Podcasts by Category

Host Lucie Výborné

Host Lucie Výborné

Český rozhlas

Rozhovory Lucie Výborné. Zajímavé osobnosti mluví o věcech, jimž rozumějí. Své dotazy pokládejte přes formulář na webu.

Hlasujte pro tento podcast v soutěži Podcast roku. Podpořit nás můžete do 6. června na webu podcastroku.cz.

Všechny díly podcastu Host Lucie Výborné můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

2629 - Následky neřešené šikany jsou nedozírné, varuje psycholožka. Co ukazuje podcastová série o šikaně?
0:00 / 0:00
1x
  • 2629 - Následky neřešené šikany jsou nedozírné, varuje psycholožka. Co ukazuje podcastová série o šikaně?

    Pětidílná podcastová série Rádia Junior popisuje téma šikany na základě reálných příběhů z českých škol. Spoluautorkou celého díla je školní psycholožka a terapeutka Renata Vordová. „Většinou vidíme jen špičku ledovce, že se děti postrkují, hádají, ale neponoříme se pod to. A v tom neviditelném světě je zapeklitost vztahů, protože šikana je proces, má to nějaká stádia a vývoj toho procesu na první pohled nevidíme,“ vysvětluje.

    Sat, 18 May 2024 - 30min
  • 2628 - Pohlreich: Zlatá éra gastronomie je pryč. Kuchaři nechtěli být celebrity, ale být v kuchyních

    Popisuje s úsměvem, že na jídlo myslí každých pět minut a nejlepší gastronomické nápady mívá mezi pátou a šestou hodinou ráno. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich je manažerem restaurací, je vidět v televizi a účastní se mnoha dalších akcí. Ubezpečuje ale, že work-life balance má v pořádku. „Čím víc máte zkušeností, tím míň se nadřete. Mám záklopku, uvědomuju si, co jsem si dřív neuvědomoval, že nejsem nerozbitný a jet jenom na plný plyn nejde,“ vypráví. Proč nedávat spropitné kartou?

    Fri, 17 May 2024 - 32min
  • 2627 - Když si dnes pustím Nagano, tak si říkám, co to je za sport, zamýšlí se hokejový expert Pospíšil

    Dvacet dva let hrál extraligový hokej a už šestnáct let je hokejovým expertem České televize. David Pospíšil si Lucií Výbornou ve fanzóně na střeše pražské Galerie Harfa povídal mimo jiné o podstatě hokeje. „Je pořád stejná, hokej se jen stává rychlejším a tvrdším,“ popisuje. „Proto se mi často stane, že po osmém zápase na mistrovství mám myšlenku, že stejnou větu už jsem říkal,“ dodává se smíchem.

    Thu, 16 May 2024 - 29min
  • 2626 - Hapkovu hudbu musíte umět zahrát, aby to sedělo, popisuje Ondřej Ruml. Chystá vzpomínkové koncerty

    Ondřej Ruml zpívá swing, funky i šansony. Za pár dní v pražském divadle Hybernia odehraje vzpomínkový koncert na Petra Hapku. Na jeho písních, které vzešly ze spolupráce s textařem Michalem Horáčkem, oceňuje jejich niternost. Kromě hudby ale zpěvák taky propadl vínu a v šatně si před představením rád vychutná deci. „Mně se líbí nekonečnost toho světa, každé víno je jiné," vysvětluje. Jaké bylo jeho první setkání s Petrem Hapkou? A co čeká diváky na koncertě v Hybernii?

    Wed, 15 May 2024 - 30min
  • 2625 - Kéž by se do řek vrátila bohatost života. Vliv mám jako učitel sice malý, ale hluboký, přemítá Kořen

    Evriromentálnímu žalu nad ztrátou krajiny dětství čelí Vladimír Kořen s nadějí. Spoléhá se, že jako moderátor, spisovatel či jako učitel může sdílet způsoby bytí ve světě, které nepovedou k ničení životního prostředí. „Ve škole je zásah malý, co se počtu týká, ale zase může být hluboký, co se týče vlivu, protože s těmi dětmi člověk tráví neuvěřitelného času,“ míní moderátor, který sepsal vzpomínkovou knihu Řeka zázraků. Díky čemu nemusí želet ztráty své milované vrby?

    Tue, 14 May 2024 - 30min
Show More Episodes