Podcasts by Category

Dvacet minut Radiožurnálu

Dvacet minut Radiožurnálu

Český rozhlas

Autorský rozhovor jeden na jednoho s aktéry klíčových událostí veřejného dění.

Všechny díly podcastu Dvacet minut Radiožurnálu můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

2290 - Hadamczik: Jako kouč jsem nikdy neviděl situaci v hledišti. Český fanoušek je ale nejlepší na světě
0:00 / 0:00
1x
  • 2290 - Hadamczik: Jako kouč jsem nikdy neviděl situaci v hledišti. Český fanoušek je ale nejlepší na světě

    Jak prožívá vítězství na domácím mistrovství světa šéf českého hokeje? Bere zlatou medaili jako osobní zadostiučinění? Kolik peněz díky úspěšnému turnaji a mistrovskému titulu český hokej vydělá? A co chce vedení hokejového svazu dělat pro to, aby podobnou euforii zažívalo Česko častěji? Tomáš Pancíř se zeptal prezidenta Českého svazu ledního hokeje Aloise Hadamczika.

    Fri, 31 May 2024 - 24min
  • 2289 - Zapisovatelé ovlivňují rychlost soudů. Delší stávka by mohla stát víc, než přidat jim, říká soudce

    Za jakých okolností mohou politici zmrazit platy soudců? Je v souladu s dobrými mravy, pokud se soudci domáhají zvýšení platů u Ústavního soudu? Jaký výsledek bude mít včerejší stávka soudních zaměstnanců a jak by se dalo zefektivnit fungování české justice? „Narážíme na to, že hardware, který justice používá, dlouhodobě není zrovna v nejlepší kondici,“ poukazuje Libor Vávra, prezident Soudcovské unie, v rozhovoru s Tomášem Pancířem.

    Thu, 30 May 2024 - 24min
  • 2288 - Vládní program pro dostupné bydlení je novátorský. Propojuje obce a developery, říká expert Klusáček

    Ceny nových bytů stoupají až ke 200 000 korun za metr čtvereční, což si běžní zájemci nemohou dovolit. Pomůže jim vládní program zaměřený na dostupné bydlení? „V Česku zatím podobné programy, které by byly založené na propojení developerů a obcí, nebyly. Je to určitě novátorské,“ vysvětluje v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Jan Klusáček z Platformy pro sociální bydlení.

    Mon, 27 May 2024 - 23min
  • 2287 - Řada věcí kolem digitalizace stavebního řízení jsou dezinformace. Přechod bude plynulý, věří Bartoš

    Podaří se 1. července spustit dlouho očekávané digitální stavební řízení a napravit tím katastrofální situaci v povolování staveb v Česku? Jaký bude další osud zákona o sociálním bydlení, jehož projednávání vláda přerušila? Vladimír Kroc se zeptal místopředsedy vlády, ministra pro místní rozvoj a předsedy České pirátské strany Ivana Bartoše.

    Wed, 29 May 2024 - 23min
  • 2286 - Když budou lidé déle pracovat, měli by také o něco déle pobírat důchod, myslí si demograf Fiala

    Proč by měl být podle demografů růst věku odchodu do důchodu pozvolnější, než navrhuje vláda? A co by to v praxi znamenalo pro výši penzí? Jakým tempem v Česku stárne populace? „Od roku 2020 česká populace trvale vymírá. Roční počty narozených jsou zatím zhruba o 20 000 nižší než roční počty zemřelých,“ popisuje demograf Tomáš Fiala z Vysoké školy ekonomické v Praze. Moderuje Vladimír Kroc.

    Fri, 24 May 2024 - 23min
Show More Episodes