Filtrar por gênero

Lektor Lomsdalens innfall

Lektor Lomsdalens innfall

Christian Lomsdalen

Lektor Lomsdalens innfall er en norsk skolepodkast som kommer ut en gang i uken, eller kanskje litt oftere. Podkasten har et mål om å ta opp interessante og spennende temaer for foreldre, lærere, elever, studenter, politikere, og lærerutdannere, og alle andre som er interessert i norsk skole. Podkasten skal ta for seg pedagogiske, didaktiske, politiske, og lederskapsperspektiver på skolen. Med mer. Kort sagt så skal det være interessante samtaler med interessante mennesker om hva skolen er, har vært, og kan være. Vi snakker også om skolens plass i det større samfunnet rundt, og hva utviklingen i samfunnet betyr for skolen. Samtalene er gjerne lengre og det skal være rom for å fremme sitt syn på det temaet som er oppe. Podkasten skal prøve å være dagsaktuell gjennom å belyse temaer som det er oppmerksomhet rundt i øyeblikket, men det er viktig at podkasten også belyser mer tidløse tema. Spennvidden i temer må derfor være stor, og podkasten skal forsøke å vise frem konkurrerende synspunkter. Som regel i ulike episoder. Lektor Lomsdalens innfall - norsk skole i et bredt format.

705 - LL-613: Odd Ivar Strandkleiv om behovet for spesialundervisning
0:00 / 0:00
1x
  • 705 - LL-613: Odd Ivar Strandkleiv om behovet for spesialundervisning

    Det er både for lite og for dårlig spesialundervisning. Hva må til for at elever med særlige behov skal få den opplæringen de har behov for? Hva behøves og hvordan skal vi tenke om spesialundervisningen? Hva ligger i ny opplæringslov og hva ligger i yrkesforståelsen vår? Jeg snakker med Odd Ivar Strandkleiv, pedagogisk-psykologisk rådgiver i Osloskolen og redaktør for elevsiden.no.

    Mon, 18 Nov 2024 - 37min
  • 704 - Reprise: Dag Nordanger om trygge og utrygge barn i skolen

    Reprise fra 21. juli 2020. Et gjennomgående eller tilbakevendende tema for podkasten gjennom hele dens historie har vært hvordan vi skaper en bedre skole for de elevene som ikke trives i skolen. En av de mest populære episodene om dette temaet er intervjuet mitt fra 2020 med Dag Nordanger fra RVTS Vest. Mange elever opplever skolehverdagen som utrygge, og hva betyr det for deres skolegang og for klasserommet? Hvordan skaper vi en skole som legger til rette for at alle elevene kan være trygge? Dette var blant temaene når jeg snakket med Dag i 2020. Han er psykologspesialist ved RVTS Vest og professor ved OsloMet.

    Thu, 14 Nov 2024 - 41min
  • 703 - LL-612: Bente Vetland om selvinnsikt som pedagogisk verktøy

    Som lærer skal du beherske mange disipliner. Du skal være faglig sterk og du skal sørge for å planlegge gode didaktiske undervisningsopplegg. Hvordan blir din egen selvinnsikt da et pedagogisk verktøy og hvordan kjenne deg selv godt nok til å kunne utnytte dine egne styrker og la egne svakheter få mindre plass i klasserommet? Jeg snakker med Bente Vetland om selvinnsikt for lærere.

    Mon, 11 Nov 2024 - 38min
  • 702 - Reprise: Tom Are Trippestad om skolesystemet og læring

    Reprise fra 17. juli 2020. Hvor er norsk skole i dag og hvor vil vi med skolen? Hvilke prinsipper ligger til grunn for utdanningspolitikken, skolen og læring i dag? Hva betyr egentlig tillit og hva har alt dette med Star Trek å gjøre? Hva er arven fra Hernes? Jeg snakket i 2020 med Tom Are Trippestad, professor ved Høgskulen på Vestlandet, om norsk skole, skolestyring, læring, og hva elevene trenger å lære på skolen.

    Thu, 07 Nov 2024 - 46min
  • 701 - LL-611: Kari-Mette Walmann Hidle om begynneropplæring i samfunnsfag

    Kan elever som knapt kan lese lære noe om internasjonal politikk? Er historisk kunnskap relevant for en førsteklassing, og er det lurt å følge spiralprinsippet i undervisningen? Hvilken plass kan læreboken ha på småtrinnet, og hvilke nye muligheter gir digital teknologi for samfunnsfagundervisningen? Jeg snakker med Kari-Mette Walmann Hidle fra NLA Høgskolen om boken hun har vært redaktør for om begynneropplæring i samfunnsfag.

    Mon, 04 Nov 2024 - 44min
Mostrar mais episódios