Filtra per genere

Suomi mainittu! Ulkoministeriön podcast

Suomi mainittu! Ulkoministeriön podcast

Suomi mainittu! Ulkoministeriön podcast

Suomi mainittu! Suomen ulkoministeriön podcast. Utrikesministeriets podcastserie.

16 - Uncovering Climate Diplomacy
0:00 / 0:00
1x
  • 16 - Uncovering Climate Diplomacy

    The first episode takes a sneak peek into the unknown world of climate diplomacy. What part do the diplomats working behind the scenes play in stopping climate change? How is the idea of diving into a cold lake after a sauna similar to taking climate action? Finnish Ambassador for Climate Change, Jan Wahlberg, and UK Government's COP26 envoy, John Murton, steer the listener behind the scenes of global climate conferences.

    Wed, 15 Dec 2021 - 32min
  • 15 - Climate security – climate change challenging global peace and security

    How can international cooperation help to address climate security threats? Why is promoting a fair distribution of water and natural resources so important? What risks could climate change pose to security in the Arctic? In this episode, we will be talking with Pekka Haavisto, Minister for Foreign Affairs of Finland, about the threat posed by climate change to peace and security worldwide.

    Wed, 15 Dec 2021 - 18min
  • 14 - Finland-Israel 70: Podcast with Rony Smolar

    The podcast is describing the history of the diplomatic relations from the view of Finnish-Israeli journalist, who has been closely involved in the bilateral events.

    Tue, 17 Nov 2020 - 29min
  • 13 - Jakso 13: Kiinnostaako diplomaattikoulutus? Kuuntele, millainen on kavaku ja kenelle se sopii

    Millaista on diplomaatin työ? Kenestä tulee hyvä diplomaati? UM:n kansainvälisten asioiden valmennuskurssin eli kavakun vetäjä Johanna Birkstedt kertoo tässä podcastissa, millainen on diplomaattikoulutus ja miten siihen voi hakea. ”Valmennus sisältää luentoja, harjoituksia, vierailuja, opintomatkojakin. Iso osa koulutuksesta on työssä oppimista.” Diplomaatin työ on todella kansainvälinen, sillä diplomaatit kulkevat uransa aikana pitkin maailmaa asemamaasta toiseen. Kavakua parhaillaan käyvät tuoreet diplomaatit Ilona Vihonen ja Timo Sysiö miettivät keskustelussa, mikä olisi heille hankalin tai paras asemapaikka. ”Multa kysyttiin alkuhaastattelusta, olisitko valmis lähtemään Kabuliin. Sanoin, että se olisi mielenkiintoista. Sitten kysyttiin, että olisitko valmis lähtemään Brysseliin… Se mikä on toisille paras, voi olla toiselle hardship-paikka.” Haastattelu: Reetta Räty Editointi: Paula Salovaara

    Fri, 18 Jan 2019 - 31min
  • 12 - Jakso 12: ”Maailman ihmisoikeustilanne on heikentynyt viime vuosina”

    YK:n ihmisoikeusjulistus täyttää 70 vuotta 10.12. Demokratia- ja ihmisoikeussuurlähettiläs Rauno Merisaari sanoo, että ihmisoikeustilanne on heikentynyt viime aikoina. ”Tämä näkyy siinä, miten kohdellaan ihmisoikeuspuolustajia tai toimittajia, ja millä tavoin hallitukset suhtautuvat ihmisoikeuksiin. Jonkinlainen yllätys on ollut se, että tämä on alkanut näkyä myös Euroopassa, enkä viittaa nyt vain Puolaa ja Unkariin.” Vieraana studiossa on myös syrjimättömyys ja vammaisten oikeuksien neuvonantaja Katariina Sario. Hän kertoo, että 15 prosenttia koko maailman väestöstä elää jonkinlaisen vamman kanssa. Vammaiset ovat usein piilotettu osa yhteiskuntaa ja köyhyys on suurempaan vammaisten keskuudessa. ”Suurin ennakkoluulo on ajatus, että vammainen ei ole kykenevä. Ei nähdä ihmistä, vaan nähdä ihmisessä vain vamma, se mitä hän ei voi tehdä.” Haastattelu: Reetta Räty Editointi: Paula Salovaara

    Mon, 10 Dec 2018 - 28min
Mostra altri episodi