Podcasts by Category

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12372 - Quest: Rým v názvech Hrot a Shrot je náhoda. Shrot navazuje na Paranoiu, vysvětluje sólo vývojář Spytihněv
0:00 / 0:00
1x
  • 12372 - Quest: Rým v názvech Hrot a Shrot je náhoda. Shrot navazuje na Paranoiu, vysvětluje sólo vývojář Spytihněv

    Quest tentokrát ve studiu přivítal sólového vývojáře Spytihněva, kterého proslavil Hrot, tzv. boomer shooter zasazený do Československa, a nyní tvoří komorní realtimovou strategii Shrot. Může se to zdát nepravděpodobné, podobnost názvů je ale prý čistě náhodná.

    Fri, 31 May 2024 - 48min
  • 12371 - Čelisti: Toxická romance na práškách. Snímek Priscilla zbavuje Elvise Presleyho hvězdného šarmu

    Čelisti se tentokrát sešly ve studiu v rozšířené sestavě. Honza, Tomáš, Tonda a Vítek se pietně rozloučili s hercem Janem Kačerem a pak už přišel čas na hezkou písničku. Pochopitelně od Elvise, protože ve snímku Priscilla o manželce slavného zpěváka nezazní ani jediná. Tím spíš Čelisti ocenily další podmanivý vhled Sofie Coppoly do životů celebrit.

    Fri, 31 May 2024 - 43min
  • 12370 - Špína: Krajina posedlá hudbou. Vydejte se na tah po českých DIY festivalech

    Každoročně ve Špíně těsně před létem vysuneme hardcorový periskop a zjišťujeme, jaké malé letní festivaly letos rozezvučí českou kotlinu. V hledáčku pochopitelně uvízly především ty zaměřené na punk a tvrdší hudební žánry. Nenechte se ovšem zmást, většina lineupů slibuje pěkně eklektické a nejen hudební zážitky. Karimatku, spacák a plavky s sebou!

    Thu, 30 May 2024 - 29min
  • 12369 - Studovna: Za půl roku vám nic neuteče. Jak na studium, stáž nebo cestování v zahraničí?

    Podle výzkumu Rozděleni Evropou agentury STEM lidé ve věku 18-29 let oceňují na členství v EU nejvíce možnost cestovat, pracovat a studovat v zahraničí. Se Studovnou jsme už potřetí vyjeli přímo za studenty a studentkami a na Budějovickém majálesu jsme společně s organizací Díky, že můžem uspořádali debatu na téma svoboda cestovat.

    Thu, 30 May 2024 - 39min
  • 12368 - Vlna: Ironie sama o sobě přestala stačit, cringe stárne, přemýšlí Mat213 o hudbě a online prostoru

    Matěj Čech je hudebník, který sděluje svoje pocity a myšlenky s humorem a nadsázkou. Matěj je taky spoluautorem podcastu Swag a malířem, který ve své diplomové práci tematizuje figurální malbu nebo třeba postironii. Ve své výtvarné tvorbě i v hudbě se poslední dobou věnuje kombinaci „vysokého s nízkým“.

    Thu, 30 May 2024 - 30min
Show More Episodes