Filtrar por gênero
- 46 - Christina Lund – med egne ord
Christina Lund debuterer med thrilleren SORT MONSUN, første bind i Thailand-trilogien om den traumatiserede journalist Cathrine Birklund, som bliver viklet ind i opklaringen af sagen om en forsvundet ambassadørdatter i Bangkok. Her fortæller forfatteren, der selv er journalist, med egne ord om tilblivelsen og tager lytterne med på research i Thailand og til forfatterhverdag i Vestjylland.
Medvirkende: Christina Lund Vært: Rasmus Meldgaard Harboe Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Skyt Persson, Emilie Kvistgaard Madsen & Jeppe Bangsgaard Titelmusik: Claus Hempler
Thu, 08 Jun 2023 - 24min - 45 - Heidi Amsinck – med egne ord
Krimiforfatteren Heidi Amsinck bor i London og skriver sine bøger om den danske journalist Jensen på engelsk. Men når hun researcher, foregår det på dansk jord, på gader og stræder i København, og hos en særlig kontakt ved politiet i Aarhus. Vi følger forfatteren på arbejde og er med på allernærmeste hold, mens en krimi bliver til.
Medvirkende: Heidi Amsinck
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Skyt Persson, Emilie Kvistgaard Madsen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus Hempler
Thu, 08 Jun 2023 - 29min - 44 - Alberte Winding – med egne ord
Alberte Winding er både kendt som sanger, sangskriver og forfatter, senest til romanen HVAD JEG TÆNKER MENS DU TALER. Historien fortæller hun gennem karakteren Pio, der er i 50’erne og – ligesom forfatteren selv – er turnerende musiker. Lyt med, når Alberte i en lyddagbog deler ud af sin arbejdsproces og fortæller om, hvordan hun balancerer livet i musikken og litteraturen.
Medvirkende: Alberte Winding
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Skyt Persson, Emilie Kvistgaard Madsen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus Hempler
Thu, 08 Jun 2023 - 27min - 43 - Grineflip, pranks og børnebøger
Forfatteren Anne Sofie Hammer og illustratoren Sofie Lind Mesterton står bag en serie af bøger om to piger, der går i 4. klasse, som begge to er til fis og ballade – og som begge to hedder Mille.
Men det, at karaktererne er piger, er ikke styrende for fortællingen i Mig & Mille-bøgene, hvilket ellers ofte er tilfældet i børnebøger. Og det er helt med vilje.
Medvirkende: Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Skyt Persson, Kathrine Nyhus Laursen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerFri, 16 Dec 2022 - 24min - 42 - Kristina Stoltz og den store samtidsroman
Mens hele Danmark var lukket ned, sad Kristina Stoltz i sin lejlighed på Vesterbro i København og skrev på en stor roman. Romanen hedder FOR EVIGT, og den udspiller sig mit i vores samtid – med alt, hvad det indebærer. Vi besøger forfatteren til en samtale om klimakamp, generationsmøder og en noget anderledes skriveproces.
Medvirkende: Kristina Stoltz
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Nyhus Laursen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerFri, 25 Nov 2022 - 23min - 41 - Gysets anatomi – med Lars Daneskov
Hvad kan gyseren som genre, og hvorfor skal man egentlig gøre børn bange? Vi går ind i det litterære gys med den prisvindende forfatter Lars Daneskov. Han er mest kendt for sine sjove og hyggelige børnebøger, men han har også skrevet MED DØDEN TIL FØLGE – en gysende fortælling om en familie lammet af sorg. Om levende, der ikke kan slippe de døde, og døde, der nægter at give slip på de levende. Medvirkende: Lars Daneskov Vært: Rasmus Meldgaard Harboe Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard Titelmusik: Claus Hempler
Fri, 28 Oct 2022 - 25min - 40 - Hjemme hos Ane Bjørn
Der er noget helt særligt over Ane Bjørns børnebøger. Det handler nok både om hendes modige fortællinger, som priskomitéer har fremhævet, og om den helt særlige streg, der bliver til i hånden.
Hun er aktuel med billedbogen PÅFUGL om drengen Momo, som inderligt ønsker sig at være klædt ud som påfugl til fastelavn – og ikke som flyveøgle, som hans far tror. Vi besøger Ane Bjørn til en samtale om bogen, hendes arbejde og voksne menneskers forventninger til børn.
Medvirkende: Ane Bjørn
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerFri, 30 Sep 2022 - 24min - 39 - En skandinavisk opklaring
Da den svenske journalist Kim Wall blev meldt savnet natten mellem den 10. og 11. august 2017, gik en stor eftersøgning – og senere en omfattende efterforskning – i gang. Sagen fik massiv opmærksomhed, og det gjorde den efterfølgende retssag også, både i Danmark og i udlandet.
Den danske forfatter Anne Mette Lundtofte blev hyret til at skrive om sagen for det prominente amerikanske magasin The New Yorker. En opgave, som fik Anne Mette til at reflektere over, hvordan det danske system reagerede på den forfærdelige forbrydelse. Nu har hun skrevet Dybt vand. En dokumentarisk bog, der følger de mennesker, som forsøgte at hjælpe, mens sagen rullede, og vores berømte tillidssamfund blev sat på prøve.
Medvirkende: Anne Mette Lundtofte
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerFri, 02 Sep 2022 - 19min - 38 - Naturen er en trold
I romanen Trold skildrer Rasmus Daugbjerg naturen overfor mennesket, og hvordan naturen bider tilbage, når vi mennesker gør den ondt. Men hvad synes forfatteren selv, at litteraturen kan, når det kommer til klimakrisen? Og hvordan blev hans roman til?
Medvirkende: Rasmus Daugbjerg
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Maja Ravn, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerFri, 26 Aug 2022 - 19min - 37 - Da Gurnah fik Nobelprisen
Det kom som en stor overraskelse for Abdulrazak Gurnah, da han modtog Nobelprisen i litteratur. Prisen er den største litterære hæder, man kan drømme om at få. Vi ser nærmere på forfatteren og den fornemme pris.
Medvirkende: Abdulrazak Gurnah, Hilde Rød-Larsen & Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Indlæsning: Jens Albinus
Redaktion: Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus HemplerStort tak til Det Svenske Akademi og University of Kent, som har givet os lov til at bruge lydmateriale.
Fri, 12 Aug 2022 - 24min - 36 - Essay: Når jeg bliver lille igen
"Når jeg bliver lille igen" er Rebecca Bach-Lauritsens refleksioner over, hvorfor hun skriver bøger til børn. I en personlig og vidtforgrenet prosa fortæller Bach-Lauritsen om at blive forfatter og om fødsler og dødsfald som skelsættende erfaringer. "Når jeg bliver lille igen" er et essay om omsorg, opmærksomhed på verden og de fællesskaber, der opstår gennem sproget.
Tekst og indlæsning: Rebecca Bach-Lauritsen
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlman Kristensen & Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktør for Gutkind Essays: Martin BastkjærFri, 17 Jun 2022 - 30min - 35 - Essay: Maude og Lilly Marie
I "Maude og Lilly Marie" skriver Lotte Kirkeby om utilpassede kvinder. Hun finder dem både i sit forfatterskab, i sit eget liv, hos nogle af sine litterære forbilleder – og de dukker pludselig også op i "Matador", som hun genser under sin coronaisolation. I sine portrætter af forskellige liv og skæbner skildrer Kirkeby nogle af de begrænsninger, der har præget kvinders liv både før og nu, mens hun samtidig viser, hvordan det utilpassede også rummer et frigørende potentiale.
Tekst og indlæsning: Lotte Kirkeby
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlman Kristensen & Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktør for Gutkind Essays: Martin BastkjærFri, 17 Jun 2022 - 38min - 34 - Essay: At være eller at blive (det er spørgsmålet)
I "At være eller at blive (det er spørgsmålet)" skriver Luka Holmegaard om fiktionen som problem og overlevelsesstrategi, med udgangspunkt i læsninger af den europæiske baroks teater og samtidslitteratur af kønsdiverse forfattere.
Tekst og indlæsning: Luka Holmegaard
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlman Kristensen & Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktør for Gutkind Essays: Martin BastkjærFri, 17 Jun 2022 - 30min - 33 - Essay: Rappenskraldens visdom
I "Rappenskraldens visdom" skriver Maria Kjos Fonn om heksens rolle i samtiden. Med eksempler fra litteratur, musik og film undersøger Kjos Fonn nogle af de mange former, heksen har antaget gennem tiden, samt hvordan den moderne heks kan ses som en generobring af de sider af det kvindelige, samfundet forsøger at undertrykke. "Rappenskraldens visdom" er et essay om køn, frihed og fællesskab.
Tekst: Maria Kjos-Fonn
Oversættelse: Nete Harsberg
Indlæsning: Karin Rørbech
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlman Kristensen & Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktør for Gutkind Essays: Martin BastkjærFri, 17 Jun 2022 - 35min - 32 - Derfor elsker udlandet dansk litteratur
Uden for Danmarks grænser har man fået øjnene op for den danske litteratur. Forfattere som Tove Ditlevsen og Dorthe Nors lovprises i blandt andet USA, og på det lille engelske forlag Lolli Editions udkommer oversættelser af forfatterskaber som Olga Ravn og Tine Høeg. Men hvad er det, der begejstrer de udenlandske læsere?
Medvirkende: Jacob Søndergaard & Denise Rose Hansen
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerWed, 15 Jun 2022 - 24min - 31 - Med forlagschefen i London
Hvert år mødes forlagsfolk fra hele verden i London for at sælge og købe rettigheder. Men London Book Fair er også vigtig, fordi forlagsbranchen i høj grad er styret af sociale relationer. Det mener Gutkinds direktør, Jacob Søndergaard, og i denne episode tager vi med ham til London. Vi møder også den litterære agent Monica Gram, som er indehaver af Copenhagen Literary Agency og repræsenterer en række markante nordiske forfattere.
Medvirkende: Jacob Søndergaard & Monica Gram
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Josefine Fahlmann Kristensen, Kathrine Nyhus Laursen & Jeppe Bangsgaard
Titelmusik: Claus HemplerFri, 10 Jun 2022 - 28min - 30 - Det tager en krig
I Rasmus Nikolajsens familie er Anden Verdenskrig og det, der dengang skete med familien, stadig svært at tale om. Efter digteren selv fik en datter, som han hver dag skulle skilles fra og genforenes med i vuggestuen, begyndte han at skrive den bog, som han egentlig håbede, han aldrig skulle skrive. Det er blevet til familieversfortællingen MÅSKE SJÆLEN om krig og flugt, adskillelse og det at være forælder til en lille barn.
Medvirkende: Rasmus Nikolajsen
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Josefine Fahlmann Kristensen, Kathrine Nyhus Laursen & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus HemplerMon, 23 May 2022 - 20min - 29 - Lydbøgerne
Vi lytter til lydbøger som aldrig før, og lydbøgerne har fået skelsættende betydning for forlag, forfattere og læsere. Men hvordan finder man den helt rigtige stemme, når bøgerne skal forvandles til lyd? Og hvordan arbejder en af landets mest erfarne lydbogsindlæsere? Det bliver vi klogere på i selskab med skuespiller Githa Lehrmann og Gutkinds Esthi Kunz.
Medvirkende: Githa Lehrmann, Esthi Kunz og Silan Maria Budak Rasch
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Josefine Fahlmann Kristensen, Kathrine Nyhus Laursen & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus HemplerThu, 12 May 2022 - 24min - 28 - Skriftens steder
Vi besøger forfatteren Emma Bess i en lejlighed i den engelske universitetsby Cambridge. Her har hun skrevet LY, en roman om Sally og hendes kunstnermor Linda, som er fanget i billeder af fortiden – billeder, som de har svært ved at stykke sammen til et hele.
LY er Emma Bess’ første roman. Da hun begyndte at skrive den, boede hun i hus i Aarhus, og nu er hun ved at flytte fra England til Berlin. Det har fået hende til at tænke over, hvor meget de fysiske og geografiske rammer betyder for det, hun skriver.
Medvirkende: Emma Bess & Louise Kønigsfeldt
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen & Josefine Fahlmann Kristensen
Musik: Claus HemplerFri, 01 Apr 2022 - 27min - 27 - En krimiforfatters dobbeltliv
For 30 år siden forlod journalist Heidi Amsinck Danmark for at tage hul på en ny tilværelse i London. Hun var i en årrække korrespondent, og i dag har hun en chefstilling i en britisk bank. Alle aftener, weekender og ferier bruger hun på at skrive krimier.
Selvom hun er pæredansk, skriver Heidi Amsinck på engelsk. Nu bliver hun for første gang oversat til dansk – med MIT NAVN ER JENSEN. En krimi om en London-korrespondent, som rejser retur til det danske og bliver viklet ind i et mystisk drab i hjertet af det København, som Heidi Amsinck stadig holder så meget af.
Vi besøger forfatteren i hendes lejlighed i London.
Medvirkende: Heidi Amsinck
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Indlæsning af lydbog: Githa Lehrmann
Titelmusik: Claus HemplerFri, 18 Mar 2022 - 19min - 26 - Forlagsredaktøren der blev forfatter
Som forlagsredaktør arbejdede Lotte Kirkeby i mange år tæt sammen med forfattere om tilblivelsen af bøger i stakkevis. Men da hun skålede 2014 ind, havde hun et nytårsforsæt: hun ville selv begynde at skrive. Og når Lotte Kirkeby lover sig selv noget, så gør hun det.
Vi besøger forfatteren i hendes hjem på Østerbro i København til en samtale om hendes forfatterliv og romanen HVIS MAN IKKE VIDSTE BEDRE. En historie om en kvinde, der ser tilbage på et familieliv i provinsen.
Medvirkende: Lotte Kirkeby
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Nyhus Laursen, Josefine Fahlmann Kristensen & Jeppe Bangsgaard
Indlæsning af lydbog: Pernille Lyneborg
Titelmusik: Claus HemplerFri, 18 Feb 2022 - 20min - 25 - Ventesorg
Vilma Sandnes Johansson var 13 år gammel, da hun fik hun at vide, at hendes mor var terminalt syg af kræft. Forløbet trak ud i adskillige år, inden Vilmas mor døde. Samtidig forsøgte Vilma at balancere sin “ventesorg” med livet som en teenagepige, der forelsker sig og skændes med sine forældre, tager på byture og flytter på efterskole.
Nu har Vilma skrevet sin fortælling om til romanen TÆNK IKKE PÅ MIG, selvom hun egentlig aldrig rigtig har drømt om at blive forfatter.
Medvirkende: Vilma Sandnes Johansson & Tine Flyvholm
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen & Josefine Fahlmann Kristensen
Musik: Claus HemplerFri, 28 Jan 2022 - 19min - 24 - Hjemme hos Carl Quist-Møller
Carl Quist-Møller er en mand med mange talenter, men han faldt først sent for bøgerne. For da han var færdig med folkeskolen, havde han endnu ikke lært at læse.
Også i dag er der mange danske børn, som sent eller måske aldrig opdager litteraturens magi. Nu har Carl Quist-Møller skrevet og illustreret børnebogen LÆSEPADDEN PEDE. En bog om en skildpadde, som forelsker sig i bøgerne – og en hyldest til læseglæden og de vigtige biblioteker.
Medvirkende: Carl Quist-Møller
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Nyhus Laursen & Josefine Fahlmann Kristensen
Musik: Claus HemplerTak til organisationen Home-Start
Fri, 14 Jan 2022 - 17min - 23 - Klimabøger for børn – med Cecilie Eken
Hvordan skriver man børnebøger om den sårbare natur, vi mennesker er en del af? Cecilie Ekens SØLVBLOMST fra 2002 om drengen Jonas, der knytter bånd til en magisk plantepige, er blevet en nyklassiker og er læst af generationer af unge læsere. Med NATBLOMST er Cecilie Eken tilbage i den magiske have, men hvad er der sket med verden på de knap 20 år, der er gået? Og er der forskel på at være barn dengang og i dag?
Medvirkende: Cecilie Eken & Vera Regitze
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Skyt Persson & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus HemplerFri, 19 Nov 2021 - 19min - 22 - Sally Rooney – forfatteren og fænomenet
Sally Rooney har markeret sig som en af sin generations stærkeste skrivestjerner. Vi ser nærmere på forfatteren og fænomenet, som har givet os bøgerne SAMTALER MED VENNER, NORMALE MENNESKER og den helt nye roman SKØNNE VERDEN, HVOR ER DU. Det gør vi i selskab med Sally Rooneys danske redaktør Martin Bastkjær og oversætter Karen Fastrup.
Medvirkende: Karen Fastrup, Martin Bastkjær & Sicilia Gadborg Høegh
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Skyt Persson & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus HemplerTak til kunstmuseet Louisiana og Louisiana Channel for at give os lov til at bruge bidderne af deres interview med Sally Rooney.
Thu, 28 Oct 2021 - 32min - 21 - På undersiden af dagen
Det kan sætte sig i sproget, når man har børn i sit liv, eller når man mister én, man elsker. I sin roman PÅ UNDERSIDEN AF DAGEN har forfatteren Emeli Bergman skrevet en fortælling, som bærer præg af netop dét – om au pair-pigen Anna, der tjener til livet ved at passe andre folks børn i Frankrig. I denne episode af Gutkind Bogcast gæster forfatteren studiet, hvor vi også får besøg af hendes redaktør Louise Kønigsfeldt.
Medvirkende: Emeli Bergman & Louise Kønigsfeldt
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Skyt Persson & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus HemplerFri, 15 Oct 2021 - 23min - 20 - På de skrå brædder med Tine Høeg (2:2)
Holdet bag teaterforestillingen TOUR DE CHAMBRE er ved at forberede sig på premieren i Skuespilhuset. Tine Høeg retter til det sidste i manuskriptet og venter spændt på at opleve resultatet, mens skuespilleren Anna Bruus Christensen går på scenen til de allersidste prøver. Vi følger de to kunstnere i ugen op til premieren.
Medvirkende: Tine Høeg & Anna Bruus Christensen
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Jeppe Bangsgaard & Kathrine Skyt Persson
Musik: Claus Hempler
Tak til Det Kongelige TeaterMon, 27 Sep 2021 - 26min - 19 - På de skrå brædder med Tine Høeg (1:2)
Det er længe siden, Tine Høeg satte sidste punktum i sin roman TOUR DE CHAMBRE, men hendes arbejde med bogen er ikke slut endnu. Netop nu er den ved at blive forvandlet til en teaterforestilling, som får premiere på Det Kongelige Teater i København i september 2021. Det er Tine Høeg selv, som skriver manuskriptet, og i denne miniserie giver hun et unikt indblik i sin arbejdsproces fra første prøvedag til premiere.
Medvirkende: Tine Høeg
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Skyt Persson, Jeppe Bangsgaard & Ida Rud
Musik: Claus Hempler
Tak til Det Kongelige TeaterFri, 10 Sep 2021 - 29min - 18 - Min første roman – med Daniel Dalgaard
Efter to digtsamlinger er Daniel Dalgaard nu aktuel med sin første roman: Sfinx. Forfatteren gæster Gutkind Bogcast med sin redaktør, Louise Kønigsfeldt, og sammen fortæller de om opture og nedture i en seks år lang skriveproces. Om at styre en fortælling i syv dele, der strækker sig fra besættelsestidens Bornholm til et moderne backpackermiljø i Asien. Om gode ideer og dårlige – og om det fortrolige forhold, som kan opstå mellem forfatter og redaktør.
Medvirkende: Daniel Dalgaard & Louise Kønigsfeldt
Vært: Ida Rud
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Rasmus Meldgaard Harboe
Musik: Claus HemplerFri, 03 Sep 2021 - 35min - 17 - Forfatterpar skriver Danmarkshistorie
Vi er et stolt lille folkefærd, men der findes mørke sider af Danmarkshistorien, som mange af os ikke kender. Nu kommer andet bind i forfatterparret Lise Ringhof og Erik Valeurs slægtstrilogi om familien Brinch og danskernes folkesjæl i det 20. århundrede. Men hvorfor er det nødvendigt at kende dansk histories skyggesider? Og hvilke planer har forfatterparret for tredje og sidste bind, som fører os helt op i nutiden?
Medvirkende: Lise Ringhof & Erik Valeur
Vært: Ida Rud
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Rasmus Meldgaard Harboe
Oplæsning af lydbog: Grete Tulinius
Musik: Claus HemplerFri, 20 Aug 2021 - 33min - 16 - Digterne
Man kan ikke begynde et digt på en computer. Det skal være en fysisk og analog aktivitet, enten i en notesbog eller på en skrivemaskine. Det mener Julie Sten-Knudsen og Nikolaj Zeuthen, som er aktuelle med digtsamlingerne Syv lag og Sommerferiedigte.
I denne episode af Gutkind Bogcast sættes de to digtere stævne, hvor de deler ud af deres arbejdsmetoder og fortæller om, hvordan de selv fik øjnene op for poesien. Samtidig forsøger de at besvare det store og svære spørgsmål: Hvilken plads har digtet i et moderne samfund anno 2021?
Medvirkende: Julie Sten-Knudsen & Nikolaj Zeuthen
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Kathrine Skyt Persson, Jeppe Bangsgaard & Ida Rud
Musik: Claus HemplerFri, 06 Aug 2021 - 39min - 15 - Essay: Mit vintereksperiment
Under corona-nedlukningen forsøger Julie Sten-Knudsen at finde mørkets positive sider i kunsten, fortiden og sammen med datteren derhjemme. I sit essay MIT VINTEREKSPERIMENT bruger forfatteren vintermørket som anledning til at reflektere over klimaforandringer, udmattelse og tilbagetrækningen som en form for selvomsorg.
Essayet kan også købes som trykt hæfte i din foretrukne boghandel eller læses gratis på Gutkind.dk.
Oplæsning: Julie Sten-Knudsen, forfatter
Redaktion: Rasmus Meldgaard Harboe, Ida Rud, Jeppe Bangsgaard & Kathrine Skyt Persson
Redaktør for Gutkind Essays: Martin BastkjærFri, 23 Jul 2021 - 32min - 14 - Essay: Hvem er du, der tvivler?
Kristina Stoltz er ikke altid enig med sin far. Faktisk var der mange år, hvor de ikke talte sammen, for forfatteren er en tvivler, og tvivl bryder hendes far sig ikke om. I sit essay HVEM ER DU, DER TVIVLER? undersøger Stoltz, hvordan tvivlen både kan skabe afstand og nærhed i de tætte relationer, og hvordan den kan belyse vigtige politiske og samfundsmæssige perspektiver.
Essayet kan også købes som trykt hæfte i din foretrukne boghandel eller læses gratis på Gutkind.dk.
Oplæsning: Kristina Stoltz, forfatter
Redaktion: Rasmus Meldgaard Harboe, Ida Rud, Jeppe Bangsgaard & Kathrine Skyt Persson
Redaktør for Gutkind Essays: Martin Bastkjær
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 16 Jul 2021 - 24min - 13 - Hjemme hos Caroline Albertine Minor
Caroline Albertine Minors seneste roman HUMMERENS SKJOLD mødte modstand hos nogle anmeldere, mens andre blandt andet kaldte den for "stor og øm romankunst". Det er knapt et år siden, at den udkom, og fra sit hjem på Nørrebro ser forfatteren både tilbage og fremad mod det næste.
Hun bliver vækket tidligt af sine to børn, og når de er afleveret i institutionen, hælder hun kaffe på kanden og sætter sig til at skrive. Men hvordan bliver Caroline Albertine Minors romaner til? Og hvornår tvivler hun på sig selv og på teksten?
Medvirkende: Caroline Albertine Minor
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Indlæsning af lydbog: Laura Drasbæk
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Ida Rud
Musik: Claus HemplerKontakt: bogcast@gutkind.dk
Fri, 09 Jul 2021 - 45min - 12 - Essay: Forestillingen om Patrick Mortensen
I sit essay FORESTILLINGEN OM PATRICK MORTENSEN går forfatter Daniel Dalgaard på jagt efter forbilleder i en tid, hvor manderollen er under forandring. Med udgangspunkt i AGF-spilleren Patrick Mortensen nuancerer Dalgaard den gængse opfattelse af forholdet mellem fodbold og maskulinitet, samtidig med at han optegner kønsdebattens faldgruber og viser, hvordan vores ændrede forhold til køn er en udfordring i hverdagen, som også kan være utroligt frisættende.
Essayet kan også købes som trykt hæfte i din foretrukne boghandel eller læses gratis på Gutkind.dk.
Oplæsning: Daniel Dalgaard, forfatter
Redaktion: Rasmus Meldgaard Harboe, Ida Rud, Jeppe Bangsgaard & Kathrine Skyt Persson
Redaktør for Gutkind Essays: Martin Bastkjær
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 25 Jun 2021 - 40min - 11 - Bøger i børnehøjde
Spørger man Gutkinds redaktionschef for børne- og ungdomslitteratur, Tine Flyvholm, må en børnebog være alt muligt – den må bare ikke være ligegyldig. Hende kan du møde i denne udgave af Gutkind Bogcast, hvor vi også har selskab af Ane Bjørn, som har skrevet og illustreret Gutkinds allerførste udgivelse til de yngste læsere, Trylleblik.
Medvirkende: Ane Bjørn & Tine Flyvholm
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Ida Rud
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 18 Jun 2021 - 31min - 10 - Essay: Fælleshjernen
Det moderne essay kan både belyse nogle af samtidens vigtigste emner og modarbejde tendensen til at reducere komplekse diskussioner. I en ny serie af essays skriver Gutkinds forfattere om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt. Redaktør Martin Bastkjær lægger ud og læser op fra FÆLLESHJERNEN, et essay om opmærksomhed og om fordybelsens udfordringer i de sociale mediers tidsalder.
Essayet kan også købes som trykt hæfte i din foretrukne boghandel eller læses gratis på Gutkind.dk.
Oplæsning: Martin Bastkjær, redaktør og forfatter
Redaktion: Rasmus Meldgaard Harboe, Ida Rud, Jeppe Bangsgaard & Kathrine Skyt Persson
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 28 May 2021 - 25min - 9 - Danmarks ukendte stjerne
Vidste du, at det var en dansk kvinde ved navn Inge Lehmann, som i 1936 opdagede Jordens indre kerne? Det vidste forfatter Lotte Kaa Andersen ikke, før hendes søn en dag kom hjem fra skole og fortalte om hende. Det blev begyndelsen på et omfattende romanprojekt, som har fået Lotte Kaa Andersen til at grave sig ned i gamle arkiver og ind under huden på en af Danmarks mest oversete stjerner.
Medvirkende: Lotte Kaa Andersen
Vært: Ida Rud
Oplæsning: Iben Hjejle
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Rasmus Meldgaard Harboe
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkMon, 17 May 2021 - 34min - 8 - På forsiden
Nogle gange slår det gnister, allerede når man får øje på en bogforside gennem boghandlens udstillingsvindue. Men hvorfor ser en bog ud, som den gør? Og kan det passe, at bøger i dag designes til at se godt ud på Instagram? Vi har en af Danmarks dygtigste bogdesignere i studiet: Alette Bertelsen, som har designet alt fra kogebogsklassikeren Suveræne salatertil Charlotte Weitzes eventyrlige slægtsroman Rosarium. Du kan også møde Dan Gildin Kragelund, bogladechef i Politikens Boghal. For hvilke forsider falder vi for?
Medvirkende: Alette Bertelsen & Dan Gildin Kragelund
Vært: Ida Rud
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Rasmus Meldgaard Harboe
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkThu, 29 Apr 2021 - 39min - 7 - Oversætterne
Dygtige oversættere er altafgørende, hvis litteraturen skal krydse landegrænser. Sara Koch oversætter mange af de store norske forfattere, som Karl Ove Knausgård, Dag Solstad, Gunnhild Øyehaug og Matias Faldbakken, og hun kalder sit arbejde for en professionel forelskelse. Med i studiet er også hendes Gutkind-redaktør Martin Bastkjær, og sammen skal de gøre os klogere på den oversatte litteratur. For hvordan arbejder en oversætter egentlig? Hvad er det for nogle safarier, hun tager på undervejs? Og hvorfor er det vigtigt, at vi har mulighed for at læse norske romaner på dansk?
Medvirkende: Sara Koch & Martin Bastkjær
Vært: Ida Rud
Redaktion: Jeppe Bangsgaard, Kathrine Skyt Persson & Rasmus Meldgaard Harboe
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 26 Mar 2021 - 29min - 6 - Hjemme hos Charlotte Weitze
De fleste af os glemmer at lægge mærke til alle de planter og blomster, der omgiver os. Men måske ændrer det sig, når du har læst Charlotte Weitzes eventyrlige roman Rosarium. Ida besøger forfatteren til en samtale om bogens tilblivelse, plantenørderi, klima og en ganske speciel morgentur i en vaskeægte urskov.
Medvirkende: Charlotte Weitze
Vært: Ida Rud
Lydbogsoplæser: Randi Winther
Redaktion: Rasmus Meldgaard Harboe, Kathrine Skyt Persson & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 12 Mar 2021 - 24min - 5 - Skriveliv
Hvordan bliver en bog til? Hvor finder man inspiration? Tine Høeg kan ikke skrive, hvis hun har lagt en plan for handlingen, og Kristina Stoltz læser meget og "lytter" sig frem til, hvordan hendes bøger skal være. Vi har de to forfattere i studiet til en samtale om deres skriveliv.
Medvirkende: Kristina Stoltz & Tine Høeg
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Ida Rud, Kathrine Skyt Persson & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 26 Feb 2021 - 42min - 4 - På redaktørens kontor
Tusindvis af danskere drømmer om at skrive en roman, og forlagene modtager stakke af uopfordrede manuskripter hver dag. Men hvordan gør man egentlig, og hvad skal der til for at slippe gennem nåleøjet? Louise Kønigsfeldt er seniorredaktør på Gutkind Forlag, og hun deler ud af sine bedste råd og fortæller om sit arbejde med forfattere som Helle Helle og Stine Pilgaard.
Medvirkende: Louise Kønigsfeldt
Værter: Rasmus Meldgaard Harboe & Ida Rud
Redaktion: Kathrine Skyt Persson & Jeppe Bangsgaard
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 12 Feb 2021 - 42min - 3 - Kære dagbog
Betror du dine inderste tanker til en dagbog? Det er der mange forfattere, der gør – blandt andre Åsa Linderborg og Kristina Stoltz, som i høj grad bruger personlige minder i deres skrivearbejde. Vi taler med de to forfattere om, hvorfor dagbøgerne er så vigtige for dem, og får opskriften på, hvordan man får en god dagbogsrutine.
Medvirkende: Åsa Linderborg & Kristina Stoltz
Værter: Rasmus Meldgaard Harboe & Ida Rud
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkThu, 28 Jan 2021 - 45min - 2 - Hjemme hos Helle Helle
Når Helle Helle begynder at skrive en bog, har hun brygget på de første sætninger i månedsvis. Sådan var det også med hendes nye roman BOB, som handler om et ungt par, der flytter til Vanløse. I denne udgave af Gutkind Bogcast er du inviteret indenfor i Helle Helles hus til en samtale om hendes forfatterliv. Men vi skal også tale om, hvordan det er at være Helle Helle, når hun ikke skriver.
Rigtig god fornøjelse!
Medvirkende: Helle Helle
Vært: Rasmus Meldgaard Harboe
Redaktion: Ida Rud
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkMon, 11 Jan 2021 - 45min - 1 - Gutkind 1 år
Hvordan starter man et nyt bogforlag? Og hvad har Gutkinds direktør til fælles med Mad Men? Vi har besøg af forlagsdirektør Jacob Søndergaard i den allerførste episode af Gutkind Bogcast, hvor han fortæller om de første spadestik til forlaget, der nu kan fejre 1 års fødselsdag.
Medvirkende: Jacob Søndergaard
Værter: Ida Rud og Rasmus Meldgaard Harboe
Musik: Claus Hempler
Kontakt: bogcast@gutkind.dkFri, 01 Jan 2021 - 41min
Podcasts semelhantes a Gutkind Bogcast
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- Affaires sensibles France Inter
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- La Zanzara Radio 24
- Espacio en blanco Radio Nacional
- Les Grosses Têtes RTL
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- TED Talks Daily TED
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送
- 飯田浩司のOK! Cozy up! Podcast ニッポン放送
- 武田鉄矢・今朝の三枚おろし 文化放送PodcastQR