Filtrar por gênero
موضوع آموزش و بهروزرسانی اطلاعات مالی برای حسابداران و مدیران، دغدغهای مهم به شمار میآید. در راستای این موضوع، سپیدار سیستم همواره سعی داشته تا با ارائه خدمات آموزشی مالی و حسابداری، به مخاطبان خود کمک کند. در این مجموعه با سری فایلهای صوتیِ مرتبط با حوزه حسابداری و مدیریت کسبوکار همراه شما هستیم و قرار است با کمک اساتید برجسته، مطالب کاربردی را در این صفحه و اپلیکیشن رادیو مالی به اشتراک بگذاریم. این پادکستها، به شما کمک میکنند که در مسیر کار، هنگام ترافیک و یا در اوقات فراغت اطلاعات خود را بهروز نگه دارید. همچنین میتوانید علاوه بر ارائه نظرات و پیشنهادات، سوالات خود را با ما در میان
- 56 - قسمت ۵۲: مقدمه ای بر حسابداری حقوق و دستمزد
در این قسمت درمورد حسابداری حقوق و دستمزد صحبت می کنیم.
حقوق و دستمزد چندین قسمت مجزا دارد: مفاهیم کلی حقوق و دستمزد، کسورات قانونی، نحوه پرداخت و گزارش گیری
در حقوق و دستمزد مبنایی به نام حداقل حقوق وجود دارد. حداقل حقوق، حقوق مصوبی است که سالانه هیات وزیران آن را تصویب میکند و در سال جاری در حدود ۱٫۵۱۶٫۰۰۰ تومان است. دولت سالانه یک درصدی افزایش برای آن درنظر میگیرد که به شکل پلکانی است.
Mon, 04 Nov 2019 - 21min - 55 - قسمت ۵۱: ویژگیهای یک حسابدار موفق
مقدمه
در این پادکست در مورد موضوعات روز حسابداری و ویژگی های یک شخص حسابدار صحبت میشود. حسابداری علمی است که به سرعت جای خود را در میان دانشهای متفاوت باز کرده است و تقریبا هر شرکت و یا واحد صنفی دارای یک فرد حسابدار جهت پیگیری موضوعات مالی است.
فرد حسابدار به راحتی به داخل هر مجموعهای نمیتواند وارد شود اما پیشرفت در این عرصه کار راحتی است. برای حسابداری دوره گذار سه ساله وجود دارد و میبایست فرد پرتلاش ظاهر شود. در این زمینه میتوانید پادکست شماره ۲۱ را مجدد گوش کنید. نیازمندی هایی که برای رشته حسابداری وجود دارد عبارتند از:
دانستن زبان انگلیسی ؛ میتوانید با دانستن زبان انگلیسی سریع تر پیشرفت کنید. تسلط بر نرم افزار حسابداری ؛ هیچ شرکت و یا واحدی در حال حاضر دستی کار نمیکند. مهارت کار با آفیس و خصوصاً اکسل؛ باید بتوانید در امور جاری از اکسل کمک بگیرید. اطلاع از قوانین مالی در سال جاری؛ دانستن موضوعاتی مثل حداقل حقوق و دستمزد، سقف بیمه ، میزان مالیات، حق مسکن، خواروبار، حق اولاد، میزان بیمه اشخاص تسلط بر مفاهیم پرکاربرد مثل ارزش افزوده و خرید و فروش فصلیماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر چیست و بر چه چیزی تاکید دارد؟ (خرید و فروش فصلی)
این ماده اشاره میکند که بعد از گذشت سه ماه و هر فصل سال، باید لیست تمام معاملات مثل خرید، فروش، صادرات، واردات، اجاره ملک، اجاره دستگاه، پیمانکاری، حق العمل کاری و هر آن چیزی که بار مالی دارد، را ارئه کنید.
شما میبایست به سایت سازمان مالیاتی مراجعه و نرم افزار مخصوص آن را دانلود نمایید و به شکل آفلاین یا آنلاین کار کنید. فرد حسابدار میبایست تمامی اطلاعات مربوط به آنها را اعم از اینکه چه چیزی ، از چه کسی و با چه قیمتی خریداری شده است و یا چقدر تخفیف و یا ارزش افزوده داشته است را اعلام نماید. همچنین ارسال اطلاعات ثبتی مثل کدملی و یا شناسه ملی و کد اقتصادی و آدرس وی نیز الزامی است و این نشان میدهد که برای انجام یک قرارداد باید تمامی اطلاعات شفاف باشد و به همان شکل نیز اعلام شود.
اگر نیاز به فاکتور رسمی وجود داشته باشد باید کد اقتصادی، مهر، آدرس، کدپستی و شناسه ملی وجود داشته باشد و اگر طرف شما شخص حقیقی باشد باید کدملی شخص را دریافت کنید. در گذشته در صورتیکه شخص مورد نظر اطلاعات را به شما نمیداد، میتوانستید درخواست امتناع رد کنید اما اکنون میبایست این اطلاعات وجود داشته باشد و شما باید از شخصی خریداری کنید که میتواند این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد.در مورد فروش هم به همین شکل است و شما میبایست همین اطلاعات را ارسال کنید مگر اینکه مشتری شما مصرف کننده نهایی باشد که در این صورت نیاز نیست.
اما دارایی با لیست شما چه میکند؟ در پایان سال این لیست ها بررسی میشود و دارایی به سراغ افرادی میرود که شما معرفی کرده اید. همچنین لیست خرید فرد مقابل شما هم بررسی میشود که آیا او هم این موضوع را اعلام کرده است یا خیر؟ اگر این موضوع دیده نشود کتمان درآمد محسوب شده و برای فرد مورد نظر جریمه در نظر گرفته میشود.
جالب است که بدانید بانک ها هم موظف به ارائه این لیست هستند. نکته ای که اهمیت دارد این است که افرادی که تنخواه دار هستند نباید از حساب خودشان برای شرکت هزینه کنند چراکه اگر تراکنش شما از سقف ۵ میلیارد بیشتر شود باید به مراجع قانونی پاسخگو باشید.
ارزش افزوده VAT
لیست ارزش افزوده هم هر سه ماه یکبار ارسال میشود. شما هر خریدی که انجام میدهید اگر فروشنده شما مجاز به گرفتن ارزش افزوده باشد و گواهی آن را داشته باشد ۹% اضافه تر از مبلغ از شما دریافت میکند. در واقع ارزش افزوده اختلاف بین ارزش کالاها و خدمات فروخته شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری شده است . به بیان ساده مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که خریدار هنگام خرید کالا و خدمات به فروشنده میپردازد و فروشنده نیز باید در دوره های زمانی مشخص آن را به دولت و سارمان امور مالیاتی پرداخت نماید .
Mon, 04 Nov 2019 - 20min - 54 - قسمت ۵۰: پاسخ به سوالات شما
در این قسمت، همانند روال گذشته به سوالات شما مخاطبین رادیو مالی پاسخ دادهایم. سوالاتی که در این پادکست بررسی شدهاند:
- در شرکت های خصوصی، ملاک محاسبه حق سنوات و ارائه لیست بیمه با حداقل حقوق است یا موارد مازاد پرداختی؟ ما یک شرکت استارتاپ که واسط بین کارفرما و کارگر هستیم. بابت این کار از کارفرما بابت معرفی پرسنل مبلغی گرفته می شود و فاکتور فروش برای آن شخص حقوقی یا حقیقی صادر می شود. شرح فاکتور فروش “تامین نیروی انسانی” است. چه میزان حق بیمه باید پرداخت گردد؟ در صورتی که یک نفر موسسه حسابرسی کار کرده باشد و شرکت در سال اول آن شخص را بیمه نکرده و هیچ قراردادی عقد نشده باشد، چه کاری می توان انجام داد؟ آیا خانم مطلقه که سرپرست خانوار محسوب می شود و فرزند ندارد، جهت دریافت بیمه بیکاری جز کدام جدول دریافت می گیرد؟ مجرد یا متاهل؟ شرکتی به افرادی که در فروش شرکت به عنوان حق دلالی و بازاریابی همکاری می کنند، پورسانت می دهد. در واقع این امر به صورت افراد متفرقه (نه به عنوان پرسنل شرکت) سالیانه یکی دو بار صورت می پذیرد. از نظر بیمه تکلیف چیست؟ در خصوص شرکت های تولیدی که تعدادی راننده با ماشین جهت حمل کالا به مشتری را در اختیار دارد، آیا این رانندگان مشمول ماده ۳۸ بیمه جهت ارائه مفاصا حساب می شوند یا خیر؟ و آیا باید با رانندگان قرارداد همکاری منعقد شود؟ آیا شرکت های پیمانکاری مشمول ماده ۴۷ یا حسابرسی بیمه می شوند؟
Mon, 04 Nov 2019 - 15min - 53 - قسمت ۴۹: مقدمهای بر حسابرسی بیمه
ماده ۴۷ بیمه تامین اجتماعی
این ماده در مورد رسیدگی مالی به دفاتر و اسناد کارفرمایان است. بعد از تشکیل دادن کد کارگاه، بحث رسیدگی حسابرسی بیمه ای برای آنها متصور میشود.
چرا حسابرسی بیمه ای وجود دارد؟
سازمان برای اینکه از رعایت قوانین اطمینان حاصل نماید این قانون را تصویب کرده است.این قانون به دو صورت است: ۱- اطمینان رعایت حقوق بیمه ای کارکنان ۲- اطمینان از اجرای قانون تامین اجتماعی بابت قراردادها (ماده ۳۸) و حق الزحمه ها( ماده ۴۷)
مرجع حسابرسی بیمه ای، موسسه حسابرسی بیمه ای تامین اجتماعی است. در سال های قبل، هر ده سال یکبار حسابرسان بیمه به شرکت ها مراجعه می کردند اما در حال حاضر هر سال مراجعه دارند.
نحوه حسابرسی بیمه ای:
اگر در حسابرسی بیمه ای بار کلمات را متوجه شویم به طور مثال (در شرح سند حسابداری بدانیم که از چه کلماتی باید استفاده کنیم) به مشکلی برنمی خوریم. ی در مورد قراردادها بدانیم کدام قرارداد مشمول بیمه تامین اجتماعی می شود و کدام مورد مشمول نمی شود. اگر از این قراردادها (مثل پیمانکاری یا نصب) کسر نشود، ما موظف هستیم طبق ماده ۳۸ ، ۵ درصد از هر پرداخت کم می کنیم، کل صورت وضعیت را کسر کنیم و از آن ها درخواست کنیم تا مفاصا حساب بیاورند و پس از ان مابقی پول آن ها را پرداخت می کنیم. اگر این کار انجام نشود، نسبت به ضریب آن قرارداد از مطالبه می کنند.
حسابرسی بیمه ای در یک کاربرگ های چهار ستونی انجام می شود: ستون های ۱-۵ ، ۲-۵، ۳-۵ و ستون غیر مشمول. با توجه به نوع آن کار حسابرسان بیمه ای در محل حاضر می شوند و هر یک از آن کارها را در ستون خاص خود قرار می دهند. مباحث حق الزحمه ای در ستون ۱-۵ قرا می گیرند. خدمات نصب در ستون ۲-۵ قرار می گیرند و بحث هی تعمیرات در ستون ۳-۵ قرار می گیرند. اما نحوه تشخیص آن ها چگونه است؟
فرمول کلی نحوه تشخیص حق بیمه به این شرح است: باید در گام اول تشخیص بدهیم که بار انسان در این پروژه ها چقدر است؟ مثلا وقتی از یک مشاور در یک پروژه استفاده می شود، آیا مشاور نیاز به تجهیزات خاصی دارد و یا صرفا مذاکره و مشاوره است؟ دخالت انسان در پروژه، در موضوع پرداخت نقش بیشتری دارد و هر چقدر نقش انسان کمتر باشد، حق بیمه بیشتر است. حق بیمه تمامی حق الزحمه ها شامل کارگران روزمزد و خدمات حرفه ای مشاوره اگر بصورت حقیقی باشد ۳۰ درصد است و اگر پرداخت نشود، در ستون ۱-۵ قرار می دهند و مشمول جریمه ۳۰ درصد خواهد شد.
در مورد کارهای نصبی، کار اصلی توسط یک انسان انجام می شود اما برای نصب مجبور است از یکسری تجهیزات استفاده کند که در ستون ۲-۵ ثبت می شود. اما به طور مثال در مورد خدمات لیفتراک کار اصلی را یک ماشین انجام می دهد و یا حسابداری که با یک نرم افزار کار می کند چون دخالت انسان کم است در ستون ۳-۵ قرار می گیرد.
Mon, 04 Nov 2019 - 16min - 52 - قسمت ۴۸: مروری بر بیمه تامین اجتماعی
قانون تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسیده است که در فصول مختلف تدوین شده است. اصنافی که شروع به فعالیت می کنند در ابتدا باید یکسری از قوانین را رعایت کنند. در گام اول پس از مشخص شدن کارگاه، باید به نزدیک ترین شعبه بیمه مراجعه و کد گارگاهی بیمه را دریافت کنند. برای بیمه بسیار حائز اهمیت است که مکان انجام فعالیت اقتصادی کاملا مشخص باشد.
در گام دوم پس از گرفتن کد کارگاهی، بازرس می بایست محل فعالیت را تایید کرده و فرم ها مربوط می بایست تکمیل شوند که از جمله ی این فرم ها، فرم ابلاغ الکترونیک است. روند روزنامه رسمی و آگهی ثبت شرکت هم در ادامه باید صورت پذیرد.پس از آن و با شروع فعالیت شرکت از طریق نرم افزار بیمه تامین اجتماعی، بیمه کارکنان را ماهانه محاسبه و فرم آن تکمیل می گردد. هر شعبه تامین اجتماعی دارای یک سری کارگذاری هایی است و بحث تمدید دفترچه و … در آنجا انجام می شود.
ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی چیست؟
منابع درآمد سازمان بهشرح زیر میباشد.
حق بیمه از اول مهرماه تا پایان سال ۱۳۵۴ به میزانبیست و هشت درصد مزد یا حقوق است که هفت درصد آن به عهدهبیمه شده و هجده درصد به عهده کارفرما و سه درصد به وسیلهدولت تامین خواهد شد.
- درآمد حاصل از وجوه و ذخائر و اموال سازمان. وجوه حاصل از خسارات و جریمه های نقدی مقرر در این قانون. کمکها و هدایا.
حداقل حقوق و دستمزد کارکنان در سال ۹۸:
حداقل حقوق روزانه ۵۰٫۵۶۲ ت حداقل حقوق روزانه ۱٫۵۱۶٫۸۸۲ ت حق مسکن ماهیانه : ۱۰۰٫۰۰۰ ت بن نقدی: ۱۹۰٫۰۰۰ ت حق اولاد: ۱۵۱٫۶۸۸ تکسانیکه حقوق های بالاتری را دریافت می کنند، حق مسکن، بن نقدی و حق اولاد را به همین میزان دریافت می کنند. همچنین سازمان بیمه تامین اجتماعی تنها تا ۷ برابر حقوق دریافتی را مشمول بیمه می کند و اگر شخصی حقوق بسیار بالایی داشته باشد بیشتر از ۷ برابر را غیرمشمول درنظر می گیرد.
بخشنامه بازدید از دفاتر قانونی: (حسابرسی بیمه ای)
در گذشته بازدید از شرکت ها بابت حسابرسی هر ده سال و یا هر هشت سال یکبار انجام می شد و گاهی اوقات به برخی از شرکت ها نوبت نمی رسید. قانون تامین اجتماعی این است که لیست بیمه کارکنان باید به شکل ماهانه به شعبه مورد نظر ارسال شود. همچنین قراردادهایی که منعقد می شود، باید یک نسخه از آن به شعبه مربوطه ارائه شود.
اما چطور می توان مطمئن شد که حق بیمه آن ها به شکل کامل پرداخت می شود؟
حسابرسی بیمه ای بابت این دغدغه ایجاد شده که توسط موسسه حسابرسی تامین اجتماعی واقع در بلوار کشاورز تهران به اجرا درمیآید. حسابرسان بیمه لزوماً از خود تامین اجتماعی نیستند و به افراد دارای صلاحیت این موضوع محول می شود.
وظیفه ما در مقابل حسابرسها چیست؟
ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی
کارفرمایان مکلفند صورت مزد و حقوق و مزایای بیمه شدگان همچنین دفاتر و مدارک لازم را در موقع مراجعه بازرس سازماندر اختیار او بگذارند. بازرسان سازمان میتوانند از تمام یاقسمتی از دفاتر و مدارک مذکور رونوشت یا عکس تهیه و برایکسب اطلاعات لازم به هر یک از رؤسا و کارمندان و کارگران کارگاه و مراجع ذیربط مراجعه نمایند.
بازرسان سازمان حقدارند کارگاه های مشمول قانون را مورد بازرسی قرار دهند ودارای همان اختیارات و مسئولیت های مذکور در مواد ۵۲ و ۵۳ قانون کار خواهند بود. نتیجه بازرسی حداکثر ظرف یک ماه از طرف سازمان به کارفرما اعلام خواهد شد.
بخشنامه ۳/۱۱
یکی از مهم ترین بخشنامه هاست و سرفصل حسابرسی بیمه ای است.
Mon, 04 Nov 2019 - 20min - 51 - قسمت ۴۷: مالیات بر درآمد املاک | بخش۵
ماده ۷۱:
در مواردی که پس از پرداخت مالیات از طرف مودی معامله انجام نشود اداره امور مالیاتی مربوط مکلف است بنا به درخواست مودی و تأیید دفتر اسناد رسمی مربوط ، مبنی بر عدم ثبت معامله ظرف پانزده روز از تاریخ اعلام دفتر اسناد رسمی مالیات وصول شده متعلق به معامله انجام نشده را از محل وصولی جاری طبق مقررات این قانون مسترد دارد . حکم این ماده در مورد استرداد مالیاتهای مربوط به حق واگذاری و درآمد اتفاقی نیز جاری خواهد بود .
ماده ۷۴:
در مورد املاک با عنوان دست دارمی یا عناوین دیگر که حسب عرف محل در تصرف شخصی است چنانچه متصرف تمامی حقوق خود نسبت به ملک را به دیگری منتقل نماید انتقال مزبور مشمول مالیات نقل و انتقال قطعی املاک برابر مقررات این فصل می باشد، همچنین در مورد درآمد حاصل از واگذاری سایر حقوق مربوط به این نوع املاک متصرف از نظر مالیاتی مانند مالک حسب مورد مشمول مالیات مربوط خواهد بود و در موارد فوق تاریخ تصرف ، تاریخ تملک متصرف محسوب می گردد.
دستارمی: مرکب از دست+دارمی، دارمی در زبان مازندرانی از ریشه داشتن است به معنی داشتن و تصرف. نوعی تصرف یا مالکیت بر روی اراضی کشاورزی در شمال کشورماده ۷۵:
از نظر مالیاتی مستأجرین املاک اوقافی اعم از این که اعیان مستحدثه در آن داشته یا نداشته باشند نسبت به عرصه مشمول مقررات این فصل خواهند بود .
تبصره ۱:
در محاسبه مالیات این گونه مودیان تاریخ اجاره به جای تاریخ تملک منظور خواهد شد .
تبصره ۲:
حکم این ماده در مواردی که ملک توسط مستأجر واگذار میشود مانع اجرای تبصره (۷) ماده (۵۳) این قانون نخواهد بود .
ماده ۷۷:
ماده ۷۷- درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد موضوع فصول چهارم و پنجم باب سوم این قانون خواهد بود.
Mon, 04 Nov 2019 - 16min - 50 - قسمت ۴۶: مالیات بر درآمد املاک | بخش۴
ماده ۶۱:
در مواردی که انتقال ملک در دفاتر اسناد رسمی انجام نمیشود نیز ارزش معاملاتی ملک طبق مقررات این فصل در محاسبه مالیات ملاک عمل خواهد بود و به طور کلی برای املاکی که ارزش معاملاتی آنها تعیین نشده ارزش معاملاتی نزدیکترین محل مشابه مناط اعتبار میباشد .
ماده ۶۳:
نقل و انتقال قطعی املاکی که به صورتی غیر از عقد بیع انجام می شود به استثنای نقل و انتقال بلاعوض که طبق مقررات مربوط مشمول مالیات است ، مشمول مالیات نقل و انتقال قطعی املاک برابر مقررات این فصل خواهد بود و چنانچه عوضین ، هر دو مالک باشند هر یک از متعاملین به ترتیب فوق مالیات نقل و انتقال قطعی مربوط به ملک واگذاری خود را پرداخت خواهند نمود.
غیر از عقد بیع: مثل هبه یا معاوضه
ماده ۶۴:
تعیین ارزش معاملاتی املاک بر عهده کمیسیون تقویم املاک می باشد. کمیسیون مزبور موظف است ارزش معاملاتی موضوع این قانون را در سال اول معادل دو درصد(۲%) میانگین قیمتهای روز منطقه با لحاظ ملاکهای زیر تعیین کند.
الف- قیمت ساختمان با توجه به مصالح (اسکلت فلزی یا بتون آرمه یا اسکلت بتونی و سوله و غیره) و قدمت و تراکم و طریقه استفاده از آن (مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی، بهداشتی، خدماتی و غیره) و نوع مالکیت
ب- قیمت اراضی با توجه به نوع کاربری و موقعیت جغرافیایی از لحاظ تجاری، صنعتی، مسکونی، آموزشی، اداری و کشاورزی
ماده ۶۵:
نقل و انتقال قطعی املاک که در اجرای قوانین و مقررات اصلاحات اراضی به عمل آمده و یا خواهد آمد و واحدهای مسکونی از طرف شرکتهای تعاونی مسکن به اعضای آنها مشمول مالیات موضوع این فصل نخواهد بود .
ماده ۶۶:
در صورتی که انتقال گیرنده دولت یا شهرداریها یا موسسات وابسته به آنها بوده و همچنین در مواردی که ملک به وسیله اجرای ثبت و سایر ادارات دولتی به قائم مقامی مالک انتقال داده میشود چنانچه بهای مذکور در سند کمتر از ارزش معاملاتی باشد در محاسبه مالیات موضوع ماده (۵۹) این قانون بهای مذکور در سند به جای ارزش معاملاتی هنگام انتقال حسب مورد ملاک عمل قرار خواهد گرفت .
ماده ۶۷:
فسخ معاملات قطعی املاک بر اساس حکم مراجع قضایی به طور کلی و اقاله یا فسخ معاملات قطعی املاک در سایر موارد تا شش ماه بعد از انجام معامله به عنوان معامله جدید مشمول مالیات موضوع این فصل نخواهد بود .
اقاله: بهر لفظ یا فعلی واقع می شود که دلالت بر بهم زدن معامله کند.
Mon, 04 Nov 2019 - 13min - 49 - قسمت ۴۵: پاسخ به سوالات شما
در این قسمت، همانند روال گذشته به سوالات شما مخاطبین رادیو مالی پاسخ دادهایم. سوالاتی که در این پادکست بررسی شدهاند:
- مبلغ تمبر در مورد اشخاص معاف از مالیات چقدر است؟ آیا برای ممیزی مالیات حقوق کسر کردن یا نکردن بیمه مورد برسی قرار میگیرد یا خیر؟ و اینکه در شرکت های عمرانی هزینه بیمه سهم کارفرما از نظر حسابداری و نیز ارسال لیست حقوق در سامانه مالیات حقوق به چه صورت باید اقدام شود؟ در صورتی که بعد از ارسال اظهارنامه متوجه شویم که یکی از فاکتورهای فروش ثبت نشده.چه کاری میتوان انجام داد و ثبت حسابداری آن در دفتر روزنامه به چه صورت خواهد بود؟ میخواستم بپرسم فرق بین آیین نامه ، بخشنامه و دستورالعمل چیه ؟ و کدوم در مبحث مالیات مهمتر از همدیگر هستند؟و در ابتدای کار کدام مورد را باید بخوانیم؟ در خصوص اینکه جناب آقای رستگار فرمودن واریز از جانب جاری شرکت به منزله درآمد محسوب می شود ،،،آیا اگر این واریزی به منزله پرداخت به بدهکاران شرکت باشد و طبق بخشنامه ۶۷/۹۶/۲۰۰ مورخ ۹۶/۵/۱۱ تقبل زیان انباشه به حساب جاری شرکا به عنوان درآمد محسوب نمی شود،،،آیا باز هم مبلغ واریزی جاری شرکا به این منظور باشد،،،ممیز مالیاتی می تواند این مبلغ واریزی سهامداران رو به عنوان درآمد شناسایی کند،یا خیر سلام در اظهارنامه ارزش افزوده، اگر در قسمت خرید کالا و خدمت مشمول فقط مبلغ مالیات و عوارض ثبت شود و قسمت بدون پرداخت ملیات و عوارض مبلغی ثبت نشود ،ممیز ایراد میگیرد؟ ولی در گزارش فصلی هزینه ها بصورت تجمیعی ثبت گردیده. با توجه به تبصره ماده ۱۰۰، اگر فرض کنیم شخصی ۲.۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰ فروش داشته است اداره مالیات که این شخص را بطور حتم گروه دومی قرار میدهد، چراکه مجموع فروش و درآمد آن بیشتر از ۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ریال است؟ و از طرفی نمیتواند از این تبصره استفاده کند و این تبصره مخصوص اشخاص گروه سومی است؟ در سامانه مالیات حقوق سه نفر از پرسنل اصلی شرکت در سال گذشته اشتباهاً غیر اصلی تعریف شده ولی لیست های حقوق ارسالی معافیت کسر شده و مالیات متعلقه نیز به موقع پرداخت شده است.بر همین اساس ممیز رسیدگی کننده مالیات مقطوع ١٠ درصد محاسبه کرده . بنده چطور میتونم این موضوع را اصلاح و دفاع کنم. در خصوص مالیات بر درامد املاک اشخاص حقیقی که منبع درامد دیگر ندارند مبلغ معافیت ماده ۸۴ بعد از کسر ۲۵ ٪ اجاره قابل کسر است ؟ من چند سالی است گروه دوم مالیات میدم چون بتونم هزینه هام رو دارایی قبول کنه دفاتر میخوام بدم شرکت ثبت کردم .لطفا برای اینکه در این انتقال از حقیقی به حقوقی مشکلی بر نخورم راهنماییم کنید. حدنصاب معاملات ۵ درصد یعنی چه؟ آیا اشخاص حقیقی هم دوماه فرصت دارن برای ابطال حق تمبر؟ اگر یک شرکتی ملکی رو داده اجاره و درآمد اجاره شناسایی کرده و استهلاک آن رو هم طبق جدول استهلاکات ماده ۱۴۹ ق.م.م در دفاتر شناسایی کرده باشه حالا دفاتر رد و مالیات به صورت علی الراس شناسایی بشه استهلاک محاسبه شده طبق جدول استهلاکات مورد قبول هست یا نه ( ۲۵٪ماده ۵۲) بنده گوشی فروشی دارم ماهی ۵۰۰ تا یه میلیارد گوشی میفروشم. می خواستم ببینم مالیات فروش گوشی به چه صورته؟
Mon, 04 Nov 2019 - 16min - 48 - قسمت ۴۴: تجهیزات فروشگاهی
- تجهیزات امنیتی:
الف) دوربین مدار بسته
دوربین های مداربسته که مناسب برای تمامی فروشگاه ها اعم از بزرگ و کوچک است. داشتن دوربین موجب پیگیری است و برای پیگیری های بعدی هم ابزار قابل اعتمادی است. باید دقت کنید که تمام نقاط کور باید پوشش داده شود. تعداد دوربین ها باید تمامی زوایا را پوشش دهد. باید توجه داشته باشید که تمامی اوقات تصاویر ضبط می شود و در جای قابل اعتمادی ذخیره می شود. دوربین باید در دسترس و در دید عموم باشد و تصاویر هر لحظه در دسترس شما باشند.ب) گیت های فروشگاهی
این گیت ها وظیفه هشدار دادن را دارند. به محض خارج کردن اجناس، هشدار به شما داده می شود و می توانید جلوی فرد مورد نظر را بگیرید.- تجهیزات عملیاتی:
الف) تجهیزات هوشمند: صندوق های فروشگاهی: دیجیتالی و آنالوگی و نرم افزارهای فروشگاهی
ب) تجهیزات روتین و نرمال: قفسه ها، انواع یخچال، رگال، مانکن
ج) تجهیزات تکمیلی: بارکد خوان: دستی و رومیزی، لیبل پرنتر، فیش پرینتر، کشوی پول
Mon, 04 Nov 2019 - 24min - 47 - قسمت ۴۳: چیدمان فروشگاهMon, 04 Nov 2019 - 24min
- 46 - قسمت ۴۲: مالیات بر درآمد املاک | بخش۳
ماده ۵۹
نقل و انتقال قطعی املاک به مأخذ ارزش معاملاتی و به نرخ پنج درصد(۵%) و همچنین انتقال حق واگذاری محل به مأخذ وجوه دریافتی مالک یا صاحب حق و به نرخ دو درصد (۲%) در تاریخ انتقال از طرف مالکان عین یا صاحبان حق مشمول مالیات میباشد.
نقل و انتقال قطعی به معنی این است که باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد. مالیات سرقفلی را باید فروشنده پرداخت کند. سرقفلی مرتبط با املاک تجاری و اداری است.Mon, 04 Nov 2019 - 21min - 45 - قسمت ۴۱: مالیات بر درآمد املاک | بخش۲
ماده ۵۴
درآمد اجاره بر اساس قرارداد اعم از رسمی یا عادی مبنای تشخیص مالیات قرار میگیرد و در مواردی که قرارداد وجود نداشته باشد یا از ارائه آن خودداری گردد و یا مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد (۸۰%) ارقام مندرج در جدول املاک مشابه تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد و نیز درمورد ماده(۵۴ مکرر) این قانون، میزان اجارهبها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه تعیین خواهد شد.
Mon, 04 Nov 2019 - 12min - 44 - قسمت ۴۰: پاسخ به سوالات شما
در این قسمت، همانند روال گذشته به سوالات شما مخاطبین رادیو مالی پاسخ دادهایم. سوالاتی که در این پادکست بررسی شدهاند:
- برای پرداخت برخی از مبالغ فاکتورها (ترخیص) تنخواه دار با مراجعه حضوری مبادرت به کارت کشیدن می کند. آیا با درنظر گرفتن واریز یا انتقال بالای ۵ میلیون در بانک، آیا این موضوع مورد قبول اداره مالیات هست یا خیر؟ برخی از شرکت های تولیدی، برای تولید ماشین های مخصوص را از خارج از کشور وارد می کنند. برای برخورداری از معافیت مالیاتی دستگاه ها چه شرایطی باید محرز باشد؟ و اگر محرز شود آیا فقط کالای تولید شده معاف از مالیات می باشد؟ آیا ثبت برند مانند ثبت شرکت مالیات دارد؟ و آیا حق تمبر باید باطل کرد؟ در مورد تسعیر ارز صادرات و واردات از منظر مالیاتی، چگونگی بازگشت ارز نیمایی صادرات به بانک و موارد استثنا و ضروری این توضیحاتی را می خواستم. ۷ درصد حق بیمه سهم کارگر که می گویند از مشمولین بیمه کسر می شود، آیا صحت دارد و تصویب شده است؟ زیان اظهارنامه سال ۹۶ مجموعه ما را پذیرفته اند اما ۹۰ درصد را برگردانده است و حدود ۱۰ درصد مورد تایید شده است. آیا این موضوع قابل شکایت است؟ اگر فرزند قبل از والدین فوت کند، به ایشان ارث تعلق نمی گیرد. آیا به فرزندان آن فرد مرحوم شده ارث تعلق می گیرد؟ مالیات بر ارث چطور؟ اگر مجوز فروش محصولات غذایی را داشته باشیم، آیا باید برای یک کسب و کار استارتاپی مربوط به آن باید مجدد مجوز بگیریم؟ پرونده مالیاتی جداگانه باید تشکیل شود؟ شرکت های ساختمانی که با مشتریان به شکل اشتراکی فعالیت می کنند، تکلیف مالیات نقل و انتقال به چه شکلی است؟ آیا موقع واگذاری زمین مشتری باید مالیات پرداخت کند؟ آیا شرکت باید مالیات نقل و انتقال را پرداخت کند؟ برای فعالیت های استارتاپی نیاز به مجوز است؟ یک شرکت حسابداری نیاز به چه مجوزی دارد؟ معافیت متراژی فقط به واحد های مسکونی تعلق می گیرد؟
Mon, 04 Nov 2019 - 10min - 43 - قسمت ۳۹: مالیات بر درآمد املاک | بخش۱
ماده ۵۲ قانون مالیاتهای مستقیم
“درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون مشمول مالیات بر عملکرد املاک است.”
در این میان ممکن است پدری بخواهد ملک خود را به نام پسرش بکند، در اینصورت هبه محسوب می شود و موضوع آن را در آینده توضیح خواهیم داد.
Mon, 04 Nov 2019 - 22min - 42 - قسمت ۳۸: همایش قانون کار و تامین اجتماعی | بخش دوم
در بخش دوم همایش تخصصی قانون کار و تامین اجتماعی در دانشگاه الزهرا، مجید حاجی زاده از مدرسین حوزه روابط کار ، مباحث در ارتباط با قانون کار را ارائه کرد و در مورد الزامات قانون کار نکاتی را ارائه کردند. ایشان بر موضوعاتی از قبیل شناسایی کارگران مشمول قانون کار، رسیدگی به مباحث شکایات کارگران، محاسبه سنوات خدمت و پایه سنوات کارگران و محاسبه و ذخیره مرخصی اشاره کردند و قوانین و بخشنامه های مربوطه را برای حاضرین تشریح کردند.
Mon, 04 Nov 2019 - 1h 34min - 41 - قسمت ۳۷: همایش قانون کار و تامین اجتماعی | بخش اول
آقای قدسی؛ مدیرکل سابق درآمد حق بیمه در سمیناری که در تاریخ ۱ شهریور ماه در دانشگاه الزهرا برگزار شد تعاریفی کلی از مفاهیم تامین اجتماعی را ارائه کردند و به بیان دستورالعمل های مربوط به کارفرمایان، بیمهشدگان و پیمانکاران پرداختند. همچنین ایشان ضمن اشاره به چگونگی به کار گیری نیروی انسانی جدید، امور پیمانکاران را به شکل کامل توضیح دادند. در پایان ایشان نکاتی را در مورد حمایت کوتاه مدت و بلند مدت بیمه از کارگران بیان کردند.
Mon, 04 Nov 2019 - 1h 40min - 40 - قسمت ۳۶: روش های کاهش هزینه در فروشگاه ها
در ادامه سری پادکست های با سرفصل کسب و کار در این قسمت راجع به روش های کاهش هزینه در فروشگاه ها صحبت می کنیم. مباحثی که به آن ها می پردازیم به شرح زیر است:
- گرفتن اسپانسر: تمام فروشگاه ها، ابزارها و رسانه هایی دارند که می تواند از آن در این راستا استفاده کنند. ( حتی کیسه پلاستیکی که اقلام در آن قرار می گیرند.) پیدا کردن شریک: شریک می تواند در کل بیزینس شما و یا در بخشی از آن شریک شود. تهاتر کردن خرید گروهی ( اصناف سوپر مارکتی) خرید کالاهای پر فروش استفاده از تکنولوژی( استفاده از صندوق های فروشگاهی جهت کنترل موجودی)
در هر فروشگاهی سه دسته محصول وجود دارد که بر اساس اطلاعاتی که از مشتری شما دریافت می شود و یا اینکه مغازه شما در کدام قسمت شهر قرار گرفته، مشخص می گردد :
- محصولات جذاب: محصولاتی که لوکس و زیبا هستند اما لزوما فروش بالایی ندارند. ( مثل عروسک های بزرگی که در مغازه های اسباب فروشی هستند). این کالاها باید حدود ۱۰ درصد از کالاهای موجود شما باشد. محصولات پرفروش: مشتری برای این کالا ها به شما مراجعه می کند و تقاضای زیادی دارد. محصولات مکمل: شما باید مشتری را برای خرید این دسته از کالاها مجاب کنید.
Mon, 04 Nov 2019 - 20min - 39 - قسمت ۳۵: پاسخ به سوالات شما
مطابق روند گذشته در برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، در این پادکست، پاسخ سوالات شما همراهان گرامی رادیو مالی ارائه خواهد شد.
شما می توانید سوالات خود را از طریق اپلیکیشن رادیو مالی و صفحه مخصوص آن در سایت سپیدار سیستم برای ما ارسال نمایید.
- اشخاص حقیقی که چند سال جواز کسب دارند و بصورت علی راس مالیات می دادند، اگر بخواهند به شکل قانونی اظهارنامه مالیاتی را ارائه کنند، راه حل چیست؟ مالیات بر درآمد املاک به چه شکلی است؟ شماره بخشنامه عدم جریمه دفاتر چیست؟ ما در سال گذشته دو ماه (بهمن و اسفند) اجاره دادیم. حال می خواهیم مالیات اجاره در سال ۹۸ را پرداخت کنیم. آیا باید این نکته را در اظهارنامه سال ۹۷ ذکر کنیم؟ اگر مانده ارزش افزوده بدهکار یا بستانکار باشد، به چه معنیست؟ چه مدارکی برای اشخاص حقیقی لازم است تا هنگام مراجعه به دارایی پرونده را علی راس نکنند؟ در اظهارنامه املاک، معافیت های مالیاتی برای اشخاصی که منبع درآمد دیگری دارند، چقدر است. در مورد جدول ۱ و ۳ توضیحات لازم را ارائه بفرمایید. آیا مالکانی که باشگاه ورزشی دارند، از مالیات معاف هستند؟ اگر شرکتی فعال نباشد و آن را واگذار نماید، شرکای جدید افزایش سرمایه بدهند ولی فعالیتی نداشته باشند، به چه صورتی باید اظهارنامه ارسال کنند؟ آیا باید دفاتر را هم ارسال کنند؟ شما گفتید وقتی شرکاء نمی خواهند پولی را بیاورند، باید در قالب عقد مضاربه آن را بیاورند و هزینه های مضاربه برای شرکت قابل قبول است. آیا هزینه مضاربه شرکاء برای شرکت درآمد محسوب می شود و مالیاتش چطور محاسبه و پرداخت می شود؟ اگر شخصی برای آموزش شنا به یکی از ادارات دولتی مراجعه کند، آیا این اداره برای این شخص مالیاتی را رد می کند؟ و خود شخص چطور؟ قبل از اینکه برگه تشخیص صادر شود، آیا می توان با مراجعه به سازمان های مالیاتی میزان آن را کم کرد؟ به چه علتی شرکت ها حسابرس داخلی دارند؟ اگر یک حسابدار خریداری تجهیزات را اشتباها به جای ثبت در دارایی، در هزینه ها ثبت کرده باشد و به خاطر عوامل دیگری جریمه شده و پرونده علی راس شده باشد، چه راهکارهایی وجود دارد؟ تفاوت گروه دوم و سوم چیست؟( میزان معافیت مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی) اگر بیمه یک شرکت پیمانکاری از پیمان پرداخت شود، (پیمان متعلق به شرکت نیست و تنها اجرای آن به عهده شرکت است) وقتی حقوق آنان از شرکت پرداخت می شود، از نظر اداره مالیات و بیمه مشکلی ندارد؟ ارزش افزوده برای اشخاص حقیقی به چه شکلی است؟ آیا نیاز است معاملات فصلی و ارزش افزوده را ارسال کنند؟ کارگاه تولیدی وجود دارد که از اردیبهشت ۹۷ ارزش افزوده را رد کرده است. در شهریور ماه هم پروانه بهره برداری دریافت کرده است و اجاره نامه هم دارند. اما برای سازمان مالیاتی هیچ ثبت نامی انجام نشده است. مالیات این کارگاه چگونه پرداخت می شود د صورتیکه زیان ده بوده است. شرکت مادری هم وجود دارد که ما زیر مجموعه آن با کارفرمای مجزا هستیم. در اظهارنامه در قسمت واردات، شماره اتباع خارجی را از کجا باید پیدا کنیم؟ با توجه به قانون بودجه سال ۹۸ تبصره ۶ ، ۱۰ درصد از حق الزحمه یا حق العمل کاری پزشکان که به موجب دریافت وجه صورت حساب های ارسالی های به بیمه و یا نقدا از طرف بیمار پرداخت می شود. ۱۰ درصد ارسال نسخه بیمه تامین اجتماعی، ارتش و خدمات درمانی و هم ۱۰ درصد واریز نسخه؟
Mon, 04 Nov 2019 - 19min - 38 - قسمت ۳۴: مقررات عمومی مالیات (بخش سوم)
ماده ۱۶۴:
سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است به منظور تسهیل در پرداخت مالیات و تقلیل موارد مراجعه مودیان به ادارات امور مالیاتی حساب مخصوصی از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بانک ملی ایران افتتاح نماید تا مودیان بتوانند مستقیما به شعب یا باجههای بانک مزبور مراجعه و مالیاتهای خود را به حساب مذکور پرداخت نمایند.
Mon, 04 Nov 2019 - 13min - 37 - قسمت ۳۳: مقررات عمومی مالیات (بخش دوم)
ماده ۱۵۹:
وجوهی که به عنوان مالیات هر منبع، از طریق واریز به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور یا ابطال تمبر پرداخت میشود در موقع تشخیص و احتساب، مالیات قطعی مؤدی منظور میگردد و در صورتی که مبلغی بیش از مالیات متعلق پرداخت شده باشد اضافه پرداختی مسترد خواهد شد.
توضیح: وکلای دادگستری برای رسیدگی به پرونده ها، می بایست تمبر باطل کنند. زمانیکه بخواهند مالیات خود را پرداخت کنند، هزینه تمبرهای باطل شده را محاسبه می کنند و آن را از مالیات کسر می کنند.
Mon, 04 Nov 2019 - 13min - 36 - قسمت ۳۲: مقررات عمومی مالیات (بخش اول)Mon, 04 Nov 2019 - 16min
- 35 - قسمت ۳۱: روشهای فروش و بازاریابی فروشگاهها
در این پادکست به دو سئوال اساسی شما پاسخ داده می شود:
۱– تعریف نیاز مشتری و تفاوت آن با خواسته های مشتری
برخلاف آنچه بین عموم رواج دارد، نیاز ایجاد کردنی نیست بلکه وجود دارد و کشف می شود. نیاز موضوعی بسیار حیاتی است و توسط خود فرد شناسایی می شود و به دنبال راهکار تامین آن است. اما خواسته ی مشتری سطحی تر از نیاز است. ما در مورد خواسته ممکن است الزاما اقدامی انجام ندهیم و یا آن را به فراموشی بسپاریم. وقتی مشتری وارد یک فروشگاه می شود، شناسایی نیاز مشتری و ارائه راه حل یک موضوع اساسی است.
Mon, 04 Nov 2019 - 22min - 34 - قسمت ۳۰: پاسخ به سوالات شماMon, 04 Nov 2019 - 13min
- 33 - قسمت ۲۹: اظهارنامه اشخاص حقوقی (پرسش و پاسخ)
در تاریخ ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۸، سمیناری با موضوع نحوه تهیه و تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی با حضور ۳۰۰ نفر از کارفرمایان، حسابداران و مدیران مالی برگزار گردید. در این سمینار موضوعاتی زیر بررسی گردید:
آشنایی با پیش نیازهای ارسال اظهارنامه نحوه دانلود نرم افزار نصب و آماده سازی بررسی جداول اظهارنامه مالیاتی، مواد قانونی و بخشنامه های مرتبط بررسی اشتباهات رایج اظهارنامه نویسیهمچنین در پایان مراسم جلسهی پرسش و پاسخ برگزار شد. این شماره از رادیو مالی به ارائهی فایلهای این سمینار اختصاص پیدا کرده است و همچنین یک فایل جهت پاسخ به سوالات باقی مانده از سمینار آماده گردیده است.
Mon, 04 Nov 2019 - 12min - 32 - قسمت ۲۹: اظهارنامه اشخاص حقوقی (قسمت دوم)
در تاریخ ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۸، سمیناری با موضوع نحوه تهیه و تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی با حضور ۳۰۰ نفر از کارفرمایان، حسابداران و مدیران مالی برگزار گردید. در این سمینار موضوعاتی زیر بررسی گردید:
آشنایی با پیش نیازهای ارسال اظهارنامه نحوه دانلود نرم افزار نصب و آماده سازی بررسی جداول اظهارنامه مالیاتی، مواد قانونی و بخشنامه های مرتبط بررسی اشتباهات رایج اظهارنامه نویسیهمچنین در پایان مراسم جلسهی پرسش و پاسخ برگزار شد. این شماره از رادیو مالی به ارائهی فایلهای این سمینار اختصاص پیدا کرده است و همچنین یک فایل جهت پاسخ به سوالات باقی مانده از سمینار آماده گردیده است.
Mon, 04 Nov 2019 - 2h 33min - 31 - قسمت ۲۹: اظهارنامه اشخاص حقوقی (قسمت اول)
در تاریخ ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۸، سمیناری با موضوع نحوه تهیه و تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی با حضور ۳۰۰ نفر از کارفرمایان، حسابداران و مدیران مالی برگزار گردید. در این سمینار موضوعاتی زیر بررسی گردید:
آشنایی با پیش نیازهای ارسال اظهارنامه نحوه دانلود نرم افزار نصب و آماده سازی بررسی جداول اظهارنامه مالیاتی، مواد قانونی و بخشنامه های مرتبط بررسی اشتباهات رایج اظهارنامه نویسیهمچنین در پایان مراسم جلسهی پرسش و پاسخ برگزار شد. این شماره از رادیو مالی به ارائهی فایلهای این سمینار اختصاص پیدا کرده است و همچنین یک فایل جهت پاسخ به سوالات باقی مانده از سمینار آماده گردیده است.
Mon, 04 Nov 2019 - 1h 31min - 30 - قسمت ۲۸: اظهارنامه اشخاص حقیقی
پس از برگزاری سمینار اظهارنامه اشخاص حقوقی، همانطور که قول داده بودیم در این پادکست موضوع اظهارنامه اشخاص حقیقی را بررسی می کنیم. اگر شنونده قسمتهای اولیهی رادیو مالی بوده باشید، گروه بندی اشخاص حقیقی را توضیح دادیم که در این قسمت به اهمیت شناخت این گروه بندیها اشاره خواهد شد. با ما همراه باشید در این قسمت از رادیو مالی سپیدار سیستم.
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 48min - 29 - قسمت ۲۷: علل اصلی شکست فروشگاهها
کسب و کار فروشگاه ها و اصناف و علت شکست آنها
ما در کشور ایران بیش از ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ فروشگاه داریم که بیش از ۶ میلیون نفر در آنجا مشغول کار هستند. شهرهای تهران، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین سهم را دارند. بنابراین علت شکست خوردن این صنعت می تواند درس آموزی های زیادی داشته باشد.
در این سال ها مشاغل مغازه داری در ایران بسیار جذاب شده است اما در هر صورت ریسک های مربوط به خود را دارد و اگر بخوبی مدیریت نشود منجر به شکست می شود. مهم ترین عوامل شکست در اصناف عبارتند از:
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 23min - 28 - قسمت ۲۶: مالیات بر درآمد حقوق ۳Mon, 04 Nov 2019 - 16min
- 27 - قسمت ۲۵: پاسخ به سوالات شما
مطابق روند گذشته در برگزاری جلسات پرسش و پاسخ در پادکستهای ۵،۱۰،۱۵،۲۰ ، در این قسمت از رادیو مالی به سوالات شما پاسخ می دهیم.
در این پادکست، پاسخ سوالات زیر را میشنوید:
اظهارنامه عملکرد برای شرکتی که دو سال است فعالیتی نداشته است ولی از حساب آن استفاده شده به چه شکل است؟ تفاوت بین اظهار ارزش افزوده با ماده ۱۶۹ چیست؟ آیا اگر کسی بیش از دو بار در سال معمله ملکی انجام دهد شغل وی محسوب می شود؟ در صورت فعالیت به صورت شخص حقیقی و گروه سوم چگونه فاکتور رسمی به شرکت ها ارائه شود؟ نحوه آماده کردن اظهارنامه مالیات اجاره و رهن به چه شکل است؟ مالیات فروشگاه آنلاین و وبسایت که نماد دریافت کرده به چه شکل است؟ ماده ۱۸۱ قانون مالیاتی چه زمانی اجرا می شود؟ نحوه انحلال شرکت صادراتی به چه شکل است؟ و پاسخ به چندین سوال دیگر؟شما می توانید سوالات خود را از طریق اپلیکیشن رادیو مالی و صفحه مخصوص آن در سایت سپیدار سیستم برای ما ارسال نمایید.
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 23min - 26 - قسمت ۲۴: مالیات بر درآمد حقوق ۲
در ادامه موضوع مالیات بر درآمد حقوق و پس از بررسی ماده ۸۲،۸۳ و ۸۴ در قسمت ۲۳ رادیو مالی، در این قسمت موضوع مالیات حقوق را با بررسی ماده های ۸۵ و ۸۶ ادامه میدهیم.
ماده ۸۵:
نرخ مالیات بر درآمد حقوق در مورد کارکنان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۰/۶/۱۳ پس از کسرمعافیتهای مقرر در این قانون به نرخ مقطوع ده درصد (۱۰%) و در مورد سایر حقوقبگیران نیز پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون تا مبلغ چهل و دو میلیون (۴۲/۰۰۰/۰۰۰) ریال به نرخ ده درصد (۱۰%) و نسبت به مازاد آن به نرخهای مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون خواهد بود.”
توضیح: اگر می خواهید نرخ مالیات بر درآمد حقوق را محاسبه کنید نباید سراغ این ماده قانونی بروید. برای این موضوع باید به سراغ قانون مربوط به بودجه بروید. نرخ مالیات بر درآمد حقوق به شکل پلکانی است. در سال ۹۸ حقوق های تا ۳۳ میلیون تومان سالانه و در حدود ۲٫۷۵۰٫۰۰۰ ماهانه از مالیات حقوق معاف هستند. اما از ۳۳ میلیون تا ۸۲٫۵۰۰ میلیون تومان ۱۰ درصد و از ۸۲٫۵۰۰ میلیون تا ۱۱۵٫۵۰۰ میلیون تومان ۱۵ درصد، از ۱۱۵٫۵۰۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون ۲۰ درصد، از ۱۶۵ میلیون تا ۲۳۱ میلیون ۲۵ درصد و از این بالاتر ۳۵ درصد.
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 19min - 25 - قسمت ۲۳: مالیات بر درآمد حقوق ۱
یکی از نقشهای اصلی مالیات بر درآمد تأمین هزینههای دولت است. مالیات حقوق از عناصر مهم تشکیلدهنده مالیات بر درآمد است و از نظر حجم عملیات اهـمیت بسزایی دارد. از آنجا که این درآمد از حقوق کارکنان کسر میگردد، منبع درآمد تقریباً مطمئنی است
در این قسمت از رادیو مالی، بحث مالیات حقوق را آغاز خواهیم کرد.
مالیات حقوق از جمله مواردی است که دارای نکات مختلفی است و کارگر و کارفرما با آن درگیر هستند و سعی کردیم توضیحات را از مبانی آغاز کنیم. ماده ۸۲ اصلی ترین و کلی ترین ماده مربوط به مالیات بر درآمد حقوق است.
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 20min - 24 - قسمت ۲۲: نحوه حضور در جلسه مصاحبه برای حسابداران
در قسمت ۲۱ رادیو مالی، درباره اصول رزومه نویسی برای حسابداران صحبت کردیم. در ادامهی این مبحث و در این قسمت از پادکستهای مالی، موضوع جلسه مصاحبه و الزامات آن را بررسی خواهیم کرد:
نحوه حضور در فضای مصاحبه شغلی ۵ روش تاثیر گذار مثبت بر روی مصاحبه گر نحوه پاسخگویی به سوالات مصاحبه گر بررسی سوالاتی که در جلسه مصاحبه مطرح می شود چه سوالاتی در روز مصاحبه از مصاحبه گر بپرسیم شرکت ها و موسسات چه نوع حسابدارانی را انتخاب می کنند راز های تامین امنیت شغلی و ماندگاری در بازار کار حسابداریMon, 04 Nov 2019 - 49min - 23 - قسمت ۲۱: اصول رزومه نویسی برای حسابدارانMon, 04 Nov 2019 - 38min
- 22 - قسمت ۲۰: پاسخ به سوالات شما
همانند پادکست ۱۵، در این قسمت از رادیو مالی به سوالات شما پاسخ می دهیم.
در این پادکست، پاسخ سوالات زیر را میشنوید:
نحوه ثبت پرداخت رهن در دفاتر حسابداری به چه شکل است؟ بعد از بستن سال مالی ۹۷ و شروع کار در سال ۹۸، امکان اصلاح در سند یا فاکتور در سال مالی ۹۷ وجود دارد؟ در مورد اندوخته قانونی توضیح دهید. به طور کلی این نوع اندوخته ها در سال های آتی چه کاربردی برای شرکت ها دارند و آیا اشخاص گروه اول هم می توانند اندوخته دریافت کنند یا خیر؟ در مورد حقوق و دستمزد توضیحاتی دهید. در مورد نحوه ثبت اقساط بیمه تامین اجتماعی مربوط به دو سال مالی در زمان شناسایی و در زمان پرداخت صحبت کنید. وجه مسدود شده در حساب بانک بابت تضمین تسهیلات دریافتی آیا از سمت راست ترازنامه حذف می شود؟شما می توانید سوالات خود را از طریق اپلیکیشن رادیو مالی و صفحه مخصوص آن در سایت سپیدار سیستم برای ما ارسال نمایید.
این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
Mon, 04 Nov 2019 - 06min - 21 - قسمت ۱۹: اصول حسابداری
علاوه بر مفروضات محیطی در حسابداری، برای ثبت و گزارش گیری مالی، به رهنمودها و دستور العملهای روشنتر و مشخصتری نیز نیاز میباشد. این دستور العملها که به اصول حسابداری ، مرسوم میباشند در مقایسه با مفروضات حسابداری، بیشتر جنبه اجرایی و کاربردی دارند. چارچوب اولیه و زیربنایی حسابداری ابتدا بوسیلهی مفروضات شکل میگیرد و سپس بوسیله اصول حسابداری عملی میگردد. اصول پذیرفته شده حسابداری عبارتند از:
اصل افشای کامل:
اصل افشاء ایجاب میکند که کلیه رویدادها و وقایع مالی با اهمیت مربوط به واحد تجاری به طور مناسب و کامل افشاء گردد. این اصل که بر کلیه جوانب گزارشگری مالی تأثیر دارد، واحد تجاری را ملزم به تهیه اطلاعات مورد نیاز برای بستانکاران و اعتبار دهندگان مینماید. این اطلاعات میتواند در متن صورتهای مالی یا در یاداشتهای همراه این صورتها، افشاء گردند.
اصل بهای تمام شده
منظور از بهای تمامشده هر دارایی ارزش مبادلهای نقدی آن در تاریخ تحصیل است. این اصل به زبان ساده می گوید بهای تمام شده هر دارایی اعم از کالا و دارایی ثابت برابر مبلغی است که ما برای آن کالا قرار است به صورت نقدی پرداخت کنیم باضافه تمام هزینههایی که برای ورود آن کالا یا دارایی به انبار پرداخت می کنیم. سایر هزینههای مالی به علت پرداخت اقساطی و … جزء بهای تمام شده آن کالا به حساب نمی آید.
این اصل حسابداری در عین امتیازات زیادی که دارد دارای معایبی نیز هست که یکی از آن معایب این است که در کشورهایی که دارای تورم شدید هستند ، ارزش داراییها در صورتهای مالی به درستی منعکس نمی شود. از مزایای این اصل می توان گفت که بهای تمام شده، بر تخمین و ارزیابی مبتنی نبوده بلکه واقعی، قابل اندازهگیری و قابل اتکاء است.
اصل مقابله هزینهها با درآمدها (تطابق)
اصل تطابق هزینه با درآمد یا به اختصار اصل تطابق یکی از اصول حسابداری تعهدی است که بیان میکند هزینهها باید بدون در نظر گرفتن زمان پرداخت در دورهای که به وقوع پیوسته، ثبت شود بر خلاف حسابداری نقدی که در آن هزینه در زمان پرداخت آن ثبت میشود. چنانچه نتوان رابطهای بین بهای تمام شده کالاهای مصرف شده و درآمد واحد تجاری یافت، چنین هزینههایی را در همان دورهای که مصرف شدهاند، ثبت میشود. به این ترتیب پیش پرداخت هزینه (مانند پیش پرداخت اجاره) تحت عنوان دارایی ثبت میشود و سپس در زمان تحقق هزینه (سپری شدن زمان اجاره) به حساب هزینه منظور میشود. اتخاذ چنین رویهای باعث میشود تا هزینههای یک دوره از درآمدهای همان دوره کسر شده و بنابراین محاسبه سود یک دوره مالی به صورت منطقی تری صورت پذیرد.
اصل تحقق درآمد
در این اصل بحث بر سر این است که چه زمانی باید درآمد شناسایی و در دفاتر و نرم افزار حسابداری ثبت گردد. طبق این اصل، و همچنین طبق استاندارد شماره ۳ ، زمان شناسایی درآمد و ثبت آن در دفاتر و نرم افزار حسابداری زمانی است که که دو شرط زیر برقرار باشد:
اول اینکه مبادله یا داد و ستدی صورت گرفته باشد دوم اینکه فرایند کسب سود کامل شده باشدبه زبان ساده ، زمانی باید در دفاتر و یا نرم افزار حسابداری سند درآمد ثبت شود که کالا به مشتری تحویل داده شده باشد. تکمیل فرایند کسب سود شامل تکمیل فروش یا انجام خدمت، انتقال مالکیت از فروشنده به خریدار، دریافت وجه نقد یا اطمینان از دریافت وجه نقد در آینده است. طبق اصل تحقق درآمد، درآمد ناشی از فروش کالا باید در زمان فروش و مطابق «روش فروش» شناسایی گردد. طبق اصل تحقق درآمد، درآمد ناشی از خدمات بر اساس میزان انجام خدمات شناسایی میگردد. مطابق اصل تحقق درآمد، مبالغ پیش دریافت مشتریان نباید به عنوان درآمد دوره محسوب گردد. زیرا فرایند کسب سود در مورد این مبادله هنوز تکمیل نشده است.
Mon, 04 Nov 2019 - 09min - 20 - قسمت ۱۸: مفروضات حسابداری
در ادامه قسمت های پادکست رادیو مالی سپیدار سیستم و در ادامه مبحث حسابداری، در این قسمت به مفروضات حسابداری می پردازیم. برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله “مفروضات حسابداری ” را مطالعه نمایید.
مفروضات حسابداری (Accounting assumptions) به فرضهای اولیهای گفته میشود که بنیان اصول حسابداری، استانداردهای حسابداری و روشهای حسابداری را شکل میدهند. این مفروضات عبارتند از:
فرض تفکیک شخصیت فرض دوره مالی فرض تداوم فعالیت فرض واحد پولی فرض تعهدیMon, 04 Nov 2019 - 12min - 19 - قسمت ۱۷: تاریخچه حسابداریMon, 04 Nov 2019 - 13min
- 18 - قسمت ۱۶: نکات مهم در ارسال اظهارنامه
در این قسمت از پادکست های مالی و مالیاتی، به ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم میپردازیم.
آیا الزامی به ارسال الکترونیکی اظهارنامه وجود دارد؟ مهلت ارسال اظهارنامه در صورتی که ۳۱ تیرماه در تعطیلات باشد به چه شکل خواهد بود؟ آیا اظهارنامه را به هم صورت دستی و هم الکترونیکی باید ارسال کنیم؟ چرا نیاز به تهیه پیش نویس قبل از ارسال اظهارنامه داریم؟ بخشنامههای ۲۰۰/۹۳/۲۶ و ۲۰۰/۹۳/۱۲۴ را مورد بررسی قرار میدهیم. درباره اظهارنامه اصلی، اظهارنامه اصلاحی و اظهارنامه الحاقی (جایگزین) صحبت خواهیم کرد.موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 23min - 17 - قسمت ۱۵: پاسخ به سوالات شما
همانند پادکست دهم، در این قسمت از رادیو مالی به سوالات شما پاسخ می دهیم. در این پادکست، پاسخ سوالات زیر را میشنوید:
نمایندگی بیمه جزو کدام گروه به حساب می آید و آیا باید به دارایی معرفی گردد؟ ارزش افزوده برای این مورد به چه شکل خواهد بود؟ آیا کافی شاپ ها و رستوران ها مشمول ارزش افزوده هستند؟ شرکتی که در سال گذشته فعالیت داشته و دارای گواهی ارزش افزوده نیست،با شرکت دیگری همکاری داشته است که در گزارش خرید و فروش فصلی شرکت اول را ثبت کرده است. جریمه دیرکرد ارزش افزوده آن به چه شکل خواهد بود؟ آیا امکان دریافت گواهی ارزش افزوده برای شرکتی که هنوز شروع به فعالیت نکرده است وجود دارد؟ اظهارنامه برای شرکت های پیمانکاری به چه شکل خواهد بود؟ نرخ های جدید مالیات بر ارث به چه شکل است؟ شخص حقیقی که قصد همکاری به صورت حقوقی دارد چه اقداماتی باید انجام دهد؟ در سال اول امکان استفاده از ماده ۱۰۰ برای گروه سوم اشخاص حقیقی وجود دارد؟ هنگام خرید طلای بدون اجرت از طلا فروشی ، مالیات ارزش افزوده به آن تعلق می گیرد؟ مشتریان فاکتور رسمی و اطلاعات شرکت جهت ثبت در گزارش فصلی نمی دهند، چه راهکاری وجود دارد؟ برای معرفی نرم افزار مالی به دارایی چه اقداماتی باید انجام پذیرد؟شما می توانید سوالات خود را از طریق اپلیکیشن رادیو مالی و صفحه مخصوص آن در سایت سپیدار سیستم برای ما ارسال نمایید. این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 26min - 16 - قسمت ۱۴: ماده ۱۰۶ و ۱۱۰ قانون مالیاتهای مستقیم
در این قسمت از سری پادکست های رادیو مالی به بررسی ماده ۱۰۶ قانون مالیات های مستقیم می پردازیم. اشخاص حقوقی (شرکت ها) در چه شرایطی ملزم به پرداخت مالیات هستند و چه نوع درآمدی مشمول پرداخت مالیات خواهد شد؛ به همراه بررسی موارد استثناء از جمله موضوعات و مواردی است که در این قسمت در مورد آنها صحبت خواهد شد. همچنین در بررسی سایر ماده های قانونی مرتبط با فعالیت اشخاص حقوقی (شرکت ها)؛ اشاره ای به موضوع “اظهارنامه مالیاتی” و نحوه دانلود نرم افزار سازمان امور مالیاتی شده تا در برنامه ای ویژه به بررسی این موضوع بپردازیم.
موضوع: آموزش مالیات
Mon, 04 Nov 2019 - 20min - 15 - قسمت ۱۳: ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم
در این قسمت از سری پادکستهای رادیو مالی قصد داریم به صورت کامل به ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم و تبصرههای آن بپردازیم. شرح متن این مادهی قانونی به شرح زیر می باشد:
” جمع درآمد شرکتها و درآمد ناشی از فعالیتهای انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل میشود، پس از وضع زیانهای حاصل از منابع غیرمعاف و کسر معافیتهای مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانهای میباشد، مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%) خواهند بود “
همچنین در ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم شاهد ۷ تبصره هستیم که از اهمیت بالایی برخوردارند و سعی شده در این فایل صوتی به آنها پرداخته شود. این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
Mon, 04 Nov 2019 - 23min - 14 - قسمت ۱۲: مالیات بر ارث (ادامه)
اگر همراه ما بوده باشید، در جلسه قبل درباره مالیات بر ارث صحبت کردیم و موارد آن را توضیح دادیم. در ادامه قسمت قبلی (قسمت یازدهم) رادیو مالی، به مبحث مالیاتی زیر میپردازیم:
اقدامات لازم متناسب با تاریخ فوت متوفی نحوه اثبات هزینه های کفن و دفن برای کسر از ما ترک نحوه محاسبه مهریه متوفی که از طریق سامانه تلفنی قوه قضاییه و دفاتر مراجع تقلید قابل انجام است نحوه اثبات بدهی فرد متوفی به سازمان امور مالیاتی که از طریق حکم دادگاه صورت می پذیردhttps://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e12/
Mon, 14 Oct 2019 - 10min - 13 - قسمت ۱۱: مالیات بر ارث
در این قسمت از رادیو مالی به سراغ مالیاتهای دیگر میرویم و در مورد موضوع مالیات بر ارث صحبت میکنیم. مالیات بر ارث گونهای مالیات مستقیم و از نوع مالیات بر دارایی است. اگر پس از درگذشت شخصی، مالی از وی به وارثان برسد، این دارایی، مشمول پرداخت مالیات میگردد. در قوانین ایران، هرگاه مالی از متوفی به ورثه برسد، ورّاث یا نماینده قانونی آنها موظفند ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ فوت متوفی، به سازمان امور مالیاتی مراجعه و با ارائه اسناد مربوطه، صورت اموال و بدهیهای وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث گزارش نمایند. این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e11/
Mon, 14 Oct 2019 - 13min - 12 - قسمت ۱۰: پاسخ به سوالات شما
در رادیو مالی شما میتونید سوالاتتون رو از طریق فرم سوال سایت و اپلیکیشن برای ما ارسال کنید و ما سعی میکنیم در اکثر وقت به پرتعدادترین سوالات پاسخ دهیم. در قسمت دهم رادیو مالی نیز، ما به سوالات پرتکرار شما پاسخ دادهایم. در این پادکست، پاسخ سوالات زیر رو میشنوید:
شرکت هایی که صورت معاملات فصلی سال ۹۶ را اعلام نکردند چه راهکاری دارند؟ آیا آزمایشگاه و پاتوبیولوژی از معافیت مالیاتی برخوردارند؟ یک شرکت خدمات مالی با مسئولیت محدود که فعالیتی نداشته است و تا الان دفاتر قانونی هم دریافت نکرده؛ مشمول جرائم مالیاتی خواهد بود؟ گروه بندی اشخاص حقیقی کجا اعلام می شود؟ آیا شرکتی که در بهمن ماه امسال ثبت شده است تکالیف مالیاتی دارد ؟ و باید دفاتر قانونی سال ۹۸ را دریافت کند؟ شرکتی که در سال ۹۶ ثبت شده است و به علت مشکلات اجاره محل، کد اقتصادی دریافت نکرده اما پرونده مالیاتی تشکیل داده، مشمول جرائم خواهد شد؟https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e10/
Mon, 14 Oct 2019 - 16min - 11 - قسمت ۹: نکات مهم بستن سال مالی
بستن حساب و ثبت سند اختتامیه از جمله کارهایی است که هر حسابدار در طی دوران فعالیت خود با آن سر وکار دارد. در انتهای هر سال مالی واحدهای حسابداری کلیهی حساب های خود را بسته و با اعلام پایان سال مالی اطلاعات حسابداری خود را به سال بعد منتقل می کنند. اهمیت بستن سال مالی و چگونگی انجام این کار موضوع این قسمت از سری پادکست های رادیو مالی است که به شما کمک می کند تا با خیالی راحت و آسوده به تعطیلات نوروزی بروید. این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e09/
Mon, 14 Oct 2019 - 21min - 10 - قسمت ۸ : نکات طلایی مالیات اشخاص حقیقی
اشخاص حقیقی تا انتهای خرداد سال ۹۸، میتوانند مالیات سال ۹۷ را پرداخت کنند. اما نکات تکمیلی در مورد تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی وجود دارد که در این پادکست، در مورد آنها صحبت میکنیم. برای مثال فردی که دو یا چند فعالیت اقتصادی انجام میدهد و یا در محلهای مختلف فعال است باید چگونه مالیات پرداخت کند؟ در مورد کارگاهها و یا کارخانجات تولیدی که در چند موقعیت جغرافیایی هستند؛ مودی باید چهکار کند؟ مشارکت قهری و اختیاری چیست و در هریک چه تکالیفی ابلاغ شده است؟ جرم مالیاتی چیست و چه مجازاتی برای اشخاص حقیقیای که مالیات پرداخت نکردهاند؛ در نظر گرفته شده ؟ پاسخ به سوالات فوق و چندین موضوع کاربردی دیگر را در این پادکست با هم میشنویم.
https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e08/
Mon, 14 Oct 2019 - 13min - 9 - قسمت ۷ : گروه دوم و سوم اشخاص حقیقی
در قسمت هفتم رادیو مالی در مورد گروه دوم و سوم اشخاص حقیقی صحبت میکنیم. مودیان در دوسال اول فعالیت، خودشان میتوانند انتخاب کنند در کدام گروه قرار میگیرند. اما انتخاب هر گروه باید بر مبنای آگاهی کامل از الزامات مالیاتی باشد. تفاوت گروه دوم و سوم در چیست؟ مشاغل خرد در چه گروهی قرار میگیرند؟ و تکالیف مالیات در هر گروه چگونه است؟ مثالهای این پادکست به شما کمک میکند که در مورد دستهبندی هر گروه اطلاعات کاملی بهدست بیاورید و با معافیتها و تکالیف هر گروه به طور کامل آشنا شوید. این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e07/
Mon, 14 Oct 2019 - 15min - 8 - ۰ تا ۱۰۰ مالیات استارتاپها – قسمت دوم
اگر شما یک استارتاپ هستید؛ قطعاً از همان آغاز فعالیت درگیر مسائل مالی و حقوقی زیادی شدهاید. اما لزوم آشنایی و تسلط به قوانین، به قدری ضروری است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در سمینار صفر تا صد مالیاتی تلاش شد که موضوعات کاربردی و پرتقاضای استارتاپها را بررسی کنیم . سرفصلهای موضوعی زیر را در رادیو مالی میشنویم:
آشنایی با مسائل حقوقی استارتاپها تکالیف مالیاتی استارتاپها نحوه تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی مالیات بر ارزش افزوده فعالیتهای استارتاپی آشنایی با مشوقها و معافیتهای مالیاتی هزینههای قابل قبول مالیاتی استارتاپها بررسی مشکلات مالیاتی فین تکها راهکارهای عملی برای حل مشکلات مالیاتی استارتاپهاhttps://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-startup-e02/
Mon, 14 Oct 2019 - 1h 14min - 7 - ۰ تا ۱۰۰ مالیات استارتاپها – قسمت اول
اگر شما یک استارتاپ هستید؛ قطعاً از همان آغاز فعالیت درگیر مسائل مالی و حقوقی زیادی شدهاید. اما لزوم آشنایی و تسلط به قوانین، به قدری ضروری است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در سمینار صفر تا صد مالیاتی تلاش شد که موضوعات کاربردی و پرتقاضای استارتاپها را بررسی کنیم . سرفصلهای موضوعی زیر را در رادیو مالی میشنویم:
آشنایی با مسائل حقوقی استارتاپها تکالیف مالیاتی استارتاپها نحوه تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی مالیات بر ارزش افزوده فعالیتهای استارتاپی آشنایی با مشوقها و معافیتهای مالیاتی هزینههای قابل قبول مالیاتی استارتاپها بررسی مشکلات مالیاتی فین تکها راهکارهای عملی برای حل مشکلات مالیاتی استارتاپهاhttps://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-startup-e01/
Mon, 14 Oct 2019 - 1h 28min - 6 - قسمت ۶: گروه اول اشخاص حقیقی
انون نظام صنفی میگوید در ایران هر فردی که بخواهد فعالیت کند؛ باید مجوز بگیرد. اما این مجوز چیست؟ از چه ارگانی باید اخذ شود و چه مراحلی باید طی شود؟ معافیت معیشتی چیست؟ در قسمت ششم در مورد گروه اول اشخاص حقیقی صحبت میکنیم. گروه اول شامل۶ دستهبندی شغلی است که با الزامات قانونی این گروه، جهت پرداخت مالیات بیشتر آشنا میشویم:
- اشخاص دارای کارت بازرگانی صاحبان کارخانهها و کارگاههای تولیدی صاحبان هتلهای سه ستاره و بالاتر صاحبان بیمارستانها، زایشگاهها و کلینیکهای تخصصی صاحبان مشاغل صرافی صاحبان فروشگاههای زنجیرهای دارای مجوز فعالیت
https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e06/
Mon, 14 Oct 2019 - 19min - 5 - قسمت ۵: پاسخ به سوالات شما
در رادیو مالی شما میتونید سوالاتتون رو از طریق فرم سوال سایت و اپلیکیشن برای ما ارسال کنید و ما سعی میکنیم در اکثر وقت به پرتعدادترین سوالات پاسخ دهیم. در قسمت پنجم رادیو مالی نیز، ما به سوالات پرتکرار شما پاسخ دادهایم. در این پادکست، پاسخ سوالات زیر رو میشنوید:
اگر یک شخص حقیقی تا چند ماه بعد از فعالیتش، پرونده مالیاتیش رو تشکیل ندهد و زیان کرده باشد؛ آیا باید جریمه پرداخت کند؟ و این جریمه به چه صورتی محاسبه میشود؟ آیا گروه دوم؛ مشمول ارزش افزوده و معاملات فصلی هستند؟ تعیین زیان برای اشخاص حقیقی از طرف اداره دارایی به چه صورتی است؟ برای راهاندازی یک موسسه غیرتجاری باید از ارشاد مجوز گرفت و آیا مالیات به آن تخصیص داده میشود؟ فعالیتهای آموزش فرهنگی در چه چهارچوبی است؟ یک شرکت پخشی که هنوز ثبت نشده و سود سالانه معادل ۴۰ میلیون ریال دارد، آیا در زمان رسمی شدن فعالیتها، با سازمان امور مالیاتی به مشکل برمیخورد و جریمه برای آن در نظر گرفته میشود؟ در یک موسسه خدماتی مالی و حسابداری، که فروش نرمافزار هم دارند؛ نحوه محاسبه مالیات به چه صورتی است؟ کدامیک از مدیران شرکت، مسئولیت مالی دارند؟ آیا مدیران مالی و رییس حسابداری نیز در قبال صورتهای مالی مسئولیت دارند؟https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e05/
Mon, 14 Oct 2019 - 13min - 4 - قسمت ۴: اقدامات پس از ثبت شرکت
اولین اقدام پس از ثبت یک شرکت به نظر شما چیست؟ در قسمت چهارم از مجموعه پادکستهای رادیو مالی در مورد اقدامات پس از ثبت یک شرکت صحبت خواهیم کرد و با ماده ۴۸ و تبصرههای آن بیشتر آشنا میشویم. سایر موضوعاتی که در این پادکست به آن پرداخته میشود شامل معافیت حق تمبر، نحوه محاسبه مالیات و جریمه مالیات حق تمبر، معافیتهای شرکتهای تعاونی، دانش بنیان، موسسات مردم نهات و مناطق آزاد، تشکیل پروندههای فیزیکی و الکترونیکی در سامانه tax.gov.ir، دریافت کد اقتصادی و محاسبه مالیات حق تمبر برای اشخاص حقیقی است. این پادکست را میتوانید از طریق وبسایت و اپلیکیشن اختصاصی رادیو مالی گوش دهید.
Mon, 14 Oct 2019 - 09min - 3 - قسمت ۳: مالیات اشخاص حقیقی
در قسمت سوم پادکستهای آموزش مالیات رادیو مالی در مورد مالیات اشخاص حقیقی صحبت میکنیم و تفاوتهای آن را با مالیات اشخاص حقوقی بررسی میکنیم.
تقسیمبندی مالیات اشخاص حقیقی چگونه است؟ گروههای اول، دوم و سوم به چه معناست و چه تفاوتهایی دارند؟
نرخ پرداخت مالیات برای اشخاص حقیقی به چه میزان است؟ آیا نرخ مالیات برای هر گروه متفاوت است؟ مهلت پرداخت مالیات در هر گروه تا چه تاریخی است و چه الزاماتی را این گروهها در زمان پرداخت باید ارائه کنند؟
اینها همه موضوعاتی است که در این قسمت پادکستهای رادیو مالی میشنویم. رادیو مالی را از طریق اپلیکیشن اختصاصی و وبسایت سپیدار سیستم میتوانید دنبال کنید.
Mon, 14 Oct 2019 - 11min - 2 - قسمت ۲: مالیات اشخاص حقوقی
چنانچه شما میخواهید یک کسبوکار را راهاندازی کنید؛ چه مسائل مالی و حقوقی را باید در نظر بگیرید؟ لازم است یادآوری کنیم که موضوعات مالیاتی بسته به نوع فعالیت شما و الزاماتی که کسبوکارتان دارد، از شرایط خاصی تبعیت میکند.
در پادکست اول، در مورد افراد مشمول و غیرمشمول مالیاتی صحبت کردیم. در قسمتِ دوم پادکستهای رادیو مالی نیز به بررسی موضوعات مالیاتی خواهیم پرداخت.
همچنین این پادکست به شما کمک میکند که با تسهیلات بانکی و نحوه کار با شرکتهای دولتی بیشتر آشنا شوید. اگر سوالی در خصوص موضوعات مطرح شده در این پادکست داشتید، از طریق فرم درخواست رادیو مالی با ما در میان بگذارید.
Mon, 14 Oct 2019 - 13min - 1 - قسمت ۱: افراد مشمول و غیر مشمول
هر کسبوکاری از همان آغاز فعالیت درگیر مسائل و موضوعات مالی میشود. آگاهی و شناخت دقیق مسائل مالی موضوعی نیست که یک مدیر به تنهایی از پس آن برآید.
باید حتماً یک مشاور یا مدیر مالی در هر کاری حضور داشته باشد تا بر مسائل مالی از جمله تفاوت میان مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی، اشراف کامل داشته باشد.
در کنار این موضوع نیز تصمیمگیرندگان یک کسبوکار باید به بررسی مزایا و معایب مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی، آگاهی کافی داشته باشند. در این پادکست در مورد موضوعاتی مانند افراد مشمول و غیر مشمول مالیات (ماده ۱ و ۲) و سایر مطالب کاربردی مرتبط با این دو ماده گفتگو خواهیم کرد.
Sat, 12 Oct 2019 - 08min
Podcasts semelhantes a رادیو مالی | Radio Mali
- Global News Podcast BBC World Service
- El Partidazo de COPE COPE
- Herrera en COPE COPE
- Tiempo de Juego COPE
- The Dan Bongino Show Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
- Es la Mañana de Federico esRadio
- La Noche de Dieter esRadio
- Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte Europe 1
- Affaires sensibles France Inter
- La rosa de los vientos OndaCero
- Más de uno OndaCero
- La Zanzara Radio 24
- Les Grosses Têtes RTL
- L'Heure Du Crime RTL
- El Larguero SER Podcast
- Nadie Sabe Nada SER Podcast
- SER Historia SER Podcast
- Todo Concostrina SER Podcast
- 安住紳一郎の日曜天国 TBS RADIO
- TED Talks Daily TED
- The Tucker Carlson Show Tucker Carlson Network
- 辛坊治郎 ズーム そこまで言うか! ニッポン放送
- 飯田浩司のOK! Cozy up! Podcast ニッポン放送
- 武田鉄矢・今朝の三枚おろし 文化放送PodcastQR