توييتر و ايميل برنامه رو اينجا ميتونيد كليك كنيد و مستقيم بريد توي اينستاگرام و توييتر و اونجا هم فالو كنيد... لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Fri, 19 Mar 2021 - 5 - اپيزود ۴: ملاقاتِ فرهنگ ها و نوآوري شخصي
در اين قسمت در مورد ارتباط آشنا شدن با يك فرهنگ ديگه و ميزان خلاقيت فردي صحبت ميكنيم و مي فهميم كه چطور محل تلاقي فرهنگ هاي مختلف تبديل ميشه به مركز بروز نوآوري ها و خلاقيت هاي گوناگون در زمينه ي موسيقي و غذا و علم و مُد و فَشن و حتي كارآفريني و تأسيس شركت... هميشه خوشحال ميشم نظرات و پيشنهادهاي سازنده ي شما عزيزان رو بشنوم و بخونم... براي پروژه هاي تحقيقاتي آينده حتماً از بين شنونده هاي عزيزم نظر سنجي ميكنم. راه هاي ارتباط مستقيم با پادكست لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Thu, 11 Mar 2021 - 4 - اپيزود ۳: نزدیک شدن به هدف و بیشتر شدن انگیزه و اراده
امروز مي فهميم كه اون فرصت هاي از دست رفته توي لحظات آخر، اون باخت هايي كه با اختلاف كم متحمّل شديم، و نزديك شدن به هدف هاي مختلف توي زندگيامون تقريباً همون تأثير برنده شدن رو روي ميزان انگيزه و اراده ي ما براي ادامه دادن داره! امروز با راهنمايي خانم دكتر "مانيكا وادوا" ميفهميم كه چطور انگيزه و اراده براي رسيدن به هدف هامون رو ميتونيم بيشتر كنيم... باز هم ازتون ميخوام كه اين پادكست رو به دوستان و اطرافيانِ كنجكاوِ خودتون معرفي كنيد كه اين بهترين دلگرمي براي من ميتونه باشه. براي ارتباط مستقيم با بنده ميتونيد از طريق دايركت اينستگرام و توييتر و همينطور ايميل برنامه، نظرات و پيشنهاداتِ خودتون رو در ميون بذاريد... "دانشجو بمونيد". لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Thu, 04 Mar 2021 - 3 - اپيزود ۲: اگر توی اينجور رابطه ای هستی، فرار كن!
توی این قسمت در مورد پنج ویژگی و علامت توي رابطه هامون كه واسه ي هر كسي قابل تشخيص هستن صحبت ميكنيم، اگر طرف مقابل زيادي شكّاك و بدبين هست، يا اينكه دائماً ما رو از ارتباط با عزيزانمون منع ميكنه، گوش به زنگ باشيم كه احتمالش زياده كه با يك اختلال شخصيت سر و كار داريم! اگر مدام از طرف همسرتون تحقير ميشين و يا رابطه ي شما دعواهاي شديد و آشتي هاي حماسي زيادي داره... وقتشه كه يه فكري واسه خودتون كنيد. اين نشانه ها هر كدومشون حاصل تجربه و كار مداوم خيلي از آدم حسابي هاي علم روانشناسي هستن! توصيه ميكنم اين قسمت رو گوش بدين و به هر كس كه دوستش دارين معرفي كنيد... لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Wed, 24 Feb 2021 - 2 - اپيزود ۱: تله ي كمبود
فقر و تنهایی و گرسنگی یه شباهتی با هم دارن هر سه تاشون کمبود یه چیزی توی زندگیمون هستن و این کمبود به راحتی میتونه تبدیل بشه به یه تله که رهایی از اون ممکنه کار هر کسی نباشه... توی این قسمت باز هم از دید تحقیقات علمی این موضوعات رو بررسی می کنیم و می فهمیم این تله چه مکانیسمی داره لينك حمايت از پادكست براي اون دسته از عزيزاني كه حس ميكنن اين پادكست ارزشش رو داره: hamibash.com/emrooz_fahmidam اينستاگرام برنامه: www.instagram.com/emrooz_fahmidam اكانت توييتربرنامه: www.twitter.com/amad_sp براي ارتباط رسمي تر هم ميتونيد از طريق ايميل با من در تماس باشيد: mrasp@protonmail.com
Sat, 20 Feb 2021 - 1 - امروز فهمیدم چی هست حالا؟
توی این دو دقیقه ی ناقابل هم خودم رو معرفی میکنم و هم چیزایی که میشه از این پادکست انتظار داشت رو میگم خدمتتون... با من در ارتباط باشيد: mrasp@protonmail.com Instagram: emrooz_fahmidam Twitter: @Amad_sp
Thu, 11 Feb 2021
Podcast simili a <nome>
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- رادیو دچارانه DaryaSalar
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- Majoon | پادکست فارسی معجون Masoud | Navid
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- La Zanzara Radio 24
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- اتاق موسیقی ار.اف.ای / RFI
- خوره کتاب | KhoreKetab شیما و هاتف
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送
- 飯田浩司のOK! Cozy up! Podcast ニッポン放送
- 武田鉄矢・今朝の三枚おろし 文化放送PodcastQR