Filtra per genere
- 4893 - València: gestionar la ràbia
Ens enfrontem a la ràbia i la impotència a partir de la catàstrofe del País Valencià. Com les podem gestionar? No només pel fenomen natural, sinó per la gestió política. Ens demanem si és compatible la ràbia amb l'acceptació quan s'ha perdut una persona estimada i si ens pot ajudar el fet de mobilitzar-nos contra les injustícies. En parlem amb Soraya Soler, professora de ioga, que està refent el seu centre de Picanya, i els psicòlegs Mercè Conangla, Guillermo Mattioli i Antoni Calvo. Amb un comentari del psiquiatre Javier García Campayo.
Mon, 18 Nov 2024 - 55min - 4892 - Vides passades
El terapeuta italià Alex Raco assegura que existeix la reencarnació i que moltes de les coses que fem o molts traumes que tenim depenen de les nostres vides passades. També es fixa, és clar, en els nostres avantpassats, que, diu, ens poden ajudar a reconstituir la nostra vida present. Des del punt de vista budista ens hi fa un apunt el psicòleg Simon Bianco.
Sat, 16 Nov 2024 - 47min - 4891 - València: el xoc psicològic i emocional
Abordem les conseqüències psicològiques de la tragèdia al País Valencià: el fet d'haver perdut persones estimades, el trauma, la tristesa, la por... I la indignació i la ràbia per com les institucions han gestionat la catàstrofe. Moltes persones necessiten ajuda psicològica. En parlem amb el cap del Servei de Psicologia del SEM, Andrés Cuartero, i amb tres psicòlogues que treballen in situ amb els afectats: Myriam Oliver, Maria Rufino i Irene Risueño.
Mon, 11 Nov 2024 - 54min - 4890 - Superar el patiment amorós
Diu el psicòleg Antoni Bolinches al seu llibre "Psicoterapia para el mal de amores" que tots els que ens hem "arriscat" a estimar hem acceptat implícitament la possibilitat de patir. Li demanem què és el mal d'amors i què ens cal per superar-lo. Segurament la nostra maduresa personal hi té molt a veure. Ens hi fa un comentari la psicòloga i sexòloga Emma Ribas.
Sat, 09 Nov 2024 - 40min - 4889 - Acceptació "radical" de la parella
Diu la psicòloga i sexòloga Emma Ribas que, quan ens enamorem, idealitzem l'altre; i, quan la idealització cau, busquem que canviï tota una sèrie de coses que no ens agraden. Ella proposa una acceptació "radical" de la parella, i posar el focus en nosaltres i no en ella (en la parella), per poder evolucionar i canviar nosaltres, si cal. L'acompanya el psicòleg Antoni Bolinches i hi fa un comentari la també psicòloga Mati Segura. Acabem finalment amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 04 Nov 2024 - 54min - 4888 - Com podem tenir temps per a tot
Diu la psicòloga Patrícia Ramírez que, si volem tenir temps per a tot, ens cal fer canvis profunds a la nostra vida; que continuar vivint a aquest ritme, tan contraproduent per a la salut mental, no és sostenible. Amb ella aprenem a esponjar el nostre temps, i també amb un comentari de la també psicòloga Helen Flix.
Sat, 02 Nov 2024 - 36min - 4870 - Maternitat i realització personal?
Què té a veure la maternitat amb la realització personal, si és que hi té alguna cosa a veure? Les dones se senten abocades a tenir fills per pressió social o perquè elles ho volen? I Com es fa per acceptar la no maternitat per circumstàncies? Això és el que ens expliquen la psicòloga i antropòloga Julieta París i la terapeuta Gestalt i referent de la no maternitat per circumstàncies Míriam Aguilar. Amb un comentari de la psicoterapeuta Anna Serra Dolcet, i l'espai de Sergi Torres.
Fri, 01 Nov 2024 - 54min - 4519 - Discussions de parella
Les discussions de parella són habituals. Però... són bones? Quan és convenient callar i quan no? Posem aquest tema delicat sobre la taula amb les psicòlogues Mati Segura i Thaïs Casals, i també amb l'experta en comunicació no violenta Irene Glatz. Amb un apunt de la també psicòloga Helen Flix i l'espai de Sergi Torres.
Fri, 25 Oct 2024 - 55min - 4518 - Soc l'ovella negra
Diu la psicòloga Júlia Pascual que el boc expiatori es compara amb el nen daurat en una competició injusta que sempre acaba perdent. Es refereix a l'ovella negra de la família, a aquella que acaba rebent per tots els errors dels altres. Ho comentem amb ella i amb la també psicòloga Olga Carbó. Amb el comentari de Joan Quintana, i l'espai de Sergi Torres.
Mon, 28 Oct 2024 - 54min - 4517 - Tinc una parella narcisista
Diu la psicòloga Júlia Pascual que la víctima d'una parella narcisista sovint queda atrapada en una mena de síndrome d'Estocolm. Què podem fer si la nostra parella té trets narcisistes i si ens intenta manipular? Ens explica el seu cas personal la psicòloga Ivet Merín, i comentem el llibre de la també psicòloga Déborah Murcia, "No soy yo, eres tú", amb l'ajuda de la coach i treballadora social Noemí Seva. Ho arrodoneix tot Júlia Pascual.
Sat, 26 Oct 2024 - 50min - 4516 - M'ajuda parlar de la mort del meu fill
Al filòsof i teòleg Francesc Torralba se li va morir el seu fill Oriol l'estiu del 2023, en una sortida a la muntanya. Amb ell parlem del dol, sobretot en aquests casos especialment dolorosos. Ell ha escrit el llibre "No hi ha paraules", que l'ha ajudat a tirar endavant. A més d'això, què ens pot ajudar més? Parlar-ne? Continuar amb la nostra vida com fins ara o canviar d'activitats? Escoltar música? Ens hi fa un comentari la psicòloga i amiga personal de Francesc Torralba, Míriam Subirana. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 21 Oct 2024 - 53min - 4498 - Activar el nervi vague
És complicat saber el recorregut exacte del nervi vague pel nostre cos. I també hauríem de definir què és, quins efectes pot tenir i com podem estimular-lo nosaltres, si és que serveix per tenir més salut. Tot això ho fem amb dos metges: Verónica Gamalero i Miquel Samarra. Amb el comentari afegit de la també metge Núria López.
Sat, 19 Oct 2024 - 44min - 4497 - Comunicació intuïtiva amb animals
La relació amb els animals ens ajuda a sentir-nos emocionalment millor. De fet, la comunicació amb ells ens pot sanar, tal com diuen l'escriptora Patrícia Perreau i la terapeuta i comunicadora animal Clara Martín. Totes dues n'han escrit llibres que s'hi refereixen i ensenyen a tenir-hi una bona comunicació a través de la telepatia. A més, Clara Martín ens explica com li va anar de bé aquesta comunicació per la seva realitat personal dins l'espectre autista, i com conversa amb els animals. Hi fa un comentari el psicòleg especialista en etologia Àngel Casellas, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 14 Oct 2024 - 55min - 4496 - Apatia estacional
Quan entrem a la tardor sovint sentim que ens envaeix l'apatia, pel canvi d'estació, que comporta un canvi de llum i, normalment també, un retorn a la feina o als estudis. Però quan arriba la primavera també tenim astènia primaveral. I, quan ve l'estiu, la calor ens aixafa... Què hem de fer si sentim apatia estacional? La medicina xinesa sembla que té més solucions que la nostra tradicional, tant pel que fa als hàbits com pel que fa a l'alimentació. Ens ho expliquen el metge Miquel Masgrau i la dietista Gemma Hortet. Amb l'apunt de la psicòloga Helen Flix.
Sat, 12 Oct 2024 - 35min - 4495 - "Tapar" les emocions
Per què "tapem" les nostres emocions? Diu la psicòloga Nadia Ameller que, fent això, acabem tenint una desconnexió cap al món i cap a nosaltres mateixos. Amb ella i la també psicòloga Lara Terradas parlem de cuirasses que ens bloquegen les emocions, i de com podem desbloquejar-nos, descobrir la nostra essència, que al capdavall és l'únic que ens pot sanar. Hi fa un comentari la també psicòloga Lurdes Reina i acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 07 Oct 2024 - 55min - 4476 - Sacralitzar la vida
Diu el monjo hinduista Swami Satyananda Saraswati que fa falta tornar a sacralitzar la nostra vida, sacralitzar el cosmos. Retrobar la saviesa dels nostres avantpassats. Hem de tornar a viure en harmonia amb la nostra terra, el cel, els arbres i els animals que ens acompanyen. Retrobar la fortalesa i l'harmonia. Amb el comentari de Naren Herrero, professor a la Tecnicatura de Ioga de la UGR, a Rosario, i escriptor especialitzat en hinduisme.
Sat, 05 Oct 2024 - 34min - 4475 - Quan els nervis em bloquegen
Els nervis ens poden bloquejar quan ens trobem davant d'un repte. Per exemple, ens bloquegen davant d'un examen, si hem de parlar en públic o bé també bloquegen alguns esportistes d'elit que es veuen obligats a abandonar la competició per recuperar-se. El fet que ens bloquegin els nervis ens pot arruïnar la vida. Com ho podem superar? Ens ho expliquen les psicòlogues i coachs Joana Frigolé i Paula Folch, així com el psicòleg esportiu Pep Font. Acabem el programa amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 30 Sep 2024 - 55min - 4474 - Diners i mentalitat
Associem els diners a esforç, a un treball intens i, fins i tot, a tristesa. L'economista Nieves Villena ens explica com ens els hem de prendre i com els hem de gestionar en el seu llibre. Amb l'apunt de l'economista, coach i escriptor Raimon Samsó.
Sat, 28 Sep 2024 - 50min - 4460 - Donar-nos permís per passar-s'ho bé
La psicòloga Laia Sabaté explica que ha arribat a recriminar-se el fet de ser crítica amb ella mateixa. De fet, sovint ens sentim culpables per passar-nos-ho bé, considerem que no ho hauríem de fer. Conversem sobre aquest tema també amb les coachs Marita Osés i Míriam Subirana. Amb un apunt del terapeuta Antonio Jorge Larruy i l'espai de Sergi Torres.
Mon, 23 Sep 2024 - 53min - 4459 - Mentalitat de creixement
Tots tenim un cervell. Però, podem optimitzar-lo? Podem educar-lo? El doctor en Biologia i neuroeducador David Bueno sosté que sí. Ens ensenya a gestionar la incertesa i a persistir davant de la por que ens pot arribar a paralitzar, a través dels seus llibres "L'art de persistir", en quarta edició amb Ara Llibres, i "Educa el teu cervell", publicat amb Rosa dels Vents aquest 2024. Ho arrodonim amb el comentari de l'enginyera experta en neurociència Ana Ibáñez.
Sat, 21 Sep 2024 - 45min - 4458 - Dr. Manel Sans: La supraconsciència
Què és la supraconsciència? El metge Manel Sans ha escrit un llibre que ho explica: "La supraconciencia existe. Vida después de la vida". Es refereix a les EPMs o experiències properes a la mort que experimenten algunes persones quan es troben en mort clínica i després tornen a la vida. La física quàntica hi té a veure i, si bé la ciència de moment no en sap dir res, són científics i metges reputats, com el mateix doctor Sans, els que ho investiguen a tot el món. Hi fa un apunt la també metge Luján Comas.
Mon, 16 Sep 2024 - 54min - 4457 - Rendir-nos
La constància i la perseverança són coses sense les quals no podrem aconseguir els nostres objectius. Tanmateix, no podem esforçar-nos a qualsevol preu. Hi ha un moment en què potser podem valorar la possibilitat de rendir-nos. En quins moments hem de tirar la tovallola i fins a quin punt hem de lluitar? Aquestes són les preguntes que es fan les psicòlogues Maria Rufino, Eva Juan i Emma Barthe. Amb el comentari molt clar de la coach i emprenedora Mònica Fusté.
Sat, 14 Sep 2024 - 46min - 4456 - Mapa dels estats de la consciència
Conversem amb Jorge Viñes, pioner en el camp de la recerca espiritual, la consciència i l'autoconeixement, que ha escrit el llibre "La aventura de la conciencia", publicat per Ediciones La Llave. Precisament ens introdueix l'autor i el llibre l'editor del segell, David Barba. Acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Wed, 11 Sep 2024 - 53min - 4446 - La manipulació
No respondre a un missatge que una altra persona espera pot arribar a ser manipulació. I amenaçar-la a deixar-la o a retirar-li la paraula, també. De manipuladors n'hi ha pertot arreu, i també de víctimes d'aquests manipuladors. Posem aquest tema sobre la taula també amb els psicòlegs Natàlia Pomar i Joan Quintana. Amb un comentari del també psicòleg Xavier Guix, i amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 09 Sep 2024 - 52min - 4442 - L'estrès com a oportunitat
L'estrès és una resposta de la nostra ment davant del que percebem com una amenaça. Però l'estrès també pot ser una oportunitat d'obrir nous camins o de trobar-nos a nosaltres mateixos. Ens ho explica el doctor en Psicologia Andrés Martín Asuero, que ha escrit el llibre "Bendito estrés", a més de la filòsofa i instructora de ioga per alleujar malalties com el càncer, Mireia Coma-Cros. I sentim també l'apunt del psiquiatre Narcís Cardoner.
Sat, 07 Sep 2024 - 47min - 4432 - Fer les paus amb la pròpia biografia
Tots tenim un passat i tots el removem perquè algunes coses pensem que no les vam fer bé i això ens fereix, o perquè algú altre ens va fer mal en algun moment i no ho podem oblidar. Avui parlem de com fer les paus amb la pròpia biografia amb l'escriptor Francesc Miralles, que ha escrit el llibre que en parla, "Los lobos cambian el río", i amb la psicòloga Nika Vàzquez Seguí. A més, ens hi fa un comentari la també psicòloga Leonor Fernàndez Mula. I comptem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 12 Jul 2021 - 57min - 4431 - Mindset expansiva (2a part)
Ja hem parlat d'aquesta eina per modelar el cervell amb el doctor Gonzalo Santellán a "L'ofici de viure". Però, ens va quedar clar què és? Estem parlant de neurociència? I per a què serveix? Aquesta vegada, a més, ens estenem amb les "morning rutines", precisament una rutina que, segons el doctor, tothom hauria de practicar per tenir mentalitat de creixement. La fisioterapeuta Mireia Grossmann ens explica per què li ha anat tan bé a ella.
Sat, 10 Jul 2021 - 51min - 4430 - Complexos físics
Els complexos físics abunden i segurament en tenim tots en menys o més grau. Les psicòlogues Thaïs Casals i Joelle Cervera ens expliquen com els podem dominar si és que realment ens preocupen o ens alteren la vida. El mateix que fa en un breu apunt la també psicòloga, experta en autoestima, Aida Huertas. I després, en Sergi Torres ens enriqueix una mica més amb el seu espai dels diumenges.
Mon, 05 Jul 2021 - 56min - 4429 - Com podem ser més resilients?
Ara, o quan les adversitats ens facin perdre les ganes de tirar endavant, la resiliència induïda per la nostra pròpia força interior és l'arma que ens queda. Ens ho explica el professor de lideratge empresarial Agustí Peralt a partir del seu llibre "Los 6 pilares de la resiliencia", i també el psicòleg i escriptor Tomàs Navarro, reprenent el llibre que va escriure durant el confinament més sever: "Eres más fuerte de lo que crees". La cirereta del pastís ens la posa la psicòloga Ares Zamora.
Sat, 03 Jul 2021 - 43min - 4428 - Superar pors irracionals
La por és positiva en molts casos i ens ajuda a defensar-nos de tota mena d'atacs a la vida que ens poden fer mal. Però si la por es converteix en irracional, si ens genera angoixes o altres trastorns mentals, hem d'aprendre a controlar-la. El psicòleg Rafael Santandreu ha escrit el llibre "Sense por", on explica què hem de fer per enfrontar-nos al nostre problema. Carme Alba, que tenia atacs d'angoixa, ho va posar en pràctica i se'n va sortir. La psicòloga Beatriz Gil hi posa en un breu apunt la part teòrica. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 28 Jun 2021 - 54min - 4427 - Allò real
Ho tenim a dins però no ho veiem. És l'Aquí que ens allibera de l'aquí. Ens tanquem en el nostre petit món blindat i estret, i no en volem sortir, ens fa por el camí obert cap a la tranquil·litat d'esperit. El jesuïta, teòleg i antropòleg Xavier Melloni ens ho explica a partir del llibre que ha escrit i que precisament porta el títol "De aquí a Aquí". El llibre, per cert, ens l'introdueix breument el seu editor de Kairós, Agustí Pàniker.
Sat, 26 Jun 2021 - 49min - 4426 - La mort dels pares
Què passa quan se'ns moren els pares? Parlem de la tristesa i del dol, però també del que suposa quedar-nos sense els nostres progenitors, i de quina importància té l'edat en què això passi, la d'ells però, sobretot, la nostra. De com ens afecta, en parlen l'escriptor ToniSala, que ha escrit el llibre "Una família", i la psicòloga Mònia Presta, que ens ajuda a entendre-ho tot plegat. Amb una aportació molt emotiva de la també psicòloga Olga Barceló.
Sat, 19 Jun 2021 - 41min - 4425 - Tens fatiga pandèmica?
Potser no saps què et passa, però estàs cansat, ensopit, desesmat... O tens una angoixa que no saps d'on surt. La fatiga pandèmica, després de tant de temps convivint amb la Covid, és un fet, i les psicòlogues Monia Presta i Anna Romeu, ens expliquen en què consisteix. La també psicòloga Olga Barceló ens ho acaba d'arrodonir. I tenim, com cada diumenge, l'espai de Sergi Torres.
Mon, 10 May 2021 - 55min - 4424 - "Excés" de sensibilitat
L'Alta Sensibilitat no és un transtorn, sinó un tret de personalitat. I a les PAS, Persones Altament Sensibles, de vegades els fa la sensació que tenen "un excés" de sensibilitat. Que tot els afecta massa. Però l'Alta Sensibilitat pot ser un regal de la vida. Per començar, els permet copsar més matisos de la realitat. De tot plegat en parlem el músic i terapeuta Oriol Ginestà, la "coach" Meritxell Garcia, i la presidenta de l'associació ACPAS, Teresa Nandín.
Sat, 08 May 2021 - 49min - 4423 - Com podem prendre bones decisions
Una autoconfiança calibrada és clau per prendre bones decisions, de vegades molt importants. No creure en nosaltres mateixos és el pitjor que ens pot passar. I l'excés de confiança, també. Ens ho expliquen la psicòloga i coach Olga Barceló, i també l'experta en lideratge empresarial Mercè Brey. Amb l'apunt d'Olga Barceló. Acabem amb l'espai dels diumenges de Sergi Torres.
Mon, 19 Apr 2021 - 52min - 4422 - El nostre personatge
Jordi Sapés de Lema ens acosta a la psicologia transpersonal que el psicòleg Antoni Blay va introduir a l'Estat el segle passat. Trobar-nos nosaltres mateixos en realitat, defugint del personatge que interpretem a causa de múltiples condicionants, és la clau de tot. I el xerpa espiritual Daniel Gabarró, al seu torn, ens introdueix a la figura i l'obra de Jordi Sapés.
Sat, 17 Apr 2021 - 54min - 4421 - Tolerància a la frustració
Tots ens frustrem. Ara bé, a molts de nosaltres la sensació de frustració ens enfonsa, ens enutja o ens entristeix. En canvi, a d'altres ens estimula i ens ensenya. Parlem de la tolerància a la frustració i de quines són les estratègies per treballar-la amb les psicòlogues Natàlia Pomar i Hermínia Gomà. Hi diu la seva la també psicòloga Olga Barceló. I, com cada diumenge, comptem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 08 Mar 2021 - 52min - 4420 - Emocions i flors de Bach
Les flors de Bach ens poden ajudar a gestionar millor les nostres emocions. Com? En parlem amb la metgessa i prescriptora de flors de Bach María Carmen Martínez i amb la psicòloga i també experta en flors de Bach Nàdia Guxens. Ens ajuda a arrodonir-ho Carme Beltran Boix, que va escriure un manual pràctic de flors de Bach.
Sat, 06 Mar 2021 - 51min - 4419 - Reforçar la immunitat en temps de Covid 19
Tenim a prop la vacuna, però encara no ens en podem refiar. Hem pensat que, si reforcem la nostra immunitat natural, potser aconseguirem una bona protecció contra el coronavirus? El doctor Miquel Masgrau i la naturòpata Marta Marcè ens ensenyen com ho hem de fer. A més, comptem amb una salutació del metge de medicina integrativa Jorge Pérez Calvo, i l'espai de Sergi Torres.
Mon, 28 Dec 2020 - 54min - 4418 - L'autèntic enneagrama
La psicòloga i "essential coach" Cris Bolívar ens introdueix a l'"enneagrama essencial", l'eina per defugir les etiquetes i aprofundir en el nostre ésser. Acabem el programa amb Miguel Ruiz, mestre "nagual" mexicà i autor d'"El actor", amb frases reveladores com aquesta: "Tu compons i interpretes la música de la teva existència". Ens en fa un apunt la psicòloga i experta en enneagrama Isabel Salama.
Sat, 26 Dec 2020 - 54min - 4417 - L'atractiu personal
És allò que a molts ens fa l'efecte que no tindrem mai i potser hi estem més a prop del que ens pensem. I té res a veure amb l'atractiu físic o amb la seducció? La psicòloga Assumpció Salat ens ho explica detalladament. L'acompanya el director del centre Espacio Interior Antonio Jorge Larruy. També hi participa l'escriptor Àlex Rovira, i acabem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
Mon, 14 Dec 2020 - 54min - 4416 - Meditació i contemplació
Diu la "coach" Míriam Subirana que meditar no és restar passiu davant de les necessitats dels altres. Ens explica com fer-ho amb el mestre de meditació avançada Josep Maria Clopés. El jesuïta i teòleg Xavier Melloni també hi fa un apunt. I comptem, com sempre, amb l'espai del Sergi Torres.
Mon, 07 Dec 2020 - 54min - 4415 - Trastorns mentals a les sèries
Les sèries de televisió han anat evolucionat i ara en trobem diverses on se'ns mostren personatges amb trastorns mentals que, de vegades, fan fins i tot el paper protagonista. L'antropòleg Jorge Martínez-Lucena i la psicòloga Irene Cambra-Badii han publicat un llibre que en parla. El comenten amb nosaltres, juntament amb la psicòloga Joelle Cervera. També hi fa un apunt el realitzador de La finestra indiscreta i crític de cinema Àlex Gorina.
Sat, 05 Dec 2020 - 50min - 4414 - Cultivar la confiança en temps de pandèmia
En aquests temps que vivim és difícil cultivar la confiança en nosaltres i en els altres. I tanmateix, es pot fer, i així ens podem sentir millor. Parlem-ne amb la psicooncòloga Eva Juan, que fa servir l'alegria per tractar els seus pacients, i amb la religiosa i mestra zen Berta Meneses, que sap com confiar des de l'espiritualitat. Amb algunes conclusions sobre el tema de la psicòloga i escriptora Núria Guinart i l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
Mon, 23 Nov 2020 - 54min - 4413 - El "focusing"
Què és el "focusing"? Ens explica Maria del Mar Albajar, abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat i trainer de "focusing", que ara, el món necessita estrelles de llum que, de vegades, no sabem trobar en nosaltres mateixos. Amb el "focusing", s'arriba a aquesta informació que ens dona el nostre propi cos, diu Gerard Porredon, també trainer de "focusing". El psicòleg i escriptor Xavier Guix també ens en fa un apunt.
Sat, 21 Nov 2020 - 53min - 4359 - Em sento culpable quan poso límits
És evident que hem de posar límits en les relacions amb els altres. Diu la psicòloga Noemí Calvó que sovint cedim per la por del conflicte o del rebuig. És la culpabilitat que ens fa mal. Ho comentem també amb les psicòlogues Helen Flix i Aina Llabrés. Amb un apunt de la també psicòloga Elena Puig Guitart. I amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 08 Jul 2024 - 54min - 4329 - Mindful love
Diu la doctora Emma Ribas que la insatisfacció en l'amor és tan comuna que malauradament s'ha convertit gairebé en una plaga de salut mental. Hi ha una profunda desconnexió entre nosaltres i la forma amb la qual construïm les nostres relacions. En altres paraules: hi ha una desconnexió entre el que en el fons desitgem i el que el nostre entorn ens diu que és correcte fer i desitjar. Amb l'afegit de la periodista i coach Irene Orce.
Sat, 06 Jul 2024 - 31min - 4305 - Tothom hauria de fer teràpia?
La psicòloga Lídia Oliu diu que al començament de la seva carrera estava convençuda que tothom havia d'anar al psicòleg per fer teràpia, i a poc a poc va anar canviant d'opinió. En parlem amb ella i també amb la psicòloga Jenny Moix i el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Guillermo Mattioli. Amb un comentari del psicòleg i educador Jaume Funes. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 01 Jul 2024 - 53min - 4275 - La dona desperta
Diu la psicòloga i antropòloga Julieta Paris que hi ha una frontera invisible que separa els dos espais: el terreny en què vivim adormits, anestesiats, i el terreny en què vivim desperts. De fet, es refereix sobretot a les dones, i per això ha escrit el llibre "El poder de la mujer despierta", que ens ensenya a tornar a la vida real. Ens comenta la figura de Julieta Paris el psicòleg Antonio de Dios González.
Sat, 29 Jun 2024 - 35min - 4274 - Desig sexual a foc lent
Més enllà de les primeres flames de desig amb la nostra parella, podem trobar amb ella el que s'anomena "desig en resposta", és a dir, la descoberta d'una nova manera de fer sexe, la de despertar-lo a poc a poc amb l'altre i en l'altre. La sexòloga Emma Ribas, autora del llibre "Mindfulsex" (i ara també de "Mindful love"), ens acosta a aquesta idea. També les psicòlogues Montse Mazón i Luana Salvadó. Amb un comentari de la sexòloga Mireia Darder.
Sat, 22 Jun 2024 - 45min - 4267 - Som immortals?
A partir de la investigació sobre les experiències properes a la mort (EPM) que tenen algunes persones quan es troben en mort clínica i després tornen a la vida en una taula d'operacions, per exemple, o a urgències, el filòsof Vicente Merlo es demana si som immortals en un llibre que du aquest títol: "Eres inmortal" . L'acompanya al programa la metgessa Luján Comas, experta en EPM, i ens en fa un comentari el també metge Manel Sans. Acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 17 Jun 2024 - 51min - 4266 - Parlar per sostenir situacions
El fet de parlar ens alleuja? Fins a quin punt? I com pot ajudar la parla a sostenir determinades situacions? Ho tractem amb les psicòlogues Myriam Oliver i Núria Gibert, a més del psiquiatre Antoni Bulbena. Ens en fa un comentari l'antropòleg Josep Maria Fericgla.
Sat, 15 Jun 2024 - 46min - 4265 - Persones salvadores
Les persones salvadores ho perdonen tot, s'ofereixen a tot, i ajuden tothom. Tanmateix, sovint s'obliden d'elles mateixes, i el primer que haurien de fer seria valorar-se i estimar-se. Això afecta qualsevol àmbit de la vida i també l'anomenat "amor romàntic", en què sempre s'ha parlat de mitja taronja i amor perfecte. On, sobretot les dones, ho han perdonat tot. Ho comentem amb les psicòlogues Hermínia Gomà i Mati Segura. Ens hi fa un comentari la també psicòloga Sílvia Llop, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 10 Jun 2024 - 46min - 4257 - Autoexigència i autoestima
Som exigents amb tot, i molt especialment amb la feina. Volem la perfecció i, de vegades, per aconseguir-la, la nostra autoexigència arriba a uns extrems insostenibles per a la nostra autoestima. De com ho hem de fer per aconseguir equilibrar una cosa i l'altra, en parlem amb les psicòlogues Carme Brit, Natàlia Iglesias, Glòria Nadal i Thaïs Casals. Amb l'apunt afegit de la psicòloga i coach Joana Frigolé.
Sat, 08 Jun 2024 - 44min - 4254 - Morir amb amor
Hi ha amor en la mort? Fins a quin punt? Com ho podem fer per acompanyar fins a l'últim moment una persona que s'està morint? La psicòloga Cristina Llagostera ha escrit el llibre "Morir con amor", que en parla. El comentem amb ella i amb la també psicòloga Maria Rufino, i hi afegim l'apunt de la presidenta de l'Associació Aves Adela Torras. Amb l'espai final de Sergi Torres.
Mon, 14 Mar 2022 - 54min - 4253 - La bulímia
La mallorquina Laura Gost ha publicat el llibre "El món es torna senzill". En aquesta novel·la, la protagonista és bulímica, és a dir que s'afarta de menjar i després el vomita. Per què ho fa? Què té a veure la necessitat d'autocontrolar-nos amb el fet de purgar l'estómac? I quins problemes emocionals amaga la bulímia? Parlem d'aquest trastorn de l'alimentació amb l'escriptora i també amb la psicòloga Natàlia Pomar. A més, ens en fa un apunt la psicòloga especialitzada en trastorns alimentaris Andrea Arroyo.
Sat, 12 Mar 2022 - 49min - 4252 - Quins són els meus valors?
Potser no tenim clar quins són els nostres valors, no sabríem identificar-los. A "L'ofici de viure" us ajudem a descobrir-ho i també a saber per què us serveixen o us poden servir. Ho fem amb la coach Magda Barceló, el psicopedagog Rafael Bisquerra i l'emprenedor David Alonso. Amb la reflexió de la psicòloga i coach Joana Frigolé. Tanquem el programa amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 28 Feb 2022 - 56min - 4251 - El ioga com a estil de vida
El ioga no pot quedar en una gimnàstica o en estones de meditació. El professor de meditació i ioga Alexis Racionero ens ofereix un llibre que du per títol "Yoga, un estilo de vida", i el periodista i escriptor Naren Herrero ens proposa "El viaje del ioga." La idea és fer del ioga la nostra manera de viure, per millorar-ne la qualitat i els objectius. Amb la reflexió de la professora de ioga Mònica Calvo.
Sat, 26 Feb 2022 - 47min - 4250 - Autoestima sexual
Quan practiquem sexe, sovint ens veiem condicionats per tot un seguit de factors que poden fer que no en gaudim com n'hauríem de gaudir. I és que tendim a pensar massa, quan, en aquests moments, no ho hauríem de fer, només ens hauríem de lliurar al plaer. Ho comentem amb les psicòlogues Emma Ribas i Aida Huertas. A més, ens hi ajuda la reflexió de la també psicòloga Mati Segura.
Sat, 22 Jan 2022 - 55min - 4249 - La força de l'optimisme
L'optimisme que neix de l'autoconfiança ens ajuda a tirar endavant. L'optimisme no és ser ingenu sinó una manera d'actuar. Ens ho expliquen clarament la psicòloga Paula Folch i la consultora Marta Grañó. Amb l'apunt de la psicòloga Thaïs Casals.
Sat, 15 Jan 2022 - 46min - 4248 - De freelance a líder
La llibertat es perd una mica quan un freelance que treballa sol es posa a liderar un equip. L'experta en màrqueting digital Pat Carrasco ens explica que ella fins i tot va transitar per una mena de dol quan va passar d'un estat laboral a l'altre. La consultora experta en lideratge d'empreses Mercè Brey ens convida a reflexionar sobre com ha de ser un líder i sobre els valors femenins que, sigui home o dona, ha tenir ben incorporats al seu càrrec. Amb una reflexió de la psicòloga Olga Barceló i l'espai dels diumenges de Sergi Torres.
Mon, 27 Dec 2021 - 57min - 4247 - Inseguretats i la síndrome de la impostora
Arribar a un lloc de feina i pensar que no s'hi està a l'altura. Patir perquè mai serem tan bons com els nostres companys o com s'espera de nosaltres. Això és el que ens passa si tenim la síndrome de l'impostor. Si som dones, encara passa més, perquè potser encara se'ns demana més que als homes. D'aquestes inseguretats i de com encarar-les en parlem amb l'educadora emocional i advocada Sònia Méndez, i la psicòloga Olga Barceló. Amb les reflexions de la psicòloga Paula Folch i del també psicòleg i escriptor Tomàs Navarro. I amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 20 Dec 2021 - 53min - 4246 - Sense ànim d'ofendre
Ens ofenem per no res? Qui pot ofendre i qui es pot sentir ofès? Sobre com portar tot aquest món d'ofenses que ens compliquen tant la vida, en parlem amb els psicòlegs Mercè Conangla i Xavier Guix. Amb un apunt del també psicòleg Jaume Soler. I amb l'espai de cada diumenge de Sergi Torres.
Mon, 06 Dec 2021 - 54min - 4245 - El ioga de la relaxació profunda
El ioga nidra és el que ens condueix a la relaxació profunda. A "L'ofici de viure" abordem aquesta disciplina, que ens pot guarir de molts problemes mentals i físics, amb la investigadora de ioga, meditació i ioga nidra Ana Sesma Nuez. Ens ajudarà a entendre-ho, amb una reflexió, el terapeuta i escriptor Alexis Racionero.
Sat, 04 Dec 2021 - 46min - 4244 - Ferides d'infància
Si fóssim conscients de les nostres ferides d'infància, segurament ens canviaria la vida, perquè ens sentim com ens sentim moltes vegades per culpa de no haver fet net en el nostre interior. Això és el que diuen les psicòlogues Emma Ribas, Laura del Caño i Carolina Ripoll, a més del psicòleg i escriptor Tomàs Navarro. Acabem amb l'espai sempre revelador de Sergi Torres.
Mon, 26 Apr 2021 - 55min - 4243 - L'energia sexual
Diuen els experts que hauríem de ser conscients de la nostra energia sexual. Que així controlaríem millor les nostres emocions i el nostre plaer, així com les relacions amb les persones amb qui practiquem sexe i amb qui, precisament, intercanviem aquesta energia. Ho comentem amb la terapeuta Gestalt Mireia Darder i amb el professor de meditació Antonio Jorge Larruy. També s'hi afegeix la sexòloga Emma Ribas.
Sat, 27 Feb 2021 - 47min - 4242 - Persones tòxiques a la feina
Ens fem la pregunta de si hi ha persones o comportaments tòxics i de com afecten un ambient de feina. I també què passa si són companys o si la persona tòxica és el nostre cap. Ens hi ajuden la psicopedagoga Tati Cortés i la psicòloga Assumpció Salat. Amb un apunt del psicòleg i escriptor Tomàs Navarro. I amb l'espai de Sergi Torres, que cada dia ens enriqueix una mica més.
Mon, 15 Feb 2021 - 54min - 4241 - Arribar a viure a un poble
Arribar a viure a un poble on tothom es coneix no és fàcil o, com a mínim, no és senzill. L'escriptor Francesc Serés ha guanyat el premi Proa amb una novel·la, La casa de foc, que precisament explica això. Ell i la psicòloga Monia Presta, d'origen italià, que també va aterrar en un poble de Catalunya ja fa anys, ens diuen amb què ens podem trobar i com ho hem de fer per adaptar-nos-hi. L'antropòleg Josep Maria Fericgla, a més, ens explicarà amb quatre paraules que el fenomen es repeteix en totes les cultures del món.
Sat, 13 Feb 2021 - 44min - 4240 - Any nou, vida nova?
Amb les psicòlogues Joana Frigolé i Hermínia Gomà, analitzem el futur que ens espera a partir d'ara. Hem de fer canvis encara que la Covid no s'hagi acabat? O és millor que ens esperem que puguem moure'ns i fer la nostra amb llibertat? Hi contribueix el també psicòleg Joan Quintana.
Sat, 16 Jan 2021 - 44min - 4239 - La síndrome de les superdones
Les dones han passat d'estar supeditades als homes en tot a haver de sortir-se'n airosament a fora i a dins de casa, a saber-ho fer tot. Se'n surten? Tenen problemes? Fins a quin punt les afecta? El psicòleg Antoni Bolinches ens presenta el seu llibre "La síndrome de les superdones" i en parlem amb ell i amb la també psicòloga Joelle Cervera. El colofó l'hi posa Francisca Molero, ginecòloga i sexòloga clínica.
Sat, 12 Dec 2020 - 52min - 4236 - Incertesa positiva
Ningú no nega que ens trobem immersos en la incertesa per culpa de la pandèmia del coronavirus. Però l'escriptor Andrés Pascual ens explica al seu llibre "Incertidumbre positiva" que podem crear el nostre futur encara que ens sembli que no existeix. L'acompanya l'escriptor Francesc Miralles, autor del llibre "Tot anirà bé". Amb una aportació del psicòleg i professor Ceferí Soler. I comptem, com cada diumenge, amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
Mon, 16 Nov 2020 - 57min - 4235 - La dansa de l'amor
"Bailando juntos" és el títol del llibre que ens presenta el psicòleg humanista i terapeuta gestalt Joan Garriga. D'aquesta dansa de l'amor que ha d'existir entre la parella i a la família perquè les relacions siguin saludables en parlem amb ell i amb la també psicòloga i terapeuta gestalt Laura del Caño. L'editor David Barba ens hi fa un apunt.
Sat, 14 Nov 2020 - 51min - 4204 - Envellir amb plenitud
Per què tractem la gent gran com si no tinguessin capacitat per fer coses o pensar, si tenen molta més experiència que els que som més joves? L'arquitecte, pianista i escriptor Jordi Querol, que ja fa anys que es va jubilar oficialment, ens introdueix en el seu llibre "Reflexiones para envejecer con plenitud". També comptem amb la professora i orientadora familiar Victòria Cardona, i amb un apunt de l'antropòloga Isabel Calpe Rufat i l'espai final de Sergi Torres.
Mon, 03 Jun 2024 - 54min - 4175 - Consciència o col·lapse
Anem de pressa, massa de pressa, i no ens aturem. Les dades i les imatges ens ofereixen una visió de la realitat que no és la que hauria de ser. Diu el filòsof Jordi Pigem que la ment algorítmica ens mena cap a un món de control, deshumanització i manca de sentit. La pregunta que resta en l'aire és si podem despertar-nos d'això. Sentim l'opinió del també filòsof Nacho Bañeras.
Sat, 01 Jun 2024 - 41min - 4174 - Mare, em fas mal
Les ferides d'infància ens condicionen la vida. Les de la mare, que sovint infligeix sense adonar-se'n o amb bona voluntat, són de les que més ens costen superar. La psicòloga Marta Segrelles ha escrit el llibre "Estimada mama, em fas mal", que ho tracta a fons. L'acompanyen la també psicòloga Laia Sabaté i la psicopedagoga Anna Serra Dolcet. Amb un comentari d'Emma Ribas. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 27 May 2024 - 49min - 4149 - Dieta antiinflamatòria
Moltes persones pateixen una inflamació. Les causes poden ser múltiples, i els símptomes també. Amb la nutricionista Glòria Bartolomé aprenem a menjar per desinflamar-nos. Ens hi ajuda el metge Miquel Masgrau. I Clàudia Llopis, del Club d'Alimentació Antiinflamatòria, ens explica el seu cas personal. Amb un apunt del dietista-nutricionista Marc Vergés.
Sat, 25 May 2024 - 46min - 4125 - I si deixessis de donar excuses?
Per què donem excuses per no fer el que realment no volem fer? Hauríem de ser més honestos amb els altres i amb nosaltres mateixos. Ens ensenyen com fer-ho la coach Míriam Subirana, l'especialista en relacions interpersonals Ferran Ramon-Cortès i l'experta en comunicació no violenta Irene Glatz. També ens hi fa un apunt la psicòloga, coach i formadora Carme Brit. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 20 May 2024 - 51min - 4124 - Esport i intel·ligència espiritual
L'exjugador de bàsquet del Reial Madrid Ismael Santos va deixar l'esport d'elit per concebre l'esport d'una altra manera, integral, holística, que altera, desenvolupa i activa les diferents dimensions de l'ésser humà. Sent guia d'alta muntanya, va escriure el llibre "Desde la cima" i, més endavant, "Inteligencia espiritual y deporte" juntament amb el filòsof Francesc Torralba. Ens hi fa un comentari el sociòleg i psicòleg Vicenç Alujas.
Sat, 18 May 2024 - 45min - 4116 - Soc empàtica però no tonta
Tots en general permetem que la parella sobretot, i les persones que estimem en general, es comportin amb nosaltres en confiança perquè saben que els comprendrem. Però n'hi ha que s'aprofiten d'això i van més enllà, fins al punt que, de l'empatia, passem a la "tonteria" perquè ho perdonem tot, perdonem massa. Sobre aquesta línia fina que va d'una cosa a l'altra, en parlen les psicòlogues Sílvia Llop i Montse Cazcarra, a més de la coach Noemí Seva. Amb el punt final al programa de Sergi Torres.
Mon, 13 May 2024 - 51min - 4106 - Tan important és això que et preocupa?
Sovint ens preocupem molt per una cosa que al capdavall no és més que una banalitat. Fem muntanyes de grans de sorra, tal com diu el psicòleg Rafael Santandreu al títol del llibre "No facis muntanyes de grans de sorra", publicat per Rosa dels Vents. Com ho podem fer perquè no ens afecti tant? Hem de reeducar la ment? Rafael Santandreu sosté que som massa exigents i que tot el que ens afecta ens ho fem nosaltres. Amb el comentari afegit del psiquiatre Javier García Campayo.
Sat, 11 May 2024 - 49min - 4105 - La nostra tribu
L'ésser humà necessita estar acompanyat. Sense adonar-nos-en busquem la nostra tribu; de vegades és simplement la família, però, en general, acabem fent un grup d'amics o, si més no, de companys. Què és la nostra tribu exactament i per què ens cal? Si no en tenim, com podem trobar-la? Ho comentem amb l'antropòleg Josep Maria Fericgla i la coach Joana Frigolé, amb un apunt de la fundadora del grup Sortimacaminar.Girona, Susanna Margalef. Acabem el programa amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 06 May 2024 - 52min - 4104 - Diners, quina importància cal donar-hi?
Es diu que els diners no fan la felicitat, però que hi ajuden força. Fins a quin punt són importants i com ens hi hem de relacionar? De fet, ens demanem si hi ha una manera sana de relacionar-se amb els diners. I ho fem amb el terapeuta Antonio Jorge Larruy i el coach Raimon Samsó.
Sat, 04 May 2024 - 48min - 4076 - Deixar de projectar, a través del zen
Vivim d'il·lusions i potser simplement hauríem de viure amb il·lusió. Projectem tot el que fem en el futur, i així ens angoixem i ens estressem perquè no sabem entendre que la il·lusió és en el dia d'avui, ara i aquí. La pràctica del zen ens pot ajudar a entendre-ho, tal com ens ho indiquen els mestres zen Laia Montserrrat i Antonio Lozano. Amb el comentari afegit de la doctora en Humanitats i professora de religions asiàtiques Raquel Bouso. I acabem el programa amb Sergi Torres.
Mon, 29 Apr 2024 - 49min - 4075 - L'autoconeixement
Ens coneixem prou nosaltres mateixos? La filòsofa Mónica Cavallé sosté que no, i que, per entendre els altres, primer hem de mirar el nostre interior, desfer-nos de falsos conceptes i analitzar-nos amb honestedat, amb interès i, sobretot, sense culpabilitzar-nos. Recuperem també un comentari afegit del ja difunt psiquiatre i filòsof Claudio Naranjo, que en el seu dia ens va regalar tot un programa sobre aquest tema.
Sat, 27 Apr 2024 - 40min - 4074 - Valors de la natura
La natura té un valor sagrat, segons el geògraf Josep Gordi, expert en arbres, i la doctora en Arts Escèniques i Estudis Teatrals Anna Caixach. El contacte amb la natura ens fa més bones persones i també ens ajuda a sentir-nos més bé. Tanmateix, sembla que ens n'allunyem cada vegada més. Ens hi fa un apunt el músic i organitzador d'aproximacions a la natura Natxo Tarrés, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 22 Apr 2024 - 51min - 4053 - Cal tenir amistats per a tota la vida?
Ens demanem si és necessari que els amics ho siguin per sempre, com n'hem de tenir cura i quins són els millors. També com ho podem fer per tenir-ne de nous. I en parlem amb les psicòlogues Elizabeth Clapés i Alicia Gonzàlez, que n'ha escrit un llibre, "Mejores amigos". Ens hi fa un comentari l'expert en relacions interpersonals Ferran Ramon-Cortès.
Sat, 20 Apr 2024 - 33min - 4039 - Ment de principiant
Per més que visquem i adquirim experiència, no hem d'oblidar la ment de principiant, que ens manté oberts a nous aprenentatges o sensacions i ens permet ser creatius i no descartar res del nostre entorn. De la ment de principiant ens en parlen la mestra zen Berta Meneses i els psicòlegs Lídia Oliu i Manel Saltor. Ens en fa un apunt el psicòleg i exmonjo budista Simon Bianco, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 15 Apr 2024 - 54min - 4038 - La validació emocional
Es pot invalidar una altra persona dient-li, amb la millor de les voluntats: "No estiguis trist" o "Ja ho faig jo, que sé com va." Així, el nostre interlocutor pensa que no sap fer les coses o que no mereix estar trist. Hem d'aprendre, doncs, a tractar les persones validant-les emocionalment, i hem de començar primer per nosaltres, permetent-nos sentir el que sigui a cada moment amb l'amor que nosaltres mateixos ens mereixem. Ens hi ajuden les psicòlogues Celia Betrián i Ana Gómez, que ha escrit el llibre "Sintiéndome mejor, amándome mejor". Amb un comentari de la també psicòloga Monia Presta.
Sat, 13 Apr 2024 - 47min - 4037 - L'èxit femení
Hi ha un èxit femení i un de masculí? El que és clar és que les dones el gestionen d'una manera diferent de la dels homes, i hi impliquen també la seva part personal, tal com raona la psicòloga Paula Folch. També tenim molt en compte la idea de lideratge de la consultora empresarial Mercè Brey. Acabem amb el comentari de la secretària general de l'Esport de la Generalitat, Anna Caula, i amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 08 Apr 2024 - 55min - 4014 - Relacionar-nos amb els pensaments
Què passaria si ens relacionéssim amb els pensaments d'una altra manera i si veiéssim com funcionen les nostres neurones? Podem triar què pensem? La resposta a tot això la té el neurocientífic David del Rosario, que ha escrit el llibre "Tú has escrito este libro". Hi contribueix amb un apunt el nostre col·laborador Sergi Torres, que també ha coescrit un altre llibre amb del Rosario.
Sat, 06 Apr 2024 - 38min - 4013 - El camp magnètic del cor
El cor té un camp magnètic que tendeix a sincronitzar el nostre entorn i també el nostre cos. D'això se'n diu coherència cardíaca, i té molt a veure amb la respiració, amb la calma i la tranquil·litat a les nostres vides. Ens en parla el metge cardiòleg Manel Ballester, amb la psicòloga i pedagoga Rosa Casado, que ha dut a terme un experiment a Begur per assolir aquesta coherència cardíaca amb un segment de la població. També ens en dona detalls l'alcaldessa de Begur, Maite Selva. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 01 Apr 2024 - 54min - 4012 - Violències invisibles
Les violències invisibles es mouen entre nosaltres, existeixen i sovint les exercim nosaltres potser sense adonar-nos-en. Si en som víctimes, en canvi, no sabem com expressar el que ens passa. Per què existeixen aquestes violències? L'advocada i coach Andrea Zambrano ens proposa un nou paradigma on no existeixin. L'acompanya la també coach i advocada Marita Osés. Amb un comentari afegit de la psicòloga Sandra Ferrer.
Sat, 30 Mar 2024 - 49min - 4007 - Personalitat psicòpata (2a part)
Per segona vegada ens endinsem en aquesta personalitat, ara amb especial interès en els psicòpates que s'integren a la societat i que ens trobem a la feina o, fins i tot, a casa. En parlem amb la psicòloga Júlia Pascual, la criminòloga Sònia Méndez i també el catedràtic de criminologia Vicente Garrido. Amb un apunt de la psicòloga del SEM Begoña Odriozola i de la nostra oient Mar Sarto, que s'ha endinsat en l'estudi del tema. Acabem el programa amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 24 May 2021 - 58min - 4006 - "Mindset" expansiva
Sovint no utilitzem tant com hauríem d'utilitzar la nostra capacitat d'aprendre, potser per mandra o potser per desconeixement. Amb la "Mindset" com a eina per modelar el cervell cap al seu propi creixement, descobrirem que hem de creure en les diferents intel·ligències, i que tots podem desenvolupar-les. Ens ho explica el doctor en medecina holística Gonzalo Santellan. Amb una salutació aclaridora de l'experta en màrqueting digital i creixement personal Laura Ribas.
Sat, 22 May 2021 - 52min - 4003 - Mascareta, conseqüències psicològiques
La mascareta que ens veiem obligats a portar en temps de Covid pot afectar-nos psicològicament? Fins a quin punt? Ens ho expliquen les psicòlogues del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya Gemma Cànovas, Marga Torra i Teresa Moratalla, que s'ho han trobat a la consulta. Amb l'apunt de l'expert en comunicació interpersonal Ferran Ramon-Cortès, que també hi té molt a dir. I amb l'espai dels diumenges de Sergi Torres.
Mon, 29 Mar 2021 - 53min - 4002 - Desenvolupar tot el nostre potencial
Diu el psicòleg i pedagog Antoni Bolinches que tenim quatre poders que ens ajuden a tirar endavant i ser millors persones. Són la intel·ligència, la voluntat, l'actitud positiva i la bondat. En parlem amb ell perquè ens ho detalli, i també hi contribueix la psicòloga Laura del Caño.
Sat, 27 Mar 2021 - 52min - 4001 - Haver sigut l'aneguet lleig
Tots coneixem el conte de l'aneguet lleig i tots sabem o hem viscut en pròpia pell què representa la marginació, el menyspreu o un fet traumàtic per a un infant. Avui, però, donem l'oportunitat a aquell nen perquè creixi i es converteixi en un cigne. Què en queda de l'aneguet lleig? Quines en són les conseqüències quan entrem en el món dels adults? Ens ho desgranen la pedagoga Anna Forés i el xerpa espiritual Daniel Gabarró. Amb el colofó de l'escriptor Alejandro Palomas, que ho ha viscut personalment. I amb l'espai de Sergi Torres.
Mon, 01 Mar 2021 - 56min - 4000 - El disseny humà
El disseny humà és una tècnica per a l'autoconeixement que existeix des de fa relativament poc i que utilitza diverses energies, les estratègies i l'autoritat. Ens hi introduïm amb dues expertes en el tema, Laura Llacuna i Maike Gabriela. També en parla l'escriptor i conferenciant Àlex Rovira, que està en contacte amb aquest sistema per arribar al fons de nosaltres mateixos.
Sat, 20 Feb 2021 - 48min - 3997 - Callar per evitar conflictes
Quan hem de callar i quan no? Què hem de fer quan una discussió puja de to i sentim que ens treuen de polleguera? I en què consisteix l'assertivitat a l'hora de tractar temes espinosos? Ens treuen de dubtes l'expert en comunicació no violenta Francesc Bonada i la psicòloga i sexòloga Emma Ribas. Amb la intervenció de Ferran Ramon-Cortés, especialista en comunicació interpersonal, i l'espai de Sergi Torres.
Mon, 08 Feb 2021 - 55min - 3996 - Aprendre a morir
El mestre espiritual i professor de ioga Soma ens apropa a la mort d'una manera diferent, sense por i acostant-nos amb tranquil·litat al trànsit que representa entrar a una vida millor. En parlem amb ell, i ens ajuda a completar la idea la psicòloga Cristina Llagostera, que acompanya pacients i familiars en la mort i en el dol.
Sat, 06 Feb 2021 - 52min
Podcast simili a <nome>
- 20/20 ABC News
- Under the Influence with Terry O'Reilly Apostrophe Podcast Network
- BBC Inside Science BBC Radio 4
- Global News Podcast BBC World Service
- Quirks and Quarks CBC
- The Current CBC
- The Debaters CBC
- 48 Hours CBS News
- La revue de presse de Paul Arcand Cogeco Media
- The Roy Green Show Global News / Curiouscast
- Stuff You Should Know iHeartPodcasts
- The Best of Coast to Coast AM iHeartPodcasts and Coast to Coast AM
- SmartLess Jason Bateman, Sean Hayes, Will Arnett
- Processus La Commission Athlétique
- The Last Word with Lawrence O’Donnell Lawrence O'Donnell, MSNBC
- Mike Ward Sous Écoute Mike Ward
- Dateline NBC NBC News
- The Rachel Maddow Show Rachel Maddow, MSNBC
- Aujourd'hui l'histoire Radio-Canada
- Un Libro Una Hora SER Podcast
- 32 Thoughts: The Podcast Sportsnet
- Real Kyper & Bourne Sportsnet
- TED Talks Daily TED
- OverDrive TSN 1050 Radio
Catalunya Ràdio Podcasts
- Crims Catalunya Ràdio
- Tot costa Catalunya Ràdio
- DeliCatessen Catalunya Ràdio
- El celobert Catalunya Ràdio
- La finestra indiscreta Catalunya Ràdio
- El matí de Catalunya Ràdio Catalunya Ràdio
- El club de la mitjanit Catalunya Ràdio
- Informe Sala i Martín Catalunya Ràdio
- La nit dels ignorants 3.0 Catalunya Ràdio
- Popap Catalunya Ràdio