Filtrar por gênero
iTHINK transpune în practică teoria celor mai fierbinți concepte, prin intermediul experiențelor și trăirilor cele mai intense ale invitaților. Specialiști, profesioniști ori persoane publice remarcabile se vor regăsi printre invitații emisiunii. Formatul emisiunii se focusează în dezbatere, cu un singur invitat, doar pe o singură idee în fiecare ediție. Într-o avalanșă informațională ce ocupă spațiul public, care aproape ne paralizează simțurile, majoritatea comunicatorilor vor sa ne spună CE să gândim. iTHINK oferă o bază pentru a învăța CUM să gândim.
- 49 - EȘTI PĂCĂLIT: MEDICAMENT, ALIMENT SAU OTRAVĂ? - SORIN MIERLEA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #49
„1 din 3 creme de plajă e periculoasă pentru sănătate” Cu toții ne întrebăm „Oare mai avem ce să mâncăm sănătos?” Mai găsim produse care să nu fie contaminate? Mai există mâncare fără chimicale? Mai putem achiziționa produse care să ne fie benefice și care să nu ne îmbolnăvească? Comercianții caută profitul, o mare parte din oamenii caută gustul, plăcerea, bunăstarea, satisfacția. Însă cum le poți avea fără să pui sănătatea ta și a familiei în pericol? Care sunt acele produse cosmetice care în loc să ne protejeze ne predispun la boli grave? Cât de bine ne fac cremele și la ce pericole ne expun? Care sunt acele servicii la care ar trebui să fim extrem de atenți? De câte ori cumpărăm fără să citim eticheta? De câte ori acceptăm termenele și condițiile fără să citim cu atenție la ce ne dăm acordul? De câte ori trecem cu vederea deși simțim că am fost păcăliți? Românii sunt mai predispuși la a face gălăgie decât să ia atitudine în mod serios. Spre deosebire de frații noștri europeni, suntem obișnuiți să acceptăm lucrurile așa cum sunt deși am avea tot dreptul să nu facem asta. Cum putem să ne apărăm drepturile de consumator, ce trebuie să știm? E complicat, e simplu? Urmărește interviul care te lămurește! Sorin Mierlea - președinte Info Cons - vine la iTHINK cu Iusti Fudulu, Duminică de la 17:00, să ne învețe care sunt drepturile cetățenești pe care le avem și cum Protecția Consumatorului ne poate proteja pe noi și pe semnii noștri.
Mon, 22 Jul 2024 - 48min - 48 - TRATAMENTUL NATURAL CARE ÎNTINEREȘTE FAȚA - CRISTINA OBOROC | iTHINK cu IUSTI FUDULU #48
„Poți să arăți cu 10 ani mai tânără, în doar câteva săptămâni” Se investesc miliarde în cercetare pentru tot felul de creme minune. Operații estetice, seruri cu injecții minune care să redea frumusețea pierdută. Orice femeie ar da totul pentru a își păstra tinerețea pentru mai mult timp. Învață cum să-ți recâștigi frumusețea fără bisturiu. Descoperă tehnica-minune de remodelare a feței care îți permite să-ți mărești buzele natural, fără acid hialuronic. Vrei să știi care este alternativa pentru botox la riduri sau cum să elimini gușa în cel mai ușor mod? Află care sunt cele 3 obiceiuri proaste care te pot desfigura? De ce femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbații? Cum poți scăpa de cearcăne și pungi sub ochi? Descoperă tratamentul natural care îți întinerește fața și exercițiile care te pot ajuta să arăți mai tânără cu 10 ani. Urmărește interviul cu Cristina Oboroc, la iThink cu Iusti Fudulu, Duminică, de la 17:00, la Antena3 CNN, pentru a afla cum poți obține rezultate uimitoare în doar câteva săptămâni.
Sun, 14 Jul 2024 - 48min - 47 - SECRETELE CARE TE ÎMBOGĂȚESC DIN IMOBILIARE - BOGDAN DINU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #47
„ASTA E CAPCANA LA PLATA ANTICIPATĂ A CREDITULUI” Libertatea financiară ar trebui să fie unul din obiective oricărui tânăr care pornește la drum în viață. Totuși, cei mai mulți oameni nici măcar nu știu că așa ceva este posibil. De ce majoritatea oamenilor au o mentalitate greșită în privința banilor? De unde pleacă cele mai comune preconcepții despre bani și avere? Ce fac bogații diferit? Cum ajung unii oameni să dețină cât mai multe proprietăți și cum reușesc să devină independeți financiar? Care sunt cele mai bune investiții imobiliare? Care este orașul subevaluat care are cel mai mare potențial de creștere? Care este secretul dezvoltatorilor, cum să negociezi cu ei? Imobil nou sau vechi, care e cea mai bună investiție? Care este legea care va schimba totul în piața imobiliara? Află pentru prima dată care este dezavantajul plății anticipate la credite? Vine criza imobiliară? Unde au scăzut prețurile cu 90%? Cât durează un ciclu financiar? Pe urma căror țări este România din perspectiva evoluțiilor financiare? Cum poți să devii independent financiar prin achiziția de apartamente? Urmărește interviul în emisiunea/podcast cu Bogdan Dinu, antreprenor și expert în investiții imobiliare vine la iTHINK cu Iusti Fudulu, dumincă de la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 07 Jul 2024 - 48min - 46 - ULUITOR! CUM SĂ TE PENSIONEZI TÂNĂR ȘI BOGAT - RICHARD HUTTON | iTHINK cu IUSTI FUDULU #46
„M-am 'pensionat' la 25 de ani” Metoda prin care ieși la pensie în doar 10 ani de muncă. Am fost învățați că viața are un parcurs simplist. Te-ai născut, ai mers la școală, la facultate, ai obținut un loc de muncă, ai tras 40 de ani și apoi te așteaptă pensia. O pensie modestă care aduce cu ea adesea griji, lipsuri și uneori lacrimi.
Există și alte trasee financiare ale vieții decât modelul social la care apelează majoritatea oamenilor? Ce ar trebui să știm pentru a obține liniștea financiară pentru familiile noastre? Care sunt acele investiții financiare care pot aduce independența financiară? Cum poți trece de la un job solicitant la timp liber, pe care sa-l petreci cum vrei? Cum poți face ca banii tăi să lucreze pentru tine, fără să depindă de efortul tău zilnic? Cum găsești secretele bogațiilor? Cum să ai o tinerețe eficientă pentru o maturitate lipsită de griji.
Te invit să-l cunoști pe românul Richard Hutton, investitor de la 14 ani, care a reușit să-și câștige independența financiară la doar 25 de ani - Dumincă, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena3 CNN.
Mon, 01 Jul 2024 - 45min - 45 - PIRAMIDA HRANEI ȘI A ALIMENTELOR SĂNĂTOASE ȘI NESĂNĂTOASE - LAVINIA BRATU - ITHINK cu IUSTI FUDULU #45
„Mii de ingineri chimiști care prepară substanțe să producă plăcere, să ne țină agățați”
Viața oamenilor s-a schimbat radical în ultima sută de ani. Mâncarea naturală, sănătoasă, obținută în mod organic a fost înlocuită de alimente forțate și apoi procesate și ultraprocesate. Folosirea chimicaleleor a devenit regula și nu excepția. Totul arată frumos, ca de revistă, dar gustul, mirosul și aromele naturale au dispărut de mult. Care sunt fructele și legumele pe care ar trebui să le consumăm vara, primăvara, toamna și iarna. Care sunt beneficiile fructelor de pădure?
Cum putem să mâncăm sănătos și să avem un stil de viață benefic pentru organismul nostru? Avem nevoie de carbohidrați și de glucide pentru că ele sunt foarte importante pentru sănătatea creierului. Totuși, unde este limita pentru că în aceeași măsură carbohidrații și dulcele fac rău și aduc uneori chiar boli grave. Poate fi un consumator de carne mai sănătos decât un vegetarian? Când și de ce? Ce se întâmplă cu creierul nostru când postim pentru că atunci când nu mâncăm devenim irascibili. Compenseaza o alimentație perfect sănătoasă o viață stresantă? Cum ar trebui să se alimenteze un om de la țară cu activitate fizică zilnică, față de angajatul modern care muncește mai mult cu creierul și stă mult la birou?
Te invit, împreună cu dr. Lavinia Bratu, să înțelegem care este hrana benefică și care sunt alimentele sănătoase pentru organismul nostru, dar și cum să ne ferim de ceea ce este nesănătos și ne face rău. Urmărește interviul integral la iTHINK cu Iusti Fudulu, duminică de la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 23 Jun 2024 - 49min - 44 - SUBSTANȚA MINUNE CARE FACE ȘI RĂU ȘI BINE - DANIEL HANGANU / EDELIN IORDAN | iTHINK cu IUSTI FUDULU #44
„80 din 80 de femei, vindecate total! S-a folosit timp de mii de ani, Romania a uimit lumea științifică”
De când lumea și pâmântul, au existat plante pe care Dumnezeu le-a pus în mâna oamenilor pentru a aduce vindecare corpului. Strămoșii noștri le-au folosit pentru a se trata de cele mai periculoase afecțiuni. Medicina modernă a ignorat multe din aceste plante, preferând să dezvolte și să utilizeze tratamentele de sinteză.
Poate o planta care face rău să facă în același timp și bine? Există o substanță care poate fi bună la orice? Se spune în popor că ce e bun la toate, de fapt nu e bun cu adevarat la nimic. Oare așa să fie?
Există remediu care să ajute la recuperarea după AVC? Există posibilitatea ca boli neurodegenerative să intre în remisie? Este posibil ca o boala precum alzheimer-ul să reintre în remisie? Există șansă de vindecare pentru unele cancere? Se poate recâștiga sănătatea și pentru cei fără de speranță?
Ce este aceasta substanță care poate fi obținută din plante și care este aproape identică cu substanța produsă de corpul uman?
Ce substanță pătrunde în profunzime la 2,5 centimentri prin piele și se absoarbe de 10 ori mai repede? Care este puterea miraculoasă a ozonului? Ce face ca o substanță să aibă de 10 ori biodisponibilitatea?
Toate aceste întrebări primesc răspuns de la inventatorul Daniel Hanganu, care conduce o echipă de cercetători, Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena3 CNN.
În ultima partea îți voi face cunoștință cu Edelin Filip Iordan, un tânăr antreprenor care a ales să facă business într-un domeniul atipic pentru un tânăr de vârsta lui.
Sun, 16 Jun 2024 - 48min - 43 - 7 INFLUENCERI CARE POT SALVA ROMÂNIA - SORIN POPA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #43
”Toate televiziunile, radiourile și ziarele din țară, au vorbit despre asta”
Descoperă cum se poate schimba mentalitatea colectivă a României. Cum poți recunoaște oamenii potriviți pentru a ocupa funcții de conducere? Află cum 22 de președinți l-au chemat pe omul care le poate transforma țara. Vezi cine este ucenicul celui mai respectat trainer de lideri din lume. Cine este liderul care ar putea salva România? Fă cunoștință cu cei 7 influenceri de care depinde viitorul țării.
Ce fac profesorii să devină preferații tuturor elevilor? Ce materie nouă ar putea intra în școlile românești pentru a forma lideri valoroși.
Ești păcălit de promisiuni sau te uiți la valori? Află la ce ar trebui să te uiți când decizi care să fie liderul potrivit pentru țară. Iată unde a scăzut la zero rata de recidivă a deținuților. Incredibil ce învață 20.000 de copii din România la dirigenție!
Nu rata emisiunea "iThink cu Iusti Fudulu", duminică de la 17:00, la Antena3 CNN, pentru a descoperi secretele liderilor de succes alături de SORIN POPA, președintele Maxwell Leadership România!
Sun, 02 Jun 2024 - 48min - 42 - ȚII ECONOMIILE ÎN CONTUL CURENT? MAI GÂNDEȘTE-TE! - ANDREI ZAHARIA | ITHINK cu IUSTI FUDULU #42
„Pierzi banii ăștia doar dacă dă România faliment”
Despre finanțe vorbește toată lumea. Stațiile de știri abordează nonstop aceste subiecte. Și totuși, ce fac diferit oamenii care devin investitori fără să aibă firme, angajați, ori să-și bata capul cu sedii și contabilitate?
Află cum poți să investești fără a fi înșelat. care sunt secretele succesului în piața de valori, care sunt acțiunile cele mai profitabile de pe piață și care sunt cele mai sigure investiții ale momentului.
De ce românii conduc cele mai scumpe mașini și sunt obsedați de imobiliare. Cum să economisești fără a deveni un om zgârcit? Ce poti să faci cu banii de la saltea și când este momentul ideal pentru a investi și cum poți economisi bani chiar și cu un salariu minim. De ce cheltuielile cresc automat odată cu creșterea salariului. Ce sunt obligațiunile guvernamentale și care sunt cele 4 criterii secrete ale investitorilor? Care sunt diferențele diferența dintre acțiuni și obligațiuni.
Află totul despre cum să-ți organizezi viața financiară de la Andrei Zaharia - trainer financiar, duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena3 CNN.
Sun, 02 Jun 2024 - 47min - 41 - NERVUL CARE CONTROLEAZĂ SĂNĂTATEA CORPULUI - DIANA NEMEȘ / ALINA ROBU | ITHINK cu IUSTI FUDULU #41
„Ajung să ia medicamente degeaba, deși sunt sănătoși”
Creierul poate fi comparat cu un computer extrem de avansat care controlează toate funcțiile corpului nostru, de la mișcări, până la gânduri și emoții. El este compus din miliarde de neuroni care comunică între ei prin impulsuri electrice. Această rețea complexă determină cum gândim, simțim și reacționăm la mediul înconjurător.
Din ce în ce mai mulți oameni suferă de anxietate, depresie, atacuri de panică, insomnie, bornout, vertij, țiuit în urechi, au o performanță scăzută la muncă. De asemenea, relațiile personale au de suferit din ce în ce mai mult. Care sunt cauzele?
Poate creierul influența vindecarea și regenerarea corpului? Care sunt cele mai puternice instrumente mentale care ajuta starea de sănătate? Cum funcționează efectul placebo în vindecare? Ce este nocebo ?
Care sunt conexiunile neurologice între gânduri, emoții și starea de sănătate? Pot fi reprogramate credințele limitative pentru a permite vindecarea? Cum poate creierul să controleze procesele de îmbătrânire ale corpului? Creierul poate genera durere în corp sau poate opri durerea? Cum poate fi stimulată producția de substanțe chimice benefice pentru creier?
dr. Diana Nemeș și psiholog Alina Robu - au studiat peste 15.000 de creiere ale românilor și vin la iTHINK cu Iusti Fudulu să răspundă tuturor întrebărilor, duminică de la 17:00, la Antena3CNN.
Sun, 19 May 2024 - 48min - 40 - CE AM ÎNVĂȚAT DUPĂ 5 LUNI SABATICE - ANDY SZEKELY | ITHINK cu IUSTI FUDULU #40
Acest calendar îți poate salva cariera, familia și viața
Ne aflăm printre acele popoare cu o stimă de sine scăzută. A devenit anxietatea noua ordine națională? Sunt studii care confirmă aceste lucru. Mulți tineri români isteți se gândesc să plece, iar cei care rămân se afundă în societatea românească nivelându-și potențialul cu ”ceea ce se cere”.
Care sunt acele elemente care ne lipsesc pentru a progresa. Cum putem să ne câștigăm încrederea în propriile forțe. Care sunt diferențele esențiale care-i fac pe oameni de succes și ce-i face pe restul mediocrii.
Cum putem sa avem în control viața noastră și să eliminăm emoțiile negative? Care sunt acele credințe limitative pe care le alimentăm? Care sunt acele convingeri care ne blochează calea spre succes? Ce este sindromul „Al Bundy” ? Ritmul vieții s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Din ce în ce mai mulți antreprenori sunt epuizați. Care este modul prin care putem să ne salvăm de epuizare, fără să ne pierdem cariera, familia și viața?
Care sunt acele tehnici care pot să-ți schimbe viața? Care sunt acele cuvinte care ne pot schimba perspectiva și ne pot oferi o viață sănătoasă din punct de vedere mental?
Expertul numărul 1 al României în Dezvoltare Personală, ANDY SZEKELY, îți răspunde la toate aceste întrebări, Dumincă, de la 17:00, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, la Antena3 CNN.
Sun, 12 May 2024 - 48min - 39 - VINDECARE: ȘTIINȚĂ SAU CREDINȚĂ, NATURIST SAU MEDICINĂ? - pr. MARIUS VĂDUVA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #39
„Recomandarea medicilor elvețieni, ignorată de medicii români”
Păstrarea sănătății trupești și vindecarea trupului sunt lucrurile de care oamenii sunt foarte preocupați și pentru care sunt în stare să dea totul. Totuși, oamenii conștientizează greu faptul că fără vindecarea sufletului, nu poate fi o vindecare totală a trupului.
Există o controversă fără sfârșit. Care sunt metodele prin care putem obține vindecarea? Știința oferă soluțiile sau credința? Tratamentele naturiste cu ajutorul plantelor sau tratamentele medicale cu ajutorul medicamentelor? Care este soluția pentru viața noastră? Medicina tradițională sau medicina alternativă?
Practicile Sinelui sunt în concordanță cu credința creștină? Dar Tarotul, yoga, numerologia, astrologia, zodiacul, ezoterismul, vrăjitori, ocultism, farmece, magie, cult al strămoșilor?
Mulți caută vindecarea sufletului și vindecarea emoțională. Exista o soluție pentru suflet în practicile orientale?
Răspunsurile într-o ediție de paște cu onco-nutrițonistul - preot misionar - MARIUS VĂDUVA - la iTHINK cu IUSTI FUDULU, duminică de la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 05 May 2024 - 49min - 38 - DIFERENȚA DINTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI ÎN RELAȚIA CU BANII - ALEXANDRU CHIRILĂ | iTHINK cu IUSTI FUDULU #38
DIFERENȚA DINTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI ÎN RELAȚIA CU BANII - ALEXANDRU CHIRILĂ - iTHINK cu IUSTI FUDULU
”N-AU AVUT GRIJĂ DE BANI ÎN TINEREȚE, FAC COMPROMISURI LA BĂTRÂNEȚE”
Te-ai gândit ce faci dacă rămâi fără muncă timp de 3 luni de zile? Cât reziști fără un venit? Ți-ai făcut calculele? Cum poți să economisești și ce să faci cu banii pentru a se multiplica singuri? Care sunt cele mai periculoase investiții?
Cine se descurcă mai bine cu banii? Femeile sau bărbații? Care este relația lor în privința banilor și în funcție de ce se simt mai săraci sau mai bogați ?
Când e prea târziu să ne gândim la pensie? Când este prea devreme să vorbim de pensie ? Ce se întâmplă cu sistemul de pensii, mai rezistă sau se prăbușește ? Ce ar trebui să faci cu banii în tinerețe ca să nu ajungi să suferi la bătrânețe? Unde și când trebuie să faci compromis? Avem nevoie de educație financiară pentru a ne gestiona mai bine veniturile.
Primești sfaturi financiare de la ALEXANDRU CHIRILĂ - investitor și consilier financiar, CEO Profit Point, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, Duminică de la 17:00, pe Antena3 CNN și pe youtube.
Sun, 28 Apr 2024 - 47min - 37 - MÂNCAREA INFLUENȚEAZĂ STĂRILE EMOȚIONALE - naturopat AURELIAN VASILE | iTHINK cu IUSTI FUDULU #37
Rareori suntem atenți la ceea ce ne provoacă schimbări de dispoziție. Ne-am obișnuit să constatăm, să ne plângem, probabil să dăm vina pe circumstanțe sau poate chiar pe cei din jurul nostru.
Cu toate astea, deja este acceptat faptul că intestinul nostru devine al doilea creier. Automat, modul în care ne hrănim și cu ce ne hrănim influențează chiar deciziile noastre. Există combinații alimentare care au efecte nebănuite în organismul nostru. Sunt alimente care ne fac mai mult rău decât bine.
Care este motivul pentru care unele persoane sunt predispunse la oboseală cronică? Care este sursa stărilor de panică? Care sunt semnele de care ar trebui să ținem cont că un aliment ar putea să ne facă rău? Când și cum mâncarea ne influențează stările emoționale? Pot femeile să își diminueze reacțiile hormonale cu ajutorul alimentației? Ai agitație, iritabilitate, nervozitate, anxietate, depresie, stari de panica, de suparare, de plans, de tristețe, furie, frica... Nu știi de ce?
Există modificări chimice în alimente după rugăciune? Care este topul proteinelor de care ar trebui să fugim și care sunt cele care nu ar trebui să lipsească? Există un secret al longevității? Ce fac diferit oamenii care trăiesc în zonele albastre ale planetei? Există predispoziție la a consuma anumite alimente. În funcție de ce anume?
Vorbim despre modul în care stările noastre sunt influențate de mâncarea pe care o consumăm.
Nu rata o noua emisiune eveniment împreună cu naturopatul AURELIAN VASILE, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, dumincă de la 17:00, pe Antena3 CNN, youtube si toate retelele de podcast.
Sun, 21 Apr 2024 - 48min - 36 - AI APARTAMENT ÎN CHIRIE? AȘA CÂȘTIGI DE 2 ORI! - IONUȚ NEGOIȚĂ | iTHINK cu IUSTI FUDULU #36
„Prețul locuințelor se vor dubla în...”
Piața imobiliară din România este într-o dinamică permanentă. Fie că ești un student care are nevoie de chirie, fie ca ești parte dintr-o familie tânără și cauți achiziționarea unui apartament prin credit, fie că ai copii mari și cauți să îți achiziționezi o casă.
Criza imobiliară din 2008 a lovit foarte mulți români. Temerile că o nouă criză ar putea lovi România sunt mai puternice ca niciodată.
Care sunt cele mai bune investiții imobiliare? Ce trebuie să știi înainte să cumperi o locuință? Care sunt cele mai bune zone pentru achiziția unui apartament? Ce facilități ar trebui să aiba? Vor crește prețurile locuințelor în următorii ani? Dar prețul terenurilor ? Care este prețul corect al imobiliarelor pentru București?
Cum aleg dezvoltatorii imobiliari zona în care construiesc cartiere rezidențiale ? Ce facilități trebuie să aibă un cartier rezidențial?
Care sunt randamentele cele mai bune pentru o investiție? Vânzarea unui apartament sau inchirierea?
Vom afla toate acestea de la omul de afaceri Ionuț Negoiță, dezvoltatorul imobiliar, la iTHINK cu Iusti Fudulu, dumincă de la ora 17:00, la Antena3 CNN. Fostul patron de la Dinamo vorbește și despre motivele pentru care a ieșit din fotbal.
Mon, 08 Apr 2024 - 48min - 35 - AI VENITURI EXTRA? CEL MAI MARE IMPOZIT DIN ISTORIE - COSMIN DUMITRAȘCU | ITHINK CU IUSTI FUDULU #35
Anul 2024 a venit cu cele mai multe schimbări fiscale făcute vreodata. Dar care costa buzunarul cetățeanului. Desigur, am putea să stam 45 de minute să ne plângem. Nu vom face asta, nu ăsta este scopul emisiunii. Ci scopul este informarea și educația româniilor. Important este să luam fiecare modificare împarte și să o înțelegem, când, unde și la cine se aplică.
Venim dupa niște ani cu inflație serioasă. Cu creșteri de prețuri peste măsura de suportabilitate a multor cetățeni. Mediul de afaceri a fost lovit serios de modificări. Antreprenorul s-a văzut în situația în care a trebui să se adapteze rapid unor situații neprevăzute. Care sunt taxele și impozitele modificate în 2024. ANAF nu a facut o informare completă către cetățeni, iar oamenii au luat cu asalt contabilii și experții contabili dar și experții fiscali.
Cine plătește mai mult? Ai venituri extra din chirii, dividende, vânzări de imobile, mașini și alte bunuri. Află ce trebuie să plătești. Primești drepturi de autor, ai profesie liberală - află ce s-a întâmplat cu dda-urile. Ai PFA, SRL micro, SRL cu impozitul pe profit? Află ce s-a modificat. Care sunt cele mai bune forme de organizare care te pot ajuta să îți optimizezi veniturile cel mai bine în relația cu statul.
Din 2024 taxele pe sănătatea au devenit povara pentru orice om care are venituri suplimentare. Află unde te încadrezi și ce ai de plătit. TVA-ul s-a modificat la o serie întrega de alimente și produse. Află totul aici.
Modificările au vizat aproape toate categoriile de venituri.
Pentru a înțelege taxele și impozitele din 2024, urmărește interviul cu Cosmin Dumitrașcu - expert fiscal contabil, la iTHINK cu Iusti Fudulu, Dumincă de la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 31 Mar 2024 - 47min - 34 - GREȘELI BANALE CE CONTAMINEAZĂ MÂNCAREA CU BACTERII - ALEXANDRU CÎRÎC | iTHINK cu IUSTI FUDULU #34
Ne-am obișnuit să aflăm vești rele despre probleme de sănătate. Pare un lucru normal. Totuși, la baza acestor probleme de sănătate există niște cauze care adesea sunt total ignorate. Greșeli banale ne contaminează mâncarea cu bacterii periculoase care afectează grav sănătatea ori pot duce la pierderea vieții.
Care sunt greșelile care ne pun sănătatea în pericol și care ne expun la afecțiuni grave? Ce greșeli inconștiente facem adesea în bucătărie?
Mănânci mâncare de pe stradă? Alegi să îți cumperi șaorma din intersecție? Uite care sunt riscurile. Cum ajunge o mâncare bună dintr-un restaurant să fie fatală? Care sunt semnale prin care ne dăm seama că un aliment este alterat? De ce să fii atent când cumperi carne sau preparate din carne de la galantar.
De asemenea, falsificarea alimentară este un fapt care nu poate fi ignorat. Care sunt alimentele cel mai falsificate? Ce pericole există atunci când cumpărăm un aliment care a fost falsificat?
Aflăm toate acestea de la directorul Institutului de Cercetări Alimentare - ALEXANDRU CÎRÎC la iTHINK cu Iusti Fudulu, dumincă la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 24 Mar 2024 - 48min - 33 - CONDIȚIA CA RUGĂCIUNEA SĂ FIE ASCULTATĂ - preot NICOLAE DIMA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #33
„Mai multe minuni au salvat-o
pe fiica mea, Ecaterina”
Imaginează-ți că ai avea posibilitatea să intri în audiență, zilnic, la președintele țării, să-i spui tot ce ai nevoie, să-i spui tot ce te doare... și nu i-ai da importanță.
Păstrând proporțile, așa este și atunci când ignorăm privilegiul incredibil de a vorbi cu Creatorul nostru. Cel care are rezolvare tuturor nevoilor noastre.
Rugăciunea a fost studiată și testată pentru a verifica eficacitatea sa. Ce au reușit oamenii de știintă să afle?
Care este Rugăciunea Domnească? Care este sensul cuvintelor din rugăciunea Tatăl Nostru? Cum reușește rugăciunea să fie legătura dintre minte și inimă ? Cum e bine să ne raportăm la Dumnezeu? Cum il putem înțelege pe Dumnezeu? Ce se întâmplă când primești de la Dumnezeu mai mult decât primesc alții?
Toate aceste întrebări primesc răspuns în ediția în care îl avem invitat pe părintele Nicolae Dima, preot la biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.
De asemenea părintele Nicolae Dima vorbește deschis despre minunile care au salvat-o pe fiica sa de la moarte. Despre miile de rugăciuni rostite și despre puterea și miracolele primite într-o perioadă de cumpănă.
Te invit să urmărești, la iTHINK cu Iusti Fudulu, un interviu pentru minte, inima și suflet - Dumincă, de la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 24 Dec 2023 - 48min - 32 - ORGANUL CARE VINDECĂ SAU ÎMBOLNĂVEȘTE CORPUL - MARIUS VĂDUVA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #32
”ATENȚIE! 100.000 de români au problema asta. Se rezolvă acasă!”
Oamenii confundă adesea prevenția cu constatarea. În loc să ia măsuri pentru a fi sănătoși, se mulțumesc cu niște controale periodice, superficiale, care să-i liniștească. Și astfel, ajung peste ani să aibă afecțiuni apărute de ”nicăieri”.
Sunt alegeri pe care le considerăm ca fiind bune și sănătoase, însă, în final, acestea devin tocmai cauza înrăutățirii stării de sănătate. Ce trebuie să știm despre asta?
Există un organ în corpul uman care reglează starea noastră de sănătate. De funcționalitatea lui buna, în parametri, depind multe alte organe, dar și sănătatea acestora. Acest organ are capacitatea să ne vindece sau să ne îmbolnăvească de cele mai multe boli. Pe de altă parte este vinovatul și responsabilul de anumite boli care sunt denumite ca fiind incurabile. Cum îl putem proteja? Cum putem face să fie iarăși sănătos?
Paraziții, bacteriile, virușii, cupercile - dau bătăi serioase corpului uman. Cum putem să ne ferim, cum putem scăpa, sau cum pot fi neutralizați ?
Suntem iarăși in sezonul rece. Care sunt vitaminele, mineralele de care avem nevoie pentru a trece cu bine iarna? Cum evităm răcelile ori cum ne ferim de gripă?
Vorbim toate acestea împreună cu onco-nutriționist și fitoterapeut Marius Văduva - Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, pe Antena3 CNN.
Sun, 17 Dec 2023 - 51min - 31 - SECRETUL MILIONARILOR, IGNORAT DE RESTUL OAMENILOR - CĂLIN IEPURE | iTHINK cu IUSTI FUDULU #31
PRINCIPIUL BOGĂȚIEI: se aplică și în viața de cuplu
Stim deja din societatea românească acronimul PCR. Daca v-ați gândit la regimul trecut, nu, nu despre el e vorba. Ci despre PILE, CUNOȘTINȚE și RELAȚII. Sunt și glume pe acest subiect în stand-up-urile românești, precum „instituția băiatului”. E rău? E bine? Când e rău și când e bine să ai cunoștințe, pile și relații? Care sunt bune, care sunt rele, când și cum ?
Majoritatea oamenilor stau și se intreabă care este secretul celor care au ajuns să dețină afaceri și averi mari și să aibă putere și influență. Care este acel element comun care face ca relațiile să funcționeze? Fie că vorbim de relațiile de cuplu ori de familie, ori cu partenerii de business... există un principiu care se aplică oriunde.
Care este secretul banilor câștigați cu onestitate? Cum putem avea relații care să ne aducă bunăstare? Cum putem obține parteneriate benefice? Cum poți să ai succes la locul de muncă? Care sunt pașii prin care ar trebui să alegem oamenii cu care stabilim colaborări? De ce unii angajați rezistă mai mult chiar dacă sunt mai slabi profesional?
Nu rata un interviu care poate să îți schimbe statutul și starea financiară! CĂLIN IEPURE - creator de context - este invitatul emisiunii iTHINK cu IUSTI FUDULU, Dumincă, de la 17:00, la Antena3 CNN.
Sun, 10 Dec 2023 - 47min - 30 - CUM ȘTIU CĂ MĂ MINTE? GESTURI MINCINOASE ÎN RELAȚII - AURELIAN CIOCAN | iTHINK cu IUSTI FUDULU #30
Sunt foarte frumoase, dar neatrăgătoare. De ce?
Cine spune că n-a mințit niciodată în viață: MINTE! Este în firea noastră să ne fofilăm, să mințim prin omisiune, să ocolim adevărul. Și de cele mai multe ori, aceste neadevăruri nu au importanță și nici nu prejudiciază pe cineva. Le facem din diplomație, din rușine, din reținere. Specialiștii le numesc minciuni albe.
Totuși, lucrurile se complică atunci când minciunile afectează și aduc neplăceri altor oameni. Cum putem să descoperim cel mai ușor minciuna? Care sunt gesturile care dau de gol minciuna? Care sunt grimasele, privirile, mișcările care arată că ceva nu e în concordanță cu vorbele celui din fața noastră? Care sunt gesturile non-verbale care descoperă adevărul? Care sunt cuvintele care ascund nesinceritatea, în viața și relațiile noastre?
Toate acestea le discutăm împreună cu dr. AURELIAN CIOCAN, specialist în comunicare verbala și non-verbală, dicție, logopedie și care deține un doctorat în vorbirea de performanță. Nu rata răspunsul la întrebarea simplă: CUM ȘTIU CĂ MĂ MINTE? Te aștept Duminică, de la 17:00, la Antena 3 CNN și pe youtube.
Mon, 04 Dec 2023 - 47min - 29 - MÂNCAREA MOARTĂ CARE ÎȚI GRĂBEȘTE SFÂRȘITUL - SORIN ȘI DIANA GADOLA | ITHINK CU IUSTI FUDULU #29
ATENȚIE! Tehnicile de manipulare prin care ne fac dependenți
Ne-am obișnuit să fim foarte buni în a constata ce nu e bun, ce nu funcționează, ce nu e bine. Dar nu prea suntem atenți la ce ne-a dus în situația respectivă. Nu suntem atenți la cauze și ne focusăm pe efecte. Tratăm efectele și astfel ne amorțesc simțurile și nu mai ajungem la cauze.
De alegerile pe care le facem zi cu zi depind viața și sănătatea noastră. Consumăm alimente care ne fac mai bolnavi si mai nefericiți, care ne provoacă dependență.
Au bolile cronice rezolvare? Pot fi învinse bolile autoimune? Care sunt cauzele celor mai frecvente stări de rău? Cum rezolvăm migrenele. Cum ne îndepărtăm de alimentele care ne afectează emoțional?
Care sunt pașii care ne duc spre vindecare? Aflam de la Sorin și Diana Gadola, Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena3 CNN
Mon, 27 Nov 2023 - 48min - 28 - AI RELAȚII CONFLICTUALE? CUM OPRESC GÂNDURILE RELE! - SABIN MUREȘAN | iTHINK cu IUSTI FUDULU #28
AI MEREU CHEF DE CEARTĂ? ÎȚI LIPSESC 5 LUCRURI!
Știai că fiecare avem o melodie interioară? Reacțiile, comportamentul și stările noastre interioare sunt conduse de această melodie interioară. Asta se răsfrânge în relațiile noastre cu partenerul, parinții, familile noastre. În relațiile de serviciu sau cu semenii noștri. Chiar și atunci când te afli la volanul mașinii tale.
Știai ca există afecțiuni psihice, emoționale și fizice comune la cei care trăiesc calvarul zonelor de conflict?
Află cum poți să-ți gestionezi emoțiile și să-ți stăpânești furia. Cu doar 3 minute în fiecare zi îți pot schimba starea fizică și psihică pentru câteva ore. Vei afla cum te poți calma pe loc și cum poți să ieși rapid dintr-un conflict cu efecte minime.
Care este cel mai mare dușman al gândurilor tale? Nu te odihnești pentru că ești stresat sau ești stresat pentru că ai un somn rau și dormi prost? Vei înțelege cum să-ți regenerezi celulele iar corpul tău să întârzie să îmbătrânească.
Toate aceste tehnici, de la omul care aduce pacea - Sabin Mureșan, lucrător pentru pace în zonele dei de conflict, Duminică de la ora 17:00, la Antena3 CNN si pe youtube.
Sun, 19 Nov 2023 - 48min - 27 - SECRETELE LONGEVITĂȚII. CE GREȘELI NE SCURTEAZĂ VIAȚA - ADRIAN VORNICU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #27
Secretul anti-îmbătrânire: inima care a bătut timp de cinci vieți.
Viața e complexă și aduce multe provocări. Dar, dacă analizăm bine vom descoperi că, de cele mai multe ori, noi suntem responsabili de degradarea noastră fizică și psihică. Fie prin excese alimentare, fie muncind prea mult, ori alimentând situațiile stresante. Generăm conflicte, neliniște, râmânem blocați în amintirile trecutului și ne facem griji pentru viitor. Iar energia prezentului o consumăm cu nimicuri. Dormim puțin, când nu trebuie și avem un somn prost. Mâncăm ce nu trebuie, ori prea mult, ori la ore nepotrivite. Viața ne-o trăim dezordonat, fără rost și scop. Ne epuizăm fizic și ne distrugem psihic, fără să ne ascultăm inima. Facem greșeli care ne scurtează, zi după zi, viața.
Toata lumea își dorește să trăiască mult, sa fie cât mai longeviv. Toți vrem să fim sănătoși. Care e totuși secretul? Cât de dispuși suntem să luăm în serios această misiune fiind perseverenți, hotărâți și determinați să obținem ceea ce ne-am propus?
În această ediție, punem toate dovezile științifice pe masă pentru a înțelege care sunt secretele longevității și ce trebuie să facem pentru a le pune în practică. Adrian Vornicu - specialist bioelectronică și biocompatibilitate electromagnetică, la cererea dumneavoastră, este iarăși la iTHINK cu Iusti Fudulu. Nu rata Duminică, de la 17 00, la Antena3 CNN și pe youtube, o ediție de colecție.
Te aștept să interacționam!
Sun, 12 Nov 2023 - 48min - 26 - OBICEIURI SĂNĂTOASE PENTRU CREIER - DR. ALEXANDRU VLAD CIUREA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #26
„De aceea femeile sunt mai creative și bărbații mai decizionali”
Orice organ al corpului uman poate fi inlocuit, se poate face transplant de orice, iar știința medicală a progresat enorm... însă există o excepție. Nu se poate face transpalnt de creier. Acolo omul nu are acces.
Creierul nostru, săracul, se chinuie să țină pasul tuturor factorilor stresori ai zilelor noastre. De la zarva urbană, agitație, ecrane, dispozitive, radiații electromagnetice și până la avananșă informațională. Avem obiceuri nesănătoase care ne-au dezvoltat dependențe ce ne afectează calitatea vieții și ne distrug pe zi ce trece creierul.
Pentru a ne recupera sănătatea „computerului de bord” al corpului uman, avem nevoie să ne ingrijim de sănătatea creierului asa cum o facem și cu alte organe ale corpului.
Ce obiceiuri sunt prielnice, ce ne ajută și ce nu ne ajută când vorbim de creier?
Te invit să aflăm de la domnul dr. Alexandru Vlad Ciurea care sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru a avea un creier sănătos. Ce obiceiuri nesanatoase avem și care sunt acele obiceiuri benefice.
Nu rata un interviu de exepție cu profesorul, doctorul și neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, duminică de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu pe Antena3 CNN și pe youtube.
Mon, 06 Nov 2023 - 48min - 25 - „EU TOATĂ VIAȚA M-AM SIMȚIT INFERIOR!” - DANI OȚIL | iTHINK cu IUSTI FUDULU #24
„Mi-a apăsat pedala sentimentelor”
Te-ai gândit vreodată serios cine îți influențează cel mai mult viața? Cine te face să fii tu, fără să îți dai seama? Dacă ai conștientiza, te-ai lăsa în continuare dus de val fără să deții controlul?
Societatea actuală, în care trăim, produce din ce în ce mai puține modele. Jim Rohn susținea că noi suntem media combinată a celor 5 persoane alături de care ne petrecem cel mai mult timpul. Dar spunea asta in anii 80. Astăzi, tehnologia ne influențează mai mult decât am putea să conștientizăm.
Ce te-ar putea ajuta să fii cea mai bună versiune a ta? Prietenii, familia, bunicii, rudele, vecinii, profesorii?
Te-ai gândi că poți avea totul dacă ai mediul perfect în care să te dezvoți. Să te simți puternic. Să ai sentimentul că ești susținut. Așa e? Realitatea demonstrează de foarte multe ori contrariul. Cei care reușesc să-și atingă visul nu sunt cei care au neaparat condițiile ideale. Nu sunt neapărat cei mai încurajați sau susținuți. Sunt cei care visează cu ochii deschiși și sunt dispuși să plătească prețul pentru a reuși. Sunt chiar și cei care se simt poate descurajați, limitați, inferiori și poate chiar batjocoriți. Iar forma lor de răspuns este lupta lor de a contrazice tot ce-i limitează.
Dani Oțil, celebrul realizator de televiziune de la „Neața cu Răzvan și Dani” de la Antena1, vine la iTHINK cu Iusti Fudulu să vorbească despre cum ~băiatul trist de la gratii cu role roz~ a depășit orice obstacol pe drumul său spre reușită. Te invit să nu ratezi interviul cu Dani, o ediție de la care avem cu toții ce învăța. Dumincă, de la 17:00, pe Antena3 CNN
Thu, 19 Oct 2023 - 48min - 24 - CEI 6 PAȘI DINTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE - VASILE VLAȘIN | iTHINK cu IUSTI FUDULU #25
„Nu echipamentul, nu medicul celebru e salvarea. Ci salvarea e….”
„Nu mi se poate întâmpla mine” poate fi convingerea care să aducă foarte multe regrete. Ascultăm la știri și tot felul de vești și exclamăm „Doamne Fereste!” și trecem mai departe la viețiile noastre. Fără să conștientizăm că, oricând, oriunde, putem fi martori unei astfel de situații în care am putea face mai mult decât să privim.
Nu avem cultura primului ajutor. Din pacate, foarte mulți scot telefonul să filmeze, ori stau și privesc înmărmuriți. Însă, în astfel de situații critice pentru viața unor oameni… secundele sunt bucăți de veșnicie. Dacă suntem pregătiți, putem fi salvatorii semenilor noștri.
Te invit să urmărești ediția cu VASILE VLAȘIN - fondatorul Asociației Părinți Salvatori, trainer în cursuri de prim ajutor. Vom învăța, înțelege ce trebuie să facem în situații limită și cum putem oferi prim ajutorul. Dar vom conștientiza și necesitatea de a fi cât mai pregatiți pentru astfel de situații de viață și de moarte.
Nu rata o ediție abundentă de informații care pot salva vieți: duminică, de la 17:00, la iTHINK cu IUSTI FUDULU la Antena3 CNN.
Sun, 08 Oct 2023 - 47min - 23 - AI SALARIUL MIC? AȘA POȚI FACE BANI ȘI AVERE! - BOGDAN DINU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #23
„Taximetristul român e mai bogat decât inginerul francez”
Cine nu se confruntă cu lipsa banilor? Indiferent de nivelul de viață pe care îl avem, mai mult sau mai puțin, avem o provocare serioasă în a gestiona banii. Nu contează că ai salariul minim ori salariu mic, mediu, ori salariu peste medie. Dacă la final de lună buzunarele ori conturile tale sunt goale... e o problemă care necesită rezolvare.
Cum îți poți proteja familia? Ce este un fond de siguranță și ce este un fond de urgență? Câte conturi bancare e necesar să dețina soțul, soția și copiii?
Indiferent de stilul de viață pe care îl adopți și indiferent de câștig... ai nevoie de bani puși de o parte. Cum să economisești când nu-ți ajung bine nici pentru trai? Cum să faci bani din alte surse atunci când pe salariu nu te poți baza? Care sunt cele mai sigure investiții, dar cele mai profitabile?
Este datoria o greșeală? Când e bine să iei credit de nevoi personale și când nu? Dar credite ipotecare?
Piața imobiliară este într-o stagnare. Ce e cel mai bine să faci acum? Să vinzi? Să cumperi? Se vor ieftini casele și apartamentele în viitorul apropiat sau se vor scumpi?
Ce este venitul pasiv și ce este venitul activ? Care sunt activele și pasivele pe care le cumpărăm. Poți face avere indiferent de statutul tău financiar de astăzi?
Sistemele de pensii din România dar și din europa sunt falimentare. Cum poate să se pregătească un adult de 30-40 de ani pentru pensie? Ce alternative are? Sunt fondurile private de pensii o soluție ?
Omul care are grijă de banii băncilor milionarilor lumii, vine la iTHINK cu Iusti Fudulu. Află de la BOGDAN DINU - consultant financiar, secretele creditelor pe care băncile nu vor să le afli, adevărul despre sistemul de pensii și cea mai sigură metodă de a economisi bani. Consultantul milionarilor face un anunț șoc despre piața imobiliară. Va exploda sau se va prăbuși? Vezi Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena3 CNN.
Sun, 24 Sep 2023 - 48min - 22 - RELAXAREA PROST ÎNȚELEASĂ. 3 SEMNE ALE BOLILOR CRONICE - ALEXANDRU ILIE | iTHINK cu IUSTI FUDULU #22
„Creierul e mituit să nu mai recunoască durerea”
Ce face după muncă omul ocupat, stresat, care își folosește mult mintea și nu își mișcă fizicul mai deloc? Păi se duce acasă să se relaxeze pe canapeaua din living. Asta în cazul fericit. Pentru că, mai nou, lucrează de acasă și doar se mută de pe un pat pe altul. Unde nici fizic, dar nici psihic, nu mai face diferența între muncă și relaxare.
Stăm mult așezați și ne mișcăm prea puțin. Folosim tehnologia care ne forțează să stăm în poziții care ne modifică postura și pune o presiune uriașă pe cervicală și coloană.
Dacă oamenii activi fizic merg să se întindă puțin la prânz, cei care au munci sedentare, aleg sa mearga puțin la sală. Oamenii își folosesc din ce în ce mai puțin corpul așa cum a fost creat.
Ajungem să fim din ce în ce mai puțin productivi la locul de muncă. Suntem prezenți mai mult fizic decât psihic. De ce?
Te invit la o discuție captivantă cu Alexandru Ilie - fizioterapeut și specialist în recuperare medicală, duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena 3 CNN.
Sun, 17 Sep 2023 - 48min - 21 - CUM I-A SALVAT MIRCEA BRAVO VIAȚA BUNICII DIN CHINTENI | iTHINK cu IUSTI FUDULU #21
Ce a refuzat Mircea Bravo să facă la propria nuntă!
Care ar trebui să fie vârsta la care să fii considerat bătrân? Cunoașteți oameni frustrați, plafonați ori resemnați - Indiferent de vârstă? Ce-i face pe unii să se simtă în forță la 80 de ani și pe alții terminați la 40? Care sunt secretele unei vieți împlinite și cum poți să rămâi tânăr mereu? Cum rămâne vie o relație de căsătorie și după un sfert de veac?
Am invitat doi oameni iubiți și îndrăgiți de o țară întreagă să ne împărtășească din experiența lor de viață. Au milioane de vizualizări săptămânal, au haz, carismă și transpun situații de viață în umor autentic. Comedie curată făcută inteligent. Dar dincolo de clipurile savuroase, regăsim doi oameni care au o relație specială și în viața reală: Mircea Bravo și Bunica din Chinteni.
Cum a trecut Bunica din Chinteni peste cea mai grea cumpănă a vieții sale și ce sfat le dă persoanelor în vârstă. Cum a reușit Mircea Bravo să își împlinească visul și ce le recomandă tinerilor pentru a-și găsi drumul în viață mai ușor.
Mircea Bravo și Bunica din Chinteni sunt astăzi și stari de cinema. Lansează deja al doilea film împreună. Cum e noul film „Nuntă pe bani” și când îl putem vedea? Urmăriți Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu IUSTI FUDULU la Antena3 CNN, un interviu de suflet cu Mircea Popa - Bravo și Elena Moldovan - tanti Lenuța - Bunica din Chinteni.
Sun, 10 Sep 2023 - 48min - 20 - EȘTI FURIOS? VICTIMĂ SAU AGRESOR? - ZOLTAN VERES | iTHINK cu IUSTI FUDULU #20
De câte ori nu ne simțim noi oamenii neîndreptățiți? Fie că suntem bărbați sau femei. Uneori ne sare țandăra din prima și de la orice. Sau dacă tu nu ești așa, cu siguranță cunoști pe cineva care este mai mereu furios. Ai încercat poate să-i explici, să-l ajuți... Dar ce faci cu cei care găsesc câte o problemă la orice soluție?
Sunt oameni care se victimizează și se plâng din orice. Noi românii avem o cultură a lamentării. Ne place să ne plângem foarte mult.
Fie ca vorbim de trafic, cu colegii la serviciu ori acasa în familie... uneori pierdem controlul și ajungem ușor la furie.
Se spune că furia ne poate îmbolnăvi chiar înaintea viciilor. Numeroase probleme, atât fizice cât și pshice, sunt generate de furie. Mai multe studii au confirmat apariția unor boli cardiovasculare, sindrom de colon iritabil, dureri de cap, probleme digestive, ulcer, boli ale rinichilor ori ale ficatului, insomnie, depresie, anxietate, etc.
De ce ești furios? Care este rădăcina nervilor? De unde vine violența verbală? Ce ne face să avem o stare permanentă de agitație? E atât de cruntă realitatea ori greșim noi undeva? Ești agresor sau victimă atunci când ești nervos, te-ai gândit vreodata la asta? Se vorbește cu mare ușurință despre relații toxice. Relațiile sunt toxice, emoțille sau comportamentele ?
În acestă săptămână împreună cu ZOLTAN VERES - expert în dezvoltarea inteligenței emoționale, vorbim despre cum filtrele și mecanisemele noastre emoționale ne joacă feste.
Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, la Antena3 CNN, aflăm cum putem să ne gestionăm emoțiile și cum putem să devenim la maturi în relațiile noastre de zi cu zi.
Sun, 20 Aug 2023 - 49min - 19 - DE CE 95% SE ÎNGRĂȘĂ IAR DUPĂ CE AU SLĂBIT CU DIETĂ - DOCTOR CEZAR | iTHINK cu IUSTI FUDULU #19
„Îi doboară boala mai repede pe acești oameni”
Dacă ai vrut să slăbești și ai ținut vreo dietă, acest subiect este foarte important pentru tine. Dacă ai slăbit și te-ai îngrășat iarăși după dietă, vei afla răspunsul la multe întrebări pe care le aveai deja. Dacă n-ai ținut diete, dar nu te mulțumești cu fizicul pe care îl ai, vei afla ce ai de făcut ca să slăbești.
Ce diete de slăbit ai folosit? Dacă ai folosit dieta Dukan, dieta Balerina, Dieta Keto, ori Dieta Rina, dieta disociata, dar și multe alte diete... vei afla dacă sunt bune sau nu.
În ultimul timp se vorbește foarte des despre postul intermitent. Este util? Cum trebuie ținut, cât trebuie ținut.
Să nu uităm, atunci când alegem să avem un regim alimentar sau un anumit stil de viață, trebuie să ne alegem mâncarea cu grijă: Înaintea siluetei, a numarului de kilograme, ar trebui să punem ca prioritate sănătatea noastră. Cât să mâncăm, cât să bem și ce să bem, cât sport să facem? Luăm suplimente? Combinațile alimentare sunt resposabile pentru kilogramele in plus? Sunt oamenii slabi mai sanatoși decât cei grași?
Toate răspunsurile le aflați de la DOCTOR CEZAR - cardiologul nonconformist care nu are nevoie de nicio prezentare, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, Duminică de la 17:00, pe Antena3 CNN.
Sun, 13 Aug 2023 - 47min - 18 - CARE E APA HRĂNITOARE, APA CARE VINDECĂ - CLAUDIA BENEA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #18
Apa de la robinet: „Primarii falsifică probele!”
Lucrul cel mai banal din lume este să bem apă. Consumul de apă e ceva normal, natural, dar fără de care viața pe pământ nu ar exista. Nici oamenii, nici animalele. Și totuși, dacă suntem 70% apă? De ce tratăm cu ignoranță acest subiect?
Sunt sute de programe pentru alimentație, pentru diete, pentru sănătate, dar de apă nu se ocupă nimeni. Adică ne ocupam de partea solida a corpului și ignorăm 70% din organismul nostru. E un paradox!
Care e apa cea mai bună? Apa de la robinet e ultra promovată în filme. E buna? Pe de altă parte e apa din fântână cu care am crescut la țară. Dar apa filtrata? Dar aparatele scumpe de alcalinizare? Dar apa de izvor ori apa minerală naturală care se vinde în pet? Ce alegem?
Un subiect care nu merge tratat cu superficialitate! Apa ne poate vindeca, ne poate hrăni și ne poate în aceeași măsură îmbolnăvi! Există ape terapeutice care sunt hrănitoare și ne reglează deficitele din organism și ne vindecă de boli. Care sunt acelea?
Te aștept duminică, de la 17:00, pe Antena3 CNN, să învățăm cum să alegem cea mai bună apă pentru sănătatea noastră de la CLAUDIA BENEA - specialist în hidratare, aici la iTHINK cu IUSTI FUDULU.
Sun, 06 Aug 2023 - 48min - 17 - MUNCA DE AZI TE DISTRUGE PSIHO-EMOȚIONAL - PETRE NICOLAE | iTHINK cu IUSTI FUDULU #17
Sunt oamenii inteligenți lipsiți de provocări psihologice și emoționale? Va aștept cu un răspuns în comentarii.
Viața noastră este o combinație imperfectă între muncă, familie, relații de prietenie sau sociale și propria persoană. Atunci când ceva nu funcționează în unul sau mai mulți piloni ai veții noastre, încep să apară diferite dezechilibre. Iar acestea ne afectează la nivel psiho-emoțional.
Câți oameni ați întâlnit care să aibă probleme serioase pe unul dintre planuri și să fie fericiți ? Modul în care am fost crescuți, modelele pe care le-am avut în viață, provocările prin care am trecut, toate, ne-au conturat un profil psihologic și emoțional care ne-au influențat viața.
Pe de altă parte, oamenii puternici ajung să fie atât de puternici încât își pierd afectivitatea și empatia. Cum este să fii genial în munca ta, dar să nu reușești să te contectezi la nivel personal cu nimeni? Ajung să aibă tulburare de atenție ori de concentrare, depresii și ajung să fie total ineficienți în toate aspectele vieții.
Ați auzit de expresia ”nu crește nici iarba în jurul lui” ? Da, sunt oameni care distrug totul în jurul lor. Nu pentru că nu sunt inteligenți, ci pentru ca au dezechilibre serioase din punct de vedere psihologic și emoțional.
Te invit să urmărești un interviu de excepție cu coach-ul celor mai bogați, importanți și influenți oameni ai României. Care, înainte de a le oferi consultanță în business-urile și munca lor, se ocupă de partea emoțională și de relațiile acestora interumane care sunt distruse. De rolurile pe care le au ca bărbați, femei, soți, soții, părinți, copii, oameni în societate - înainte de a face business și de a avea succes în munca lor.
Cum putem ajunge la un echilibru personal? Nu rata intâlnirea cu PETRE NICOLAE - expert în reconstrucție și dezvoltare personală, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, Dumincă, de la ora 17:00, pe Antena3 CNN.
Sun, 30 Jul 2023 - 48min - 16 - „FOSTA IUBITĂ M-A FALIMENTAT: MI-A TRIMIS FISCUL” - CĂLIN DONCA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #16
Avem o țară de plângăcioși. Dar nu asta e ”calitatea” numarul unu a românului, ci cârcoteala, găsirea de nod în papură celui care este diferit. Și dacă cumva a reușit careva - sigur, sigur, a făcut el ceva șmecherie. N-are cum prin muncă și creier. Ce, noi nu avem creier, noi nu muncim? Noi de ce nu avem?
De fapt, ”energia” pe care o folosim pentru critică ne-ar fi mult mai utilă dacă ne-am concentra pe propriile țeluri. Mentalitatea de cârcotași ne ține pe loc și ne blochează evoluția pe toate planurile.
Ce fac oamenii care au reușit financiar? De unde au început, cine i-a susținut, cum au reușit să ajungă la sucess financiar? Care sunt obiceiurile care i-au dus la succes, ce rutine au, care e focusul lor? Ce educație au primit, de unde știu cum să-și investească banii? Sunt milionarii oameni de succes? Care este rolul familiei în viața unui om de succes?
Aflăm toate aceste lucruri, dar și multe altele, de la CALIN DONCA - antreprenor, Duminică de la 17:00, pe Antena3 CNN la iTHINK cu Iusti Fudulu.
Sun, 23 Jul 2023 - 49min - 15 - CUM OBȚINEM CEL MAI UȘOR FERICIREA? - PREOT VASILE IOANA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #15
“Doar femeile mai pot face ceva pentru acești bărbați”
Oriunde te-ai uita, răul este vizibil! Ba chiar, ai nevoie să faci un efort să-l ignori și să nu-l vezi. Oamenii au o înclinație de a vorbi despre rău cu sete, de a fi preocupați de ce se întamplă rău, de a plănui răul și chiar de a-l face cu mare satisfacție.
„Rar se întâmplă ca oamenii răi să fie fericiți. Se otrăvesc cu propria lor răutate.” spunea Maurice Chevalier.
Mie îmi e greu să înțeleg atunci. Oamenii caută nefericirea? E un paradox! Cum te-ai putea aștepta să fii fericit în timp ce îți preocupi timpul cu ceva ce aduce nefericire?
Îți propun să învățăm în această săpămână, de la preotul Vasile Ioana, cum putem să obținem cel mai ușor fericirea. Cum putem să aducem binele în viețiile noastre și cum să facem să ocolim răul care ne înconjoară. Dar să înțelegem și modul în care Dumnezeu ia răul din viața noastră și-l transforma în ceva benefic pentru noi.
Te aștept la iTHINK cu Iusti Fudulu, dumincă de la 17:00, pe Antena3 CNN.
Sun, 16 Jul 2023 - 48min - 14 - ANTRENAMENT MINUNE: DEZVOLTĂ CREIERUL! - Alina Robu, dr. Diana Nemeș | iTHINK cu IUSTI FUDULU #14
„Asta e soluția: Creierul dă shutdown! Nu mai vrea, nu mai poate!”
Trăim în era digitală și tot acest volum de informații ne copleșește și suntem tentați să subestimăm creierul uman. Dar dacă am ști cât de complex este, probabil că ne-am schimba opinia. Totuși, ca acesta să funcționeze în parametri are nevoie să fie întreținut.
Oamenii de știință spun despre creierul uman că are în jur de 100 miliarde de neuroni. Nu este o simplă rețea neuronală. Fiecare neuron formeaza 1000 de conexiuni. Dacă ceva nu funcționează în parametri apar erorile care generează comportamente sau afecțiuni. Deși acestea par inexplicabile, ele chiar au explicații !
De câte ori nu te-ai întrebat: Oare ce a fost în capul? Luăm decizii, avem comportamente și reacții iar aceastea sunt rezultatul funcționalității creierului nostru. Uneori, pur și simplu, dă rateuri.
Majoritatea bolilor pleaca din creier, nu trebuie să uităm asta. Dacă avem un creier sănătos, avem și o viață sănătoasă!
Duminică, la iTHINK de la 17:00, vei afla de la Alina Robu - psihoterapeut și doctor Diana Nemeș - medic generalist, cum putem să ne antrenăm creierul nostru și vom învăța cum putem să ne dezvoltam abilitățile cognitive. Antrenamentul minune al creierului prin terapia neurofeedback și prin brainmap, harta creierului, oferă o nouă șansă unor afecțiuni despre care nici măcar nu știam că există.
Rămâi aici, în urmatoarele 45 de minute vei înțelege cum neuroștiința practică, aplicată, dar și inovația îți pot schimba viața!
iTHINK este emisiunea educativă care îți aduce informație și motivație în fiecare Duminică, de la ora 17:00, în premieră, pe Antena3 CNN dar și podcast Youtube!
Sun, 09 Jul 2023 - 48min - 13 - AȘA TE ÎMBOLNĂVEȘTE FRICA - DACIAN PĂȘCUȚĂ | iTHINK cu IUSTI FUDULU #13
Frica, în esență, e o emoție utilă organismului nostru. E forma de protecție care ne ajută să ne punem la adăpost în fața pericolelor. Creierul ne transmite un mesaj simplu: Luptă sau Fugi !
Totuși, frica e ceva care se întâmplă în mintea noastră. Rareori are legatură cu realitatea. Suntem experți la scenarită, iar asta ne usuca pe interior.
Un adolescent care experimentează traume are o capacitate mai mare de a dezvolta frici, decât adulții sau copiii, pentru că plasticitatea creierului este mai accentuată la acesta.
Deci, dacă frica se învață... înseamnă că se poate și dezvăța!
Frica ne afectează deciziile, productivitatea, ne distrage atenția și ne scade curajul. Ne forțează să ne protejăm prin diferite măși si nu ne permite să fim noi înșine. Pe de altă parte, o frică prelungită poate duce la afecțiuni fizice și psihice, blocaje profesionale și disconfort emoțional și ne afectează relațiile. Dar există și o legătură puternică între frică și boală.
Frica este principalul obstacol în atingerea oricărui țel.
Te aștept împreună cu DACIAN PĂȘCUȚĂ, expert în decodarea minții, să descoperim sursa fricilor noastre și să învățăm cum ne putem învinge temerile care ne blochează.
Sun, 02 Jul 2023 - 50min - 12 - OAMENII CARE SUFERĂ SE CRED INTELECTUALI, PROFUNZI - ANCA MAFTEI | iTHINK cu IUSTI FUDULU #12
Trăim viața pe pilot automat. Suntem atât de ocupați cu treburi serioase, muncă asiduă ori pur și simplu ocupați cu nimicuri. Ne place să ne dăm ocupați și stresați. A devenit o virtute să fii obosit, epuizat și stresat. Iar când nu muncim, ne refugiem în rețele sociale, televizor, poate chiar și în cărți. Doar, doar, să nu petrecem un moment cu popria noastră persoană.
Pe de altă parte căutăm să fugim de prezent și ne refugiem ori în planuri de viitor, visători, ori ne lăsăm copleșiți de trecutul care ne apasă. ”Iar de trăit, când trăim?” se întreba Marin Preda.
Trecutul și viitorul au devenit niște hoți permanenți ai prezentului. Frustrările trecutului și grijile viitorului ne fură tot ce avem acum și aici. Amânăm totul pe mâine, crezând că va fi mai bine. Ori suntem nostalgici: „înainte era mai bine!”
Ne proclamăm suferința pentru a atrage atenția, să fim considerați profunzi și intelectuali. Când de fapt, nu facem altceva decât să ne autoschingiuim sufletele și așa măcinate de propriile noastre gânduri. De trăit, când trăim?
De fapt, nu știm să ne iubim! Și dacă nu ne iubim pe noi, nu avem cum să știm să oferim iubire semenilor noștri.
Te invit să urmărești un nou episod iTHINK împreună cu ANCA MAFTEI - psihoterapeutul momentului în România. O prezență optimistă, jovială, plăcută și care vorbește nu doar teorie, ci din propria trăire și experiență de viață. Încercând să-și recucerească propria viață, a devenit psiholog și astăzi îi ajută pe alții să-și regăsească echilibrul. Vom învăța cum să fim mai prezenți și mai conștienți în propria noastră viață.
Sun, 25 Jun 2023 - 47min - 11 - EXPERȚI PLĂTIȚI SĂ INFLUENȚEZE CONSUMUL - FABIUS ANTAL | iTHINK cu IUSTI FUDULU #11
„Toate chimicalele astea se adună și încep să ne deregleze glandele.”
Nu există om pe care acest subiect să nu-l vizeze. Sigur, vor exista mulți care îl vor ignora. Pentru că nu dau doi bani pe propria sănătate și pe siguranța familiei. Pentru că ”oricum toți murim” sau ”măcar mor fericit și sătul” pentru că au auzit că ”a trăit unu 120 de ani îmbibat în tutun și alcool”.
Așa cum spune invitatul meu: ”Nu contează doar cât traiești, ci și calitatea ultimilor ani de viață.” Vrei abonament la medic sau la viață? Fie că vorbim de femei ori de bărbați - copii, adulți sau bătrâni - subiectul ne privește pe toți.
Știu, orice ai cumpăra de la supermarket, ori chiar de la piață, nu ai garanția că e sănătos. Totuși, cumpărăm după marketing sau suntem informați cu ceea ce cumpărăm ?
Te invit, impreună cu Fabius Antal - specialist wellbeing, să învățăm cum să citim eticheta. Să înțelegem care sunt produsele de evitat, ce e marketing, ce e adevăr, ce merită cumpărat și ce ar trebui interzis. Fie că vrei să slăbești, să gătești, sa te hrănești sau să-ți faci igiena… acestă emisiune îți va fi utilă dacă ești interesat să rămâi sănătos.
Știai că există și în România experți de marketing, bine plătiți, care au rolul să influențeze consumul pe o anumită categorie de produse. E ok, e dreptul lor și al companiilor, dar… eu sunt liber să fiu informat și educat, să știu ce aleg pentru a-mi păstra sănătatea.
Te aștept Dumincă, de la ora 17:00, să învățăm despre responsabilitatea pe care o avem pentru noi și familile noastre atunci când mergem la cumpărături.
Sun, 18 Jun 2023 - 48min - 10 - MESAJELE ASCUNSE DIN SPATELE HIT-URILOR MUZICALE - OZANA BARABANCEA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #10
„Acea scenă pe mine mă cutremură de fiecare dată”
Trebuie să recunosc, este cel mai dificil subiect pe care l-am abordat până acum.
De câte ori n-am fredonat melodii care erau atat de obsedante încât nu mai reușeam să le scoatem din minte? Știm mereu ce fredonăm? Știm care sunt intențile și scopurile cu care acele melodii au fost scrise?
Ne-am întrebat oare care e mesajul real al unor hit-uri muzicale ce au intrat cu bocancii în viața noastră? Dar melodiile foarte vechi care ne produc atatea amintiri și ne transpun în niște vremuri după care tânjim, ne-am luat timp să să înțelegem versurile ori să analizăm videoclipurile?
Fie că vorbim de muzică, filme, desene animate, teatru, artă - toate au fost atinse, într-un fel, de trend-ul întunericului și al răului. Manipulare a sufletului, a credinței și a sensului vieții. Înrobire a minții cu simboluri și blesteme care lasă răni adânci. Un marketing al satanismului fățiș, al iadului pe pâmânt.
Fie că asculți radio, te uiți la tv, ori online, ești la cumpărături la mall, ori în supermarket - acest marketing al răului este peste tot. Nu ai cum să te ascunzi și nici măcar nu-l conștientizezi.
Nu există suficient spațiu și timp pentru a trata în detaliu acest subiect. Dar, dacă vei considera că nu este suficient, te las să cercetezi singur mai departe fenomenul. Eu doar iți dau indiciile în acest video.
Dumnezeu nu doar că lipsește din această ecuație, ci chiar este luat în batjocură. De ce fac artiștii asta? Te invit să urmărești acestă emisiune.
Îți ofer în acest interviu, împreună cu doamna Ozana Barabancea, o radiografie simplă a mesajelor subliminale ascunse, ori unele chiar evidente, din muzica mondială și românească. Avem o singură șansă: să ne educăm mintea pentru a distinge răul de bine. Urâtul de frumos. Întunericul de lumină.
Sun, 11 Jun 2023 - 47min - 9 - CUM TE ÎNGRAȘI DE LA RADIAȚII - ADRIAN VORNICU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #9
Lumea modernă în care trăim ne-a ușurat foarte mult sarcinile de zi cu zi. Ne-a interconectat cu întreaga planetă. Totul este la un click distanță. Dar asta vine la pachet cu nenumărate provocări.
De la crize de epilepsie la alergiile de tip ambrozie, inflamații în organism, false semnale pentru afecțiuni care în fapt sunt interferențe pe care corpul nostru nu le acceptă, până la probleme serioase de sănătate. Trăim într-o „supă” electromagnetică. E ca și cum ai sta „24 din 24 de ore cu o perfuzie de cafea.” spune specialistul în bioelectronică Adrian Vornicu.
Mâncarea noastră radiată afectează nutrienții și corpul nostru nu mai știe să citească informația mâncării, ne face să mâncăm fără să ne săturam. Avem tendința de a lua anti-inflamatoare fără să știm cauza pentru care avem alergiile sau inflamațiile în corpul nostru.
Bărbații sunt mult mai expuși în fața radiațiilor electromagnetice, față de femei care sunt mult mai protejate de constructia biologică specifică. In schimb ignorăm faptul că ar trebui să protejăm mai mult copiii, ei sunt cei mai afectați și pot avea consecințe serioase, grave de sănătate. Nu doar oamenii sunt afectați de radiații, ci și animalele, păsările și tot ce reprezintă viu, natura.
Până să dăm vina pe reglementările statului, pe companiile de telecomunicații ori de electricitate, ar trebui să fim atenți la ceea ce putem face noi pentru a ne păstra sănătatea. Cand dormi cu telefonul sub perna sau aproape de cap, trebuie sa știi că există consecințe. Te trezești dimineața mai obosit decât te-ai culcat și nu știi de ce.
La iTHINK cu Iusti Fudulu, un interviu cu totul special cu Adrian Vornicu - specialist bioelectronică și biocompatibilitate electromagnetică. Vom învăța cum putem să ne ferim de electrosmog. (radiațiile electromagnetice) Doar înțelegând riscurile putem să ne protejam pe noi și familia noastră și să lua măsuri de precauție în rutina noastră zilnică, banală, care ne poate duce la boli grave.
Sun, 04 Jun 2023 - 49min - 8 - „OAMENII NU ȘTIU, ASTA E MOARTEA RELAȚIEI” - TEODORA MEȚIU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #8
Tuturor ne place să fim ascultați, să fim respectați, înțeleși, ceilalți să empatizeze cu noi și să aibă compasiune la adresa noastră. Mai ales când discutăm despre ceva important pentru noi.
Cu toate astea, vorbim și nu reușim să ne facem înțeleși. Încercăm să ne comunicăm ideile, viziunea, și de foarte multe ori nu înțelegem cum de am ajuns iarăși să ne certăm.
Conflict în relațiile noastre de familie, cu partenerul, cu șefii, colegii de la muncă, ori pur și simplu cu doamna de la ghișeu. Fie că vorbim de femei, ori bărbați, În general, îi vedem violenți pe ceilalți.
Cât despre noi, considerăm ca avem dreptate și că e normal să o exprimăm răspicat. Apoi vin vorbele... și vin cu cuvinte grele. Modul în care relaționăm cu ceilalți denotă fie bunătate fie răutate.
Aceasta emisiune vă poate schimba relațiile!
Am putea crede că e suficientă iubirea în relațiile noastre. Însă, dacă faptele nu sunt reflectate de dragoste, degeaba. Comportamentul nostru demonstrează adevărata față a ceea ce simțim în interior.
La iTHINK cu Iusti Fudulu, discutăm despre comunicarea non-violentă și învățam de la Teodora Mețiu, trainerul care dă culoare și sens vocilor, cum să ne facem înțeleși și cum putem să evităm conflictele inutile.
Sun, 21 May 2023 - 49min - 7 - CE SĂ FAC SĂ NU FIU ÎNLOCUIT DE ROBOȚI - LORAND SOARES SZASZ | iTHINK cu IUSTI FUDULU #7
„Mai mult de 10% din populația României va fi afectată” - Cine rămâne fără loc de muncă ? Vom fi șomerii de lux ai viitorului ?
Un studiu realizat de McKinsey Global Institute ne avertizează că până în 2030 vor dispărea între 800 de milioane și 1,2 miliarde de locuri de muncă. Asta înseamnă că mai mult de 10% din populația planetei va trebui să-și schimbe locul de muncă. E cea mai mare revoluție a locurilor de muncă din istorie. Iar toate aceste lucruri se datorează progresului uluitor al inteligenței artificiale și al tehnologiei.
Țările fără educație se vor adapta schimbărilor mult mai greu. Automatizarea va înlocui forța de muncă ieftină. Companiile mari se vor întoarce în țările lor de origine. Amazon, cu peste 1,6 milioane de angajați, plănuiește să aibă primul depozit robotizat 100%.
Ce se va întâmpla oare cu angajații români. Dacă facem un calcul simplu, peste 10% pentru populația noastră înseamnă peste 150.000 de oameni din România. Asta fără să luam în calcul și pe cei afectați indirect. Întrebarea naturală și corectă este: Ce se va întâmpla cu mine, cu familia mea, cu cei apropiați? Vom reuși să ne adaptăm noilor provocări?
Urmărește acest interviu cu Lorand Soares Szasz, antreprenor în educație online, creatorul Upriserz.ro - cea mai mare platformă educațională online din România. Platforma cuprinde cursuri despre educație financiară, dezvoltare profesională și personală, marketing, vânzări, public speaking, networking, interviuri premium, dar și rezumatele unor cărți de top din aceste domenii.
Din acest interviu vei înțelege mai bine ce ne așteaptă, dar și ce trebuie să știm ca să ne putem pregăti mai bine pentru locurile de muncă și profesiile viitorului. Vezi dacă ești în pe cale să-ți pierzi locul de muncă, dar află și cele 6 abilități esențiale necesare pentru viitorul tău.
Sun, 07 May 2023 - 51min - 6 - TOP 6 MANEVRE PERICULOASE ÎN TRAFIC – TITI AUR | iTHINK cu IUSTI FUDULU #6
„Șoferii cu experiență produc 70% din accidentele grave”
Se spune că ajungi să-ți cunoști limitele nervilor, cu adevărat, doar după ce devii șofer. Totuși, treaba devine serioasă când începem să conștientizăm că asta este o temă de viață și de moarte.
Știați că principala cauză a accidentelor grave, din România, în 2022, a fost de fapt indisciplina pietonilor ?
După viteza excesivă, care este cea dea doua cauză, urmează indisciplina bicicliștilor și a trotinetiștilor. Iar mai apoi, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni și neacordarea priorității autovehiculelor.
Asta spune multe despre nivelul nostru de civilizație. Dar înțelegem și faptul că aveam o educație rutieră precară ori chiar inexistentă.
Noi, românii ne considerăm niște șoferi de elită. Totuși, oglinda statisticilor spune că suntem needucați, tupeiști și inconștienți. Uităm că suntem de fapt conducători de mașini și nu piloți de curse.
Pe de altă parte, pentru lipsa educației, statul are partea lui de vină. Ignoră cu bună știință să facă prevenție. Preferă să dea amenzi și să numere victime.
Te invit să înțelegem ce ar trebui să schimbăm la noi ca indivizi, dar și ce se poate face la nivel de societate, pentru a fi mai civilizați în trafic și evident pentru a evita tragediile. Învitatul emisiunii iTHINK cu Iusti Fudulu, din această săptămână, este domnul TITI AUR, fost pilot profesionist de raliuri, specialist în conducere defensivă.
Sun, 23 Apr 2023 - 49min - 5 - „MAMA NU A FOST FOARTE FERICITĂ” - MIRCEA BADEA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #5
Ai observat, probabil, pe tiktok că fac furori acele clipuri cu imitația sincron a unor voci. Unele chiar sunt funny. Dar daca te uiți cu atenție, unele persoane fac doar asta. N-au nimic de zis, nu au nimic original. Dar sunt pe trend... nu ? Tinerii și chiar cei trecuți de prima tinerețe au deprins acest obicei al copierii, al imitației. Și da, nu se rezumă doar la filmulețe. Se conturează un fel de a fi a lumii în care trăim. Vine unul cu o trăznaie și toți ceilalți sunt încolonați. De ce? Unicul argument este că „prinde”.
E greu să găsești în lumea uniformizată de astăzi oameni care să fie creativi, originali, autentici și asumați. Ceea ce nu înțeleg marea majoritatea oamenilor e că a imita, în afara momentelor actoricești la care au talent un număr infim de oameni, te afundă în mulțime și în mediocritate.
Știi ce au în comun oamenii care au succes cu adevărat? Sunt originali, autentici și asumați. Ei creează trendul și o fac natural. Tocmai asta-i face să iasa în evidență. Sigur, există și excepții. Dar originalul mereu va rămâne original. Te invit să cunoști astăzi un om original, autentic, asumat, trecut prin toate fazele vieții. Dincolo de asta, urmărind acest interviu, descoperi OMUL care se află în spatele imaginii pe care publicul o vede zi de zi la televizor în ultimii 30 de ani. Deși e zilnic la tv, n-a dat prea multe interviuri în cei peste 30 de ani de cariera. Am onoarea, la iTHINK cu Iusti Fudulu, să-ți prezint o versiune nevăzută, puțin cunoscută, a omului cu cea mai mare notorietate de la televizor: MIRCEA BADEA. Un sfat: Rămâi până la final ! Vei înțelege de ce...
Sun, 16 Apr 2023 - 47min - 4 - VREI SĂ AI DREPTATE SAU RELAȚIE? - DUMITRU BORȚUN | iTHINK cu IUSTI FUDULU #4
Recunoașteți expresiile: „Pe vremea mea…” versus "lasă, Nu știi dumneata”. Nu doar copiii au părinți, ci și adulții au părinți. Există o prăpastie, de când lumea, între generații.
Ne e greu să înțelegem perspectiva celuilalt. Suntem prea blocați în ceea ce știm noi iar rigiditatea ne blochează comunicarea. Ne place să avem dreptate.
Cu timpul, tendința este de a copia de la părinți fix ceea ce nouă nu ne place la ei. Și te trezești în 2022 că ai gândire, prejudecăți, automatisme, comportamente, ca moșii și strămoșii tăi de la 1800. Până unde? Cine e dispus, totuși, să rupă lanțul?
“Certurile în familie sunt lucruri pline de amărăciune. Nu respectă niciun fel de reguli. Nu sunt ca durerile sau rănile, ci mai mult ca nişte crăpături în piele ce nu se vindecă pentru că nu e destul material." spunea F. Scott Fitzgerald
Te invit, împreună cu profesor dr. Dumitru Borțun, să înțelegem cum ne putem îmbunătăți comunicarea în relațiile de familie, indiferent de rolul pe care îl avem.
Sun, 09 Apr 2023 - 46min - 3 - TOP 5 ALIMENTE ORI INGREDIENTE PERICULOASE PENTRU ORGANISM - MARIUS VĂDUVA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #3
În era hiper-farmaciilor și a super-plafarelor, cumpărăm adesea medicamente sau suplimente fără o recomandare medicală minimă și fără să avem niște analize care să ne arate deficitele din organism. Încercăm să ne facem bine dar, fără să știm, reușim contrariul. De la produse sau programe de slăbit, antibiotice pentru cea mai mică durere, până la vitaminele ori mineralele nevinovate. Pe de alta parte, ne-am obișnuit că trebuie să ne tratăm de boli - ignorând faptul că avem și opțiunea de a le preveni. Sute și mii de studii spun că la baza multor boli stau carențele ori dezechilibrele chimice din organism.
Fie că vorbim de proasta moștenire a nutrienților de la părinții noștri, fie că pe parcursul copilăriei ori al vieții de adult nu ne alimentam corespunzator, carențele ajung să aibă un impact semnificativ pentru sănătatea noastră.
De la Marius Văduva, fitoterapeut și onco-nutriționist, aflăm cum anume trebuie să prevenim, ca să nu ne îmbolnăvim.
Iar dacă totuși ne-am îmbolnăvit, ce anume ar trebui să corectăm în stilul vieții noastre pentru a ajuta tratamentul cu un stil de viață sănătos.
Sun, 02 Apr 2023 - 48min - 2 - ROMÂNUL CARE A MUTAT UN ORFELINAT DIN CALEA RĂZBOIULUI - GHIȚĂ IGNAT | iTHINK cu IUSTI FUDULU #2
Sunt multe lucruri care ne țin captivi. Propriile alegeri, mersul pe pilot automat, viciile, obiceiurile, anturajul, preconcepțiile, lipsa educației, etc.
De această dată, vom învăța lecția libertății de la un om care a trecut prin toate. Un sportiv care cunoaște succesul cu bune si cu rele. Multiplu campion național, balcanic și international.
Anturajul îl duce într-o zonă infracțională din care va învăța mai târziu niște lecții dure. Asta nu-l împiedică să redevină un stalp în societate, un antreprenor de succes, un sprijin real pentru foști deținuți, oameni ai strazii, orfani și văduve.
Dar pentru că viața l-a învățat cu greul, organizează tiruri cu transporturi umanitare pe frontul războiului din Ucraina și sprijină chiar și oamenii loviți de soarta cutremului din sudul Turciei. Dar pentru el nimic nu e suficient. A relocat până și un orfelinat din calea războiului în propriul centru, o fostă clădire comunistă pe care a reabilitat-o în inima Bucovinei.
Și nu se va opri aici. Pentru el "aproapele" are o semnificație aparte. Este un luptător pentru libertate autentic, indiferent din ce unghi ai încerca sa-l privești.
Putem învăța principii despre libertate din cărți de dezvoltare, din cărțile de istorie sau de la eroii cărților de ficțiune. Totuși, nimic nu poate fi comparat cu eroii reali ai zilelor noastre. Trebuie doar să deschidem ochii și să vedem că ei există.
Sun, 26 Mar 2023 - 45min - 1 - CUM AMPLIFICĂ ORI CENZUREAZĂ PLATFORMELE ONLINE - RĂZVAN DUMITRESCU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #1
Oamenii au tendința de a pica în capcana subiectelor fantomă, generate de societate în mod artificial. Circul mediatic este cel care ține mintea oamenilor ocupată și le distrage atenția de la propriile lor interese și nevoi.
Subiecte false și ”fake” au fost dintotdeauna. Distragerea atenției a fost mereu o tactică. Originea expresiei "Pâine și Circ" vine din Roma antică, unde oamenii se linișteau după ce conducătorii le ofereau circ și apoi mâncare.
De la tabloidele anilor 90', cu povești inventate, până la non-subiectele zilelor noastre, subiecte total neimportante inflamează spațiul public periodic. Românii au expresia: "ne ocupăm mintea cu nimicuri". Societatea le ia de bune și le dă o importanță necuvenită. Mass media contribuie iar rețelele sociale le amplifică. Avem nevoie să înțelegem mecanismele de comunicare publică. Așa cum avem nevoie să știm cum să ne administrăm banii, să ne gestionăm relațiile, să avem grijă de sănătatea noastră, așa trebuie să înțelegem și mecanismele de comunicare publică și să conștientizăm ce e important și ce nu pentru viața noastră. Altfel, vom reacționa la diferiți stimuli amplificați, mușcând momeli, neștiind "cui bono" așa cum spunea Cicero, adică cui folosește.
În acest Podcast vei afla de la Razvan Dumitrescu, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din Romania, cum să nu cazi în capcanele gălăgiei publice care ne amorțește simțurile.
Sun, 19 Mar 2023 - 45min
Podcasts semelhantes a iTHINK cu Iusti Fudulu
- Andi Moisescu Andi Moisescu
- VREAU SĂ ȘTIU Boof Media
- Easy German: Learn German with native speakers | Deutsch lernen mit Muttersprachlern Cari, Manuel und das Team von Easy German
- Acasa La Maruta Catalin Maruta
- România în direct - Europa FM Cătălin Striblea
- Vorbitorincii Catalin Striblea&Radu Paraschivescu
- David Guetta David Guetta
- Deep Disco Music Deep Disco Music
- Dj Dark - Deep Sessions Dj Dark
- Dj Dark @ Radio Podcast Dj Dark
- 2024 House / Techno / Progressive / Deep / Melodic / Tech / Edm / Afro / ibiza DJ Mix / Set / Podcast / Electronic Dance Musi DJ TeKness | Techno / House & Electronic Dance Music Mixes Beats
- George Buhnici | #IGDLCC George BUHNICI
- Kabare Club Podcast Kabare Club
- Fain & Simplu Podcast Mihai Morar
- Wait Wait... Don't Tell Me! NPR
- Dj Optick - Obsession - Ibiza Global Radio Optick
- Povești pentru copii Povesti pentru copii
- Casuta cu povesti a lui Qusi Qusi Qus
- Relax Mind and Body Relax Body and Mind
- Morning Glory, cu Răzvan Exarhu Rock FM
- Știrile zilei. Pe scurt, de la Recorder Știrile zilei. Pe scurt, de la Recorder
Outros Podcasts de Educação
- Istoria României Călina
- Podcastul de Istorie Dorin Lazăr, Sergiu Motreanu
- Părintele Constantin Necula - Conferințe DOXOLOGIA.ro
- Le French Podcast Jordi Portes
- Cristi Boariu Fiti Oameni
- TED Talks Daily TED
- Learning English Conversations BBC Radio
- Eine kurze Geschichte über... NOISER
- Bookhouse Kids Kaleb Gross, Jonathan O'neal
- BPLUS بیپلاس پادکست فارسی خلاصه کتاب Ali Bandari
- Todo Concostrina SER Podcast
- JAZZ Julia Meira
- Learn English with Coffee Break English Coffee Break Languages
- Psihologi la Cafea Cristina Ursu și Lucian Negoiță
- ألف ليلة وليلة Podcast Record
- Mind Architect Mind Architect
- Metope: cultură și istorie Theodor Paleologu
- PAPI English - Learn English English Teacher Sam
- Eu cu cine gândesc? - Podcast de istorie și filozofie cu Theodor Paleologu și Răzvan Ioan Casa Paleologu
- Rádio Popular🌞 Campos Manuel