Filtrar por gênero

Zināmais nezināmajā

Zināmais nezināmajā

Latvijas Radio 1

Populārzinātnisks radiožurnāls, kas aptver dažādas zinātnes nozares, izzina dabu, ekoloģiju, ģeogrāfiju, ornitoloģiju, zooloģiju, astronomiju, arheoloģiju, vēsturi, ielūkojas zinātnes un tehnikas sasniegumos, izcilu personību dzīvē un darbībā. Īpaša uzmanība veltīta latviešu zinātnieku sasniegumiem pasaulē un Latvijā. Katrā raidījumā kopā ar pētniekiem iztirzājam „galveno tematu”, uz sadarbību aicinot arī savus klausītājus, vai kā citādi uzklausot cilvēku viedokļus un jautājumus.

2360 - Zinātne un māksla: divas jomas, kas brīnišķīgi papildina viena otru
0:00 / 0:00
1x
  • 2360 - Zinātne un māksla: divas jomas, kas brīnišķīgi papildina viena otru

    Mēneša saruna - zinātne un māksla. Kāpēc tās tik brīnišķīgi papildina viena otru? Kopsaucēji divām kardināli atšķirīgām nozarēm un pasaules redzējumiem.

    Thu, 30 May 2024
  • 2359 - Izdots Ilgoņa Vilka pētījums par astronomiju Latvijā. Ieskats raķešu zinātnē

    Klajā nākusi Ilgoņa Vilka monogrāfija "Astronomija Latvijā 20. gadsimtā. 1. daļa". Grāmata veltīta Latvijas astronomijas vēsturei, piedāvājot lasītājam iepazīt ne tikai nozīmīgu astronomu vārdus un dzīves gājumus, bet arī stāsta par astronomisko institūciju likteni sarežģītā gadsimtā.

    Wed, 29 May 2024
  • 2358 - Dodamies ekspedīcijā uz Krustkalnu dabas rezervātu

    Dodamies unikālā ekspedīcijā pieredzējuša gida pavadībā uz vienu no četriem Latvijas dabas rezervātiem - Krustkalnu rezervātu Vidzemē. Pļavas, meži, kalni un nogāzēs, mazi avotiņi un paslēpušies ezeri mežu biezoknī - daba šajā teritorijā ir paslēpta cilvēka skatienam un saimniekošanai.

    Tue, 28 May 2024
  • 2357 - Ilgtspējīgi risinājumi apģērbu ražošanā. Latvietes pieredze Pasaules dabas fondā Zviedrijā

    Iepazīstam Katrīnas Krūmiņas ceļu vides aizsardzības jomā Zviedrijā, strādājot Pasaules dabas fondā. Viņas ikdiena paiet darbā ar tādiem lieliem uzņēmumiem kā "H&M", cenšoties rast ilgtspējīgākus risinājumus apģērbu ražošanā.

    Mon, 27 May 2024
  • 2356 - Auduma izvēle tērpam: kā tas atklāj modes mākslinieka ambīcijas

    Šodien apģērba audumam vairs nepiegriežam tik lielu vērību - ātrā mode diktē savus noteikumus, kas parasti ir cena un pieejamība. Taču modes namos tekstils spēlē galveno vijoli. Kādas modes mākslinieku ambīcijas redzamas dažādos audumos? Vai ir audumi, kurus radīja konkrēti modes nami kā savu "rokrakstu"?

    Thu, 23 May 2024
Mostrar mais episódios