Filtrar por gênero
Et smart energisystem kan redde klimaet, skabe grønne jobs og ruste os til en fremtid, hvor vedvarende energi skal give os strøm til vores smarte hjem, varmepumper, biler og måske endda fly... Men vi har talt om det i over 10 år nu. Så hvor bliver det af? Hvor langt er vi nået? Og hvordan kommer vi til at mærke, at vi har smart energi? Det undersøger Jagten på smart energi.
- 14 - Resultatet af JagtenMon, 21 Feb 2022 - 24min
- 13 - Dansk Dubai - fremtidens energimarked
Det smarte energinet skal revolutionere vores måde at tænke energi på. Det gælder også vores tanker om, hvordan energimarkedet er skruet sammen. Vicedirektør i Energinet, Jeppe Danø, giver sit bud på de forandringer, vi kommer til at se. Og det er ikke småting. For måske venter et brint-eventyr af Dubai-dimensioner i horisonten.
Tue, 21 Dec 2021 - 25min - 12 - Hva' si'r de på Borgen
De politiske ambitioner for CO2-reduktion gennem energisystemet er høje. Samtidig er det også hos politikerne, at ansvaret for de helt store barrierer for udviklingen af det smarte energisystem ligger. Så hvad siger Rasmus Helveg Petersen - formanden for Folketingets Klima-energi-og forsyningsudvalg - om udviklingen af et smart og sammenhængende energisystem?
Sun, 12 Dec 2021 - 21min - 11 - Gamle monopoler - nye tider
Det er ikke kun de små innovative virksomheder, der oplever udfordringer i takt med, at energisystemet skal gøres klart til mere vedvarende energi. Også de store energikoncerner som blandt andet ejer de selskaber, der har monopol på vores elnet oplever udfordringer. For hvordan planlægger man et energiforbrugsboom, når man ikke ved hverken hvor eller hvornår, det kommer? Lars Bonderup Bjørn, direktør for multiforsyningsselskabet EWII, giver sit bud.
Fri, 10 Dec 2021 - 25min - 10 - Energisystemet vendt på hovedet
Om 10 år vil vores forbrug af strøm i Danmark være dobbelt så stort, som det er i dag. Svaret på dén udfordring kunne være at producere mere energi. Men et stort dansk forskningsprojekt går nu i den stik modsatte retning. I stedet for at skrue op for produktionen, vil vil de få forbruget til passe til den mængde af strøm, vi har til rådighed. Med living labs og datasøer viser de, hvordan det er muligt. Projektleder Heidi Hyre-Fenneberg fra forskningsprojektet Flexible Energy Denmark forklarer.
Sun, 21 Nov 2021 - 18min - 9 - Et smart hjem
En fremtid, hvor alle elektriske apparater i hjemmet taler sammen og er på internettet, lugter ikke længere så meget af science fiction, som det har gjort. Det er allerede i dag muligt at få et smart hjem, hvor lyset regulerer sig selv eller hvor gulvvarmen henter prognoser for morgendagens vejr og indstiller sig selv efter det. Det gør livet lettere - og i sidste ende kan det gavne både klima og pengepung. Vi besøger et smart hjem og ser hvordan og hvad det kræver.
Fri, 05 Nov 2021 - 23min - 8 - Markedet er i stykker
"Det er som at spille skak med en tosse", siger investor Martin Thorborg om at bevæge sig på et marked, hvor politiske strømninger og skiftende incitatmentstrukturer har stor indflydelse.
De forskellige tilskudsordninger, som skal skubbe forbrugerne i en grønnere retning, er en alvorlig hæmsko for et smart og grønt energisystem, men han. Forbrugerne vil gerne købe grønne energiydelser, men de mange ordninger giver markedet karakter af et lotteri og får dem til at tøve unødigt.
Tue, 02 Nov 2021 - 23min - 7 - Grøn vask og sorte penge
Politikernes strategi om et el-drevet samfund er en gang greenwashing, dikteret af særinteresser, der betragter forsøg på alternative løsninger som en form for sort arbejde, der snyder sig udenom de officielle systemer. Det mener direktøren for den internationale virksomhed EC Power, der producerer mikrokraftværker. Han argumenterer for et ægte cirkulært energisystem uden overforbrug af Jordens ressourcer. Men hvordan?
Thu, 28 Oct 2021 - 22min - 6 - Mennesker skal bo i det
Teknologi er ikke bare isenkram. Det handler også om, at der er rigtige, levende mennesker, der skal bruge det. Sådan siger projektleder Christopher Greisen om Energy Lab Nordhavn, der siden 2015 har brugt Nordhavnskvarteret i København som et levende smart energi-eksperimentarium og udstillingsvindue for fremtidens fleksible energiløsninger. Alt fra supermarkedet til parkeringskældre og private ejendomme har deltaget i projektet, der har vist, hvordan et smart og grønnere energisystem kan skrues sammen.
Thu, 14 Oct 2021 - 23min - 5 - Er Erik en system-nasser?
Danmark har indført ny lovgivning, der åbner for at, borgere kan dele grøn, vedvarende energi med hinanden i såkaldte "borger-energifællesskaber". Det første af sin slags i Danmark ligger i Avedøre, hvor drømmen er et bæredygtigt lokalsamfund. Men det er ikke nødvendigvis alle, der synes, at energifællesskaberne er en god idé.
Wed, 06 Oct 2021 - 25min - 4 - En grænseoverskridende elregning
Et flertal af de danske forbrugere vil gerne være grønne i deres energiforbrug. De mangler bare værktøjerne, der skal hjælpe dem til at blive det. For elregningen er alt for svær at forstå, og de automatiske redskaber til at fordele forbruget mangler stadig. Men på DTU sidder en gruppe forskere klar med en løsning.
Fri, 01 Oct 2021 - 22min - 3 - Ingen gider smart energi
Ambitionerne er høje. Smart energi skal sikre grøn omstilling, masser af klimasmarte jobs og billig energi til alle. Ordene er over årene blevet gentaget i utallige rapporter, taler og politiske udmeldinger. Vi har spurgt en energiiværksætter om, hvorfor det smarte energisystem alligevel er så længe undervejs. Hans forklaring er simpel: Det er fordi, ingen gider smart energi! Vært: Rebekka Johanne Knudsen Gæst: Anders Millgaard, direktør i Modstrøm
Wed, 15 Sep 2021 - 18min - 2 - Lavthængende frugter
JAGTEN PÅ SMART ENERGI. Forskningen er langt fremme. De smarte løsninger findes. Men sammenhængen mellem dem mangler. Og vi har slet ikke satset nok på at udvikle det intelligente lag i systemet, der har kæmpe potentiale for erhvervet og for den grønne omstilling.
Hør professor Jacob Østergaard fortælle om, hvor langt vi egentlig er kommet på vejen mod smart energi - og hvor vi burde satse, hvis vi virkelig var smarte.
Tue, 10 Aug 2021 - 21min - 1 - Groundhog Day
I 2011 - For 10 år siden - afleverede den daværende regerings Smart Grid Netværk deres anbefalinger til en revolution af vores energisystem. Et digitalt og intelligent energisystem skulle sikre klimasmart strøm og grønne jobs. Så hvor bliver det af?
I denne udgave af Jagten på smart energi spørger vi tidligere Klima-og Energiminister Lykke Friis Rasmussen. Det var nemlig hende, der, på politisk niveau, for alvor satte gang i arbejdet med at introducere det smarte energisystem i Danmark. Vi taler politisk vilje - eller mangel på samme, vi taler om afgifter. Og så taler vi om "Groundhog Day": Dagen der bare bliver ved med at gentage sig selv... Vært: Rebekka Johanne Knudsen Episodens gæst: Lykke Friis Rasmussen, direktør for Tænketanken Europa og tidligere Klima-og energiminister.
Mon, 09 Aug 2021 - 16min
Podcasts semelhantes a Jagten på smart energi
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- Tiempo de Juego COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- Affaires sensibles France Inter
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- La Zanzara Radio 24
- Les Grosses Têtes RTL
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- TED Talks Daily TED
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送
- 飯田浩司のOK! Cozy up! Podcast ニッポン放送
- 武田鉄矢・今朝の三枚おろし 文化放送PodcastQR