Podcasts by Category

Host Radiožurnálu

Host Radiožurnálu

Český rozhlas

Pravidelné dopolední a večerní rozhovory s hosty, které nikde jinde neuslyšíte. Každý všední a sobotní večer přivítají moderátoři zajímavé hosty napříč profesemi i obory. Své dotazy pokládejte přes formulář.

Všechny díly podcastu Host Radiožurnálu můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

2085 - Dlouho mi trvalo vymanit se z rolí zamilovaného teenagera, říká Adam Mišík
0:00 / 0:00
1x
  • 2085 - Dlouho mi trvalo vymanit se z rolí zamilovaného teenagera, říká Adam Mišík

    Společně s dalšími Young Stars zasadil strom na festivalu ve Zlíně. Herec a muzikant Adam Mišík se tu ocitl vedle Anny Fialové nebo Filipa Březiny. Teď se ale už připravuje na koncert ve Foru Karlín, bude se také točit další série Metody Markovič. „Je to skvělý projekt, na který se diváci těší už teď,“ říká Adam Mišík.

    Sat, 01 Jun 2024 - 27min
  • 2084 - Když park přijde o slavnou gorilu. Šarvátky jsou běžné, smrtí ale končí málokdy, říká ošetřovatel

    V turisty málo prozkoumaném pralese Středoafrické republiky před vámi zvířata neustupují. Pozorovat gorily nížinné se tam Marek Žďánský vydal v době, kdy tamní park přišel o velké zvíře. „Makumba byla osobnost toho národního parku. V současné době je tam jen jedna habilitovaná skupina – to znamená zvyklá na lidi – která těm pár turistům, co ten park navštíví, vydělávala peníze,“ poukazuje ošetřovatel. Čím se v pralese, který není návštěvám příliš uzpůsoben, brodil?

    Sun, 26 May 2024 - 25min
  • 2083 - Osamělá mořeplavba je dobrá studie sebe sama. Čechům ale chybí k moři respekt, říká jachtař Zindulka

    Na sever za narvaly a fascinujícím pohledem na ledové stěny se kapitán Jiří Zindulka vydává plachetnicí jménem Bumerang, aby se vždy vrátil. Ač je podle něj v posádce cennější odolnost než zkušenosti, jejich absence je velkým handicapem Čechů na moři. „Když jde přímořský národ na moře, má k tomu respekt, protože od dětství slyší v rádiu a v televizi o lodích, co se potopily, o lidech, co se utopili,“ poukazuje mořeplavec. S jakou průpravou se může jachtař na vlny odvážit?

    Sat, 25 May 2024 - 25min
  • 2082 - Měla jsem šicí stroj po mámě a do všeho jsem šla po hlavě, vypráví módní návrhářka žijící v Bolívii

    V 19 letech odcestovala do Jižní Ameriky, brala to tak trochu jako útěk před realitou rodinné tragédie. Dnes je Edita Vojtková v Bolívii úspěšnou módní návrhářkou, zakladatelkou nadace, učitelkou jógy, maminkou čtyř dětí. A napsala knihu Den, kdy jsem se poznala, která vychází v Česku. „Se sebelítostí člověk zůstává sám, protože to nikoho vlastně nezajímá. Nejlepší je, když si to v nitru vyřeší,“ říká v rozhovor s moderátokou Patricií Strouhalovou.

    Sun, 19 May 2024 - 26min
  • 2081 - Spolek Agathy Christie udržuje její odkaz. Čestnými členy jsou její vnuk i David Suchet, říká šéfka

    Co vytváří česká Společnost Agathy Christie? Kdo jsou její čestní členové? A jaké bylo pro její předsedkyni setkání s vnukem spisovatelky? „Byl strašně rád. Kdokoliv, kdo má rád jeho babičku a podporuje jí, tak to strašně oceňuje,“ říká v pořadu Host Radiožurnálu předsedkyně Společnosti Agathy Christie Jana Ohnesorg.

    Sun, 12 May 2024 - 26min
Show More Episodes